Haardplateau met haard

Haardplateau met haard

Ons assortiment

Een fraai haardplateau met haard is misschien wel de mooiste manier om uw inbouwhaard te presenteren. Met het haardplateau bepaalt u de uiteindelijke uitstraling van uw haard passend bij elk interieur. Bij ons vindt u een breed assortiment haardplateaus met haard in de meest uiteenlopende stijlen en designs. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

natuursteen haardplateau

Wat is een haardplateau?

Ontdek de mogelijkheden

Een haardplateau is in feite een ‘massieve’ onderbouw onder de haard. De haard wordt ingebouwd in het plateau, of wordt er bovenop gezet. Het plateau kan evengroot zijn als de haard, maar ook groter. Bij een groter haardplateau is er ruimte voor decoratie of bijvoorbeeld een televisie. Wilt u uw haard wél op een meubel hebben staan, maar dan mét opbergruimte? Neem dan een kijkje bij onze haardmeubels.

Haardplateau met haard

Brandstoffen bij haardplateau met haard

Voor de vuur liefhebbers

U moet goed nadenken over de brandstof van de haard met haardplateau. Is de belangrijkste functie van de haard verwarmen, of is het puur sfeer?

open haard plateau

Gashaard

Brandstof

Een ideale haard voor een haardplateau is de gashaard. Het plateau kan van elk materiaal worden gemaakt, de haard geeft warmte en met één druk op de knop heeft u vuur. Natuurlijk zijn er wel veiligheidsrestricties omdat de gashaard op een haardplateau wel warm wordt, maar door moderne materialen en nieuwe technieken zijn deze nauwelijks beperkend.

Haardplateau met haard

Elektrische haard

Brandstof

Een elektrische haard is de ideale haard om te gebruiken voor een plateau met haard. Een elektrische haard wordt namelijk niet warm en een rookgasafvoer overbodig. Hierdoor is er vanalles mogelijk qua afmetingen, vormen en stijlen. Veel mensen denken dat het elektrische vuur vandaag de dag nog nep oogt, maar dit is niet meer het geval. Een elektrische haard op haardplateau heeft zijn naam gevestigd in de haardenbranche.

Haardplateau

Houtkachel

Brandstof

Niets geeft meer sfeer dan de authentieke houtkachel. Een houtkachel geeft enorm veel warmte. Bij het inbouwen van een houtkachel in een haardplateau moet u met restricties rekening houden. Echter is een haardplateau met een houtkachel zeker niet onmogelijk. Een natuurstenen plateau of een stalen ombouw is bijvoorbeeld prima te realiseren. We raden het aan om contact op te nemen met onze experts om de mogelijkheden bij u thuis te bekijken.

Natuursteen plateau

Open haard plateau met haard

Ontdek de mogelijkheden

Vroeger was de haard met schouw veruit de populairste opstelling, tegenwoordig zien we steeds meer haardplateaus. Niet zo vreemd kijkende naar de mogelijkheden. De haardplateaus kunnen gemaakt worden van allerlei materialen en in verschillende vormen en maten.

Natuursteen Een uniek haardplateau krijgt u met natuursteen. Talloze soorten natuursteen mogelijk.
Hout Prachtig in een landelijk interieur. Keuze uit massief hout of fineer.
Plaatmateriaal Elke stijl is te creëren. Houtlook, betonlook, natuursteenlook, lederlook of bijvoorbeeld metallic look.
Leer of suède Een luxe, robuuste en chique uitstraling met leer of suède. Keuze uit verschillende patronen en kleuren.
Melamine Een soort kunststof op MDF. Krasvast, slijtvast en verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Plateau open haard

Haardplateau op maat

Uniek en passend bij uw interieur

Heeft u een haardmeubel in gedachten maar weet u niet of de kleuren, groottes of materialen in uw interieur passen? Neem contact op met onze experts, ze adviseren uw graag. Zit uw droom haardplateau er niet tussen? Wij leveren ook maatwerk meubels. We maken graag een 3D tekening voor u en denken mee met de (technische) mogelijkheden.

Haardplateau natuursteen

Interesse in een haardplateau met haard?

We adviseren u graag

Graag vertellen wij u meer over de vele modellen en mogelijkheden bij de haardplateaus die wij kunnen realiseren. Op deze pagina vindt u diverse voorbeelden van open haard plateau’s die dienen als inspiratie. Graag luisteren wij naar uw persoonlijke wensen en ontwerpen een open haard met plateau die hier naadloos bij aansluit. Wilt u graag de haardplateaus in het echt zien? Kom dan gerust langs in één van onze luxe showrooms of vraag vrijblijvend een offerte aan.