• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Gietijzeren houtkachel kopen

Ons assortiment

Met een gietijzeren houtkachel brengt u de nostalgie in huis. Deze kleine haarden herkent u aan het klassieke design en de stalen pootjes. Dankzij het bescheiden formaat zijn de kachels vrijwel over te plaatsen. Bijvoorbeeld centraal tegen de muur of in de hoek van de kamer. Een gietijzeren houtkachel zorgt ervoor dat het houtvuur het middelpunt is van uw woonkamer. Wilt u de vlammen vanuit meerdere hoeken bekijken? Dan is een driezijdige houtkachel een perfecte keus. Naast een klassieke vormgeving vind u houtkachels in een modern jasje, de Dovre Vintage modellen. Maar één ding is zeker. Met een gietijzeren kachel brengt u een bijzondere sfeer in huis.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

gietijzeren houtkachel

Gietijzeren houtkachels

Sierlijke uitstraling

Gietijzer is een veelzijdig materiaal dat dankzij de goede smeedbare eigenschappen, goed te verwerken is in allerlei soorten en maten houtkachels. Bij het produceren van een gietijzeren houtkachel wordt er dan ook gebruik gemaakt van een mail. De mal wordt gevuld met vloeibaar gietijzer. Hierdoor heeft een houtkachel van gietijzer geen kwetsbare lasnaden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van een gietijzeren kachel ontzettend hoog is.

Deze kachels hebben namelijk een aantal bijzondere kwaliteiten die andere materialen niet bezitten. Zo zijn gietijzeren kachels over het algemeen veel lichter dan hun stalen tegenhangers, waardoor ze makkelijker te verplaatsen zijn. Handig als je jouw interieur ooit wil veranderen of als je gaat verhuizen.

gietijzeren houtkachel

Voordelen van een gietijzeren houtkachel kopen

Alles op een rij

Een gietijzeren houtkachel heeft meerdere voordelen. Houtkachels van gietijzer hebben een rendement van meer dan 75%. Vanwege het goed geleide materiaal, blijft de houtkachel lang warm. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk lang rond de kachel kunt zitten, zonder dat er veel gestookt moet worden.

Doordat een gietijzeren kachel goed kan tegen hoge temperaturen, heeft een kachel van gietijzer bij goed gebruik een lange levensduur. Deze levensduur is zelfs zo lang dat bij goed onderhoud de kachel een levenlang mee kan! Hierdoor is het een duurzame optie.

Als u kiest voor een houtkachel van gietijzer, dan heeft u ook nog eens keuze uit kachels met een verschillend uiterlijk. De ene kachel heeft een klassieke uitstraling, terwijl de ander een Scandinavische uitstraling heeft. Dit soort kachels hebben vaak mooie details, waardoor de kachel een sierlijke uitstraling heeft.

Houtkachel van gietijzer

Vrijstaande gietijzeren kachel

Populair model

Er zijn verschillende modellen gietijzeren houtkachels beschikbaar, echter de meeste houtkachels behoren tot het model vrijstaand. Bij dit model kachel komt het gietijzer qua materiaal én kleur echt goed tot z'n recht. Sierlijke tierlantijntjes en andere ronde vormen zorgen er voor dat vrijstaande gietijzeren kachel heel geschikt is voor de wat klassiekere woningen.