Hero cover image

Ons kenniscentrum

Blogs en artikelen bomvol tips, advies en informatie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien u graag van informatie die u kan helpen bij de aanschaf van een haard.

Gashaarden
merken gashaard
 • 26 - 11 - 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Merken gashaarden

Bent u op zoek naar een gashaard? Al gezien hoeveel gashaarden er eigenlijk te koop zijn? Laten we u helpen om de verschillende merken gashaarden te benoemen. Bij Haardenexpert vindt u namelijk vele merken gashaarden, passend bij alle wensen en stijlen interieurs. Er zijn heel wat merken van gashaarden verkrijgbaar bij Haardenexpert. Dit zijn: Bellfires, DRU, Faber, M design, Element4, Wanders en Dovre.

Lees verder
Houtkachels
houtkachel merken
 • 26 - 11 - 2021
 • Leestijd: 3 minuten

Beste houtkachel merken

In jouw zoektocht naar het beste merk houtkachel heb je heel wat keuzes te maken. Eén daarvan is het merk van de houtkachel. Wellicht vraag jij je af: wat zijn de beste houtkachel merken? Bij Haardexpert bieden we een heel aantal gerenommeerde en de beste merken aan voor de houtkachel. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat elk merk in ons assortiment behoort tot de beste houtkachel merken. In deze blog lichten we er een aantal uit.

Lees verder
Elektrische haarden
elektrische inzethaard met warmte
 • 08 - 11 - 2021
 • Leestijd: 3 minuten

Elektrische sfeerhaard met of zonder warmte

Bij kou jezelf lekker opwarmen bij een gashaard of houtkachel dat kent u wel. Maar een elektrische open haard met warmte hoe zit dat precies? U overweegt om een elektrische sfeerhaard te kopen, maar vraagt zich af: is er een elektrische open haar die warmte geeft? Het korte antwoord is ja. Bijna alle elektrische sfeerhaarden geven warmte af. Toch valt er nog meer over te zeggen. Lees gauw verder voor meer informatie.

Lees verder
Gashaarden
Voor- en nadelen gashaard
 • 05 - 11 - 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Wat zijn de voor- en nadelen van een gashaard?

Bij de keuze voor een keuken of badkamer heeft u ongetwijfeld wensen en voorkeuren. Maar de realiteit van wat kan en wat niet kan is ook heel belangrijk. Dat geldt evengoed voor de aanschaf van een haard. Afhankelijk van uw situatie en woonruimte zijn er diverse mogelijkheden. Wij willen u graag helpen bij het maken van de beste keuze. Stel u wilt graag een gashaard, waar moet u dan op letten? In dit kennisartikel een zo eerlijk mogelijk antwoord over de voor- en nadelen van een gashaard op een rijtje. Na het lezen van dit kennisartikel weet u waarom u wel of niet voor een gashaard kiest.

Lees verder
Elektrische haarden
Elektrische sfeerhaard afmeting kiezen
 • 05 - 11 - 2021
 • Leestijd: 4 min

Sfeerhaard in cm’s, welke moet ik kiezen?

U bent eruit. Een elektrische sfeerhaard dát is wat u wilt. Geen gedoe met aanleg van een rookkanaal of een jaarlijkse schoorsteeninspectie. Gewoon de stekker in het stopcontact en genieten. Alleen over de juiste afmeting twijfelt u. Welke moet ik kiezen vraagt u zich misschien af. Het aanbod sfeerhaarden is groot en groeit steeds verder. Wanneer kiest u voor welke afmeting? Natuurlijk hangt veel af van uw eigen smaak en voorkeuren. Dit kennisartikel is bedoeld om u op weg te helpen bij het vinden van de juiste afmeting.

Lees verder
Open haard
Wat kost een openhaard plaatsen?
 • 04 - 11 - 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Wat kost een openhaard plaatsen?

Het plaatsen van een openhaard brengt kosten met zich mee. De kosten van een openhaard zijn opgebouwd uit verschillende factoren. De aanschaf van de haard, de installatiekosten en de materiaalkosten. U moet rekening houden met de verschillende factoren, de brandstof van de haard en de situatie in uw woning. In dit artikel geven wij een indicatie van de prijzen. De vraag: 'Wat kost een openhaard plaatsen en installeren? ' is moeilijk te beantwoorden omdat de kosten verschillen per situatie. Met dit artikel hopen we u een indicatie te geven over de kosten van een openhaard plaatsen.

Lees verder
Elektrische haarden
Meest realistische elektrische haard
 • 02 - 11 - 2021
 • Leestijd: 3 min

Wat is de meest realistische elektrische haard?

Wat is de meest realistische elektrische haard? Dat is een vraag die we niet in één zin kunnen beantwoorden. De meest realistische elektrische haard is smaak. De elektrische haarden onderscheiden zich qua uitstraling door technieken, houtsets, vormen en maten. In dit blog lichten we een aantal producten, merken en technieken uit die helpen bij het maken van de juiste keuze.

Lees verder
Elektrische haarden
meubel met elektrische haard
 • 29 - 10 - 2021
 • Leestijd: 6 minuten

Tv meubel met elektrische haard

Wat is er nou meer ontspannen dan na een lange werkdag naar huis rijden met het idee dat je, wanneer je thuis bent, de haard aan kunt zeggen en ondertussen te zappen naar je favoriete programma? Er zijn steeds meer mogelijkheden om de haard naast, boven of zelfs onder de televisie te laten inbouwen in de wand of in een maatwerk meubel. Aangezien we steeds meer van gemak houden, zijn de mogelijkheden bij elektrische sfeerhaarden ook uitgebreider geworden.

Lees verder

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert