Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Gietijzeren houtkachel

Met een gietijzeren houtkachel brengt u de nostalgie in huis. Deze kleine haarden herkent u aan het klassieke design en de stalen pootjes. Dankzij het bescheiden formaat zijn de kachels vrijwel over te plaatsen. Bijvoorbeeld centraal tegen de muur of in de hoek van de kamer. Een gietijzeren houtkachel zorgt ervoor dat het houtvuur het middelpunt is van uw woonkamer. Wilt u de vlammen vanuit meerdere hoeken bekijken? Dan is een driezijdige houtkachel een perfecte keus. Naast een klassieke vormgeving vind u houtkachels in een modern jasje, de Dovre Vintage modellen. Maar één ding is zeker. Met een gietijzeren kachel brengt u een bijzondere sfeer in huis.

129 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 15
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 15

129 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 15
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 15

Gietijzeren houtkachels

Bij de productie van een gietijzeren houtkachel wordt er gebruik gemaakt van een mal welke wordt gevuld moet vloeibaar gietijzer. Hierdoor heeft een gietijzeren houtkachel geen kwetsbare lasnaden. Dit maakt de kwaliteit van een gietijzeren kachel enorm hoog. Een gietijzeren kachel kan erg goed tegen hoge temperaturen, waardoor ze bij goed gebruik een erg lange levensduur hebben.

Gietijzeren houtkachels hebben over het algemeen een Scandinavische en/of klassieke uitstraling. De kachels hebben vaak mooie details wat er voor zorgt dat de kachel een sierlijke uitstraling geeft.

Gietijzeren houtkachels hebben een rendement van meer dan 75%. Vanwege het goed geleide materiaal, blijft de houtkachel lang warm. Er zijn diverse merken die gietijzeren houtkachels aanbieden, zoals Lotus, Dovre, Nestor Martin en Jotul.