• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Inzet gashaard

Inzet gashaard

Ons assortiment

Een inzet gashaard is bedoeld om geplaatst te worden op de plek waar eerst een open haard stond. Nu de traditionele open haard in de meeste huizen het veld heeft moeten ruimen zien we dat de vraag naar inzet gashaarden sterk groeit. De open verbranding die bij een open haard plaats vindt is niet meer van deze tijd. We ontdekken steeds meer nadelen voor het milieu en voor onze eigen gezondheid. Een inzethaard op gas is in zulke gevallen een prima vervanger. Een gas inzethaard is betrouwbaar en veilig en kan bovendien vrij eenvoudig geplaatst worden. Wanneer u besluit de lege plaats onder uw rookkanaal te vervangen door een gas inzethaard zijn er meestal geen ingrijpende sloopwerkzaamheden nodig. Ook het installeren is in de meeste gevallen eenvoudiger als bij een inbouwhaard. Bovendien zijn inzethaarden meestal goedkoper dan inbouwhaarden. Dit komt omdat inzet gashaarden meestal een draaideur hebben en daardoor minder complex zijn als de liftdeur die we vaak bij inbouwhaarden zien. Is uw lege schouw toe aan een drastische update?

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

inzet gashaard

Inzethaard gas

Fraai vuurbeeld bij minimaal verbruik

Heeft u een lege schouw in uw woning en wilt u deze eenvoudig nieuw leven en sfeer inblazen? Dan is een gas inzethaard een prima keuze. Inzet gashaarden zijn verkrijgbaar in diverse standaard formaten. Zo is er vrijwel altijd wel een model te vinden dat precies in uw lege schouw geplaatst kan worden. Met een inzethaard geeft u uw lege schouw eenvoudig zijn charme terug. Een moderne inzethaard op gas geeft een fraai vuurbeeld bij minimaal verbruik. Omdat een inzethaard op gas meestal een gering vermogen heeft is hij erg geschikt voor onze moderne, goed geïsoleerde woningen. Natuurlijk is een gashaard geschikt voor het verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes, maar de meeste inzet gashaarden zijn ontwikkeld voor sfeerbeleving. Een moderne inzethaard op gas geeft een erg fraai en afwisselend vuurbeeld bij weinig gasverbruik. Zo zorgt een inzethaard op gas direct voor sfeer en gezelligheid, zonder dat de temperatuur in uw woning tot onbehaaglijke temperaturen stijgt.

inzethaard gas

Inzet gashaarden een duurzame keuze

Vervangt de open houthaard

Heeft uw woning nog een authentieke open houthaard? Dan zou overstappen op een gas inzethaard een verstandige en verantwoorde keuze zijn. De open verbranding in een open haard is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een open haard is in principe niet meer dan gecontroleerd houtvuur midden in uw woning. De factoren die het verbrandingsproces bepalen zijn niet beïnvloedbaar, hierdoor laat de verbranding in een klassieke open houthaard zich maar lastig verbeteren. Voor optimale verbranding is veel zuurstof nodig en moet een constante afvoer van rookgassen verzekerd zijn. Bij een open haard bent u hiervoor afhankelijk van de ventilatie in uw woning en van natuurlijke trek. Omdat dit verre van ideaal is verbrandt een open haard niet optimaal. Dit betekent dat de temperatuur laagt blijft en dat er veel reststoffen overblijven. Reststoffen zoals as en roet, maar ook fijnstof wordt door de luchtstromingen door uw gehele woning verspreidt. Een vrij ongezonde situatie dus. Overige reststoffen verlaten via de schoorsteen uw woning en vervluchtigen in de buitenlucht. Wanneer u achteraf woont is dit waarschijnlijk geen probleem, maar in de bebouwde kom kan dit problemen geven. Een mooie inzethaard op gas kan al deze problemen voorkomen en heeft bovendien nog veel meer voordelen.

inzethaard op gas

Efficiënte en duurzame

Inzet gashaarden

Want een beter milieu en minder gezondheidsschade is niet het enige voordeel dat u behaalt wanneer u besluit om uw open haard te vervangen door een inzethaard gas. Een inzethaard gas is ook een veel efficiëntere verwarmingsbron dan het ongecontroleerde vuur in een traditionele open vuurplaats. Omdat een open haard in directe verbinding staat met de omliggende ruimte wordt het vuur minder warm en zal bovendien snel vervluchtigen. Wanneer het vuur gedoofd is zal de temperatuur die van een open haard afstraalt snel dalen. Bij een inzethaard gas is dit anders. Het vuur bij een inzethaard gas is opgesloten achter de kachelruit. Deze ruit schermt het vuur af en zorgt zo voor gecontroleerde omstandigheden. Het vuur in een inzethaard op gas verwarmt allereerst de kachelruit en via deze ruit pas de kamer. Door het grote hete ruitoppervlak wordt de warmte veel gelijkmatiger afgegeven aan de ruimte rondom de haard. Hierdoor zijn moderne gas inzethaarden vele malen efficiënter.

inzet gashaard gesloten systeem

Gemakkelijk in onderhoud

En snel schoonmaken

Inzet gashaarden zijn dus de perfecte vervanger voor een achterhaalde oude haard. Ze zijn schoner voor het milieu, verbruiken minimaal gas en geven maximaal sfeerbeleving. Veel inzet gashaarden hebben een convectiemantel met ventilator. Hierdoor hoeft u geen extra convectieroosters meer te gebruiken en is het plaatsen veel eenvoudiger. Qua onderhoud zijn inzet gashaarden niet veeleisend. Door de goede verbranding blijven er weinig reststoffen over die de haard kunnen vervuilen. Moet er toch onderhoud of schoonmaakwerk worden uitgevoerd? Vrijwel alle inzethaarden gas zijn zo ontworpen dat dit allemaal mogelijk is via de draaideur aan de voorzijde. Zo kunt u er gemakkelijk bij en vraagt het schoonmaakwerk hooguit enkele minuten.

inzet gashaard open systeem

Moderne inzet gashaarden

Met een maximale sfeerbeleving

Inzet gashaarden zijn verkrijgbaar op propaangas of op aardgas. De meeste aardgasmodellen zijn al voorbereidt voor het gebruik van propaangas. Bij sommige inzet gashaarden zijn de propaanbranders al ingebouwd, bij andere merken wordt aangeboden deze kosteloos te installeren wanneer dit nodig is. Nu ons aardgasnetwerk steeds meer onder vuur komt te liggen is het nog maar de vraag hoelang we hier nog gebruik van kunnen maken. Gelukkig praten we hier al jaren over waardoor gashaardfabrikanten zich tijdig hebben kunnen voorbereiden. Wat de overheid ook beslist, met een moderne inzet gashaard bent u klaar voor de toekomst. Desnoods op propaangas! Propaangastanks kunnen eenvoudig in serie worden gezet en worden veiligheidshalve buiten opgeslagen. Wanneer de ene tank leeg raakt schakelt hij automatisch over op de volgende. Veel gasleveranciers bieden nu al een propaanservice aan. Zodra de laatste gasfles dreigt leeg te raken krijgt de leverancier een seintje zodat hij uw voorraad tijdig kan bijvullen. We hebben al veel ervaring met propaangas opgedaan en wanneer het nodig blijkt kunnen we altijd overstappen op deze alternatieve brandstof.

inzet gashaarden kopen

Inzet gashaard kopen?

Bij ons op het juiste adres

Bent u enthousiast geworden door de vele voordelen die een inzet gashaard in uw situatie kan opleveren? Staat u te popelen om van het vergeten lege plekje in uw huis weer de gezelligste plek te maken? Of bent u op zoek naar een ander type gashaard? Vraag dan gerust geheel vrijblijvend om meer informatie of een offerte. Bij ons vindt u inzet gashaarden van onder andere Bellfires haarden, Element4, M-Design en Wanders. Ook hebben we diverse andere modellen gashaarden in ons assortiment, als inbouw-, vrijhangende- of vrijstaande gashaarden. Als erkend dealer bent u bij ons verzekerd van de beste service en het meest actuele aanbod, maar ook prijstechnisch durven wij de strijd aan met iedere concurrent. Stel gerust uw vragen aan onze deskundige adviseurs of breng eens een bezoek aan onze luxe haarden showroom. Loop gewoon even binnen voor inspiratie of maak vooraf even een afspraak wanneer u van onze aandacht gegarandeerd wilt zijn. Is uw oude haard aan een update toe? Wij zitten voor u klaar! 

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op