Altech Eclips houtkachel

Altech Eclips houtkachel

Ons assortiment

Bent u op zoek naar een duurzame, exclusieve haard om een middelgrote woonkamer, garage, schuur of werkplaats mee te verwarmen? Dan zit er in de Altech Eclips houthaard serie zeker een geschikte haard voor u bij. Deze kachel kenmerkt zich door het compacte formaat en een rendement van 86% tot 89%. De Altech Eclips speksteenhaard is afgewerkt met speksteen. De enorme hoeveelheid mineralen in dit materiaal, zorgen ervoor dat iedere haard er uniek uitziet! De serie bestaat uit 4 haarden. Bekijk ze hieronder.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Altech Eclips

Altech Eclips

Speksteenkachel van Nederlandse bodem

Altech produceert speksteenhaarden op Nederlandse bodem. Speksteen is een natuursteen, dat bekend staat om zijn duurzame manier van verwarmen. Binnen de Eclips serie, heeft Altech vier haarden ontwikkeld. De Eclips Depot, de Eclips Gourmet, de Eclips Complet en de Eclips Basis. Eén van de grote voordelen van deze serie, is dat de kachels modulair zijn opgebouwd. U kunt dus één van bovenstaande versies bestellen, maar óók de Altech Eclips zelf samenstellen op basis van de beschikbare modules.

Altech Eclips haard met modulaire opbouw

Altech Eclips haard met modulaire opbouw

Biedt zoveel meer dan warmte alleen

Er zijn verschillende modellen van deze serie. De Eclips Basis is het compacte basismodel. Dit model is uit te breiden met diverse modules. Vindt u een fraaie, ronde voet onder de haard mooi staan in uw interieur? Dan is de Depot of Complet iets voor u. Ook is er een houtvak beschikbaar. Of een bakoven om zelfgemaakte pizza’s en andere culinaire traktaties mee te bakken. Als we het hebben over een multifunctionele haard, is de Eclips Complet er daar zeker een van!

De Altech Eclips speksteenhaard kent diverse voordelen. Dankzij de verschillende samenstellingen van mineralen heeft iedere haard een uniek, tijdloos design. Ook is een speksteenhaard een duurzame keuze door het geoptimaliseerde verbrandingsproces, hoge rendement en verwarming met infraroodstralen. 

Een speksteenhaard met een uniek design

Een speksteenhaard met een uniek design

Luxe en exclusief

Speksteen is een natuursteen dat is samengesteld met verschillende soorten mineralen. Omdat ieder stuk steen een andere samenstelling heeft van deze mineralen, ziet ook iedere Eclips haard er anders uit. In het design ontstaan mooie, vloeiende lijnen die in vrijwel ieder interieur passen. Het bijzondere patroon maakt de haard luxe en exclusief. Het speksteen heeft een natuurlijke kleur. Het is wel mogelijk om voor diverse kleuren afwerking te kiezen. Van marmerwit tot volledig diepzwart. De haard is afgewerkt met kwaliteitsmaterialen en oog voor detail.

Ook het sfeereffect van een Altech Eclips kachel is bijzonder. Mooie levendige vlammen dragen bij aan de typische haardbeleving die sfeer brengt in iedere woonkamer. De grote ruiten geven u uitstekend zicht op dit altijd boeiende schouwspel.

Een geoptimaliseerd verbrandingsproces

Een geoptimaliseerd verbrandingsproces

Duurzaam hout stoken

Achter het unieke design deze haard zit een wereld aan techniek verscholen. Om duurzaam hout te stoken en zo min mogelijk C02 uit te stoten, is een geoptimaliseerd verbrandingsproces van groot belang. Om dit te realiseren, moeten alle omstandigheden voor verbranding zo optimaal mogelijk zijn. Allereerst is een hoge temperatuur van belang. Gezien speksteen de meeste warmte opneemt en vasthoudt, is de eerste stap daarmee gezet! Door een hoge temperatuur wordt verbranding beter. Dat betekent dat de haard meer warmte opwekt met dezelfde hoeveelheid hout. Een ander voordeel van het verbrandingsproces in de Altech Eclips haard, is dat de verbranding zó goed is, dat zelfs schadelijke stoffen worden verbrand. Denk aan minder fijnstoffen en minder reststoffen (zoals as en roet). Fijn voor ons klimaat, positief voor ons milieu, gezonder voor u en veel onderhoudsvriendelijker!

Verwarm de gehele ruimte

Verwarm de gehele ruimte

Maximale stralingswarmte

Het basismodel is een compacte krachtpatser met een vermogen van 4 kW tot 9 kW. Dit maakt hem geschikt als bijverwarming in kleine tot middelgrote ruimtes of als hoofdverwarming in een garage, een schuur of in een werkplaats. Dat deze ruimtes met zo’n compacte kachel verwarmd kunnen worden, heeft te maken met de warmte in de haard. De manier van verwarmen is namelijk compleet anders dan bij een traditionele houthaard. Een traditionele haard straalt convectiewarmte uit. Hierbij wordt lucht verwarmt en verplaatst. Er ontstaan dan warme luchtstromingen. Opzich lekker als je je rug aan het verwarmen bent voor de kachel, maar de gehele ruimte wordt niet warm.

Een speksteenhaard geeft stralingswarmte. Bij stralingswarmte wordt alles dat in de ruimte staat warm. De efficiënte manier van verbranding zorgt dus voor een maximale warmte. Zowel als de haard aan staat als een poos nadat het vuur is gedoofd.

Het hoge rendement van een Altech Eclips speksteenhaard

Het hoge rendement van een Altech Eclips speksteenhaard

Verantwoord stoken is mogelijk!

De optimale verbranding en de efficiënte manier van warmte geven, resulteert in een hoog rendement. Deze haard heeft een rendement van maar liefst 86% tot 89%! Dit wil zeggen dat 86% tot 89% van alle opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende ruimte te verwarmen! Dat is heel wat beter dan de schamele 10% tot 20% die we nog kennen van de open haard. Met de Eclips serie laat Altech zien dat verantwoord stoken heel goed mogelijk is.

Een Altech Eclips haard kopen?

Een Altech Eclips haard kopen?

Kom langs in de onze luxe showroom!

Is uw oog gevallen op een haard uit de Eclips serie? Neem dan gerust contact op met een Haardenexpert of kom langs in de showroom. Dan stellen we samen uw houthaard compleet naar wens samen. Als u een kachel heeft uitgekozen, bestellen wij deze voor u. Vervolgens gaat Altech aan de slag met het maken van de haard in de moderne fabriek in Hoevelaken. De haard wordt met veel aandacht gemaakt en voldoet dan ook aan diverse interne en externe controles. Gezien kwaliteit altijd boven kwantiteit gaat bij Altech, heeft u met deze haard zeker een goede keuze gemaakt. Als uw houthaard klaar is, zullen wij indien u dat wenst, ook de installatie doen. Met ruim 10 jaar ervaring installeren wij uw haard veilig en betrouwbaar, waar u ook in Nederland woont.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert