Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Doorkijkhaard buiten

Echte winters lijken alweer een hele tijd geleden. Momenteel leeft de eerste generatie die nog nooit live een Elfstedentocht heeft meegemaakt. Schaatsen op natuurijs lijkt synoniem te zijn geworden voor schaatsen op een ondergelopen weiland met een bevroren coating. Betekent dit dat we nu kunnen genieten van een half jaar zomer vol zonneschijn? Nee, want helaas lijken vooral de herfst en lente steeds meer terrein te winnen. We krijgen dus steeds meer dagen waarop het niet warm genoeg is om comfortabel en ontspannen buiten van onze tuin te genieten. Het effect hiervan zien we duidelijk aan het aantal verkochte buitenhaarden. Vooral één concept spreekt erg aan, en dat is de doorkijkhaard buiten, of ook wel tunnelhaard buiten genoemd. Hoog tijd om eens wat dieper in te gaan op een buitenhaard die steeds meer terrein lijkt te winnen, de doorkijkhaard buiten.

56 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

56 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

Tunnelhaard buiten

De doorkijkhaard is al geruime tijd een trend in onze woningen. Interieurarchitecten weten wat voor bijzondere toevoeging dit type haard kan zijn. Van een doorkijkhaard kunt u genieten vanuit meerdere invalshoeken. De grote ruiten geven een perfect zicht op het vuur en de vlammen waardoor een doorkijkhaard een bijzonder sfeerverhogend effect heeft. Niet raar dus dat de roep om een doorkijkhaard buiten ook steeds luider is geworden. Haardfabrikanten hebben deze roep ook gehoord en spannen zich in om de doorkijkhaard buiten net zo’n succes te laten worden als de doorkijkhaard binnen. Het arsenaal buitenhaarden dat is ontworpen om dit doel te bereiken is indrukwekkend. Vooral de doorkijkhaard buiten op propaangas lijkt een groot succes te worden. Maar wat is nu eigenlijk een doorkijkhaard buiten?

Doorkijkhaard buiten vs. Doorkijkhaard binnen

Traditioneel gezien heeft een doorkijkhaard twee ruiten, één voorruit en één achterruit. Doorkijkhaarden binnen worden vaak ingebouwd in een muur of in een scheidingswand. Beide zijkanten vallen dus uit het zicht door het omringende materiaal. Door deze vorm worden doorkijkhaarden ook wel tunnelhaarden genoemd. De definitie die voor een doorkijkhaard binnen geldt, is anders als die van een doorkijkhaard buiten. De overeenkomst is dat ze allebei veel glas hebben waardoor ze perfect zicht geven op het vlammenspel. Het verschil is dat een doorkijkhaard buiten aan meer dan 2 zijden glas kan hebben. Sterker nog, we zijn dat veel modellen doorkijkhaarden voor buiten zelfs helemaal omgeven zijn door glas. Waar u zich ook in uw tuin bevindt, met een vierzijdige doorkijkhaard kunt u altijd genieten van het boeiende schouwspel dat gecontroleerd vuur te bieden heeft!

Doorkijkhaard buiten op propaangas

Vaak wordt een doorkijkhaard buiten op propaangas aangesloten, maar er zijn ook modellen die direct op het aardgasnetwerk kunnen worden aangesloten. Het voordeel van propaangas is dat het uw doorkijkhaard buiten mobiel maakt. Propaangasflessen zijn relatief klein en kunnen meestal worden opgeborgen in of onder de doorkijkhaard zelf. Zo verdwijnt de nodige brandstof geheel uit het zicht en ziet u enkel dat wat u zou willen zien, een fraaie haard met een schitterende vuurbeeld. Propaangas is veilig en betrouwbaar en toekomstbestendig. Nu steeds minder nieuwe huizen nog een aansluiting hebben op het aardgasnetwerk zien we dat de ontwikkeling van propaanhaarden een flinke boost heeft gekregen. Een moderne doorkijkhaard op propaangas geeft een mooi en levendig vlambeeld en is perfect controleerbaar. Er zijn minder reststoffen dan bij houtverbranding en het onderhoud en schoonmaakwerk is daardoor ook veel eenvoudiger.

Inbouw doorkijkhaard buiten of toch liever vrijstaand?

We onderscheiden eigenlijk twee verschillende soorten doorkijkhaarden voor buiten. Je hebt de inbouw doorkijkhaard buiten en de vrijstaande doorkijkhaard buiten. Inbouw doorkijkhaarden Wanneer we het over een doorkijkhaard buiten hebben onderscheiden we eigenlijk twee soorten. Zo is er de inbouw doorkijkhaard buiten en de vrijstaande doorkijkhaard buiten. Inbouw doorkijkhaard buiten worden ingebouwd, zoals de naam al doet vermoeden. Dit kan in de muur van een serre zijn, als afscheiding langs een terras, maar ook als vrijstaand element. Kenmerkend aan een inbouw doorkijkhaard buiten is dat hij niet mobiel is. Eenmaal een plek gekozen is het verplaatsen van de haard meestal niet meer zo eenvoudig. Een vrijstaande doorkijkhaard is meestal wat compacter van formaat en vereist een kleiner oppervlak. Zowel bij de inbouw doorkijkhaard buiten als de vrijstaande doorkijkhaard buiten zien we dat ontwerpers met vernieuwende designs komen. Bijzondere vormen en sierlijke lijnen maken van een doorkijkhaard buiten meer dan enkel een tuinkachel. Het is een esthetisch designelement dat zorgt voor sfeer, comfort en gezelligheid.

Doorkijkhaard buiten kopen

Ziet u zichzelf al genieten op een mooie zomeravond? Met vrienden of familie rondom de gezelligheid van een doorkijkhaard buiten in uw eigen tuin? Wacht dan niet langer en maak uw zomers langer en gezelliger met een prachtige doorkijkhaard buiten uit ons brede assortiment! Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij om uw haardambities te verwezenlijken. Als erkend dealer van onder andere Faber, M-Design en Element4 bent u bij ons aan het juiste adres wanneer u uw tuin wenst te verrijken met een buitenhaard! Vraag gerust vrijblijvend om meer informatie en om persoonlijk advies. Onze deskundige adviseurs staan u telefonisch ter woord, maar ook per mail of via onze handige chatfunctie. Wilt u liever even in het echt komen kennismaken? U bent van harte welkom in onze luxe showroom. Loop gewoon even naar binnen voor een beetje inspiratie, of maak voortijdig even een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. De koffie staat sowieso voor u klaar! Graag tot ziens!