• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Speksteenkachel

Ons assortiment

Een speksteenkachel is een kachel bekleed met, of helemaal gemaakt van speksteen. Speksteenkachels staan bekend om makkelijk warmte opnemen en geleidelijk afgeven aan de omgeving. Ze zijn van alle type houtkachels de beste in langdurig warmte afgeven. Dit komt door de unieke eigenschap van speksteen. Met een paar uur stoken hebt u nagenoeg 24 uur lang plezier van de warmte die vrijkomt.

Advies of prijs aanvragen?

Offerte aanvragen

Advies op maat

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Wat is een speksteenkachel?

Lang (na)genieten van warmte

Een kachel geheel of gedeeltelijk van speksteen gemaakt. Dit type steen is uitstekend in staat de vrijgekomen warmte voor een zeer lange periode vast te houden. De verwerking van speksteen is verschillend. Er bestaan massieve speksteenkachels en kachels bekleedt met speksteen. 

Speksteenbekleding Sommige delen van de kachel zijn van speksteen. Bijv. binnenwerk, speksteen mantel of bovenplaat. Bijv. Altech speksteenkachels
Massief speksteen Gemetselde speksteenkachels. Ter plekke worden blokken speksteen opgemetseld tot een massieve speksteenkachel. Dit type speksteenkachel maakt geen onderdeel uit van ons assortiment.

houtkachel met speksteen

Modellen van topkwaliteit

Waar bent u naar op zoek?

In ons ruime assortiment vindt u veel verschillende modellen van topkwaliteit. Stuk voor stuk kachels die sfeer, warmte en gezelligheid bieden en een hoog rendement hebben. Daardoor is er altijd wel een speksteenkachel te vinden die bij u past.

Vrijstaand Beperkte ruimte nodig. De speksteenkachel is overal te plaatsen.
Vrijhangend Hangend aan de muur, vrij van de grond.
Met oven Vrijstaand model inclusief een geïntegreerde bakoven.
Draaibaar Speksteenkachel met draaifunctie, vuur van alle kanten zichtbaar.

duurzame speksteenhaard

Hoog rendement houtkachel speksteen

Uniek accumulerend vermogen

Een speksteen kachel heeft wat tijd nodig om op te warmen, maar eenmaal warmgestookt straalt de kachel urenlang een heerlijke warmte af. Ook nadat het vuur gedoofd is. Dat komt omdat het materiaal speksteen de warmteafgifte tijdens het stoken echt opneemt. Dit wordt een accumulerend vermogen genoemd.

Binnen in de speksteenbekleding van de haard is een systeem van kanalen verwerkt. De hete rookgassen worden eerst hier doorheen geleid, voordat ze in de schoorsteen verdwijnen. Het speksteen neemt deze warmte op. Zo wordt alle warmte efficiënt benut.

houtkachel met speksteen

Waarom een speksteen houtkachel nemen?

Duurzaam stookplezier

Hoog rendement (75-90%)
Daarom laag houtverbruik en besparing op stookkosten. 
✅ Energiezuinig en gebruiksvriendelijk
Langdurig warmte in huis met slechts een paar uur stoken. 
✅ Langer stookplezier
Ook als het vuur gedoofd is nog genieten van warmte. 
✅ Bevordert aangenaam binnenklimaat
Geeft stralingswarmte in plaats van convectiewarmte, de ruimte wordt dus rechtstreeks en gelijkmatig opgewarmd. Vergelijkbaar met werking van warme zonnestralen.
✅ Draagt bij aan gezonde en aangename luchtvochtigheid
Omdat het vocht in de lucht niet condenseert. 
✅ Geeft minder luchtcirculatie in de ruimte
De lucht droogt minder uit en voelt niet benauwd aan. 

hoog rendement houtkachel speksteen

Houtkachel speksteen, zeer rendabel

Slim in warmte opslaan

Een speksteen houtkachel kopen is vandaag de dag een zeer goede keus als u uw woning wilt verwarmen en op gaskosten wilt besparen. Ook wanneer u in het bezit bent of verhuist naar een gasloze woning is een speksteen kachel een slimme keuze. Hierom is een speksteenkachel zeer rendabel.

1. Schone verbranding De kachel brandt schoon en zuinig door de hoge verbrandingstemperatuur. Dat geeft milieubewust stookplezier.
2. Langdurige stralingswarmte Met de warmte die vrijkomt bij het stoken wordt niet zozeer de lucht opgewarmd (convectiewarmte), maar het speksteen. Doordat de warmte in de steen zit opgeslagen, kan bij ventilatie de warmte minder snel verloren gaan dan bij convectiewarmte.
3. Hoog rendement Speksteen beschikt over een accumulerend vermogen. Ook nadat het vuur gedoofd is, geeft de kachel nog warmte af.

Warmte gezocht? Overweeg een speksteenkachel

De idéale warmtestoker voor in huis

Een speksteen kachel in huis is gezellig en biedt veel warmte. Maar hoe mooi is het als de warmte niet alleen op het moment zelf genoten wordt, maar ook nog lang na het stoken zelf. Kan dat? Jazeker, kies voor een spekstenen houtkachel. Dit type steen heeft als unieke eigenschap warmte voor een zeer lange periode vast te houden.

Ik heb interesse

rendement speksteenkachel

Diverse vuurzichten

Hoe wilt u het vuur zien?

