Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Altech kachel

Altech kachels begon ruim 40 jaar geleden met het invoeren van de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. De duurzame manier van stoken sloeg aan en na enkele jaren werd besloten om zelf kachels te fabriceren die gebruik van de bijzondere eigenschappen van deze natuursteen. Ruim 25 jaar geleden werd zo de eerste Altech kachel geproduceerd op Nederlandse bodem, en sindsdien heeft het merk niet stilgestaan! Vanaf de allereerste Altech kachel werd de nadruk gelegd op duurzaamheid. Minimaal houtverbruik en maximale sfeer en warmte werd de bedrijfsfilosofie die heeft gezorgd voor het succes van de Altech houtkachel. Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze samenleving kan eigenlijk niemand meer om Altech kachels heen!

20 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

20 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Altech - Vrijstaande houtkachels

Altech staat voor ALternatieve Technologie. Altech denkt buiten de gebaande paden en heeft zich zo weten te onderscheiden in de wereld van de kachels en haarden. Iedere Altech kachel wordt gefabriceerd in de moderne fabriek in Hoevelaken. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden is iedere Altech kachel uniek in zijn soort. Altech legde al nadruk op duurzaamheid voordat de markt zich hier druk over maakte. Door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van speksteen maakt Altech duurzame houtkachels die uitblinken in efficiency. Zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout, is de filosofie achter iedere Altech kachel. Door de maximale warmte te halen uit iedere kilo brandhout zette Altech de eerste stap. De tweede stap zette Altech door deze warmte op te slaan met behulp van speksteen. Altech kachels zijn hierdoor spaarzaam en duurzaam. Fijn voor uw portemonnee, maar echt belangrijk voor het milieu en voor ons klimaat!

Houtkachel Altech

Voordat de eerste Altech houtkachel in ons land werd gemaakt doorzag Altech de mogelijkheden die speksteen kan bieden in combinatie met een houtkachel. Speksteen is een natuurproduct dat wordt gewonnen in groeves in o.a. Brazilië en Finland. Het is een soort natuursteen met heel bijzondere accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte kan opnemen en deze voor langere tijd kan vasthouden. Deze unieke eigenschap maakt speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden. Speksteen bestaat uit o.a. uit talk, magnesiet en chloriet. Het is een natuursteen met een uniek patroon. Dit maakt speksteen niet alleen functioneel maar ook erg fraai. Het speksteen dat wordt gebruikt voor een Altech kachel is kwalitatief hoogstaand en met veel aandacht afgewerkt. Speksteen lijkt wel gemaakt voor de combinatie met vuur. In ruwe vorm is het een vrij zacht en bewerkelijk materiaal, maar wanneer het eenmaal is verhit hardt het uit waardoor het slijtvast en sterk wordt. Het oogt daarnaast ook nog eens fraai en geeft iedere Altech kachel een bijzondere, exclusieve uitstraling. Maar de kracht van een Altech houtkachel met speksteen zit hem natuurlijk in het accumulerende effect. Het vermogen om warmte op te nemen en weer uit te stralen over een langere periode. Hierdoor zorgt een Altech kachel met speksteen zelfs uren nadat het vuur is gedoofd nog voor een weldadige warmte!

Dankzij Altech kachels is speksteen nu voor iedereen een optie

Altech kachels worden met zorg gefabriceerd in de moderne fabriek in Hoevelaken. Met zijn succesvolle lijn compacte vrijstaande speksteenkachels heeft Altech een uniek concept in handen. Oorspronkelijk worden speksteenkachels gemaakt van enorme blokken massief speksteen. De gezamenlijke massa zorgt bij die enorme haarden voor een enorme warmteopslagcapaciteit. Vooral in Finland worden deze kachels gebruikt om met erg weinig hout een erg lange winter te trotseren. Probleem van de authentieke speksteenkachel is echter zijn omvang. Ze wegen vaak duizenden kilo’s, moeten ter plaatse worden opgebouwd en zijn vrijwel niet meer te verhuizen. Altech doorzag dit probleem en ontwikkelde een vernieuwende serie Altech kachels. Altech wilde maximaal gebruik maken van de unieke warmteopslagcapaciteit van speksteen, maar zonder dat hiervoor vele duizenden kilo’s speksteen nodig was. Als oplossing ontwierp Altech een gietijzeren frame rondom de brandkamer van een moderne houtkachel. Zo ontstonden de eerste Altech houtkachels. Relatief compacte modellen houtkachel die ondanks het bescheiden formaat toch profiteren van het accumulerende effect van speksteen. Onder de fraaie speksteenlaag die nu een Altech houtkachel siert vindt u een moderne houtkachel met maximaal geoptimaliseerde verbrandingstechniek. In de moderne brandkamer van een Altech houtkachel zijn de verbrandingsomstandigheden optimaal. Hierdoor brandt het vuur feller en loopt de temperatuur ervan op. Er blijven bovendien minder reststoffen achter zoals roet, as en fijnstof. De goede ontbranding en de hoge temperatuur verbranden het brandhout grondig en bijna compleet. Zo haalt u maximale warmte uit een minimale hoeveelheid brandhout. Deze optimale en schone verbranding scheelt u in schoonmaakwerk en onderhoud. Een Altech houtkachel is beter voor uw portemonnee, voor uw gezondheid, en voor de wereld om ons heen!

Altech staat voor duurzaamheid en verantwoord stoken

Altech kachels zijn altijd hun tijd ver voor geweest. Als op een kachel Altech staat, dan weet u dat het om een product gaat waarbij aandacht aan duurzaamheid en efficiency is gegeven. Nu ons klimaat veranderd en we de oorzaak hiervan beter begrijpen, weten we dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke brandstoffen. Het broeikasgas CO2 komt vrij op het moment dat we hout verbranden. Dit gas kan daarna maar moeilijk onze atmosfeer verlaten en blijft daar gedeeltelijk hangen. Deze deeltjes CO2 belemmeren de infra roodstralen die normaal warmte wegvoeren van onze aarde. CO2 is daardoor de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Op een verantwoorde manier omgaan met de hoeveelheid CO2 die we uitstoten kan door zo effectief mogelijk te stoken. Een goede indicatie voor de efficiency van een haard is het rendementspercentage. Met dit getal wordt uitgedrukt hoeveel procent van de opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer rondom de haard te verwarmen. Door de geoptimaliseerde verbranding en het accumulerende effect van de speksteen bekleding scoren Altech kachels hoog qua rendement. Vrijwel het gehele assortiment Altech houtkachels heeft een rendementspercentage dat ligt tussen de 75% en 85%. Ter vergelijking, de ouderwetse open houthaard haalde een rendement van slechts 10% tot 20%!

Altech houtkachels bieden zoveel meer dan warmte alleen

Naast efficiënt en duurzaam zijn Altech houtkachels ook sfeerverhogend. De ruiten zorgen voor direct zicht op het magische spel van de vuur en de vlammen. Naast efficiënte verwarming zorgt een Altech houtkachel dus ook voor die gewilde typische haardsfeer. Het bijzondere schouwspel achter de ruit van een Altech houtkachel blijft boeien en zorgt voor een gevoel van instant gezelligheid. Qua sfeer en warmteopbrengst speelt u op zeker wanneer u kiest voor een Altech kachel. Maar natuurlijk wil het oog ook wat en is het design een belangrijke factor. Altech heeft veel tijd gestoken in het ontwerpen van zijn haardenseries en dit is duidelijk te zien in het tijdloze en doordachte ontwerp. Om uw nieuwe houtkachel echt een onderdeel van uw interieur te laten worden biedt Altech u veel verschillende kleuropties en keuzes in afwerking. Door speksteen op verschillende manieren te bewerken kan het uiterlijk van een speksteenkachel ingrijpend worden veranderd. Door het natuurlijke karakter van speksteen krijgt uw haard sowieso een statige en exclusieve look. Altech houtkachels zijn niet alleen brandend het bekijken waard, ook zonder vuur is een Altech haard een bijzonder fraai en veelzijdig designelement!

Altech kachel kopen

Wilt u meer weten over Altech kachels? Dat begrijpen wij volkomen, want ook wij zijn enthousiast! Neem gerust even geheel vrijblijvend contact op wanneer u meer informatie wenst of nu al directe vragen heeft. Onze adviseurs zijn getraind door Altech en vertellen u graag meer over deze bijzondere serie houtkachels van eigen bodem! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Loop gewoon even binnen voor een beetje inspiratie, of maak vrijblijvend een afspraak zodat u van onze aandacht gegarandeerd bent. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner voor uw haardambities. Van kennismaking en inspiratie, tot serviceverlening na de installatie, wij ontzorgen graag uw gehele project. Komt u nader kennismaken met de Altech kachels? Wij laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn! Graag tot ziens!