Contura houtkachel

Contura houtkachel

Ons assortiment

Zweden is het land van Ikea, van Niels Holgersson en van de gefermenteerde haring. Misschien minder bekend is dat we voor de betere houtkachels ook in Zweden moeten zijn! Smaland is de grootste provincie van Zweden, een provincie vol ongestoorde meren en uitgestrekte bossen. In die ruige omstandigheden vinden we het plaatsje Markaryd, de geboorteplaats van elke Contura houtkachel. In de enorme Contura fabriek worden al sinds jaar en dag kachels geproduceerd met passie en toewijding. Zweden begrijpen het belang van een goede kachel. In een land dat nauwelijks een zomerseizoen kent weten ze om te gaan met guur weer en koude temperaturen. Contura kachels worden dan ook uitgebreid getest voordat ze de fabriek verlaten. De Zweden zijn trots op hun wereldwijde reputatie en doen er alles aan om deze hoog te houden. Kwalitatieve topproducten, gefabriceerd met de modernste productiemethoden en met ambachtelijke passie. Laten we eens kijken naar de Contura kachel, een merk dat bij geen enkele haardenspecialist mag ontbreken!

 

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

De Contura kachel is een sfeermaker bij uitstek

De Contura kachel is een sfeermaker bij uitstek

Maximaal zicht op het vuur

Design is de Zweden niet vreemd. Dat wordt direct duidelijk wanneer we de collectie Contura bekijken. Stuk voor stuk functionele designelementen met fraaie vormen en optimaal gebruiksgemak. Vormgeving is belangrijk, zeker bij iets dat zo’n centrale plek in onze huiskamers krijgt. Contura werkt dan ook samen met ontwerpers en designbureaus bij het ontwerpen van zijn kachels. Door fraaie strakke lijnen te combineren met speelse ronde vormen ontstaat een bijzonder aansprekend geheel. Contura houtkachels zijn tijdloos ontworpen en passen hierdoor bij zowel moderne, als meer traditionele interieurstijlen. Kenmerkend aan een Contura houtkachel zijn de grote ruiten die zorgen voor maximaal zicht op het vuur en de vlammen. Doordat u de vlammen kunt zien en omdat het licht van het vuur een kans krijgt, zijn Contura houtkachels echte sfeermakers.

Contura houtkachels staan voor kwaliteit

Contura houtkachels staan voor kwaliteit

Effectieve verbrandingstechnieken

Contura haarden zijn kwalitatief hoogstaand en hebben ondertussen een wereldwijde schare fans opgebouwd. Een Contura houtkachel moet garant staan voor vele jaren zorgeloos stookplezier. Om dit te waarborgen wordt elke gefabriceerde Contura kachel uitvoerig getest voordat hij het fabrieksterrein mag verlaten. Contura is trots op het kwaliteitsniveau van zijn haarden, officieel gecertificeerd met het Zweedse keurmerk NIBE AB. Natuurlijk hebben alle Contura haarden het CE keurmerk als garantie dat het een veilig product betreft, maar Contura biedt meer. Omdat ze geloven in eigen werk geeft Contura maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op al zijn haarden en kachels! Elke Contura kachel ademt het typische Zweeds karakter. Robuust, efficiënt, afgewerkt tot in de kleinste details en met zorg en aandacht voor de wereld om ons heen. Scandinavische landen lopen voor op het gebied van milieuwetgeving en uitstootbeperking. Door de steeds strenger wordende milieuwetgeving komt de toekomst van de houtkachel geregeld ter sprake. Contura laat met zijn kachels zien dat u een Contura houtkachel kunt stoken met een schoon geweten. Uw kachel stoken met hout bespaard geld en kan zonder het milieu ingrijpend te benadelen. Door de meest effectieve verbrandingstechnieken te gebruiken verbrandt een Contura grondig en waardoor er maar weinig ongewenste reststoffen overblijven. Reststoffen zoals bijvoorbeeld as en roet, maar ook fijnstof.

Verantwoord stoken met een Contura kachel

Verantwoord stoken met een Contura kachel

Gezellige en sfeervolle houtkachel

Door de bijna perfecte verbranding in een Contura kachel komt er meer warmte vrij waardoor het verwarmende vermogen toeneemt. Bovendien weet Contura deze opgewekte warmte optimaal te benutten voor het verwarmen van de kamer rondom de haard. Contura houtkachels behoren daarom tot de houtkachels met het hoogste rendement. Met het rendement bedoelen we het percentage van de opgewekte warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende kamer te verwarmen. De ouderwetse open houthaard behaalde een rendement van 10% tot 20%. Het verplichtte rendementspercentage waar een nieuwe houtkachel nu aan moet voldoen is 70%. Contura houtkachels behalen gemiddeld een rendementspercentage van 81% en sommige Contura kachels zijn zelfs nog efficiënter. Contura laat zien dat een gezellige en sfeervolle houtkachel prima past binnen een verantwoordelijke levensstijl.

Voor elk huis een Contura kachel

Voor elk huis een Contura kachel

Assortiment vol bijzondere haarden

Contura houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en uitvoeringen. Contura heeft inbouwhaarden, inzethaarden, vrijstaande modellen, vrijhangende modellen en zelfs enkele draaibare modellen. Qua ruitconfiguratie heeft u ook een zee aan mogelijkheden. Natuurlijk heeft Contura fraaie fronthaarden, maar ook de 2-zijdige hoekhaarden en 3-zijdige Contura houtkachels zijn absoluut het bekijken waard. Contura staat bekend om zijn bijzonder gevormde modellen. Ze gaan geen gewaagd ontwerp uit de weg en durven door ervaring meer te experimenteren dan andere fabrikanten in de branche. Dit levert een assortiment vol bijzondere haarden op. Contura houtkachels zijn doorontwikkeld tot in de kleinste details. Sommige zijn bijvoorbeeld op een pilaar geplaatst, anderen zijn juist speels hangend gepresenteerd. In het enorme Contura assortiment vindt u ongetwijfeld een model dat u aan zal spreken. Helemaal wanneer we weten dat elke bijzondere houtkachel ook nog eens in vele verschillende kleuren geleverd kan worden. En hadden we al genoemd dat er bij de meeste modellen een bijpassende houtopslag verkrijgbaar is?

Alleen het beste voldoet voor een Contura houtkachel

Alleen het beste voldoet voor een Contura houtkachel

Kwaliteit haarden

We hebben het hoge rendement van de gemiddelde Contura kachel al genoemd, maar in een Contura zit nog veel meer techniek verscholen. Bekend is bijvoorbeeld Contura’s Clean Burning System dat de kachelruit schoon houdt. Dit ingenieuze systeem leidt verwarmde lucht langs de ruiten zodat roet en as nauwelijks een kans krijgen. Zo blijft de kachelruit schoon en blijft u van het schouwspel in uw Contura genieten. Niet alleen de ruiten zijn doordacht, ook de kacheldeur waarin deze ruiten geplaatst zijn voldoet aan strikte normen. Contura gelooft in de kracht van vormvast gietijzer en fabriceert zo de deur van elke Contura houtkachel. In een houtkachel komen extreme temperatuurwisselingen voor. Contura gelooft dat alleen vormvast gietijzer hier jarenlang mee kan omgaan zonder slijtage of defecten. Contura houtkachels worden uitvoerig getest zodat ze probleemloos intensief kunnen worden gebruikt over een periode van vele jaren. Wanneer u één keer de deur van een Contura heeft geopend of gesloten, dan weet u precies wat Contura bedoeld met kwaliteit. Compromisloze afwerking, spelingsvrij en build-to-resist.

Contura houtkachels zijn gebruiksvriendelijk

Contura houtkachels zijn gebruiksvriendelijk

Eenvoudig in gebruik

Bij het aanschaffen van een nieuwe houtkachel staan de meesten van ons er niet bij stil hoe vaak de deur geopend zal worden, hoe de asla geleegd moet worden en hoe de ruit eigenlijk periodiek moet worden schoongemaakt. Bij Contura hoeft u hier gelukkig ook niet aan te denken, dat is al voor u gedaan! Elke Contura haard is eenvoudig in gebruik. Het vermogen is exact instelbaar en de bediening voelt haast intuïtief aan. Hendels zijn gemakkelijk te openen en te sluiten en elk bewegend deel voelt robuust en spelingsvrij. Nog een voordeel van Contura is de enorme hoeveelheid verkrijgbare accessoires. Van bakovens tot stenen die kunnen worden toegevoegd om de warmte op te slaan en van diverse deurtypes tot aan diverse soorten vloerplaten en glasplaten. U krijgt volledig de kans om van een Contura kachel echt uw kachel te maken!

Contura houtkachel kopen?

Contura houtkachel kopen?

Kom gerust langs in onze showroom!

Bent u benieuwd wat een Contura houtkachel voor uw woning kan betekenen? Informeer dan gerust geheel vrijblijvend. Wij zijn graag uw gids in het enorme assortiment Contura kachels. Als officieel dealer bent u bij ons altijd gegarandeerd van de meeste actuele modellen, de scherpste prijzen en de allerbeste service. Stel uw vragen telefonisch, per mail of via onze handige chatfunctie. Wilt u graag even bij ons op bezoek? U bent van harte welkom in onze luxe haardenshowroom met vele tophaarden! Kom gerust even binnen lopen voor een beetje inspiratie, of maak vooraf even een afspraak zodat u van onze aandacht gegarandeerd bent. Eventueel ontlasten wij graag uw gehele haardproject. Samen met onze installateurs verzorgen wij graag de installatie van uw droomhaard. Waar dan ook in Nederland! Kom dus snel nader kennismaken. Wij vertellen u graag waarom wij zo enthousiast zijn over Contura houtkachels. 

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert