Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Gashaarden op propaan

Een tijdje geleden is er besloten dat Nederland in de toekomst van het gas af zal gaan. Daarom worden nieuwbouwwijken steeds vaker gebouwd zonder gasaansluiting. Wellicht vraagt u zich na het horen van deze toekomstige veranderingen af of het verstandig is om nog een gashaard aan te schaffen. Gelukkig kunnen vele gashaarden ook branden op propaangas waardoor u ook kunt genieten van een gashaard, zonder dat u een gasaansluiting heeft!

 

370 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 42
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 42

370 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 42
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 42

Propaangas

Hoeveel propaangas verbruikt een gashaard?

De kosten van propaangas ligt momenteel iets hoger dan van aardgas. Een propaanfles van 10,5kg kost circa € 52,50. Echter, dit is inclusief het statiegeld dat u eenmalig dient te betalen. Wanneer u daarna de fles weer laat vullen, bent u voor 10,5kg € 32,50 kwijt. Met zo’n fles kunt u circa 13 uur stoken, afhankelijk van de kachel die u heeft. Kortgezegd volstaan voor 50 gezellige avonden (één seizoen) 4 flessen van 10,5 kilogram.

NHK en Primagaz hebben een systeem bedacht waarbij 4 of 6 flessen van 10,5 kg aan elkaar worden verbonden. Hierbinnen worden de flessen gegroepeerd. Wanneer één groep leeg is, wordt automatisch overgeschakeld naar de andere groep. De wisseling wordt automatisch geregistreerd en de leverancier zorgt er voor dat er een afspraak wordt ingepland om de lege flessen te verwisselen voor volle. Kortom, u heeft geen omkijken naar de toevoer van brandstof en kunt u onbezorgd genieten van de sfeer van de haard.

Plaatsing propaanflessen

Je kunt de flessen gewoon thuis plaatsen. Omdat propaan zwaarder is dan lucht, stroomt het naar de laagste plaats. Hierdoor is het belangrijk om de gasflessen in een goed geventileerde ruimte te plaatsen. Daarnaast is het verstandig om de flessen niet te plaatsen in de buurt van putdeksels of kelderramen. Bij voorkeur worden de flessen buiten huis geplaatst.

Assortiment propaan haarden

Een heel groot deel van alle gashaarden die momenteel al op de markt te verkrijgen zijn, zijn ook verkrijgbaar voor propaan. Zijn hier onduidelijkheden over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.