• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura houtkachel

Ons assortiment

In de enorme Contura fabriek worden al sinds jaar en dag met passie en toewijding kachels geproduceerd. Voordat een kachel de fabriek verlaat, wordt deze uitgebreid getest. Zweden begrijpen het belang van een goede kachel. Laten we eens kijken naar de Contura kachel, een merk dat bij geen enkele haardenexpert mag ontbreken! Bekijk hieronder het assortiment en doe inspiratie op.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Contura kachel

Over Contura houtkachels

Eigen productie

Contura houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail. De enige producten die Contura niet verzorgt zijn de fabricage van tegels en het winnen van speksteen. De rest produceert Contura zelf in een eigen fabriek in Zweden. Contura houtkachels behoren tot de meest effectieve houtkachels ter wereld dankzij de zeer lage uitstootniveaus. Deze liggen onder de Zweedse en internationale grenswaarden. Contura werkt voortdurend aan de ontwikkeling van haar verbrandingstechnieken om het verwarmingsvermogen te verhogen en te verduurzamen.

Kachel Contura

Modellen Contura houtkachels

Kies het model dat bij u past

Inbouw houtkachels Prachtig in de muur of in een haardmeubel.
Inzet houtkachels Speciaal bedoeld om te plaatsen in een bestaande vuurplaats.
Vrijstaande houtkachels Vrij van de muur, enorm veel keuze.
Draaibare houtkachels Draai de houtkachel naar de kant die u wilt.
Vrijhangende houtkachels Hangend aan de muur, vrij van de grond.

houtkachel Contura

Zweedse kwaliteit

Een technisch hoogstandje

We hebben het hoge rendement van de gemiddelde Contura kachel al genoemd, maar in een Contura zit nog veel meer techniek verscholen. Bekend is bijvoorbeeld Contura’s Clean Burning System dat de kachelruit schoon houdt. Dit ingenieuze systeem leidt verwarmde lucht langs de ruiten, zodat roet en as nauwelijks een kans krijgen. Niet alleen de ruiten zijn doordacht, ook de kacheldeur waarin deze ruiten geplaatst zijn voldoet aan hoge kwaliteit. Contura gelooft in de kracht van vormvast gietijzer en fabriceert zo de deur van elke Contura houtkachel.

Contura haard

Kwaliteitsproducten

Met fantastische functies

Contura houtkachels voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo zijn de houtkachels van Contura CO2-neutraal dankzij de effectieve verbrandingstechniek. Contura volgt alle productiestappen en de hoogste kwaliteitsnormen. Zowel om milieueffecten te verminderen als door te werken met respect voor mensenrechten. Contura biedt een uitgebreid assortiment houtkachels aan met fantastische functies.
ASF - Automatic Start Function
Dit is een innovatie die de toevoer van lucht automatisch regelt. De deur kan gelijk gesloten worden wanneer u de houtkachel aansteekt. Een unieke functie waar Contura patent voor heeft aangevraagd.
RBF - Refuelling Boost Function
Met deze functie kunt u as wat bijna uit is, redden door de linkerhendel open te zetten. Er komt verse zuurstof vanuit de onderzijde waardoor het vuur zo weer opvlamt.
SSA - Silent Sliding Ashtray
Tot op het kleinste detail. Houtkachels uit de Contura 800 Style-serie zijn voorzien van een nieuwe aslade die stil en zacht uitschuifbaar te legen is.

Houtkachels Contura

Populaire series Contura kachels

Welke serie past bij u?

Contura 300 Een perfecte keuze voor als u graag zelf bepaalt hoe de Contura kachel eruit ziet.
Contura 500 Een populaire serie kachels gericht op warmte en handige functionaliteiten.
Contura 600 Een strak design met nieuwe omlijstingen, deuren en kleuren met talloze functionaliteiten.
Contura 700 Deze serie biedt volop variatie. Kies de ruiten, sokkels, zuilen en diverse materialen.
Contura 800 Serie haarden met een award winnend design. Geniet van de uitstraling met slimme functionaliteiten.
Contura I-serie Kwalitatieve serie met inzet- en inbouwhaarden.

Contura kachel binnenwerk

Design Contura houtkachels

Tijdloos en modern

Design is de Zweden niet vreemd. Dat wordt direct duidelijk wanneer we de collectie van Contura bekijken. Door fraaie strakke lijnen te combineren met speelse ronde vormen ontstaat een bijzonder aansprekend geheel. Stuk voor stuk bezit elke haard functionele designelementen met fraaie vormen en optimaal gebruiksgemak. Contura houtkachels zijn tijdloos ontworpen en passen hierdoor bij zowel moderne als meer traditionele interieurstijlen. Kenmerkend aan een Contura houtkachel zijn de grote ruiten die zorgen voor maximaal zicht op het vuur.

Hier voldoen Contura kachels aan!

Ontdek ze allemaal

De modellen hebben grote ruiten waardoor het vuur goed zichtbaar is. Om bestand te zijn tegen de temperatuurschommelingen, zijn alle deuren gemaakt van vormvast gietijzer.

Contura houtkachels hebben een rendement tot wel 81% én ze hebben een CE-keurmerk. Dit betekent dat de houtkachels voldoen aan wettelijke eisen.

Contura houtkachels zijn Zweedse kwaliteitsproducten, u krijgt 5 jaar fabrieksgarantie op alle houtkachels.

De warme verbrandingslucht wordt langs de binnenkant van het glas geleid, waardoor de ruit schoner blijft.

Koele kamerlucht wordt via de onderkant naar binnen gezogen en slechts een paar minuten later stroomt de warmte lucht de ruimte in. Bij diverse modellen van Contura houtkachels kunt u zelfs kiezen voor een ventilator. Dit geeft een verwarming met een maximale efficiëntie.

Contura houtkachels zijn voorzien van één nauw werkende vermogensregeling. Daarnaast zijn alle aspecten zoals het rooster en de aslade makkelijk bereikbaar.

De houtkachels van Contura zijn helemaal naar wens samen te stellen door zelf de hoogte, kleur en bovenplaat te kiezen. Daarnaast kunt u zelf de accessoires kiezen. Denk hierbij aan een bakoven, warmtebak, opbergdeur of vloerbescherming.

Contura kachels

Contura speksteenkachels

Houd de warmte langer vast

Speksteen is een gesteente dat erg lang warmte vasthoudt. De reden dat speksteen zo bijzonder is, komt door het accumulerende vermogen. Deze houtkachels geven meer dan 24 uur warmte, na slechts twee uur stoken. In een breed assortiment Contura speksteenkachels is er keuze uit verschillende designs en formaten.

Contura houtkachel

Milieubewuste houtkachels van Contura

Met een hoog rendement

Door de bijna perfecte verbranding in een Contura kachel komt er meer warmte vrij waardoor het verwarmende vermogen toeneemt. Contura houtkachels behoren daarom tot de houtkachels met het hoogste rendement. Met het rendement bedoelen we het percentage van de warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende kamer te verwarmen. De ouderwetse open houthaard behaalde een rendement van slechts 10% tot 20%. Contura houtkachels behalen een rendementspercentage tot maar liefst 81%. Contura laat zien dat een gezellige en sfeervolle houtkachel Contura prima past binnen een verantwoordelijke levensstijl.

Contura kachels binnenwerk

Contura houtkachel kopen?

Of eerst in het echt zien?

Bent u benieuwd wat een Contura houtkachel voor uw woning kan betekenen? Informeer dan gerust geheel vrijblijvend. Als officieel dealer bent u bij ons altijd gegarandeerd van de meeste actuele modellen, de scherpste prijzen en de allerbeste service. Stel uw vragen telefonisch, per mail of via onze handige chatfunctie. Wilt u graag even bij ons op bezoek? U bent van harte welkom in onze luxe haardenshowrooms met vele top haarden!