Hero cover image

Ons kenniscentrum

Blogs en artikelen bomvol tips, advies en informatie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien je graag van informatie die u kan helpen bij de aanschaf van een haard.

Elektrische haarden
nep openhaard
 • 27 - 08 - 2018
 • Leestijd: 3 minuten

Nep open haard kopen

De naam zegt het al. Een open haard is een haard waar geen ruit in zicht is en waarbij de zuurstof uit de ruimte wordt gehaald. Een open haard zorgt voor veel sfeer. Men kan de houtblokken horen knetteren en ook de warmte en de geur van verbrand hout zorgt voor enorm veel sfeer. Het nadeel van een open haard is dat hij een laag rendement heeft. Hierdoor moet u flink wat hout inslaan en stoken om de ruimte waarin de open haard staat tot een behaaglijke temperatuur te verwarmen. Daarnaast komen er vele schadelijke stoffen vrij, waardoor er een minder veilige woonsituatie ontstaat. Om deze nadelen te omzeilen, kunt u kiezen voor een ‘nep’ open haard. Onder een ‘nep’ open haard wordt een elektrische haard verstaan waar geen ruit in zit verwerkt. Middels alle Dimplex Cassettes kunt u een dergelijke setting creëren. Bij een elektrische haard komen geen schadelijke stoffen vrij. Een ‘nep’ open haard is dus vele malen beter voor het milieu dan een echte open haard. U heeft al een 'nep' open haard vanaf € 226,-.

Lees verder
Gashaarden
 • 16 - 07 - 2018
 • Leestijd: 5 minuten

Butaan of propaan?

Het onderwerp ‘gas’ is de laatste tijd veel in het nieuws. Helaas niet altijd even positief. Dit komt mede door de aardbevingen die er geweest zijn in Groningen en vele scheuren en barsten in huizen hebben achtergelaten. De gaswinning moet terug en het doel vanuit het kabinet is zelfs dat alle Nederlandse woningen in 2050 gasvrij zijn. Toch hebben vele mensen nog een gashaard in huis of willen er graag een aanschaffen. Maar is het überhaupt slim om nog voor een gashaard te kiezen? Of zijn er alternatieven te verkrijgen voor gashaarden?

Lees verder
Elektrische haarden
 • 28 - 06 - 2018
 • Leestijd: 6 minuten

Tv meubel met (elektrische) haard

Wat is er nou meer ontspannen dan na een lange werkdag naar huis rijden met het idee dat je, wanneer je thuis bent, de haard aan kunt zeggen en ondertussen te zappen naar je favoriete programma? Er zijn steeds meer mogelijkheden om de haard naast, boven of zelfs onder de televisie te laten inbouwen in de wand of in een maatwerk meubel. Aangezien we steeds meer van gemak houden, zijn de mogelijkheden bij elektrische sfeerhaarden ook uitgebreider geworden.

Lees verder
Gashaarden
 • 20 - 04 - 2018
 • Leestijd: 4 minuten

Een gashaard kopen

Allereerst is het goed om te bepalen of je een haard zoekt met een open of een gesloten verbranding. Het verschil in deze twee systemen zit hem in de plaats waar zuurstof vandaan wordt gehaald. Bij een open verbranding wordt het zuurstof gehaald uit de ruimte waarin de haard wordt geplaatst. Bij een gesloten verbranding komt de aangevoerde lucht van buiten. Een haard met een open verbranding past goed bij de wat minder goed geïsoleerde woningen. Een haard met een gesloten verbranding past daarentegen beter bij goed geïsoleerd woningen die voorzien zijn van mechanische ventilatie.

Lees verder
Gashaarden
voordelen gashaard
 • 16 - 01 - 2018
 • Leestijd: 4 minuten

Wat zijn de voor- en nadelen van een gashaard?

Wellicht zit u nog in de oriëntatiefase voor het aanschaffen van een haard en weet u nog niet precies welke haarden er allemaal op de markt te verkrijgen zijn. Laat staan dat u bekend bent met de voor- en nadelen van de verschillende haarden. Speciaal voor hen heb ik de voor- en nadelen van gashaarden onder elkaar gezet. Wellicht dat dit u verder helpt in het maken van een keuze.

Lees verder
Gashaarden
 • 29 - 06 - 2017
 • Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar haardinspiratie? Kom dan binnenkijken bij de familie Aken uit Leiderdorp

Haardenexpert heeft de eer gekregen om een haard te plaatsen bij de familie Aken uit Leiderdorp. En deze keer gaat het om de prachtige Bellfires Horizon Bell S. Voordat we met de installatie zijn begonnen hebben we natuurlijk eerst de wensen van de familie van Aken grondig doorgesproken. Een van onze haardenexperts heeft vervolgens een schets gemaakt en na het akkoord van de klant konden we beginnen met het plaatsen van de haard. De Bellfires Horizon Bell S is een echte sfeermaker en is bijzonder geschikt voor middelgrote woonruimtes. De krachtige haard kan deze dan ook makkelijk verwarmen. De familie Aken beschikt over een prachtige, ruime woonkamer en dat zorgt ervoor dat de haard er prima thuishoort. De haard is geplaatst naast de eettafel waardoor de familie Aken ook tijdens het eten kan genieten van de warmte.

Lees verder
Gashaarden
 • 19 - 06 - 2017
 • Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken bij een klant uit Apeldoorn

Aan Haardenexpert de schone taak om weer een prachtopstelling te verzorgen voor een van onze klanten in Apeldoorn. Het gaat om de Element4 Modore 100h. Eén van onze haardenexperts heeft allereerst de wensen en behoeften van deze klant in kaart gebracht en heeft vervolgens een schets gemaakt. Het is natuurlijk belangrijk dat de haard één geheel vormt met het interieur. De klant gaf akkoord op het ontwerp, waarna de installatie van start kon.

Lees verder
Gashaarden
gashaard binnen
 • 14 - 06 - 2017
 • Leestijd: 5 minuten

Gashaarden: ideale sfeermakers voor binnen én buiten

Het fijne thuisgevoel wordt deels bepaald door jouw wooninterieur. Een plek waar je helemaal tot rust komt. Dit fijne thuisgevoel creëer je door meubels, sfeervolle toevoegingen en een mooie vloer. Maar wil je echt heerlijk ontspannen na een zware dag werk? Dan hoort er eigenlijk een sfeervolle gashaard bij. Een haard zorgt niet alleen voor meer sfeer in het huis. Dit geldt ook voor de tuin. In dit artikel geef ik je een paar tips om een knussere sfeer te creëren. Hierbij heb ik een paar inspiratievoorbeelden gevonden en op een rijtje gezet.

Lees verder

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert