Sleutelbloemstraat 44,Apeldoorn

Showroom

Altech speksteen houtkachels

12 Artikel(en)

  1. 1
  2. 2
Stel een Aflopende Directie in

12 Artikel(en)

  1. 1
  2. 2
Stel een Aflopende Directie in

Altech - Vakmanschap in speksteen

Altech creëert en produceert al meer dan 25 jaar lichtgewicht, speksteenkachels- en ovens, open haarden en schoorstenen.  De unieke constructie van de kachels en ovens van Altech - waarbij de speksteen elementen in een gietijzeren kachelframe worden geplaatst - maakt het mogelijk om de kachels als één geheel te kunnen verplaatsen en te installeren. En uiteraard produceren al onze kachels de specifieke zachte en comfortabele stralingswarmte waarmee we zo bekend zijn geworden.

De speksteenkachels van Altech combineren vakmanschap met de allernieuwste schone technologieën. Alle Altech producten hebben een verbrandingsefficiency van minimaal 80% en produceren minder dan 0.1% Co.  Ze zijn bovendien zo geconstrueerd dat de maximale stralingswarmte-afgifte wordt bereikt. 

De speksteenkachels van Altech en de speksteen open haarden komen in vele variëteiten voor.  Bij bijna elk model heeft u de keuze tussen 6 kleuren speksteen en 4 kleuren gietijzer. Alle kachels bevatten het beste (kwaliteits) keramische glas dat door middel van een speciale techniek met een luchtstroom wordt schoongehouden van allerlei oneffenheden, zodat u blijvend van het dansen der vlammen kunt genieten. 

Torus serie - Tijdloos en strak

Torus

Het tijdloze strakke ontwerp van de Torus serie past uitstekend in de woonkamer van nu, maar zal over 15 jaar nog steeds aansluiten bij de rest van uw interieur. Deze serie houtkachels overleeft elke modegril met glans. Maar ook om milieu en economische redenen is de Torus een uitblinker. Haar rendement en warmteafgifte zijn ook in de toekomst nog maatgevend. De grote massa steen (de totale steen dikte van de verbrandingsruimte is 7,5 cm) die in de Torus-serie wordt gebruikt zorgt voor een grote warmteopslag.

Vision serie - Klassieke uitstraling

VisionDe rustieke uitstraling van deze serie past uistekend in een klassiek interieur. De houtkachels uit de Vision serie zijn voorzien van speksteen. Er bestaat geen beter kachelmateriaal dan speksteen, want deze natuursteen is zelfs hittebestendiger dan gietijzer. Het accumuleert warmte op zeer efficiënte wijze en verspreidt een weldadige stralingswarmte, ook lang nadat het vuur is uitgedoofd. Reeds sinds 1983 produceert Altech een unieke speksteenkachel in een gietijzeren raamwerk. Dit samengaan is niet alleen mooi, maar biedt ook vele praktische voordelen.

Eclips serie - Kent geen gelijke

EclipsAltech heeft met de Eclips-serie een houthaard op de markt gebracht die qua verbrandingstechniek en rendement zijn gelijke niet kent. Er is gebruik gemaakt van een uniek rookgeleidingssysteem in de haard waarbij de afgelegde weg van de rookgassen bij het basismodel al meer dan 2 meter bedraagt. Gedurende deze lange weg kunnen de rookgassen hun warmte afgeven aan het speksteen. Hierdoor, en door gebruik te maken van een bi-metaal gestuurde primaire en secundaire luchtregeling, wordt een zeer hoog rendement verkregen van 87% (en 89% bij half vermogen) met een daarbij behorend verrassend laag houtverbruik.

Door de modulaire opbouw met losse componenten is het basismodel Eclips aan te vullen met een houtvak, een bakoven en/of een warmhoudvak. Deze modules zijn ook achteraf eenvoudig aan de basis Eclips toe te voegen.

Altech Eclips - Technologie

Dat de Eclips-serie een zeer moderne haard is blijkt ook uit de mogelijkheid om deze te voorzien van een buitenluchtaansluiting welke de gehele luchttoevoer voor het verbrandingsproces verzorgd (primaire-, secundaire- en ruitbeluchting). Hiermee wordt het gehele verbrandings- proces afgesloten van de woonkamer. Eventuele afzuigkappen en centrale afzuigsystemen hebben geen invloed meer op het verbrandingsproces. 

De Altech kachels zijn zowel aan de binnen- als de buitenzijde opgebouwd uit speksteen, dit heeft als voordeel dat er een grote massa speksteen wordt gebruikt. Deze speksteen massa zorgt voor de warmte-accumulatie zodat ook nadat het vuur gedoofd is de haard nog 6 tot 12 uur (afhankelijk van model, te verwarmen ruimte en buitentemperatuur) warmte afgeeft.

Altech spekstenen

Bent u woonachtig in een omliggende gemeente van Apeldoorn zoals; DeventerZwolle, Barneveld,  Veenendaal,Zutphen, Arnhem, Amersfoort, Harderwijk, Nunspeet.   Kom dan langs in onze nieuwe inspiratie showroom te Apeldoorn