Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Doorkijkhaard Gas

Er zijn enorm veel verschillende soorten haarden op de markt te verkrijgen. Allereerst is er een onderscheid te maken in het type brandstof. Zo zijn er houtkachels, cv-haarden, elektrische haarden en gashaarden te vinden. Per brandstoftype kan er weer onderscheid gemaakt worden in het vuurzicht. Zo kan er gekozen worden tussen front-, tweezijdige-, driezijdige-, vierzijdige-, vijfzijdige-, doorkijkhaarden en roomdividers.

58 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

58 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

Doorkijkhaard / Tunnelhaard gas

De markt van de haarden is zeer uitgebreid. Er is een grote diversiteit Zo is er niet alleen onderscheid te maken in de diverse brandstoffen, maar zijn er ook haarden met een verschillend vuurzicht (front, tweezijdig, driezijdig enzovoorts.) en een grote hoeveelheid verschillende merken.

Een doorkijkhaard is een haard waarbij aan de voor- en de achterkant glas zit, waardoor u van twee kanten kunt genieten van de dansende vlammen. Een doorkijkhaard wordt vaak ingezet als roomdivider, wat betekent dat de haard middenin de ruimte wordt geplaatst, waardoor er eigenlijk twee verschillende ruimtes ontstaan. Resultaat hiervan is dat u in twee verschillende ruimtes de sfeer meekrijgt van de haard. Eigenlijk koopt u dus twee haarden voor de prijs van één.

Naast het voordeel van het meekrijgen van de sfeer in twee verschillende ruimtes is een bijkomend voordeel dat u nog goed kunt zien wat er aan de andere kant van de haard gebeurd. Heeft u kinderen? Dan kunt u bijvoorbeeld zelf in de ene ruimte zitten en de kinderen in de andere ruimte, zonder ze uit het oog te verliezen. Daarnaast geeft een doorkijk gashaard een ruimtelijk effect.

Een doorkijk gashaard wordt eigenlijk altijd ingebouwd. Een doorkijk gashaard komt het best tot zijn recht in een strakke wand, waardoor er weinig afleiding is van het vuur. Een doorkijkhaard wordt in de volksmond vaak tunnelhaard genoemd.

Tunnelhaarden worden vaak geplaatst tussen bijvoorbeeld een eetkamer en een woonkamer of tussen een woonkamer of keuken.

In eerste instantie waren er alleen horizontale doorkijkhaarden op de markt te verkrijgen. Dit is al aan het veranderen. Zo is Bellfires met een serie gekomen onder de naam Bellfires Vertical-Bell serie, waar tunnelmodellen in zitten verwerkt met een verticaal vuurzicht. Dit houdt in dat de hoogte van de ruit hoger is dan de breedte van de haard.

Naast doorkijk gashaarden zijn er ook doorkijk houtkachels en doorkijk elektrische haarden op de markt te verkrijgen.