Doorkijk gashaard

Doorkijk gashaard

Ons assortiment

De doorkijk gashaard wordt ook tunnel gashaard genoemd. Kenmerkend aan dit relatief nieuwe haardconcept is de ruitsetting, naast de vrij normale voorruit heeft een doorkijkhaard gas namelijk ook een achterruit. U kunt dus als het ware door de haard heen kijken. Dit zorgt voor een heel bijzondere uitstraling die erg goed tot zijn recht komt in moderne designwoningen, maar die ook goed past in meer traditionele interieurstijlen. Doorkijk gashaarden zijn erg populair doordat het vuurbeeld in een gashaard enorm is verbeterd. Hoog tijd dus om dit heel bijzondere interieurconcept eens wat nader te bekijken. Laten we eens wat dieper ingaan op de doorkijk gashaard.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Vuurzicht: Doorkijk

per pagina
Sorteer op
Pagina

doorkijk gashaard kopen

De doorkijkhaard gas

Levendig en sfeervol vuurspel

Stond de gashaard van vroeger voor efficiënt maar ongezellig vuur, tegenwoordig ligt dat gelukkig helemaal anders. Door nieuwe technieken en verbeterde software kan een gashaard nu zorgen voor een levendig en sfeervol vuurspel, ook bij een minder hoge stand. De moderne doorkijk gashaard heeft strategisch geplaatste branders die zorgen voor een breed en realistisch vuurbeeld. Vaak zijn deze branders verpakt in levensechte houtstam-imitaties waardoor het lijkt alsof het brandhout echt in vuur en vlam lijkt te staan. Had een oude gashaard een blauwe ongezellige vlam, een moderne tunnelhaard gas toont levendige en wispelturige vlammen. Vlammen die we lange tijd alleen zagen bij het traditionele houtvuur zijn nu ook mogelijk in een doorkijkhaard gas van de laatste generatie. De verbeterde software in moderne tunnel gashaarden maakt het mogelijk om een realistische vuurpatroon in te stellen. Net als bij het houtvuur ziet u ook bij een moderne tunnelhaard wispelturige vlammen, de ene keer fel en flakkerend, de andere keer traag sluimerend. Door dit zorgvuldig bepaalde patroon kan een moderne doorkijk gashaard ook bij laag vermogen een boeiend en sfeervol vuurbeeld leveren. Dit betekent dat de gashaard nu geschikt is voor steeds meer situaties die voorheen te klein of te goed geïsoleerd leken. Doordat tegenwoordig doorkijk gashaarden een fraai vuurspel geven bij een laag vermogen zijn ze ook geschikt voor perioden wanneer u warmtebehoefte minder groot is. De laatste generatie tunnel gashaarden geeft u sfeer en gezelligheid zonder dat de temperatuur in uw woonkamer naar onbehaaglijke temperaturen stijgt.

doorkijkhaard gas

Gashaard doorkijk

Een assortiment vol mogelijkheden

Bijzonder aan een doorkijk gashaard is natuurlijk het feit dat u door de haard heen kunt kijken. Dit maakt de gashaard doorkijk erg geschikt als elegante scheiding tussen twee woonvertrekken. Ingebouwd in een muur of speciaal ontworpen haardmeubel vormt de tunnel gashaard zo een bijzonder designelement dat vanuit beide ruimtes kan worden bewondert. Wat dacht u bijvoorbeeld van een doorkijkhaard gas tussen uw woonkamer en uw keuken? Of tussen uw slaapkamer en het aangrenzende vertrek? Door nieuwe materialen is het aantal mogelijkheden alleen maar groeiende. Het interieur van uw doorkijk gashaard kunt u meestal geheel naar eigen inzicht vorm geven. Houdt u van de klassieke houtvuur simulatie? Dan is een tunnel gashaard met een levensechte houtset echt iets voor u. Door speciale verlichting in het gloeibed lijkt deze levensecht. Aangevuld met as en enorm realistische stukjes brandhout is het verschil tussen echt brandend hout nauwelijks meer zichtbaar. Wilt u liever iets moderns en exclusiefs? Richt uw doorkijk gashaard dan in met statige witte kiezels, exclusief ogend grijs grind of met fraaie glazen stenen, de mogelijkheden zijn enorm.

doorkijk haard

Doorkijk gashaard om in te bouwen

Modern & functioneel

Omdat een tunnel gashaard zo mooi tot zijn recht komt in een scheidingsmuur of wand wordt deze vaak ingebouwd. Moderne inbouw tunnel gashaarden zijn bijna naadloos in te bouwen. Door de minimale kaders sluit een moderne inbouw gashaard vloeiend aan op het materiaal waar hij is ingebouwd. Alle storende elementen worden uit het zicht weggewerkt zodat u alleen nog maar zicht houdt op datgene waar het natuurlijk eigenlijk omgaat, en dat is het vlammenspel. Eenmaal ingebouwd ziet u enkel nog het glas, het interieur en natuurlijk het vuur en de vlammen. Vanuit uw luie stoel drukt u 1 keer op de knop van de afstandsbediening en het fraaie schouwspel begint direct. De meeste merken hebben zelfs een handige app waardoor u vanuit uw stoel volledige controle krijgt over het vlampatroon, de intensiteit en natuurlijk de temperatuur. Met een handige tijdschakelaar zorgt u ervoor dat uw doorkijk gashaard u al brandend opwacht als u uit uw werk komt of wanneer u terug komt van een lange winterwandeling. Is dat geen heerlijk vooruitzicht?

tunnelhaard gas

Kies voor een tunnelhaard gas

Verschillende formaten en vermogensklassen

Tunnel gashaarden zijn er in allerlei formaten en in allerlei verschillende vermogensklassen. Er zijn hele hoge, verticale doorkijk gashaarden, maar ook hele lange, horizontale haarden en alles daartussenin. Door de vele vormen is er altijd wel een doorkijkhaard die precies past in uw situatie. Door de bijzondere vormen geeft u het begrip gashaard iets geheel vernieuwends. Geen wonder dat steeds meer interieurarchitecten kiezen voor een bijzondere vorm van de doorkijk gashaard. Naast de doorkijk gashaard is ook de gashaard als roomdivider enorm populair. Een roomdivider haard heeft niet alleen een voorruit en een achterruit, maar ook nog een zijruit. Door de driedimensionale zicht heeft u een vrijwel onbelemmerd zicht op het vuurspel. Een roomdivider is hierdoor een erg stijlvolle manier om de overgang tussen twee verschillende woonruimtes te accentueren! De ontwikkeling van de gashaard heeft de laatste decennia niet stilgestaan.

Met steeds minder gas kan een gashaard steeds meer verwarmen, zonder dat het sfeerelement hieronder te leiden heeft. Door slimme brandertechnieken en verbeterde materialen is een moderne doorkijk gashaard erg duurzaam. Een tunnelhaard gas van de laatste generatie zorgt voor optimale verbrandingsomstandigheden. Hierdoor is de verbranding veel vollediger dan bij gashaarden van 20 of 30 jaar terug. Deze volledige verbranding betekent dat u zoveel warmte verkrijgt uit zo min mogelijk aardgas. Belangrijk in een tijd waarin CO2 uitstoot een steeds belangrijker onderwerp is geworden. Maar een moderne doorkijk gashaard is niet alleen zuinig op aardgas, maar ook op de warmte die wordt verkregen uit dit gas. De opgewekte warmte wordt in een moderne tunnel gashaard veel beter opgeslagen en geleidelijk weer afgegeven aan de woonruimte. Zo geniet u veel langer en heeft u meer profijt van een moderne gashaard dan van zijn ouderwetse voorgangers.

tunnel gashaard

Een duurzaam design

En bijzonder efficiënt

Omdat een moderne doorkijk gashaard veel beter in staat is om de opgewekte warmte op te slaan en aan de omgeving af te geven, is het rendementspercentage gestegen tot 80% en soms zelfs 90%. Dit betekent dat 80% tot 90% van de in totaal opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte waarin de haard staat te verwarmen. Dit is bijzonder efficiënt! Zeker wanneer we kijken naar de traditionele open haard met houtblokken, deze behaalde meestal een rendement van ongeveer 30%. Een aanzienlijk verschil met de moderne tunnel gashaard dus! Gashaarden zijn dus erg zuinig en duurzaam geworden, maar dat maakt helaas de toekomst van ons aardgasnetwerk niet zekerder. Maar de toekomst van de gashaard is gelukkig niet afhankelijk van het aardgasnetwerk. Vrijwel elke moderne doorkijk gashaard kan worden overgezet op propaangas. Hierdoor is de toekomst van de gashaard verzekerd, wat er ook op politiek niveau besloten wordt!

gashaard doorkijk binnen

Doorkijk gashaard kopen

Neem contact op voor advies

Bent u benieuwd geworden naar de doorkijk gashaard? Graag laten we u zien waarom wij zo enthousiast zijn over dit vernieuwende haardconcept. Bij ons vindt u tunnel gashaarden van alle gerenommeerde A-merken. Merken zoals Dru, Faber, Bellfires, Helex, M-Design, Element4 en Wanders. Als officieel dealer vindt u bij ons altijd de meest actuele modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner tijdens uw gehele haardproject. Onze deskundige installateurs staan garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland. Wilt u meer weten? Loop dan even binnen in onze luxe showroom, of maak even een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. Heeft u nu al vragen? Onze adviseurs beantwoorden graag uw vragen telefonisch, per mail of via onze chatfunctie. Neem snel contact op. Misschien geniet u dan binnenkort wel van uw eigen doorkijk gashaard. Graag tot ziens.

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op