Doorkijk houtkachels

Doorkijk houtkachels

Ons assortiment

Doorkijk houtkachels zijn prachtige kachels met hout als brandstof die veel sfeer in uw kamer brengen. De vlammen zijn niet te evenaren door andere haardsoorten, zoals gaskachels, elektrische haarden en pelletkachels. Niet alleen het vuurbeeld is wat voor te zeggen, maar ook het rendement van houtkachels is vele malen hoger dan bijvoorbeeld het rendement van een gashaard. Hierdoor bespaart u al snel op uw stookkosten.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Doorkijk houtkachels

Doorkijk houtkachels

Stoere, klassieke, moderne kachels

Houtkachels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Allereerst is er natuurlijk onderscheid te maken in de stijl van de houtkachel. Zo zijn er houthaarden te verkrijgen met een klassieke uitstraling, maar ook kachels met een stoere of moderne uitstraling. Daarnaast is er onderscheid te maken in het model. Zo zijn er inbouw-, inzet-, vrijstaande-, vrijhangende, tuinhaarden en houthaarden met oven.

Verder zijn er haarden met een open verbranding en een gesloten verbanding. Bij een open verbranding  zit er geen ruit voor de haard, waardoor de zuurstof uit de ruimte kan worden gehaald. Het nadeel van een open haard is het lage rendement van slechts 15%. Er gaat veel warmte verloren door de schoorsteen. Bij een gesloten haard wordt de zuurstof van buiten de ruimte gehaald.

Tot slot zijn er verschillende vuurzichten te onderscheiden bij houtkachels. Denk hierbij aan front houthaarden, doorkijkhaarden, tweezijdige haarden (hoek) en driezijdige haarden.

Houthaarden doorkijk

Houthaarden doorkijk

Zicht op de dansende vlammen

Doorkijk houthaarden zijn houthaarden waarbij het glas aan de voor- en achterkant zit. Hierdoor kunt u door de haard heen kijken en heeft u van twee kanten zicht op de dansende vlammen. Een doorkijkhaard wordt veel gebruikt als roomdivider. Dit houdt in dat de haard wordt opgesplitst door de kachel. Het voordeel van een doorkijkhaard is het feit dat de warmteverspreiding van een roomdivider beter is dan bijvoorbeeld een front houthaard, omdat de kachel simpelweg de warmte beter aan beide ruimtes kwijt kan.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert