Gietijzeren houtkachels

Ons assortiment

Met een gietijzeren houtkachel brengt u de nostalgie in huis. Deze kleine haarden herkent u aan het klassieke design en de stalen pootjes. Dankzij het bescheiden formaat zijn de kachels vrijwel over te plaatsen. Bijvoorbeeld centraal tegen de muur of in de hoek van de kamer. Een gietijzeren houtkachel zorgt ervoor dat het houtvuur het middelpunt is van uw woonkamer. Wilt u de vlammen vanuit meerdere hoeken bekijken? Dan is een driezijdige houtkachel een perfecte keus. Naast een klassieke vormgeving vind u houtkachels in een modern jasje, de Dovre Vintage modellen. Maar één ding is zeker. Met een gietijzeren kachel brengt u een bijzondere sfeer in huis.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

gietijzeren houtkachel

Gietijzeren houtkachels

Sierlijke uitstraling

Bij de productie van een gietijzeren houtkachel wordt er gebruik gemaakt van een mal welke wordt gevuld moet vloeibaar gietijzer. Hierdoor heeft een houtkachel gietijzergeen kwetsbare lasnaden. Dit maakt de kwaliteit van een gietijzeren kachel enorm hoog. Een gietijzeren kachel kan erg goed tegen hoge temperaturen, waardoor ze bij goed gebruik een erg lange levensduur hebben.

Gietijzeren houtkachels hebben over het algemeen een Scandinavische en/of klassieke uitstraling. De kachels hebben vaak mooie details wat er voor zorgt dat de kachel een sierlijke uitstraling geeft.

Houtkachels van gietijzer hebben een rendement van meer dan 75%. Vanwege het goed geleide materiaal, blijft de houtkachel lang warm. Er zijn diverse merken die gietijzeren houtkachels aanbieden, zoals Dovre, Nestor Martin en Jotul.