• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Vision houtkachel

Ons assortiment

Moderne technologieën in een traditioneel uiterlijk. Dát is wat u met één van de haarden uit de Vision serie in huis haalt. Ze zijn robuust, authentiek, gebruiksvriendelijk en duurzaam. Voldoende redenen om een Altech Vision houtkachel onderdeel te maken van uw interieur. Bekijk hieronder de Altech Vision Basis speksteen of de Vision Gourmet Gastronom; een haard en bakoven ineen.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Altech speksteen kachel groeve

De oorsprong van de Altech Vision houthaard

Authentieke speksteenhaarden

Een belangrijk kenmerk van de Altech Vision is het speksteen waarmee deze is bekleed. Waarom speksteen? Omdat deze natuursteen warmte goed opneemt, vasthoudt, en langzaam uitstraalt. De authentieke speksteenkachels wegen vele duizenden kilo’s en kennen we vooral uit landen zoals Finland, Zweden en Noorwegen. Daar is de warmtebehoefte vanwege de lange winters tenslotte groot. De grote massa speksteen in deze haarden bleek een efficiënte, duurzame verwarmingsmethode. Helaas waren de originele speksteenhaarden groot, zwaar, onhandig en minder geschikt voor de bescheiden woningen. Het merk Altech kachels heeft daar wat op verzonnen. Het resultaat is een Altech Vision. Een haard zonder massief speksteen, maar met speksteenblokken rondom een gietijzeren frame. En een haard met opzienbarende resultaten!

Altech Vision duurzaam stoken

De voordelen van een Altech Vision speksteenhaard

Aandacht voor duurzaamheid

Houthaarden staan de laatste jaren regelmatig in een negatief daglicht. Voornamelijk vanwege de C02 die vrijkomt tijdens de verbranding. Daarom heeft Altech aandacht besteed aan het verbrandingsproces, om zodoende de verbranding in de brandkamer zo efficiënt mogelijk te maken. Een kachel van het merk Altech kent naast het duurzame aspect nog vele andere voordelen.

Weg met ongewenste stoffen

Weg met ongewenste stoffen

En nog meer voordelen

Dankzij het speksteen worden de temperaturen in deze haard hoger. Dat zorgt ervoor dat ongewenste reststoffen, zoals fijnstof, roet en as, beter verbranden. Hierdoor blijft de lucht in uw woning gezonder. Met minder roet en as beperkt u de ophoping hiervan in het rookkanaal en de aanslag op de ruit. Daardoor heeft de haard minder onderhoud nodig!

De fijne warmte van een Altech Vision houthaard

Het speksteen van een Altech Vision haard werkt als een soort warmtereservoir. Speksteen slaat warmte op en straalt dit geleidelijk uit. Daardoor geeft de haard daadwerkelijk warmte af aan de omgeving rond de haard, en krijgt de warmte minder kans om te vervliegen. Nadat u bent gesopt met stoken, blijft de ruimte nog urenlang warm. Het rendementspercentage van de Altech Vision speksteenhaard bedraagt maar liefst 76%.

Altech Vision materialen

De stijlvolle Altech Vision basis speksteen

Mooi zicht op het vuur

De Altech Vision serie heeft onder andere een basismodel. Deze beschikt over een grote ruit, waardoor u goed zicht heeft op het vuur. Het uiterlijk van deze haard is voorzien van speksteen en gietijzer. Dat maakt hem robuust en stoer. Het gietijzer en speksteen zijn in drie mogelijke kleuren te bestellen. Daarmee sluit de Altech Vision houthaard altijd goed aan bij uw interieur. De kleine krachtpatser heeft een vermogen van 5 kW tot 13 kW, waarmee hij een ruimte van 70 m3 tot 240 m3 kan verwarmen.

Altech Vision duurzaam stoken

Een duurzame kachel

bijna volledige verbranding

Het verbrandingsproces in een Altech Vision is zover geoptimaliseerd dat er bijna volledige verbranding plaatsvindt. Hierdoor haalt u dus alle beschikbare warmte uit uw brandhout en heeft u dus minder hout nodig. Zo stoot u dus geen onnodige CO2 gassen meer uit en worden alle ongewenste reststoffen veel beter verbrandt. Dit betekent minder roet en as en ook minder overblijvend fijnstof. Fijnstof is onzichtbaar maar niet bevorderlijk voor onze gezondheid wanneer we het inademen. De optimale verbranding in een Altech Vision speksteenhaard zorgt dus voor gezondere lucht, het is beter voor uw portemonnee en scheelt bovendien flink in het onderhoud en schoonmaken. Minder roet en minder as betekent minder ophoping in het rookkanaal en minder aanslag op uw kachelruit. Er zijn dus genoeg redenen om aandacht te geven aan het verbrandingsproces wanneer u de aanschaf van een nieuwe houtkachel overweegt. Maar de Altech Vision gaat nog een stap verder!

Altech Vision met bakoven

De Altech Vision kachel inclusief bakoven

Bereid heerlijke gerechten

Houdt u van koken en bakken? Dan is de Altech Vision Gourmet Gastronom echt iets voor u. Deze haard heeft aan de bovenzijde een bakoven. Hiermee bereidt u heerlijke gerechten boven het houtvuur. Denk aan pizza’s of warm brood. Ook heeft de haard een bakplaat, waarop u hetzelfde kunt bereiden als op een gourmetstel. Maar dan lekkerder én duurzamer!

Speksteenkachel Altech Vision Basic

Een Altech Vision speksteenhaard kopen?

Kom langs in de showroom!

Heeft u interesse in een Altech Vision haard? Kom dan eens langs in onze showroom in Rijssen! Daar staan diverse haarden van het merk Altech opgesteld. Als erkend dealer beantwoorden we graag al uw vragen. Graag tot ziens!