Er bestaan speksteenkachels met alleen een voorruit, maar ook varianten met zijruiten. Bij ons heeft u keuze uit verschillende vuurzichten.

Front, van voren zich op het vuur
2-zijdig, van twee kanten vuurzicht
3-zijdig, van 3 zijdes zicht op het vuur

Veelgestelde vragen speksteenkachel

Lees hier de antwoorden

Erg lang. Stel u stookt 3 uur dan kunt u bijna 24 uur genieten van de warmte. Hoe kan dat?
Het speksteen beschikt over een warmtevasthoudend (accumulerend) vermogen, de warmte gaat in de steen zitten. Daardoor geldt nadat het vuur allang gedoofd is, de kachel nog steeds warmte afstraalt.

Met weinig houtverbruik een hoog warmterendement behalen. Dit kan omdat het materiaal speksteen de warmte echt opneemt en deze ook úren vasthoudt. Bij 3 uur stoken kunt u tot bijna 24 uur later nog genieten van de warmte. Een zeer goede keus als u uw woning wilt verwarmen zonder aardgas of graag op stookkosten wilt besparen.

Als u de kachel aansteekt dan wordt de vrijgekomen warmte opgeslagen in de speksteen. Vervolgens straalt de steen deze warmte lekker uit de ruimte in. Het voordeel hiervan is dat de haard erg lang warm blijft (ook na het stoken) en deze langdurig de ruimte opwarmt. Met een speksteenkachel kunt u vaak met gemak een woonkamer of keuken warm houden.

De kosten van een speksteenkachel varieren behoorlijk. Afhankelijk van het gewenste model komt u ongeveer uit op een bedrag tussen de 2500 en 7500 euro. Deze kosten zijn nog zonder de installatie. Vaak moet ook het bestaande rookkanaal aangepast worden of een nieuw rookkanaal worden gemonteerd. Neem contact op met een van onze experts voor een gericht aanbod.

Aangezien een speksteenkachel erg veel warmte kan uitstralen is het van groot belang dat u het juiste model aanschaft. De ruimte waarin de haard wordt geplaatst en de plek in diezelfde ruimte zijn van invloed op het benodigde vermogen. Deze 2 voorwaarden bepalen samen met uw persoonlijke smaak en voorkeur welke het beste is.

Nee, eigenlijk niet. Er zijn verschillende landen waar de speksteen vandaan kan komen maar de werking is nagenoeg overal hetzelfde van. De speksteen houdt de warmte vast en straalt deze vervolgens langdurig uit, ook als de haard na het stoken uit staat verspreid de kachel nog warmte de ruimte in.

kosten speksteenkachel

Design kachels

Natuurlijk materiaal, duurzame keus

Een prominente plek voor de kachel in de ruimte, vraagt om een passende uitstraling bij de rest van uw interieur. De speksteenkachel heeft een unieke uitstraling, omdat speksteen een natuurlijk product is.

Speksteen wordt gewonnen in speksteen groeven in Scandinavië en Brazilië. Het materiaal heeft dankzij de typische adering wel iets weg van een marmerlook. De natuurlijke winning maakt dat elke stuk speksteen een natuurlijke variatie heeft. Elke steen is daarom net even anders en dat maakt dat u een unieke kachel in huis haalt.

spekstenen houtkachel

Vermogen spekstenen houtkachel

Van 5-14 kW

Het vermogen vertelt iets over de maximale warmteopbrengst van het toestel. In ons assortiment hebben wij speksteenkachels met een maximaal vermogen tussen de 5-14 kW. Per haard staat het minimale en maximale vermogen vermeld. U vindt deze informatie onder het kopje productspecificaties.

Bekijk alle speksteenkachels

speksteenkachel

Warmte

Aangenaam en gezond

Een speksteenkachel geeft stralingswarmte af. Dat komt omdat speksteen een warmtevasthoudend (accumulerend) vermogen bezit. Tijdens het stoken wordt niet zozeer de lucht in de kamer opgewarmd, maar gaat de warmte van het vuur in de steen zitten. Dat geeft u veel voordelen.

1. De kamer wordt gelijkmatiger verwarmd;

2. De warmte verspreidt zich naar alle kanten en

3. U kunt dichtbij de kachel staan zonder het benauwd te krijgen, dat voelt prettig aan.

vrijstaande spekstenen kachel

Populaire merken

A-kwaliteit bij Haardenexpert

speksteen houtkachel

Speksteen houtkachel kopen

Neem contact met ons op

Bent u enthousiast geworden door de bijzondere eigenschap van speksteen? Op elk gewenst moment kunt u bij ons een online aanvraag voor deze mooi kachel doen. Liever langskomen in een van onze luxe showrooms? Dat kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom in Rijssen of Apeldoorn. Wij adviseren u met alle plezier over een speksteenkachel in uw woning!

Terug naar assortiment

vrijstaande kachel met speksteen

Mogelijk vindt u dit ook interessant

Aankoopadvies houtkachel speksteen

Heeft u interesse in een speksteen houtkachel, maar zeggen u begrippen als een hoog rendement of kW en vermogen u weinig? Verbreed uw kennis en lees onze blogs hierover.

Een hoog rendement houtkachel, hoe zit dat?
Hoeveel kW houtkachel heb ik nodig?