Schouw met haard

Schouw met haard

Ons assortiment

Een schouw met haard is met recht een blikvanger in huis. Een schouw omlijst uw haard op zodanige wijze dat de haard nóg meer karakter krijgt. De omlijsting kan met licht of donker natuursteen, gladde structuur of juist bewerkt met motieven en reliëfs.

Een schouw kan in verschillende uitvoeringen gemaakt worden. Bijvoorbeeld van Belgisch hardsteen, kalkzandsteen of marmer. Uw vuur springt meteen in het oog door de exclusieve schouw.

Door onze nauwe contacten met natuursteenspecialisten kunnen wij naast onze standaardproducten ook maatwerk leveren. Uw schouw met haard kan helemaal naar uw persoonlijke wensen worden samengesteld. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Schouw met haard

Haard met schouw

Verschillende steensoorten mogelijk

Een haard met luxe schouw geeft uw woning meer allure. Een schouw kan in uiteenlopende stijlen, kleuren en uitvoeringen gemaakt worden. De keuze in steensoorten is enorm groot, allemaal met een andere kleur, patroon en uitstraling.

Het meest populair zijn onze stenen openhaard schouwen. Deze zijn stuk voor stuk met de hand bewerkt door vakmensen met een jarenlange ervaring. Door de vele keuzemogelijkheden geeft u uw haard helemaal uw persoonlijke look.

Egale steensoorten: hardsteen, zandsteen, marmer
Gewerkte steensoorten: baksteenmotief, kiezelpatroon

Schouw met haard

Schouw met haard van Belgisch hardsteen

In grijsblauw of zwartbruin

Belgisch hardsteen is een harde steensoort, en erg populair. De wijze waarop de steen bewerkt wordt, bepaalt zijn kleur. Grof bewerkt? De steen kleurt grijsblauw. Gepolijst? De steen kleurt zwartbruin.

Wilt u een robuust en stoer karakter voor uw haard met schouw. Kies voor Belgisch hardsteen. Het materiaal heeft een hoge hardheid en is slijtvast.

Schouw met haard

Schouw met haard van kalkzandsteen

Licht en mooi

Kalksteen is licht van gewicht en laat zich eenvoudig bewerken. Door de ongebluste kalk heeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven is een kalkzandsteen openhaard schouw in alle kleuren te leveren. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor diverse toepassingen. Vooral bij de moderne schouw met haard is kalkzandsteen een veel gemaakte keuze.

Schouw met haard

Schouw met haard van marmer

Stijlvol karakter

Marmer is een harde steensoort en heeft een exclusieve en luxe uitstraling. De steensoort glanst bijzonder mooi en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Een haard met schouw van marmer straalt een zeker elan uit die past bij statige historische landhuizen en kastelen.

Zoekt u een stijlvolle en chique aanzien van uw haard? Kies voor de marmerlook.

Schouw met haard

3 haardschouwtypes

Front, met hele omloop of halve omloop

Bij het kiezen van de juiste schouw draait het naast type steensoort, kleur en afmeting ook om de vorm van de schouw. Wat is er zoal mogelijk? Front en halve of hele omloop. Dat vraagt om een toelichting.

Om het afvoerkanaal van een haard komt altijd een haardombouw, ook wel koof genoemd. Deze kunt u verfraaien met een mooi schouw. Hoe ver u de schouw om de haardombouw door laat lopen is aan u.

Schouw front: De schouw wordt vóór de haardombouw geplaatst. Deze vorm is vooral populair in kleinere woningen, omdat het weinig ruimte vraagt en de haard toch meer klasse geven.
Schouw met hele omloop: De schouw loopt helemaal om de haardombouw door tot tegen de achterwand. Een schouw met hele omloop geeft de haard een bijzonder statige en exclusieve uitstraling.
Schouw met halve omloop: Dit type schouw is een kruising van front en hele omloop. De schouw loopt slechts een klein gedeelte om de haardombouw. Ongeveer tot de helft van de totale haarddiepte. Naast een fraaie vooraanzicht, heeft u zo ook een prachtig zijaanzicht. Tegelijk krijgt de haard optisch gezien meer volume en diepte.

Schouw met haard

Een haard met luxe schouw kopen?

Wij denken graag met u mee

Zoekt u naar een opstelling om uw haard nog meer uit het oog te laten springen? Een sierlijke schouw is dé manier om dat te bereiken.
In ons assortiment vindt u voorbeelden van schouwen bedoeld ter inspiratie. Het uiteindelijke uiterlijk van uw schouw met haard heeft u zelf in de hand. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de vele opties die maatwerk mogelijk maken.

Neem contact met ons op en vraag om een vrijblijvende offerte.