• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Massiv (klein)

Houtkachels
€ 7.863

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Massiv (klein)
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Massiv (klein)

De Altech Massiv speksteenkachel wordt op Nederlandse bodem geproduceerd door kachelmerk Altech. Het is een primeur in de wereld van kachels en haarden. Deze haard heeft dezelfde hoeveelheid warmte-opslag als de traditionele, massieve speksteenkachels, maar is tegelijkertijd slank en modern. Net als de haarden van tegenwoordig. Ondanks zijn enorme massa, is het een slanke verschijning. Dat maakt de haard geschikt voor praktisch elke woning! Lees hieronder verder voor meer informatie over de Altech Massiv kachel.

De oorsprong van de Altech Massiv haard

De kans is groot dat u bekend bent met speksteen. Deze natuursteensoort wordt namelijk al ruim honderd jaar gebruikt in kachels. In een traditionele speksteenhaard hoefde slechts eens per dag hout gestookt te worden. Na één keer stoken had de haard voldoende warmte opgenomen om 24 uur lang warmte uit te stralen. Zo was er maar weinig hout nodig. Erg praktisch was het alleen niet. Maar weinig mensen hebben ruimte voor zo’n enorm blok speksteen in de woonkamer. Daarom ontwikkelde Altech de Altech Massiv speksteenhaard. Hij is sierlijk, elegant en het is een wonderbaarlijke verwarmingsbron.

Duurzaam stoken met de Altech Massiv houthaard

Indrukwekkende prestaties; dat is wat de Altech Massiv houthaard levert. Te beginnen met het geoptimaliseerde verbrandingsproces. In de haard lopen de temperaturen hoog op. Daardoor verbranden schadelijke afvalstoffen, zoals as, roet en fijnstof, nog beter. Met een goed verbrandingsproces haalt u maximale warmte uit een minimale hoeveelheid hout. Maar liefst 84,3% van de opgewekte warmte, wordt daadwerkelijk gebruikt om de ruimte te verwarmen. Zo’n hoog rendement is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

De gezonde warmte van de Massiv kachel

Traditionele haarden verwarmen slechts de plekken waar de warme lucht tegenaan blaast. Bij een speksteenkachel is dat niet het geval. Een speksteenkachel verwarmt de hele ruimte! Dat komt door de infraroodstralen die de ruimte geleidelijk aan compleet verwarmen. Die vorm van warmte is niet alleen prettig, maar ook nog gezond. Stralingswarmte veroorzaakt namelijk geen luchtverplaatsingen, waardoor ongewenste stoffen (zoals fijnstof), ook niet verplaatst worden. De Altech Massiv haard is daarmee een uitkomst voor mensen met een allergie of met luchtwegproblemen.

De Altech Massiv speksteenhaard, op maat voor u gemaakt

De Altech Massiv haard is met recht een haard op maat. Hij wordt namelijk steen voor steen bij u thuis opgebouwd. Onze ervaren installateurs bouwen de speksteenblokken rondom een ingenieus, stalen framewerk op. Het resultaat? Een fraai afgewerkte speksteenkachel. Het gietijzeren frame vormt een bijzonder accent bij het statige speksteen. Beide materialen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u de kiezen tussen lichtgrijs, antraciet en zwart. Deze kleuren zorgen voor een moderne uitstraling. Uiteraard is het mogelijk om het speksteen naturel te laten en alleen het gietijzer in kleur te bestellen. Mocht deze Altech Massiv te klein zijn dan is de Altech Grande Massiv wellicht iets voor u.

Altech Massiv kachel kopen?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Altech Massiv? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Rijssen. Een haardenexpert beantwoordt graag al uw vragen!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Massiv klein en groot

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Massiv (klein) 72x127x56cm Basismodel, 4 lagen speksteen
Altech Grande Massiv 72x157x56cm Grote variant, 5 lagen speksteen

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Eclips, Vision, Torus, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Massiv (klein) Houtkachels

De Altech Massiv (klein) is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding