• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Wanders houtkachel

Ons assortiment

Wanders levert al meer dan veertig jaar lang hoogwaardige houthaarden van de beste materialen. Met het prachtige design zijn de haarden toepasbaar in ieder interieur, klassiek of modern. Om de lange levensduur van het toestel te garanderen, is ieder model vervaardigd met solide gietijzer. Gietijzer zorgt ervoor dat alle energie uit het hout volledig wordt benut, waardoor er geen roet binnen de haard ontstaat. Het gevolg is dat u ongehinderd naar het vlammenspel kunt kijken. Binnen het ruime assortiment vindt u prachtige inzethaarden, tweezijdige haarden, tunnelhaarden en vrijstaande houtkachels.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Wanders houtkachel

Wanders assortiment

Om onderscheidt te maken tussen de vele modellen, heeft Wanders kachels zijn toestellen onder specifieke series uitgebracht. Iedere serie bezit zijn eigen kenmerken, namelijk de variatie in design, vermogen en rendement. Hieronder worden de populairste series bondig toegelicht, zodat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Wanders S

De Wanders Smart is een serie inzethaarden die voorzien zijn met een strak en modern design. Deze toestellen zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk de Wanders Smart 60 en Smart 75. Hier wordt weer onderscheid gemaakt tussen een hoekmodel en een frontmodel. Het hoekmodel is voorzien van een doorlopende glasruit dat uit één stuk is vervaardigd, waardoor er geen zichtbare naden of lijsten zijn. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige toestellen de Wanders Smart 60 Hoek of de Wanders Smart 75 Front.

Wanders Square

De Wanders Square serie bestaat uit verschillende gashaarden en houthaarden. Omdat u op de pagina van de Wanders houtkachels bent beland, worden alleen de houthaarden toegelicht. Binnen het assortiment vindt u inzethaarden, tunnelhaarden, tweezijdige haarden en haarden met een frontaal vuurzicht. Alle Wanders Square toestellen zijn voorzien van een compact formaat, zodat de plaatsing een eenvoudige klus is. Voor een brede tunnelhaard is de Wanders Square 75 Tunnel de perfecte keus. Heeft u toch liever een vierkante inzethaard? Dan overweegt u de prachtige Wanders Square 68 Front en de Wanders Square 75.

wanders kachel

Milieuvriendelijkheid van een Wanders houtkachel

Optimale verbranding

Om het milieu zo min mogelijk te belasten, heeft Wanders een duurzame verbranding ontwikkeld. Dankzij het unieke verbrandingssysteem behaalt iedere houtkachel een geringe emissie en een aanzienlijk rendement. Door het toepassen van de nieuwste technieken voldoen alle Wanders kachels aan de Europese normen en de strenge Duitse normen. Diverse modellen zijn zelfs uitgevoerd met een bijzonder zelf ontworpen materiaal, de Highly Insulated Interior. De binnenwand van enkele haarden zijn met dit materiaal vervaardigd. Het speciale materiaal is uiterst hittebestendig, zodat er een optimale verbranding ontstaat. Daarnaast wordt de duurzame levensduur van het toestel gegarandeerd. Kortom, een Wanders kachel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook energiezuinig. Zo bespaart u fors op uw stookkosten.