• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech houtkachel

Ons assortiment

Duurzame, exclusieve, sfeervolle en tijdloze speksteenhaarden. Dat is wat Altech kachels levert. Het merk begon in 1981 met het invoeren van de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. De duurzame manier van stoken in een speksteenkachel sloeg enorm aan. Na enkele jaren besloot Altech daarom om zelf speksteenhaarden te fabriceren. In 2006 werd zo de eerste Nederlandse Altech houthaard op de markt gebracht. Met als doel: haarden produceren die staan voor minimaal houtverbruik en maximale sfeer en warmte. Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze samenleving, kan eigenlijk niemand meer om een Altech haard heen. Naast het duurzame aspect is een Altech houtkachel sfeerverhogend. Dankzij de grote ruiten heeft u altijd goed zicht op het fascinerende vlammenspel. Het natuurlijke karakter van speksteen en de stoere look van gietijzer geeft een Altech haard een exclusieve uitstraling. Bekijk de haarden hieronder zelf:

Houtkachel Altech

Houthaarden met een alternatieve technologie

Functioneel en fraai

Altech staat voor ALternatieve TECHnologie. Altech denkt buiten de gebaande paden en heeft zich zo weten te onderscheiden in de wereld van kachels en haarden. De productie van iedere Altech houthaard vindt plaats in de moderne fabriek in Hoevelaken. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden, is iedere Altech kachel uniek in zijn soort. Altech heeft duurzaamheid vanaf het begin af aan hoog in het vaandel staan, al vóórdat de markt zich hier druk over maakte. Door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van speksteen, maakt Altech duurzame houtkachels die uitblinken in efficiency. Zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout. Dat is de gedachte achter iedere Altech houtkachel. 

De meest gestelde vragen over een Altech speksteenhaard

Speksteen is een soort natuursteen met heel bijzondere accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte opneemt en deze voor lange(re) tijd vasthoudt. Een Altech kachel met speksteen zorgt uren nadat het vuur is gedoofd nóg voor een weldadige warmte. De unieke, accumulerende eigenschappen maken speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden.

Speksteen is een soort natuursteen met heel bijzondere accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte opneemt en deze voor lange(re) tijd vasthoudt. Een Altech kachel met speksteen zorgt uren nadat het vuur is gedoofd nóg voor een weldadige warmte. De unieke, accumulerende eigenschappen maken speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden.

Een Altech speksteenhaard heeft een uniek patroon. Dat komt doordat speksteen uit zoveel diverse mineralen bestaat. Het speksteen dat Altech gebruikt voor de productie van kachels is kwalitatief hoogstaand en met veel aandacht afgewerkt. De combinatie van het unieke patroon in speksteen en het oog voor detail tijdens productie, maakt dat een Altech haard een exclusieve uitstraling heeft.

Speksteen lijkt speciaal door moeder natuur te zijn gemaakt voor de combinatie met vuur. In ruwe vorm is het een vrij zacht en bewerkelijk materiaal. Wanneer speksteen eenmaal is verhit hardt het uit, waardoor het slijtvast en sterk wordt. Een Altech speksteenhaard gaat dus jarenlang mee!

Altech houtkachel speksteen

De Altech haard van speksteen

Een uniek concept

Altech biedt een succesvolle lijn compacte vrijstaande speksteenkachels. Daarmee hebben ze een uniek concept in handen. Oorspronkelijk worden speksteenkachels gemaakt van grote blokken massief speksteen. De gezamenlijke massa zorgt voor een enorme warmteopslagcapaciteit. Vooral in Finland worden deze kachels gebruikt om met weinig hout een lange winter te trotseren. Het probleem van de traditionele speksteenkachel is de omvang en het gewicht. Altech doorzag dit probleem en ontwikkelde een vernieuwende serie Altech kachels. Ze wilde maximaal gebruik maken van de unieke warmteopslagcapaciteit van speksteen, zonder dat hiervoor vele duizenden kilo’s speksteen nodig was. Als oplossing ontwierp Altech een gietijzeren frame rondom de brandkamer van een moderne houtkachel. Zo ontstond de eerste houthaard. Deze kachels zijn relatief compacte modellen die, ondanks het bescheiden formaat, toch profiteren van het accumulerende effect van speksteen.

De geoptimaliseerde verbrandingstechniek

Maximale warmte met minimale hoeveelheid hout

Onder de fraaie speksteenlaag die nu een Altech houtkachel siert, vindt u een moderne houtkachel met maximaal geoptimaliseerde verbrandingstechniek. In de moderne brandkamer van een deze houthaard zijn de verbrandingsomstandigheden optimaal. Hierdoor brandt het vuur feller en loopt de temperatuur ervan op. Er blijven bovendien minder reststoffen achter zoals roet, as en fijnstof. De goede ontbranding en de hoge temperatuur verbranden het brandhout grondig en bijna compleet. Zo haalt u maximale warmte uit een minimale hoeveelheid brandhout. Deze optimale en schone verbranding scheelt u in schoonmaakwerk en onderhoud. Een Altech houtkachel is beter voor uw portemonnee, voor uw gezondheid en voor de wereld om ons heen!

