Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Altech Eclips

De Altech Eclips serie is uniek op geheel eigen wijze! Deze bijzondere serie houtkachels is compact van formaat, maar maakt toch optimaal gebruik van de accumulerende werking van speksteen! Speksteen is een natuursteensoort met speciale eigenschappen. Het kan warmte langdurig opslaan en heel geleidelijk weer afgeven aan zijn omgeving. Speksteen zorgt dus voor een langdurige warmte, zelfs wanneer het vuur al enige tijd is gedoofd. Met een Altech Eclips kachel haalt u dus maximale warmte uit een minimale hoeveelheid hout. De Altech Eclips houtkachel is een voorbeeld voor houtkachels van andere merken. Niet alleen is hij door het slimme gebruik van speksteen erg duurzaam en milieubewust, hij ziet er ook nog eens ontzettend goed uit! Laten we eens wat dieper ingaan op de Altech Eclips, een succesnummer met stijl en uitstraling!

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Speksteenkachel Altech Eclips

Het basismodel Altech Eclips speksteenkachel is een compacte krachtpatser met een vermogen van 4 kW tot 9 kW. Dit maakt hem erg geschikt als bijverwarming in kleine tot middelgrote ruimtes, of als hoofdverwarming in een garage, een schuur of in een werkplaats. Elke Altech Eclips is met ambachtelijke aandacht gemaakt in de moderne Altech fabriek in Hoevelaken. Voordat een Eclips Altech mag heten heeft hij al voldoen aan vele interne en externe controles. Altech gaat voor kwaliteit boven kwantiteit, dat wordt weer duidelijk met speksteenkachel Eclips! De fraaie vloeiende lijnen van de Eclips geven deze speksteenkachel een tijdloos design dat in vrijwel ieder interieur past. Door het gebruik van speksteen is elke houtkachel uit de Eclips serie niet alleen erg duurzaam, maar ook bijzonder mooi om te zien. Door de wisselende hoeveelheid mineralen in speksteen heeft iedere haard een bijzonder patroon. Door het speksteen oogt de Altech Eclips luxe en exclusief. Standaard wordt de haard in drie kleuren geleverd, van bijna marmerwit tot vrijwel volledig diepzwart.

Eclips Altech. Zoveel meer dan warmte alleen

De Altech Eclips houtkachel staat voor urenlange weldadige warmte en gezelligheid. De serie bestaat uit meerdere uitvoeringen en is modulair opgebouwd zodat u de Altech Eclips helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Vindt u dat het compacte basismodel Altech Eclips al helemaal aansluit bij uw wensen? Of zoekt u liever een wat groter model dat definitief alle aandacht op zich zal vestigen? Bekijk snel alle 5 versies van de Altech Eclips en laat u verrassen door de vele mogelijkheden! Wat dacht u bijvoorbeeld van een Eclips kachel op een fraaie ronde voet? Of denkt u praktisch en heeft u liever een handig houtvak in exacte dezelfde stijl als de Altech Eclips? De Altech Eclips Gourmet versie heeft zelfs een fraai vormgegeven bakoven! Zo verwarmt uw Altech kachel niet alleen uw woonkamer, maar ook uw zelfgemaakte pizza’s of andere culinaire traktaties! De elegante Altech Eclips biedt u enorm veel keuzevrijheid en straalt daardoor zoveel meer uit dan alleen warmte! Het design van de Altech Eclips is tijdloos en luxe. Gemaakt met kwaliteitsmaterialen en afgewerkt met oog voor detail. Maar dat is niet waar de Altech Eclips kachels echt om bekend staan! Geen compacte houtkachel gaat namelijk zo zuinig om met ons brandhout, en zo indirect ook met de wereld om ons heen! Door de toenemende zorgen over CO2 uitstoot en fijnstofemissie is de traditionele houtkachel in een ander daglicht komen te staan. Bij elk blok brandhout dat verbrandt wordt komt CO2 gas vrij, het broeikasgas dat in grote mate verantwoordelijk is voor de opwarming van onze aarde. We zullen dus zuiniger moeten omgaan met onze natuurlijke brandstoffen zoals het hout in onze houtkachels. Maximale warmte uit minimaal hout is dus het nieuwe streven. Dat Altech deze kunst onder de knie heeft blijkt wel uit de Altech Eclips serie. Stuk voor stuk prachthaarden die klaar zijn voor de toekomst! Maar wat maakt een Altech Eclips houtkachel nu zo vooruitstrevend? Atlech Eclips

Eclips Altech

Vergis u niet in het statige uiterlijk van een houtkachel uit de Altech Eclips serie! Achter het fraaie speksteen zit een wereld aan techniek verscholen! Altech begrijpt dat de sleutel tot duurzaam houtstoken ligt bij een optimale verbranding. Pas wanneer we hout grondig en volledig verbranden halen we alle mogelijke warmte eruit. Niets mag het verbrandingsproces dus in de weg staan, de omstandigheden voor verbranding moeten altijd zo optimaal mogelijk zijn. Hoe beter de verbranding, hoe minder CO2 er vrijkomt en hoe hoger de temperatuur oploopt. Door deze hogere temperatuur wordt de verbranding nog beter waardoor dit proces accelereert. Er wordt dus nog meer warmte opgewekt met dezelfde hoeveelheid hout. Maar daar houden de voordelen niet op! De verbranding in een houtkachel uit de Altech Eclips serie is zo goed dat ook veel andere schadelijke stoffen worden verbrandt. Dit betekent dat er minder fijnstof vrijkomt, maar ook minder reststoffen zoals as en roet. Fijn voor ons klimaat, positief voor ons milieu, gezonder voor u en veel onderhoudsvriendelijker!

Speksteenkachel Eclips

Vrijwel elke moderne houtkachel probeert het verbrandingsproces te optimaliseren. Hierin zijn de Altech Eclips kachels niet uniek meer. Wat ze wel uniek maakt is de bijzondere manier waarop de Altech Eclips omgaat met de eenmaal opgewekte warmte. De opgewekte warmte in de Altech Eclips wordt namelijk heel erg slim gebruikt! De warme rookgassen worden door een ruim twee meter lang kanaal geleidt dat helemaal door de speksteenmantel loopt. Zo krijgt de speksteenmantel de tijd om goed op te warmen voordat de warme gassen de Altech Eclips weer verlaten. Eenmaal opgewarmd laat het speksteen pas echt zijn bijzondere eigenschappen zien. Dit bijzondere materiaal werkt namelijk als een soort accu. Hij laadt zich op door warmte en houdt deze warmte langdurig vast. Maar heel langzaam geeft het speksteen deze warmte weer vrij, beetje voor beetje op een heel speciale manier. Atlech Eclips

Altech Eclips Speksteen

De warmte in een Altech Eclips is echt anders dan u misschien gewend bent. Het is namelijk geen convectiewarmte maar stralingswarmte, en dat is een heel andere beleving! Bij convectiewarmte wordt lucht verwarmt en verplaatst. Hierdoor ontstaan warme luchtstromingen, een beetje op dezelfde manier zoals ook tochtstromingen kunnen ontstaan. Door de grote gelijkmatige massa van speksteen geeft deze natuursteen een ander soort warmte, namelijk stralingswarmte. Stralingswarmte werkt een beetje hetzelfde als de zon. Met infraroodstralen wordt niet alleen de omliggende lucht verwarmt maar ook al het andere materiaal inclusief uw eigen lichaam. Bij een traditionele haard kent u vast het gevoel wel, uw handen en gezicht zijn warm maar uw rug voelt koud. Dit is typisch aan convectiewarmte, stralingswarmte zorgt voor een veel gelijkmatiger warmte. De Altech Eclips serie weet dus om te gaan met warmte. Niet alleen zorgt de efficiënte verbranding voor maximale warmte, door de speksteenafwerking geniet u hier ook nog eens veel langer van! De Altech Eclips is hierdoor een uiterst effectieve verwarmer die niets verloren laat gaan. Dit ziet u onder meer aan het enorm hoge rendement van maar liefst 86 tot 89%! Dit wil zeggen dat maar liefst 86 tot 89% van alle opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende ruimte te verwarmen! Heel wat beter dan de schamele 10 tot 20% die we nog kennen van de open haard! Met de Eclips laat Altech zien dat verantwoord stoken heel goed mogelijk is. Maar natuurlijk zijn ze ook het sfeereffect niet uit het oog verloren. Mooie levendige vlammen dragen bij aan de typische haardbeleving die sfeer brengt in iedere woonkamer. De grote ruiten van de Altech Eclips geven u daarom uitstekend zicht op dit altijd boeiende schouwspel.

Altech Eclips prijs

Bent u net zo enthousiast over de Altech Eclips als wij? Maak dan snel nader kennis! Vraag gerust geheel vrijblijvend om meer informatie. Wij zitten telefonisch voor u klaar, maar ook zijn wij bereikbaar per mail of via onze handige chatfunctie. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze fraaie showroom. Loop gewoon even binnen voor een beetje inspiratie of maak even een afspraak wanneer u van onze aandacht gegarandeerd wilt zijn. Als erkend Altech dealer vindt u bij ons altijd de meest actuele modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Aarzel dus niet langer en ontdek de toekomst van de houtkachel nu al! Wij zijn meer dan enkel uw haardenleverancier, met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner bij het realiseren van uw droomhaard. Wij ontzorgen graag uw gehele project, van inspiratie tot na de installatie. Bij ons is uw project in goede handen! Eventueel installeren wij uw droomhaard ook graag veilig en betrouwbaar. Wij zijn actief in geheel Nederland en doen u graag een scherp en verleidelijk aanbod! Graag tot ziens!