Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Doorkijk houtkachels

Houtkachels zijn prachtige kachels met hout als brandstof die veel sfeer in uw kamer brengen. De vlammen zijn niet te evenaren door andere haardsoorten, zoals gaskachels, elektrische haarden en pelletkachels. Niet alleen het vuurbeeld is wat voor te zeggen, maar ook het rendement van houtkachels is vele malen hoger dan bijvoorbeeld het rendement van een gashaard. Hierdoor bespaart u al snel op uw stookkosten.

34 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

34 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Doorkijk houtkachels

Houtkachels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Allereerst is er natuurlijk onderscheid te maken in de stijl van de houtkachel. Zo zijn er houthaarden te verkrijgen met een klassieke uitstraling, maar ook kachels met een stoere of moderne uitstraling.

Daarnaast is er onderscheid te maken in het model. Zo zijn er inbouw-, inzet-, vrijstaande-, vrijhangende, tuinhaarden en houthaarden met oven.

Verder zijn er haarden met een open verbranding en een gesloten verbanding. Bij een open verbranding  zit er geen ruit voor de haard, waardoor de zuurstof uit de ruimte kan worden gehaald. Het nadeel van een open haard is het lage rendement van slechts 15%. Er gaat veel warmte verloren door de schoorsteen. Bij een gesloten haard wordt de zuurstof van buiten de ruimte gehaald.

Tot slot zijn er verschillende vuurzichten te onderscheiden bij houtkachels. Denk hierbij aan front houthaarden, doorkijkhaarden, tweezijdige haarden (hoek) en driezijdige haarden.

Doorkijk houthaarden zijn houthaarden zijn haarden waarbij het glas aan de voor- en achterkant zit. Hierdoor kunt u door de haard heen kijken en heeft u van twee kanten zicht op de dansende vlammen. Een doorkijkhaard wordt veel gebruikt als roomdivider. Dit houdt in dat de haard wordt opgesplitst door de kachel. Het voordeel van een doorkijkhaard is het feit dat de warmteverspreiding van een roomdivider beter is dan bijvoorbeeld een front houthaard, omdat de kachel simpelweg de warmte beter aan beide ruimtes kwijt kan.

Alle haarden die wij aanbieden worden allemaal geïnstalleerd door een erkend installateur