Altech houtkachel duurzaam

Minder C02 uitstoot met een Altech kachel

Aandacht voor duurzaamheid en efficiency

Altech kachels zijn altijd hun tijd ver voor geweest. Als u een Altech speksteenhaard ziet, dan weet u dat het om een product gaat waarbij aandacht aan duurzaamheid en efficiency is gegeven. Nu ons klimaat verandert en we de oorzaak hiervan beter begrijpen, weten we dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke brandstoffen. Het broeikasgas CO2 komt vrij op het moment dat we hout verbranden. Dit gas kan daarna maar moeilijk onze atmosfeer verlaten en blijft daar gedeeltelijk hangen. Deze deeltjes CO2 belemmeren de infraroodstralen die normaal warmte wegvoeren van onze aarde. CO2 is daardoor de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Op een verantwoorde manier omgaan met de hoeveelheid CO2 die we uitstoten kan door zo effectief mogelijk te stoken.

Altech houthaard rendement

Een houthaard met hoog rendement

Door geoptimaliseerde verbranding

Een goede indicatie voor de efficiency van een haard is het rendementspercentage. Met dit getal wordt uitgedrukt hoeveel procent van de opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer rondom de haard te verwarmen. Door de geoptimaliseerde verbranding en het accumulerende effect van de speksteen bekleding scoort deze speksteenhaard hoog qua rendement. Een Altech kachel heeft een rendementspercentage dat ligt tussen de 75% en 85%. Dat geldt voor vrijwel het gehele assortiment! Ter vergelijking, de ouderwetse open houthaard haalde een rendement van slechts 10% tot 20%!

Houthaard van Altech

Altech haard met typische haardsfeer

Bijzonder fraai en veelzijdig designelement

Naast efficiënt en duurzaam, zijn deze houthaarden ook sfeerverhogend. De ruiten zorgen voor direct zicht op het magische vuur- en vlammenspel. Het bijzondere schouwspel achter de ruit van de houtkachel blijft boeien en zorgt voor een gevoel van gezelligheid. Altech heeft veel tijd gestoken in het ontwerpen van zijn haardenseries. Dit is duidelijk te zien in het tijdloze en doordachte ontwerp. Om uw nieuwe houtkachel echt onderdeel van uw interieur te maken, biedt Altech veel verschillende kleuropties en keuzes in afwerking. Door speksteen op verschillende manieren te bewerken, is het mogelijk om het uiterlijk van een speksteenkachel ingrijpend te veranderen. Door het natuurlijke karakter van speksteen krijgt uw haard sowieso een exclusieve look. Een speksteenhaard is niet alleen brandend het bekijken waard, ook zonder vuur is een Altech haard een bijzonder fraai en veelzijdig designelement!

Houtkachel van Altech

Diverse series ontworpen

Dít zijn de series!

Altech heeft diverse series uitgebracht. Iedere serie kent zijn eigen voordelen. Dit zijn de series:

  • Altech Noblès kachels: een serie met compacte kachels die ideaal zijn voor de moderne, geïsoleerde woningen
  • Altech Grande Noblès kachels: een serie kachels met een bijzonder mooie afwerking van het natuursteen, ook verkrijgbaar met een groot houtvak. 
  • Altech Ecosy kachels: compacte kachels met een hoog rendement en een grotere verbrandingskamer. Hierdoor kun je wat grotere blokken hout stoken.
  • Altech Torus kachels: een serie van elegante, tijdloze, stoere en exclusieve kachels. Deze serie heeft het meest strakke design. 
  • Altech Eclips kachels: dankzij een rookgeleidingssysteem van 2 meter biedt deze serie een rendement van bijna 90%. De modellen in de serie kun je uitbreiden met een houtvak, een bakoven of warmhoudvak. 
  • Altech Vision kachels: ook na het doven van het vuur verwarmt deze serie kachels de ruimte nog urenlang. Ook een model in deze serie is verkrijgbaar met een bakoven. 

 

Altech houtkachel kopen

Altech kachel kopen?

Bewonder de haard in onze luxe showroom!

Wilt u meer weten over Altech kachels? Dat begrijpen wij volkomen, want ook wij zijn enthousiast! Neem gerust geheel vrijblijvend contact op wanneer u meer informatie wenst of nu al directe vragen heeft. Onze adviseurs zijn getraind door Altech en vertellen u graag meer over deze bijzondere serie houtkachels van eigen bodem! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Loop gewoon even binnen voor inspiratie, of maak vrijblijvend een afspraak zodat u van onze aandacht gegarandeerd bent. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner voor uw haardambities. Wij ontzorgen u graag tijdens het gehele project; van kennismaking en het opdoen van inspiratie tot serviceverlening na de installatie. Komt u nader kennismaken met de Altech kachels? Wij laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn! Graag tot ziens!