Gietijzeren houtkachels

Gietijzeren houtkachels

Ons assortiment

Met een gietijzeren houtkachel brengt u de nostalgie in huis. Deze kleine haarden herkent u aan het klassieke design en de stalen pootjes. Dankzij het bescheiden formaat zijn de kachels vrijwel over te plaatsen. Bijvoorbeeld centraal tegen de muur of in de hoek van de kamer. Een gietijzeren houtkachel zorgt ervoor dat het houtvuur het middelpunt is van uw woonkamer. Wilt u de vlammen vanuit meerdere hoeken bekijken? Dan is een driezijdige houtkachel een perfecte keus. Naast een klassieke vormgeving vind u houtkachels in een modern jasje, de Dovre Vintage modellen. Maar één ding is zeker. Met een gietijzeren kachel brengt u een bijzondere sfeer in huis.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Gietijzeren houtkachels

Gietijzeren houtkachels

Sierlijke uitstraling

Bij de productie van een gietijzeren houtkachel wordt er gebruik gemaakt van een mal welke wordt gevuld moet vloeibaar gietijzer. Hierdoor heeft een houtkachel gietijzergeen kwetsbare lasnaden. Dit maakt de kwaliteit van een gietijzeren kachel enorm hoog. Een gietijzeren kachel kan erg goed tegen hoge temperaturen, waardoor ze bij goed gebruik een erg lange levensduur hebben.

Gietijzeren houtkachels hebben over het algemeen een Scandinavische en/of klassieke uitstraling. De kachels hebben vaak mooie details wat er voor zorgt dat de kachel een sierlijke uitstraling geeft.

Houtkachels van gietijzer hebben een rendement van meer dan 75%. Vanwege het goed geleide materiaal, blijft de houtkachel lang warm. Er zijn diverse merken die gietijzeren houtkachels aanbieden, zoals Dovre, Nestor Martin en Jotul.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert