• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Hoek houtkachel

Ons assortiment

Het houtkachel hoekmodel is een verrassende variatie op het standaard model houtkachel. Het houtkachel hoekmodel kenmerkt zich door de extra zijruit die zowel aan de linkerkant als rechterkant geplaatst kan zijn. Het mooie aan de houtkachel hoek is de extra gezichtshoek waardoor u veel beter zicht heeft op het spel van het vuur en de vlammen. Dit maakt uw haardbeleving niet alleen intenser, maar maakt het vuurbeeld ook beter zichtbaar voor degenen die wat verder van de haard af zitten. Een hoek houtkachel is dus perfect geschikt wanneer u met uw hele gezin van het aanzicht van de haard kunt genieten. Door de bijzondere ruitconfiguratie van een houtkachel hoek is er altijd wel een hoek te vinden waar het houtkachel hoekmodel helemaal tot zijn recht komt!

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

houtkachel hoekmodel

Houtkachel hoekmodel assortiment

Verschillende modellen

Door de extra zijruit geeft een houtkachel hoek of een houtkachel 2 zijdig glas u een heel ander perspectief op het vuur dan bij de traditionele haard het geval is. Het vuur lijkt ruimtelijker en omdat u er ook vanaf de zijkant naar kunt kijken lijkt het vuur meer volume en diepte te krijgen. Doordat u zowel door de voorruit als de zijruit het vuur kunt aanschouwen oogt het heel anders als bij een traditionele fronthaard. Het vuur in een houtkachel hoek model oogt meer driedimensionaal en komt veel meer tot leven. Vooral wanneer we naar de laatste generatie hoek houtkachels kijken wordt duidelijk waarom steeds meer haardliefhebbers kiezen voor een houtkachel hoekmodel. De strakke omlijsting en de naadloze overgang tussen zijruit en voorruit maken deze haarden zeker het bekijken waard! Naast de houtkachel hoek zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden qua ruitconfiguratie. 

hoek houtkachel kopen

Hoek kachel houtgestookt

Opening aan de voorzijde en zijkant

Kenmerkend van een houtkachel hoek is het feit dat er naast de voorruit nog een zijruit aanwezig is. Wanneer een haard aan beide kanten een zijruit heeft spreken we niet meer van een houtkachel hoek, maar van een 3-zijdige haard. Heeft een houthaard alleen een voorruit en een achterruit? Dan is er sprake van een tunnelhaard of ook wel doorkijkhaard genoemd. Deze haarden worden meestal ingebouwd in een scheidende wand tussen twee woonruimtes. Naast de houtkachel hoek is ook de houtkachel roomdivider steeds populairder geworden. Een roomdivider heeft een voorruit en een achterruit en een zijruit. Dit type haard komt vaak aan het einde van een half scheidende wand en is bijvoorbeeld een erg fraaie manier om de overgang tussen een woonkamer en half open keuken te accentueren. Bent u op zoek naar een houtkachel hoekmodel, hoek houtkachel of houtkachel 2 zijdig glas? Kijk dan niet verder, bij Haardenexpert bent u aan het juiste adres. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Informeer gerust, wij helpen u graag!

hoek houtkachel online

Hoek houtkachels

In een hoek opstelling

Zoals de naam al suggereert worden hoek houtkachels meestal geplaatst in een hoek. Dit kan zijn in een schouw, of in een ombouw, op een plateau of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Doordat een hoek houtkachel ook vanaf de zijkant het bekijken waard is, kan hij in een hoek van uw woning worden geplaatst. Hierdoor vraagt hij beduidend minder ruimte en is hierdoor ook erg geschikt voor wat kleinere woningen. Hoek houtkachels zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen, formaten en vermogensklassen. Hoek houtkachels zijn verkrijgbaar met een hele hoge, verticale ruit, maar ook met een hele brede, horizontale ruit. Wij voeren tweezijdige houtkachels van alle gerenommeerde A-merken en vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden!

houtkachel 2 zijdig glas

Houtkachel 2 zijdig glas

Passend in vrijwel elke situatie

Houtkachel hoek modellen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo zijn er inbouw houtkachels als hoekmodel, inzet hoek houtkachels, vrijstaande houtkachel modellen, vrijhangende modellen, en zelfs een enkele tuinhaard. Door deze grote verscheidenheid aan uitvoeringen is er altijd wel een houtkachel hoek te vinden die perfect aansluit op uw situatie. Gaat u uw houtkachel hoek gebruiken voor een geheel nieuwe situatie? Zoals wanneer u een nieuwe schouw wilt gaan maken of wanneer u kiest voor een haardmeubel op maat? Dan is een inbouw hoek houtkachel het meest geschikt voor uw situatie. Inbouw kachels zijn speciaal bedoeld voor inbouwsituaties. Ze zijn zo ontworpen dat alle storende elementen volledig uit het zicht kunnen worden weggewerkt. Zo blijven alleen de ruiten en het interieur zichtbaar, en dat is natuurlijk waar het ons houthaardliefhebbers om gaat!

hoekmodel houtkachel advies

Hoekmodel houtkachel vuurzicht

Vanuit twee zijden zicht

Houtkachel liggen de afgelopen jaren meer en meer onder vuur. Dit komt omdat we ons steeds bewuster zijn geworden van de invloed van onze handelingen op de wereld om ons heen. De aarde wordt steeds warmer en het klimaat verandert snel. CO2 is een broeikasgas dat hier in grote mate verantwoordelijk voor is, vandaar dat we gezamenlijk de uitstoot hiervan zullen moeten verminderen. CO2 wordt tijdens het leven van een boom opgenomen en komt weer vrij op het moment dat dit hout verbrandt of vergaat. Zomaar hout verbranden moeten we hierdoor zien te voorkomen, we moeten zo efficiënt mogelijk omspringen met onze natuurlijke brandstoffen. We moeten dus zorgen dat we zoveel mogelijk profijt behalen uit zo min mogelijk hout. Gelukkig hebben houtkachelfabrikanten niet stilgezeten. Hierdoor is het verbrandingsproces geoptimaliseerd waardoor het hout grondiger verbrandt en een hogere temperatuur bereikt. Er komt dus meer warmte beschikbaar met dezelfde hoeveelheid brandhout. Bovendien is een moderne houtkachel hoekmodel ook nog eens veel zuiniger met die opgewekte warmte. Een ouderwetse open haard stond in directe verbinding met de ruimte die hij moest verwarmen. Dit had zijn charme, maar zorgde er ook voor dat we maar weinig controle hadden over de luchtstromen die invloed hebben op het verbrandingsproces.

hoek houtkachels assortiment

Moderne hoek houtkachels maken het verschil!

Minder belastend voor het milieu

Als we kijken naar de ouderwetse open haard dan zien we een grote tegenstelling tot de moderne hoek houtkachel. De open haard verbrandde het hout minder veel minder grondig dan een houtkachel 2 zijdig glas. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur lager blijft en dat er meer schadelijke reststoffen overblijven. Een moderne houtkachel hoek wordt veel warmer en weet deze warmte bovendien veel beter vast te houden achter de kachelruit. Door de ruit, de deur en door de omliggende materialen ontstaat er een heel warm oppervlak dat veel beter in staat is om uw kamer te verwarmen.

Moderne houtkachel hoek modellen zijn veel efficiënter dan de oude houthaarden die houtverbranding zo’n slechte naam bezorgen. Deze efficiëntie wordt uitgedrukt in het rendementspercentage. Met het rendement bedoelen we het percentage warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende ruimte te verwarmen. Was dit bij de ouderwetse open hout haard nog slechts 10% tot maximaal 30%, moderne houtkachel 2 zijdig glas behalen percentages die variëren van 75% tot ruim over de 90%! Een aanzienlijke verbetering dus! Moderne hoek houtkachels zijn hierdoor minder belastend voor het milieu, voor uw gezondheid, en voor uw portemonnee!

hoek houthaard in hoek

Houtkachel hoekmodel kopen?

Ontvang advies van een expert

Wilt u meer weten over hoek houtkachels? Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner bij ieder haardproject! Als officieel dealer van alle vooraanstaande merken vindt u bij ons het grootste actuele aanbod tegen scherp concurrerende prijzen. Maar wij zijn meer dan enkel uw haardenleverancier, wij ontzorgen graag uw gehele project van inspiratie tot na de installatie. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Zij helpen u graag bij de realisatie van uw houtkachel 2 zijdig glas en beantwoorden graag al uw vragen. Ook de installatie van uw houtkachel hoekmodel is bij ons in goede handen. Onze ervaren installateurs staan garant voor een betaalbare en betrouwbare installatie, waar dan ook in Nederland! U bent van harte welkom in onze luxe showroom. Loop gewoon even naar binnen voor wat inspiratie of maak een afspraak zodat u gegarandeerd bent van onze aandacht.