• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Gesloten Gashaard

Gesloten Gashaard

Ons assortiment

Wat is een gesloten gashaard? Een gesloten gashaard is een gashaard die is afgeschermd van de ruimte waarin hij opgesteld staat. De benodigde zuurstof haalt een gesloten gashaard niet uit de omliggende ruimte, maar haalt deze direct van buiten. Zo heeft een gesloten gashaard geen invloed op de luchtkwaliteit in de woning en is er altijd voldoende zuurstof voor het verbrandingsproces. In een gashaard met een gesloten systeem kunnen alle factoren die het verbrandingsproces bepalen, beter gecontroleerd en geoptimaliseerd worden. Dit maakt de gesloten gashaard efficiënter, veiliger, gezonder en milieuvriendelijker. Genoeg goede redenen dus om te kiezen voor een gaskachel met gesloten systeem.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Gesloten gashaarden

Gesloten gashaarden

Gesloten systeem

Vaak wordt er gedacht dat het verschil tussen een open systeem en een gesloten systeem wordt bepaald door de aanwezigheid van een kacheldeur of ruit. Dit klopt niet, want een gashaard met een deur of ruit hoeft niet persé een gesloten gashaard te zijn. Ook gaskachels met een open systeem kunnen afgesloten lijken. Het verschil zit hem in de manier waarop zuurstof wordt aangezogen en de manier waarop de afvoergassen worden afgevoerd. Kenmerkend aan de gesloten gashaard is het concentrische rookafvoerkanaal. Dit rookkanaal is dubbelwandig en heeft meestal een binnendiameter van 13 cm en een buitendiameter van 15 cm. De warme rookgassen worden afgevoerd door het binnenste deel van de buis, de benodigde zuurstof wordt aangezogen door het buitenste deel. De warme rookgassen die door de buis stromen verwarmen de lucht die tegelijkertijd wordt aangevoerd door het buitenste deel. Met voorverwarmde lucht kan het verbrandingsproces gemakkelijker plaatsvinden waardoor de haard dus beter verbrandt.

Een gesloten gashaard

Een gesloten gashaard

Voor geïsoleerde woningen

Moderne gaskachels hebben vrijwel allemaal een gesloten systeem. De reden wordt duidelijk wanneer we kijken naar de nadelen van een gashaard met open verbranding. Een open gashaard haalt de benodigde zuurstof direct uit het omliggende vertrek. Dit kan natuurlijk alleen wanneer daar voldoende zuurstof aanwezig is. Vroeger was dit geen probleem, omdat onze huizen nog niet zo goed geïsoleerd waren. Altijd was er voldoende ventilatie om de toestroom van nieuwe zuurstof te waarborgen. In onze moderne, goed geïsoleerde woningen is dit een groter probleem, vooral in combinatie met gemechaniseerde ventilatiesystemen. Een gashaard met een open systeem kan dan niet voldoende zuurstof uit het omliggende vertrek halen. De lucht in de woning wordt dan steeds ijler en droger. Vooral voor mensen die hier gevoelig voor zijn is dit minder prettig. Maar de voornaamste reden om voor een gesloten gashaard te kiezen is de controle over het verbrandingsproces.

Het verbrandingsproces onder controle

Het verbrandingsproces onder controle

Moderne gashaarden

Moderne gashaarden hebben een gesloten systeem, omdat een open systeem niet kan garanderen dat het verbrandingsproces in de haard optimaal verloopt. Voor een goede en schone verbranding is het belangrijk dat een haard altijd over voldoende zuurstof beschikt. Een gashaard met een gesloten systeem haalt zijn zuurstof direct van buiten en heeft dus altijd genoeg Ook de efficiente manier waarop rookgassen worden afgevoerd helpt mee in het verbrandingsproces omdat die rookgassen niet de kans krijgen om de zuurstoftoevoer te belemmeren. In een gashaard met een gesloten systeem is er voor de warme rookgassen maar één uitweg, en dat is direct omhoog, door het rookgasafvoerkanaal de buitenlucht in.

Niet meer afhankelijk

Niet meer afhankelijk

Voordeel

Een open gashaard is voor een goede werking afhankelijk van natuurlijke trek. Tijdens het verbranden wordt er zuurstof naar de haard toe gezogen en de lucht die door het vuur wordt verwarmt wil naar boven stijgen. Zo ontstaat er een luchtcirculatie die we ook wel natuurlijke trek noemen. Door deze luchtcirculatie zal de rook via de schoorsteen het huis verlaten. Wanneer er niet voldoende lucht wordt aangevoerd wordt deze circulatie verstoord en kan er onderdruk ontstaan. In dat geval kan de afvoer van rookgassen worden verstoord. Een vervelende en potentieel gevaarlijke situatie die u beslist niet wilt hebben. Om dit risico te vermijden is het in twijfelgevallen altijd beter om voor een gashaard met gesloten systeem te kiezen. Een gesloten gaskachel is voor zijn zuurstoftoevoer niet afhankelijk van de lucht in de kamer en omdat hij er niet mee in contact staat kan hij hier ook geen invloed op uitoefenen.

Meer rendement

Meer rendement

Gashaard met gesloten systeem

Het verbrandingsproces in een gesloten gashaard kan dus geoptimaliseerd worden. Iets wat in een open systeem vrijwel onmogelijk is. Een gashaard met een gesloten systeem verbrandt dus beter en grondiger. Deze goede verbranding levert allerlei voordelen op. Hoe beter de verbranding kan plaatsvinden, hoe hogere temperatuur het vuur zal hebben. Hoe beter de verbranding, hoe minder onverbrande schadelijke reststoffen achterblijven, U kunt hierbij denken aan stoffen zoals as en roet, maar ook bijvoorbeeld aan fijnstof en CO2. Een moderne gesloten gashaard haalt de maximale warmte uit de aangevoerde brandstof en is zo veel duurzamer en zuiniger dan de verouderde gashaard met open systeem.

 

Gesloten gashaard geeft meer warmte

Gesloten gashaard geeft meer warmte

Efficiënter dan ooit

Door de goede verbrandingsomstandigheden in een gesloten gashaard loopt de temperatuur hoger op. Door deze hogere temperaturen verbrandt hij nog beter en laat hij minder ongewenste reststoffen achter. Een gashaard gesloten wordt niet alleen warmer maar gebruikt deze warmte ook nog eens veel effectiever. Dit komt omdat gesloten gashaarden een deur of ruit hebben met een groot oppervlak dat warmte af kan stralen. Eenmaal warm zullen deze oppervlakken de omliggende lucht langdurig en gelijkmatiger verwarmen. Dit maakt de gashaard met een gesloten systeem een veel efficiëntere verwarmingsbron dan de oncontroleerbare open gashaard van weleer!

Een gesloten gashaard kopen

Een gesloten gashaard kopen

Bij Haardenexpert

Maak kennis met de mooiste gesloten gashaarden van dit moment. Bij ons vindt u alle gerenommeerde merken tegen bijzonder scherpe prijzen. Wij zijn officieel dealer van bekende merken zoals Bellfires, Dovre, Dru, Element4, M-Design, Faber en Wanders

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op