Hero cover image

Ons kenniscentrum

Blogs en artikelen bomvol tips, advies en informatie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien u graag van informatie die u kan helpen bij de aanschaf van een haard.

Projecten
gashaard in tv-meubel
 • 21 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Donker gekleurd tv-meubel met driezijdige haard (populair)

Een driezijdige haard ingebouwd in een donker tv-meubel met klepkasten en een lichte koof. Deze veel gekozen haardopstelling heeft alles om een interieur om te toveren naar een sfeervolle woon- en leefplek. In combinatie met een houten visgraatvloer en zwarte taatsdeuren oogt deze woonkamer modern en eigentijds. Bovendien laat de donkere kleur van het meubel het brandende haardvuur extra goed uitkomen.

Lees verder
Projecten
 • 21 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Royale gashaard in meubel met veel opbergruimte

In het prachtige interieur van Kirsten, is er gekozen voor een royale driezijdige haard met meubel. Ze heeft gekozen voor een groot tv-meubel om zo veel mogelijk opbergruimte te creëren. Om toch een ruimtelijk effect te krijgen is er gekozen voor een driezijdige haard. Een driezijdige haard heeft een open blik waardoor het geheel niet statisch oogt.

Lees verder
Houtkachels
houtkachel op cv aansluiting/aansluiten
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 4 minuten

Hulp bij kiezen van een houtkachel met cv-aansluiting

Er zijn veel verschillende cv-houtkachels op de markt waarmee uw gehele huis te verwarmen is. Maar niet elke haard is geschikt voor uw situatie of woning. In eerste instantie lijken veel van deze haarden op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk verschillen en aandachtspunten bij een cv-houtkachel kopen. Het maken van een goede keus komt neer op deze drie stappen: ontdekken, beleven en kiezen. In dit blog gaan we alle stappen langs, zodat u een goed beeld krijgt van deze duurzame methode van een huis verwarmen met een houtkachel. Lees direct verder. 

Lees verder
Projecten
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Gashaard in zelfgemaakt haardmeubel

Deze klant heeft gekozen voor de Bellfires Corner Bell York 3. Een prachtige tweezijdige hoekhaard met een vol vuurbeeld. Bij deze haard is de hoek zowel links als rechts te plaatsen. Zoals u ziet zit het vuurbeeld van deze haard aan de rechterkant, met een verlenging van het meubel. Ook is er gekozen voor gepolijst glas, wat een levensecht vuurbeeld oplevert, het glas is amper te zien.

Lees verder
Projecten
Driezijdige vrijhangende gashaard
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Stoere vrijhangende 3-zijdige gashaard in woonkamer

Een stoere vrijhangende gashaard in de hoek van de woonkamer. Heerlijk warm, gezellig én sfeervol. Zowel de haard als het tv-meubel zijn vrijhangend en hebben geen pootjes of sokkel. De zwevende look geeft een ruimtelijk effect in het interieur. De donkere kleur van de Bellfires Box gashaard vormt een mooi contrast met de lichte vloer, wanden en meubels. Door de donkere kleur van de haard terug te laten komen in de andere interieurstukken (gordijnen, stoel, plint, tv) vormt de haard in het interieur een geheel.

Lees verder
Projecten
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Cinewall met elektrische haard en evenwijdige tv-nis

Een mooie combinatie van sfeer en functionaliteit komen samen in deze opstelling van elektrische haard met tv. Sfeervol door het tv-kijken met een haardvuur op de achtergrond en functioneel door de opbergruimte in het meubel onder de haard. De haard in de cinewall is 1,5 m breed en loopt evenwijdig met het tv-scherm. Op de ombouw van de cinewall is een textuurbehang aangebracht in een lichte kleur die doorloopt met de achterwand. Zo vormt het een geheel. Voor de onderkant van het meubel is een donkere kleur gekozen. 

Lees verder
Projecten
Waterdamphaard zijdeglans wit meubel
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 2 minuten

Zijdeglans wit meubel met waterdamphaard

In dit prachtige tv-meubel zit de Faber e-MatriX 1050/400 III. Een prachtige elektrische haard met een driedimensionaal vuurbeeld. Vanaf drie zijden is dit vuurbeeld te bekijken, wat mooi staat in het zijdeglans gespoten haardmeubel. Aan de linkerkant van het meubel is er genoeg ruimte voor de televisie. Zo ontstaat er een geheel in de woonkamer, met één centraal middelpunt. Genieten van de televisie en de haard tegelijkertijd.

Lees verder
Bio-ethanol haarden
wat is een bio-ethanol haard
 • 14 - 04 - 2022
 • Leestijd: 4 min

Wat is een bio-ethanol haard? 5+ andere weetjes

Bio-ethanol haarden: wat is het? En hoe werkt het? Wij leggen u het graag uit! Na het lezen van deze blog weet u:  Wat een bio-ethanol haard is; De voor- en nadelen van een haard op bio-ethanol;  Hoeveel warmte de bio-ethanol haard afgeeft; Hoelang u vuurplezier heeft van een bio-ethanol haard; De installatie van een bio-ethanol haard; Welke modellen bio-ethanol haarden wij leveren.

Lees verder

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert