• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Doorkijk houtkachels

Ons assortiment

Doorkijk houtkachels, ook wel tunnelhaarden genoemd, zijn haarden waar u letterlijk doorheen kunt kijken. Doorkijk houtkachels zijn vandaag de dag enorm rendabel. U voelt de warmte niet van één kant, maar van twee kanten. Prachtig om te plaatsen in een scheidingsmuur tussen bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer. -> Lees verder over doorkijkhaarden hout

Start uw aanvraag hier

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

tunnelhaard hout

Doorkijk houtkachels

Zicht op de dansende vlammen

Doorkijkhaarden hout gestookt zijn houthaarden waarbij het glas aan de voor- en achterkant zit. Hierdoor kunt u door de haard heen kijken en heeft u van twee kanten zicht op de dansende vlammen. Een doorkijkhaard houtkachel wordt veel gebruikt als roomdivider. Dit houdt in dat de kamer wordt opgesplitst door de doorkijk houtkachel. Het voordeel van een doorkijk- en tunnel houtkachel is het feit dat de warmteverspreiding beter is dan bijvoorbeeld een front houthaard. Dit komt doordat de kachel simpelweg de warmte beter aan beide ruimtes kwijt kan.

doorkijkhaard hout

Modellen doorkijk houtkachels

Ingebouwd of vrijstaand?

Er zijn verschillende modellen doorkijk houtkachels. Kies het model wat u mooi vindt, en wat bij uw woonsituatie past. We lichten de verschillende modellen even voor u uit.

Inbouw doorkijk houtkachels Dit type houtkachel doorkijk is prachtig te plaatsen in een scheidingsmuur tussen bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer. Dit model haarden kan natuurlijk ook in een op maat gemaakt haardmeubel worden geplaatst, waarin alle aspecten van design en gezelligheid naar voren komen.
Vrijstaande doorkijk houtkachels Vrijstaande doorkijk houthaarden zijn vrij te plaatsen in een ruimte. Het ideale aan dit model haard is dat het ruimte in beslag neemt.

Meest gestelde vragen

Over doorkijk houtkachels

Deze vraag kunnen we niet in één zin beantwoorden. De kosten verschillen namelijk per soort haard, en waar u de haard installeert. In ons blog: Wat kost een openhaard plaatsen hebben wij de kosten zo specifiek mogelijk uitgedrukt.

In ons assortiment hebben wij tunnelhaarden hout van 27 centimeter breed, maar ook van bijvoorbeeld 120 centimeter. Kies de haard die u het mooist vindt.

Doorkijkhaarden hout kunnen geplaatst worden in huis, het liefst niet in een dragende muur. De haard moet altijd afgewerkt worden met brandwerend plaatmateriaal. We kijken graag mee met uw situatie, met altijd het beste advies.

Bij de meeste haarden wel. De doorkijk houtkachels van Spartherm hebben één liftdeur en één draaideur (optioneel twee liftdeuren). De houtkachels van M-Design hebben standaard twee liftdeuren.

Er zit geen verschil tussen doorkijkhaarden en tunnelhaarden. Een doorkijkhaard is een tunnelhaard en vice versa.

doorkijkhaarden hout kopen

Voor- en nadelen tunnel houtkachels

Op een rijtje

Tunnel houthaarden hebben een aantal voor- en nadelen. We sommen ze voor u op:

Voordelen 1. Sfeer en warmte vanaf twee kanten
  2. Een optisch ruimer effect
  3. Meer lichtinval
Nadelen 1. Het juiste rendement is benodigd
  2. Tunnel houtkachels kunnen niet overal geplaatst worden
  3. Een relatief klein assortiment

doorkijkhaarden hout

Populaire merken houtkachel doorkijk

Bij Haardenexpert

Spartherm doorkijkhaarden Een breed assortiment houtkachels van Duitse kwaliteit.
M-Design doorkijk houtkachels 13 horizontale inbouw houtkachels.
JAcobus doorkijk Vrijstaande doorkijk houtkachels van topkwaliteit.

Houtkachel doorkijk

Doorkijkhaarden hout stijlen

Stoere, klassieke én moderne kachels

Doorkijk- en tunnel houtkachels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Allereerst is er natuurlijk onderscheid te maken in de stijl van de houtkachel. Wenst u een klassieke, vrijstaande houtkachel doorkijk, of liever een moderne inbouw houtkachel doorkijk? Daarnaast is er keuze uit groottes tunnel houthaard, en het bijbehorende houtkachel rendement (blog). Bij een grote kamer is een grotere doorkijk houthaard mooier. Daar mag de doorkijk houtkachel ook een best royaal rendement hebben. Bij een kleinere kamer is het verstandiger om te kiezen voor een kleinere houtkachel met een lager rendement.

Doorkijkhaard hout kopen?

Kom langs in één van onze showrooms

We snappen dat een tunnel houtkachel kopen redelijk wat keuzes met zich meebrengt. Natuurlijk bent u welkom in één van onze showrooms. Onze experts kijken graag met u mee naar de verschillende mogelijkheden. Uiteraard kunt u op elk moment online een persoonlijke én vrijblijvende offerte aanvragen.