• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Hero cover image

Tips, inspiratie en advies

Blogs & projecten

Bomvol tips, advies én inspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien u graag van tips & advies die u kunnen helpen bij de aanschaf van een haard. Doe inspiratie op en bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Projecten
 • 16 - 03 - 2023
 • Leestijd: 2 minuten

Luxe buitenverblijf

In dit fantastische gastenverblijf heeft de Element4 Sky Large Tunnel Outdoor een prominente plek gekregen. Deze gashaard is geplaatst in de binnen-buiten muur waardoor je van binnenuit (door de haard heen) naar buiten kunt kijken. Zo geeft deze haard het gastenverblijf een uitzonderlijk exclusieve uitstraling, precies wat het nodig heeft.  

Lees verder
Gashaarden
Open of gesloten systeem?
 • 18 - 02 - 2023
 • Leestijd: 3 minuten

Open of gesloten verbranding gashaard

Wij willen u hier graag verder helpen door het bespreken van de gashaarden. Alle informatie die u daar voor nodig heeft kunnen wij u aanbieden. Wij hebben een heleboel verschillende soorten gashaarden opgesteld staan in onze prachtige en luxe showroom. U kunt natuurlijk altijd langskomen om onze showroom te bewonderen. Zonder hout en met een klik op de knop van uw afstandsbediening heeft u snel een echt vuur. Een warmtebron die sfeer geeft, die u snel kan aanzetten en die snel warmte afgeeft. Wat betreft vormgeving en afwerking kunt u met een gashaard alle kanten op. Bovendien is een gashaard volkomen veilig. 

Lees verder
Projecten
Combinatie haard en modern meubel
 • 26 - 09 - 2022
 • Leestijd: 3 minuten

Haard in modern meubel

Bij deze exclusieve villa hebben enkele architecten het prachtige ontwerp verzorgt van zowel de indeling als het interieur. Haardenexpert heeft mogen zorgen voor de zowel het installeren van de haard als het plaatsen van het moderne haardmeubel.

Lees verder
Projecten
Haard in woonkamer
 • 23 - 06 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Luxe cinewall op oude vuurplaats

Dit project laat goed zien hoe in dezelfde ruimte een compleet andere uitstraling gerealiseerd kan worden. De oude open haard is uit de woning gesloopt en de wand is volledig dichtgezet en omgetoverd tot een strakke cinewall met elektrische haard. 

Lees verder
Projecten
Combinatie wit meubel en gashaard
 • 23 - 06 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Driezijdige gashaard in wit meubel

Deze klant wilde het neusje van de zalm. Het is een zijdeglans maatwerkmeubel geworden met een gashaard van Bellfires. Het zijdeglans meubel in combinatie met de haard en een groene muur, maakt dat het een mooi geheel is geworden. Het meubel is voorzien van twee klepkasten en één lade, dat biedt veel praktische opbergruimte. Aan de onderkant van het meubel is een terugvallende plint van 9 centimeter hoog geplaatst, waardoor het meubel lijkt te zweven. 

Lees verder
Projecten
Haard in appartement
 • 23 - 06 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Maatwerk haardwand in appartement

In dit moderne appartement staat een unieke maatwerk haardwand waarin een elektrische haard en tv vakkundig zijn geïntegreerd. Naast een strakke afwerking voor tv en haard is ook gedacht aan het creëren van extra opbergruimte. In de zwevende kast onder de haard en tv bevindt zich deze speciale plek voor waardevolle spullen. 

Lees verder
Projecten
Propaan haard
 • 23 - 06 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Roomdivider op propaangas

Een haard in een scheidingswand, dat is wat de klant wilde. Uiteindelijk heeft de klant gekozen voor een roomdivider van het merk Dru. Deze sfeervolle gashaard is te zien vanuit zowel de woonkamer als de woonkeuken. Door de grijze muur komen de vlammen nog mooier naar voren. De hoge witte plint maakt het geheel modern. 

Lees verder
Projecten
Roomdivider in woonkamer
 • 23 - 06 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Landelijk wonen met roomdivider

De plek van deze gashaard in dit huis is ideaal. De bewoners van dit huis kunnen vanuit alle hoeken genieten van een prachtig haardvuur. Of ze nu aan de keukentafel of op de bank zitten, het haardvuur is altijd binnen oogbereik. De haard is afgewerkt met een geschilderd behang, bovenblad met eikenhout uitstraling en een verhoogde witte plint. In combinatie met de landelijke meubels en woonaccessoires geeft het een sfeervol geheel.

Lees verder

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Icon Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Icon groot installateursnetwerk

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Icon hoge klantwaardering

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Icon showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Meer dan 10 jaar Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert