Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Gashaard inbouw

Doordat een inbouwhaard strak in de wand wordt geplaatst, vormt het één geheel met uw wooninterieur. Hierbij is de haardomlijsting netjes weggewerkt, zodat de nadruk volledig op het vuur ligt. In het assortiment komt u verschillende uitvoeringen tegen, van een tweezijdige haard tot een driezijdig model. Iedere haard is bestemd voor een unieke plek. Bijvoorbeeld in een tussenwand, in de hoek van de kamer of centraal tegen de muur. En wilt u naast de haard ruimte overhouden voor de televisie of woonaccessoires? Combineer de inbouwhaard met een breed en modern plateau.

350 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 39
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 39

350 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 39
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 39

Inbouw gashaard

Inbouwgashaarden zijn er in alle soorten en maten. Bij het aanschaffen van een inbouwgashaard moet u letten op verschillende dingen.

 • Inbouwgashaarden zijn niet geschikt om geplaatst te worden in een bestaande open haard. Als u een gashaard wilt laten plaatsen in een bestaande open haard kunt u kijken bij ons ruime aanbod van inzetgashaarden.
 • Heeft u een grote of een kleine kamer? Of juist middelmatig? Kijk van tevoren welke gashaard bij u in de kamer past. Wat u zeker wilt voorkomen is dat u kachel minder efficiënt werkt omdat de kachel een te groot of te klein vermogen voor uw kamer heeft.
 • Zorg ervoor dat er altijd voldoende ventilatie in uw kamer is. Tegenwoordig zijn alle gashaarden uitgerust met veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat de haard direct de gastoevoer afsluit als er te weinig zuurstof in de kamer wordt geconstateerd.
 • De bouwtechnische aanpassingen die getroffen moeten worden bij het plaatsen van de haard zijn voor elk model weer verschillend. Houd hier dan ook rekening mee. U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en advies!
 • Een inbouwgashaard geeft natuurlijk veel warmte af. Daarom wordt een inbouwgashaard altijd ingebouwd op een brandveilige manier met brandveilige materialen. Zorg er zelf voor dat ontvlambare voorwerpen niet in de buurt van de haard komen te staan.

Gesloten en open verbranding

Een inbouwgashaard kent twee verschillende systemen: een open- en een gesloten verbranding. Bij een open verbranding systeem wordt de benodigde zuurstof door de haard uit uw ruimte gehaald en de rookgassen worden vervolgens via een schoorsteenkanaal afgevoerd. Haarden die over een open verbrandingssysteem beschikken zijn niet altijd voorzien van glas. Als u kiest voor een haard met een open verbrandingssysteem moet u er altijd voor zorgen dat uw ruimte voldoende zuurstof bevat door middel van een goede ventilatie.
Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt de lucht die nodig is voor de verbranding van buiten gehaald. De rookgassen worden door hetzelfde kanaal weer afgevoerd waardoor een schoorsteenkanaal overbodig is. Een inbouwgashaard met een gesloten verbrandingssysteem is altijd voorzien van glas. Bij verschillende van onze topmerken kunt u kiezen voor ontspiegeld glas. Hierdoor ziet u geen weerspiegeling in het glas waardoor het lijkt alsof er geen glas voor de haard zit.

Mogelijkheden

Bij inbouwgashaarden heeft u een ruime keuze aan modellen. Hieronder ziet u de verschillende modellen die wij aanbieden.

Inbouwgashaarden kunt u helemaal afstemmen op uw smaak en interieur. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de haard te laten omlijsten met een prachtige schouw, plateau of kast. Haardenexpert beschikt over een breed assortiment aan schouwen en plateaus.