Inbouw gashaard

Inbouw gashaard

Ons assortiment

Gas is een betrouwbare en veilige brandstof waar we al lang op vertrouwen. Nog niet eens zo heel lang geleden maakte de gaskachel deel uit van vrijwel ieder huishouden. Sinds die tijd is er enorm veel veranderd. Steeds meer is de nadruk op sfeerbeleving komen te liggen, de warmte is vaak niet meer de eerste prioriteit. Gashaarden zijn door deze veranderende prioriteit veel mooier geworden. Nu het oog ook wat wil is de uitstraling en het vuurbeeld belangrijker dan ooit! Door nieuwe materialen en technieken is de gashaard met zijn tijd meegegaan. Dit zien we bijvoorbeeld direct aan de inbouw gashaard. Vroeger lomp en onhandig, nu strak en minimalistisch. Een gashaard inbouwen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als vandaag de dag en het aantal toepassingen is vrijwel eindeloos. Laten we eens wat dieper ingaan op een mateloos populair concept, de gashaard inbouw.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Inbouw gashaard

Inbouw gashaard

Ontdek de mogelijkheden

Een inbouw gashaard is natuurlijk bedoelt om ingebouwd te worden. Dit kan in een muur, een kast, een bar, in een tv wand, in een ombouw of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Kenmerkend aan een inbouw gashaard is dat hij speciaal ontworpen is voor inbouwsituaties. Eenmaal ingebouwd verdwijnt een inbouw gashaard geheel uit het zicht. Behalve datgene waar het echt om gaat natuurlijk, de ruiten met daarachter het fascinerende spel van het vuur en van de vlammen. Inbouwhaarden zijn er zowel elektrisch, op hout en op gas. De inbouwhaard gas is populair omdat deze minder warmte genereert dan een houthaard. Hierdoor zijn er bij een inbouwhaard gas minder restricties waar u rekening mee hoeft te houden. De afstand tussen een inbouwhaard gas en het omliggende materiaal hoeft niet zo groot te zijn als bij een houtkachel. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden zonder dat er brandgevaarlijke situaties ontstaan. Ook vraagt een inbouw gashaard minder onderhoud omdat er bij gasvuur minder reststoffen overblijven zoals as en roet.

De juiste gashaard

De juiste gashaard

voor iedere situatie

Een gashaard inbouw is dus bedoeld om vrijwel volledig ingebouwd te worden. Omdat u zelf de omliggende materialen kunt bepalen kunt u uw gashaard inbouw echt een onderdeel van uw interieur laten worden. Inbouw gashaarden zijn er in allerlei formaten en modellen. In een tv-wand zien we vaak dat een langgerekte horizontale inbouw gashaard goed tot zijn recht komt. Verticale, hoge inbouw gashaarden doen het juist weer goed in een scheidingsmuur, bijvoorbeeld tussen uw woonkamer en uw keuken. Qua ruitconfiguraties is er enorm veel mogelijk.

We onderscheiden de volgende modellen gashaard inbouw:

Inbouw gashaard binnen

Inbouw gashaard binnen

Kies het juiste vuurzicht

Front inbouwgashaarden hebben alleen vuurzicht aan de voorzijde. Er is dus maar 1 grote voorruit. Deze modellen gashaard inbouw komen vaak erg mooi tot hun recht wanneer ze worden ingebouwd in muren of in een wand. Vaak wordt dit model gekozen in combinatie met een tv meubel. De stijl van de haard en die van een moderne flatscreen passen vaak erg goed bij elkaar. Wilt u graag dat het vuur in uw inbouwhaard gas wat meer diepte en volume krijgt? Wilt u dat u vanuit meerdere invalshoeken van het vuurzicht kunt genieten? Dan zou een tweezijdig hoekmodel gashaard inbouw een prima keuze zijn. Hoekmodellen hebben naast de voorruit ook een zijruit waardoor u dus ook van opzij in het vuur kunt kijken. Dit model inbouw gashaard is ideaal in combinatie met een haardmeubel in wat kleinere woningen. Een hoekmodel gashaard inbouw neemt niet veel plaats in en biedt toch maximaal sfeerbeleving en zicht op het vuur. Met iets meer ruimte zou u een driezijdige gashaard inbouw kunnen overwegen. Deze haarden hebben aan beide zijden een ruit waardoor u 180 graden zicht krijgt op het vlammenspel. Deze haarden staan erg mooi wanneer ze centraal worden geplaatst op een haardplateau of in een fraai haardmeubel.

