• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Eclips Basis

Houtkachels
€ 4.205

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Eclips Basis
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Eclips Basis

De Altech Eclips Basis houthaard is het basismodel uit de Eclips serie van het merk Altech kachels. Deze serie staat bekend om het enorme rendement; maar liefst 86% tot 89%! Het basismodel staat garant voor urenlange warmte én gezelligheid, zoals een echte houthaard die biedt.

Voordelen van de Altech Eclips Basis houthaard

Een haard met een unieke manier van verbranden, een bijzonder patroon en strakke afwerking; dát is de Altech Eclips Basis kachel. Hieronder leest u meer over de voordelen en mogelijkheden van deze haard.

Unieke manier van verbranden

Bij elke nieuwe houtkachel die op de markt komt, doet de fabrikant een poging om het verbrandingsproces te optimaliseren. Altech is hierin uniek. De Altech Eclips Basis speksteenhaard neemt niet alleen veel warmte op. Hij gaat ook nog eens bijzonder slim om met eenmaal opgewekte warmte. Hoe? De haard beschikt over een 2 meter lang kanaal dat geheel door de speksteenmantel loopt. De warme rookgassen worden hierdoorheen geleid, waardoor de mantel voldoende tijd krijgt om goed op te warmen. Zo is het speksteen optimaal verwarmt, vóór de gassen de haard weer verlaten.

Warmte vasthouden

De speksteenhaard houdt de warmte goed vast, en verspreidt deze langzaam door de warmte. Ondanks het compacte formaat, biedt de Altech Eclips Basis haard voldoende warmte om een middelgrote woonkamer, garage of werkplaats compleet te verwarmen!

Een speksteenhaard met bijzonder patroon

Een ander voordeel van speksteen, is dat iedere haard een uniek design krijgt. Speksteen bestaat namelijk uit diverse mineralen. In ieder stuk speksteen, is de samenstelling hiervan anders. Dat zorgt voor een bijzonder patroon dat er bij iedere Altech Eclips Basis haard anders uitziet! Daarnaast is deze haard leverbaar in verschillende soorten speksteen kleuren; naturel, zijdeglans, antraciet, lichtgrijs en zwart. In de laatste drie gevallen wordt het speksteen behandeld met een vuurvaste lak. Ook zijn er voor het gietijzer diverse beschikbare kleuren; antraciet, lichtgrijs en zwart.

Een strakke afwerking met modulaire opbouw

Naast het mooie speksteen, heeft de Altech Eclips Basis kachel andere eigenschappen die zorgen voor een exclusieve, strakke uitstraling. De goed weggewerkte hendels en het onzichtbare bedieningspaneel tonen aan dat deze haard tot in de finesse is afgewerkt. Verder is de kachel verkrijgbaar met een boven- en een achteraansluiting. De grote, lichtgebogen glazen ruit zorgt voor een spectaculair zicht op het sfeervolle houtvuur. De Eclips serie van Altech is modulair opgebouwd. Dat betekent dat dit basismodel uit te breiden is met een ronde voet, houtvak of bakoven.

Altech Eclips Basis houtkachel kopen?

Bent u geïnteresseerd in de Altech Eclips Basis houthaard? Vul dan bovenaan deze pagina uw gegevens in voor een vrijblijvende aanbieding of kom een vergelijkbare haard bewonderen in onze showroom in Rijssen!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Bekijk de alternatieven

Verschillende varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Eclips Basis 62x80x42cm Basismodel
Altech Eclips Depot 61,4x100x42cm Met houtvak
Altech Eclips Gourmet 62x111x42cm Met kookgedeelte
Altech Eclips Complet 62x132x42cm Met kookgedeelte en houtvak

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Vision, Torus, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Eclips Basis Houtkachels

De Altech Eclips Basis is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding