Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Inzet gashaard

Een inzet gashaard is bedoeld om geplaatst te worden op de plek waar eerst een open haard stond. Nu de traditionele open haard in de meeste huizen het veld heeft moeten ruimen zien we dat de vraag naar inzet gashaarden sterk groeit. De open verbranding die bij een open haard plaats vindt is niet meer van deze tijd. We ontdekken steeds meer nadelen voor het milieu en voor onze eigen gezondheid. Een inzethaard op gas is in zulke gevallen een prima vervanger. Een gas inzethaard is betrouwbaar en veilig en kan bovendien vrij eenvoudig geplaatst worden. Wanneer u besluit de lege plaats onder uw rookkanaal te vervangen door een gas inzethaard zijn er meestal geen ingrijpende sloopwerkzaamheden nodig. Ook het installeren is in de meeste gevallen eenvoudiger als bij een inbouwhaard. Bovendien zijn inzethaarden meestal goedkoper dan inbouwhaarden. Dit komt omdat inzet gashaarden meestal een draaideur hebben en daardoor minder complex zijn als de liftdeur die we vaak bij inbouwhaarden zien. Is uw lege schouw toe aan een drastische update?

28 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

28 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Inzethaard gas

Inzethaard gas

Heeft u een lege schouw in uw woning en wilt u deze eenvoudig nieuw leven en sfeer inblazen? Dan is een gas inzethaard een prima keuze. Inzet gashaarden zijn verkrijgbaar in diverse standaard formaten. Zo is er vrijwel altijd wel een model te vinden dat precies in uw lege schouw geplaatst kan worden. Met een inzethaard geeft u uw lege schouw eenvoudig zijn charme terug. Een moderne inzethaard op gas geeft een fraai vuurbeeld bij minimaal verbruik. Omdat een inzethaard op gas meestal een gering vermogen heeft is hij erg geschikt voor onze moderne, goed geïsoleerde woningen. Natuurlijk is een inzet gashaard geschikt voor het verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes, maar de meeste inzet gashaarden zijn ontwikkeld voor sfeerbeleving. Een moderne inzethaard op gas geeft een erg fraai en afwisselend vuurbeeld bij weinig gasverbruik. Zo zorgt een inzethaard op gas direct voor sfeer en gezelligheid, zonder dat de temperatuur in uw woning tot onbehaaglijke temperaturen stijgt.

Inzet gashaarden zijn een duurzame keuze

Heeft uw woning nog een authentieke open houthaard? Dan zou overstappen op een gas inzethaard een verstandige en verantwoorde keuze zijn. De open verbranding in een open haard is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een open haard is in principe niet meer dan gecontroleerd houtvuur midden in uw woning. De factoren die het verbrandingsproces bepalen zijn niet beïnvloedbaar, hierdoor laat de verbranding in een klassieke open houthaard zich maar lastig verbeteren. Voor optimale verbranding is veel zuurstof nodig en moet een constante afvoer van rookgassen verzekerd zijn. Bij een open haard bent u hiervoor afhankelijk van de ventilatie in uw woning en van natuurlijke trek. Omdat dit verre van ideaal is verbrandt een open haard niet optimaal. Dit betekent dat de temperatuur laagt blijft en dat er veel reststoffen overblijven. Reststoffen zoals as en roet, maar ook fijnstof wordt door de luchtstromingen door uw gehele woning verspreidt. Een vrij ongezonde situatie dus. Overige reststoffen verlaten via de schoorsteen uw woning en vervluchtigen in de buitenlucht. Wanneer u achteraf woont is dit waarschijnlijk geen probleem, maar in de bebouwde kom kan dit problemen geven. Een mooie inzethaard op gas kan al deze problemen voorkomen en heeft bovendien nog veel meer voordelen!

Inzet gashaarden zijn efficiënt

Want een beter milieu en minder gezondheidsschade is niet het enige voordeel dat u behaalt wanneer u besluit om uw open haard te vervangen door een inzethaard gas. Een inzethaard gas is ook een veel efficiëntere verwarmingsbron dan het ongecontroleerde vuur in een traditionele open vuurplaats. Omdat een open haard in directe verbinding staat met de omliggende ruimte wordt het vuur minder warm en zal bovendien snel vervluchtigen. Wanneer het vuur gedoofd is zal de temperatuur die van een open haard afstraalt snel dalen. Bij een inzethaard gas is dit anders. Het vuur bij een inzethaard gas is opgesloten achter de kachelruit. Deze ruit schermt het vuur af en zorgt zo voor gecontroleerde omstandigheden. Het vuur in een inzethaard op gas verwarmt allereerst de kachelruit en via deze ruit pas de kamer. Door het grote hete ruitoppervlak wordt de warmte veel gelijkmatiger afgegeven aan de ruimte rondom de haard. Hierdoor zijn moderne gas inzethaarden vele malen efficiënter.

Inzet gashaarden zijn gemakkelijk in onderhoud

Inzet gashaarden zijn dus de perfecte vervanger voor een achterhaalde oude haard. Ze zijn schoner voor het milieu, verbruiken minimaal gas en geven maximaal sfeerbeleving. Veel inzet gashaarden hebben een convectiemantel met ventilator. Hierdoor hoeft u geen extra convectieroosters meer te gebruiken en is het plaatsen veel eenvoudiger. Qua onderhoud zijn inzet gashaarden niet veeleisend. Door de goede verbranding blijven er weinig reststoffen over die de haard kunnen vervuilen. Moet er toch onderhoud of schoonmaakwerk worden uitgevoerd? Vrijwel alle inzethaarden gas zijn zo ontworpen dat dit allemaal mogelijk is via de draaideur aan de voorzijde. Zo kunt u er gemakkelijk bij en vraagt het schoonmaakwerk hooguit enkele minuten.

Inzet gashaarden zijn klaar voor de toekomst!

Inzet gashaarden zijn verkrijgbaar op propaangas of op aardgas. De meeste aardgasmodellen zijn al voorbereidt voor het gebruik van propaangas. Bij sommige inzet gashaarden zijn de propaanbranders al ingebouwd, bij andere merken wordt aangeboden deze kosteloos te installeren wanneer dit nodig is. Nu ons aardgasnetwerk steeds meer onder vuur komt te liggen is het nog maar de vraag hoelang we hier nog gebruik van kunnen maken. Gelukkig praten we hier al jaren over waardoor gashaardfabrikanten zich tijdig hebben kunnen voorbereiden. Wat de overheid ook beslist, met een moderne inzet gashaard bent u klaar voor de toekomst. Desnoods op propaangas! Propaangastanks kunnen eenvoudig in serie worden gezet en worden veiligheidshalve buiten opgeslagen. Wanneer de ene tank leeg raakt schakelt hij automatisch over op de volgende. Veel gasleveranciers bieden nu al een propaanservice aan. Zodra de laatste gasfles dreigt leeg te raken krijgt de leverancier een seintje zodat hij uw voorraad tijdig kan bijvullen. We hebben al veel ervaring met propaangas opgedaan en wanneer het nodig blijkt kunnen we altijd overstappen op deze alternatieve brandstof.

Inzet gashaard kopen

Bent u enthousiast geworden door de vele voordelen die een inzet gashaard in uw situatie kan opleveren? Staat u te popelen om van het vergeten lege plekje in uw huis weer de gezelligste plek te maken? Of bent u op zoek naar een ander type gashaard? Vraag dan gerust geheel vrijblijvend om meer informatie! Bij ons vindt u inzet gashaarden van onder andere Bellfires haarden, Element4, M-Design en Wanders. Ook hebben we diverse andere modellen gashaarden in ons assortiment, als inbouw-, vrijhangende- of vrijstaande gashaarden. Als erkend dealer bent u bij ons verzekerd van de beste service en het meest actuele aanbod, maar ook prijstechnisch durven wij de strijd aan met iedere concurrent! Stel gerust uw vragen aan onze deskundige adviseurs of breng eens een bezoek aan onze luxe showroom. Loop gewoon even binnen voor een beetje inspiratie of maak vooraf even een afspraak wanneer u van onze aandacht gegarandeerd wilt zijn. Is uw oude haard aan een update toe? Neem dan snel contact op! Wij zitten voor u klaar! Graag tot ziens!