Roomdividers en doorkijkhaarden

Roomdividers en doorkijkhaarden

Onze gashaarden

De laatste jaren zien we steeds meer roomdividers en doorkijkhaarden opduiken in lifestyleprogramma’s en bij interieurarchitecten. Beiden zijn dan ook een heel interessante variaties van de inbouw gashaard. Een roomdivider model heeft maar liefst drie ruiten. Een voorruit en een achterruit en een zijruit. Roomdivider inbouw gashaarden geven een vrijwel onbeperkt zicht op het vuur. Ze worden vaak geplaatste op een overgang tussen twee woonvertrekken, zoals tussen de woonkamer en de keuken. Roomdivider haarden kunnen natuurlijk ook tegen een muur worden geplaatst wanneer u de ruimte daarvoor heeft. De gashaard inbouw komt zo echt op een voetstuk te staan en zal door niemand meer ontgaan worden. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien. Gas doorkijkhaarden worden ook wel tunnelhaarden genoemd. Deze inbouw gashaard heeft een voorruit en achterruit, maar geen zijruiten. Doorkijkhaarden zijn hierdoor heel geschikt als inbouwhaard in een scheidingsmuur tussen twee verschillende woonruimtes. Het geeft een heel licht en exclusief effect dat te bewonderen is vanuit twee verschillende kamers.

Inbouw gashaarden

Inbouw gashaarden

Efficiënter dan ooit

Niet alleen het uiterlijk van een inbouw gashaard is enorm verbetert, ook in de specificaties zien we een enorme verbetering. We moeten zuiniger zijn op fossiele brandstoffen zoals aardgas door hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Dat dit gegeven ook bij gashaardfabrikanten is doorgedrongen zien we duidelijk aan het rendementspercentage van de laatste generatie inbouw gashaarden. Moderne inbouw gashaarden behalen een rendementspercentage van 85% tot soms wel 95%. Dit betekent dat 85% tot 95% van de totaal opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte rondom de haard te verwarmen. De ouderwetse open houthaard behaalde een rendement van hooguit 15%. Er gaat dus nauwelijks zinloos aardgas verloren in een moderne inbouw gashaard. Elke gashaard inbouw levert nu maximale sfeerbeleving bij minimaal aardgasverbruik. Goed voor het milieu, het klimaat en de wereld om ons heen. Maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee.

Gashaard inbouw kosten

Gashaard inbouw kosten

Bepaald door 3 factoren

Een standaard gashaard inbouw prijs is maar lastig te noemen. De variatie tussen de verschillende modellen haard is hiervoor simpelweg te wijd uiteenlopend. Er is een inbouw gashaard binnen elk budget verkrijgbaar. Kleinere modellen inbouw gashaarden zijn aanzienlijk goedkoper dan vrijstaande modellen met hetzelfde vermogen.

  • Het merk en formaat van de inbouw gashaard
  • Het rookgasafvoerkanaal. Hoe langer deze moet zijn voordat hij buiten uitkomt, hoe duurder.
  • De manier waarop u uw inbouw gashaard wilt presenteren. In een muur zijn de extra kosten nihil.

Naast haardenleverancier hebben wij ook nauwe contacten met ervaren meubelmakers. Leg gerust uw ideeën vrijblijvend aan ons voor. U krijgt dan een reële inschatting van het bedrag en voorkomt zo vervelende verrassingen achteraf. Leg uw vragen aan ons voor, dan maken wij graag een persoonlijke, geheel vrijblijvende offerte, specifiek voor uw situatie.

Inbouw gas kopen

Inbouw gas kopen

Ruim assortiment

Ziet u zichzelf al staren in de vlammen van uw eigen gashaard? Neem dan snel contact op. We bespreken graag met u de vele mogelijkheden en hanteren de laagste inbouw gashaard prijs. Als erkend dealer van vooraanstaande merken zoals Bellfires, Spartherm, Dru, Faber, M-Design, Wanders en Helex, vindt u bij ons een enorm aanbod inbouw-, inzet- en vrijstaande gashaarden. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij uw aangewezen partner bij het realiseren van uw droomhaard. Wij zijn graag meer dan enkel uw haardenleverancier. Indien gewenst nemen wij ook graag de zorg voor het transport en haard installatie op ons. Wij werken al vele jaren met een team ervaren installateurs die garant staan voor een betrouwbare en betaalbare installatie van uw inbouw gashaard, waar ook in Nederland. Vraag gerust geheel vrijblijvend om meer informatie of breng eens een bezoek aan onze luxe haarden showroom voor meer inspiratie. U bent van harte welkom.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert