Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Contura

Contura houtkachels staan bekend om hun Scandinavische design. Het merk is dan ook Zweeds. Dankzij het tijdloze uiterlijk passen de modellen in elk wooninterieur. De houtkachels zijn gebruikersvriendelijk. Kies bijvoorbeeld zelf de kleur van de omlijsting. Ook zijn de haarden milieuvriendelijk met een gemiddeld rendement van 80%. Zo bespaart u geld.

91 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 11
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 11

91 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 11
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 11

Plaatstalen houtkachels uit Zweden

Contura is een Zweedse fabrikant die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van hoogwaardige plaatstalen houtkachels. In Zweden heeft Contura, met zijn verwarmingstoestellen op hout, de positie van marktleider veroverd. De Contura houtkachels zijn te herkennen aan de tijdloze vormgeving, de gebruiksvriendelijkheid, de uitzonderlijke verbrandingsefficiency en milieuvriendelijkheid. Binnen het assortiment vindt u prachtige vrijstaande kachels, wandmodellen, inzethaarden, liftdeurhaarden, convectiekachels, kachels met tegelbekleding en speksteen haarden. Deze kachels zijn voorzien met een ruit aan de voorzijde of met ruiten aan de zijkant. Deze ruiten zijn zeer ruim, zodat u het vuurbeeld goed kunt bewonderen.

Bekijk bijvoorbeeld de series Contura 400, Contura 500, Contura 600 en de Contura 800 serie om inspiratie op te doen. De series onderscheiden zich van elkaar door het omhulsel en de grootte van de verbrandingskamer. Voor elke serie zijn er verschillende varianten en diverse materialen voor het omhulsel van de Contura haard. Het is ook mogelijk om de haarden te decoreren in diverse kleuren of uitvoeringen. Denk hierbij aan de kleuren zwart en grijs en aan de uitvoeringen speksteen of keramiek. Met dit brede aanbod zit er ongetwijfeld een haard tussen die perfect past bij uw smaak.

Nordic-Swan keurmerk

Het merk Contura produceert de prachtige houtkachels bij NIBE AB in Markaryd. In deze moderne fabriek, de grootste haardenfabriek van Europa, worden alle hoogwaardige houtkachels ontworpen en ontwikkeld. Alleen de productie van tegels en speksteen wordt door Contura uitbesteed. De prachtige tegels worden in de buurtplaats Emmaboda gefabriceerd. Het winnen van speksteen vindt plaats in Finland en Noord Zweden. Met de nieuwste producttechnieken is Contura in staat om een divers productaanbod te leveren met een zeer hoge kwaliteit. Dankzij de deskundige productie zijn de Contura toestellen voorzien van een optimale verbranding.

Zelfs op de laagste stand branden de haarden ongetwijfeld schoon. Hierdoor behoudt de kachel een zeer schone ruit, een aanzienlijk rendement (tot 81%), weinig aanslag in de schoorsteen en het milieu wordt zo min mogelijk belast. De milieuvriendelijkheid van de toestellen wordt door het Nordic-Swan keurmerk bevestigd. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk zijn er zware eisen gesteld voor het gebruik en de productie. Dit keurmerk vertelt dat het betreffende product, zonder de verspreiding van schadelijke stoffen, gerecycled kan worden. Alle Contura kachels zijn gecertificeerd op basis van de Strenge Nordic Swan-eisen. Naast het Nordic-Swan keurmerk zijn de toestellen ook voorzien van een CE-keurmerk. Hiermee wordt de veiligheid van elk product gegarandeerd.


Contura 790K

 

Een persoonlijke kachel

De kachels van Contura worden zeer gewaardeerd, omdat het vlammenspel perfect zichtbaar is. Hierdoor zijn de toestellen ideaal te plaatsen in kleine woonruimtes. De meeste modellen zijn voorzien van grote ruiten aan de voorkant en zijkant. Daarnaast zijn er diverse vormen beschikbaar; ovaal, laag, hoog, hoekig, rond, breed of smal. Niet alleen de vorm is van belang, maar ook het materiaal van de houtkachel. De houtkachels van Contura wekken snel een aangename warmte op. Al na een paar minuten wordt de warmte in uw woonkamer verspreid. Na het doven van het vuur koelen de toestellen weer snel af.

Voor een natuurlijke uitstraling kiest u voor een speksteenkachel zoals de Contura 620. Deze kachels zijn niet alleen oogverblindend, maar behouden ook een langdurige warmte. Ten opzichte van een houtkachel duurt het opwarmen iets langer. Wanneer het stenen omhulsel eenmaal opgewarmd is, wordt de vrijgegeven hitte opgeslagen. Als u het vuur dooft, duurt het nog urenlang voordat de speksteenkachel is afgekoeld.

Daarnaast kunt u een kachel met tegelbekleding overwegen, bijvoorbeeld de Contura 790K. Deze prachtige uitvoering geeft uw huiskamer een klassieke en huiselijke sfeer. Tenslotte vindt u gietijzeren kachels terug in het brede aanbod. De gietijzeren kachels hebben een stoere, moderne en degelijke vormgeving. Bekijk bijvoorbeeld het prachtige model de Contura 510, Contura 850, Contura 556 of Contura 550.

Om iedere haard compleet te maken heeft Contura geweldige accessoires ontwikkeld. Zo heeft u bijvoorbeeld een keus uit een houtvak, een vloerbescherming (plaatstaal of glas), bakoven, warmteopslag, ventilator, opbergdeur of een aansluiting voor een externe toevoerlucht. Kies bijvoorbeeld voor een 360 graden draaibare accessoire. Hierdoor kunt u de positie van de haard vaststellen, zodat u vanuit een andere hoek het vuurbeeld kunt aanschouwen. Maakt u verder geen zorgen wanneer de haard een defect vertoond. Contura geeft vijf jaar fabrieksgarantie op alle kachels.