• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Hero cover image

Tips, inspiratie en advies

Blogs & projecten

Bomvol tips, advies én inspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien u graag van tips & advies die u kunnen helpen bij de aanschaf van een haard. Doe inspiratie op en bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Houtkachels
 • 10 - 02 - 2024
 • Leestijd: 6 minuten

Hoeveel hout verbruikt een houtkachel?

Zodra het buiten kouder wordt, is het weer tijd om de houtkachel aan te maken. Dat is optimaal genieten van sfeer én warmte. En uw woning warm stoken met hout is een stuk voordeliger dan een woning verwarmen met gas. Maar hoeveel hout verbruikt een houtkachel eigenlijk? Hoe lang is het mogelijk om te stoken met 1 kuub hout? En zijn er nog handige bespaartips? We vertellen u hier meer over!

Lees verder
Elektrische haarden
Gashaard ombouwen of vervangen naar elektrische haard
 • 20 - 10 - 2023
 • Leestijd: 8 minuten

Gashaard ombouwen naar elektrische haard?

We zien een toenemende trend om gashaarden om te bouwen tot elektrische haarden. In veel gevallen is de ombouw van een gashaard naar een elektrische haard mogelijk. In dit kennisartikel leest u meer over de redenen om over te stappen, het proces van het ombouwen, de voor- en nadelen van elektrische haarden, hoe de kosten zijn opgebouwd en we geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Lees verder
Houtkachels
Stookwijzer en stookalert
 • 20 - 10 - 2023
 • Leestijd: 8 minuten

Stookwijzer en stookalert: verantwoord stoken met een houtkachel

In de media duikt het steeds vaker op: Is het gebruik van een houtkachel wel daadwerkelijk milieubewust? Want, met zorgen over luchtverontreiniging en duurzaamheid in het achterhoofd, rijst de vraag: is het verstandig om een houtkachel te gebruiken? De impact van traditionele hout- en pelletkachels op het milieu kan groot zijn wanneer ze niet correct worden gebruikt. Met andere woorden: wanneer er niet op de juiste manier wordt gestookt. Schadelijke stoffen die vrijkomen en luchtverontreiniging kunnen dan ook het gevolg zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om hierbij te helpen. De komst van de Stookwijzer en het stookalert biedt u de kans om bewust en verantwoord te stoken. Maar wat is de Stookwijzer en het stookalert precies? En wat is nu eigenlijk het verschil? We vertellen u hier meer over!

Lees verder
Elektrische haarden
Elektrische haard met verwarming, de beste
 • 20 - 10 - 2023
 • Leestijd: 8 minuten

De beste elektrische haard met verwarming

Stelt u zich eens voor: het is een koude winter- of herfstdag en u geniet binnen van de warmte van een haard in de woonkamer. Maar hier komt de verrassing - die vlammen zijn niet van hout of gas, maar het is een elektrische haard met verwarming! Want, wist u dat een elektrische haard veel meer is dan alleen een decoratieve aanvulling op uw interieur? Het zorgt ook voor een sfeervol vlammenspel en gerichte bijverwarming. In dit kennisartikel vertellen we u meer over de beste elektrische haard met verwarming. U leest onder andere waarom een elektrische haard alleen als bijverwarming gebruikt kan worden, wat de voordelen zijn van elektrische haarden met verwarming en wat de populaire merken zijn als u zoekt naar een elektrische haard met verwarming. Wilt u direct alle elektrische haarden met verwarming bekijken? Bekijk ze eenvoudig en vraag een vrijblijvende offerte aan of kom langs in onze showroom.

Lees verder
Houtkachels
Inzethaard in bestaande open haard plaatsen
 • 24 - 08 - 2023
 • Leestijd: 7 minuten

Inzethaard in bestaande open haard plaatsen

Heeft u op dit moment een open haard en wilt u daar meer rendement uithalen? Dan is het plaatsen van een inzethaard in de bestaande open haard de perfecte oplossing. In dit kennisartikel leest u alles  over de mogelijkheden van een inzethaard plaatsen in een bestaande open haard, de verschillende brandstoffen waaruit u kunt kiezen en de voordelen van het upgraden van uw open haard met een inzethaard.

Lees verder
Projecten
 • 16 - 03 - 2023
 • Leestijd: 2 minuten

Luxe buitenverblijf

In dit fantastische gastenverblijf heeft de Element4 Sky Large Tunnel Outdoor een prominente plek gekregen. Deze gashaard is geplaatst in de binnen-buiten muur waardoor je van binnenuit (door de haard heen) naar buiten kunt kijken. Zo geeft deze haard het gastenverblijf een uitzonderlijk exclusieve uitstraling, precies wat het nodig heeft.  

Lees verder
Gashaarden
Open of gesloten systeem?
 • 18 - 02 - 2023
 • Leestijd: 3 minuten

Open of gesloten verbranding gashaard

Wij willen u hier graag verder helpen door het bespreken van de gashaarden. Alle informatie die u daar voor nodig heeft kunnen wij u aanbieden. Wij hebben een heleboel verschillende soorten gashaarden opgesteld staan in onze prachtige en luxe showroom. U kunt natuurlijk altijd langskomen om onze showroom te bewonderen. Zonder hout en met een klik op de knop van uw afstandsbediening heeft u snel een echt vuur. Een warmtebron die sfeer geeft, die u snel kan aanzetten en die snel warmte afgeeft. Wat betreft vormgeving en afwerking kunt u met een gashaard alle kanten op. Bovendien is een gashaard volkomen veilig. 

Lees verder
Projecten
Combinatie haard en modern meubel
 • 26 - 09 - 2022
 • Leestijd: 3 minuten

Haard in modern meubel

Bij deze exclusieve villa hebben enkele architecten het prachtige ontwerp verzorgt van zowel de indeling als het interieur. Haardenexpert heeft mogen zorgen voor de zowel het installeren van de haard als het plaatsen van het moderne haardmeubel.

Lees verder

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Icon Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Icon groot installateursnetwerk

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Icon hoge klantwaardering

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Icon showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Meer dan 10 jaar Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert