• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech speksteenkachel

Ons assortiment

Dankzij Altech wint de speksteenkachel steeds meer terrein. Voordat Altech kachels van speksteen op de markt bracht waren deze bijzondere kachels slechts geschikt voor een klein aantal liefhebbers met zeeën van ruimte. Speksteen is een natuursteen met wonderbaarlijke eigenschappen die bijna gemaakt lijken voor kachelgebruik. De belangrijkste eigenschap van speksteen is de sterk accumulerende werking. Hiermee wordt bedoeld dat speksteen warmte kan opslaan en vasthouden zoals eens spons dat met water kan. De warmte gaat dus niet zomaar verloren. Door een ingenieus systeem worden de warme rookgassen door het speksteen rondom de verbrandingskamer geleidt. Zo krijgt het speksteen de gelegenheid om zoveel mogelijk warmte op te nemen en op te slaan. Eenmaal warm koelt speksteen heel langzaam weer af. In die lange afkoelingsperiode geeft een Altech kachel zijn opgeslagen warmte geleidelijk weer vrij aan de ruimte rondom de kachel. Dit zorgt voor een langdurige aangename warmte. Ook wanneer het vuur in de verbrandingskamer al even is gedoofd.

Altech duurzame speksteenkachel

Speksteenkachel Altech

Het resultaat van innovatieve pioniers

Altech is 40 jaar geleden begonnen met het importeren van vrijstaande kachels met een spekstenen bekleding. Na enkele jaren was Altech niet meer tevreden over het geïmporteerde producten. Altech zag mogelijkheden tot verbetering en besloot zelf speksteenkachels te produceren in Nederland. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is sindsdien het gehele productieproces in eigen hand genomen. In de moderne kachelfabriek in Hoevelaken gebeuren sindsdien mooie dingen. Door het verbrandingsproces te optimaliseren en door speksteen op een geheel nieuwe manier toe te passen heeft Altech een markt gecreëerd die voorheen nog niet bestond! Voor Altech waren speksteenkachels enorm groot en wogen duizenden kilo’s. Doordat Altech grote blokken speksteen plaatste in een stalen frame rondom een moderne houthaard werd deze veel compacter dan de traditionele speksteengiganten. Zo kwamen de bijzondere eigenschappen van speksteen beschikbaar voor iedereen, ook voor haardliefhebbers met minder woonruimte.

Altech speksteen kachel groeve

Duurzaam en verantwoord

Met een fraai uiterlijk

Altech speksteenkachels waren al duurzaam en verantwoord voordat dit een trend werd. Door de bijzondere eigenschappen van speksteen te combineren met de efficiënte verbranding is de speksteenkachel ontstaan. Altech heeft een markt gecreëerd die voordien niet bestond. Voordat Altech speksteen gebruikte in combinatie met een gietijzeren frame, waren er geen handzame speksteenkachels. Speksteen is een zwaar gesteente dat wordt gewonnen in groeves in Brazilië en Finland. Speksteen is zwaar en bestaat grotendeels uit talg en magnesiet. Door de werking van diverse mineralen is ieder blok speksteen uniek. Geen Altech haard is dus precies hetzelfde. Door de variaties in het materiaal en door de talrijke manieren van bewerken kan speksteen veel verschillende gedaantes hebben. Door het natuurlijke patroon in Altech speksteen krijgt de kachel een bijzondere, exclusief ogende look. Altech is dus niet alleen erg duurzaam en efficiënt, maar ook erg fraai om te zien. 

Optimale verbranding Altech houtkachel

Altech speksteenkachels

Optimale verbrandingsomstandigheden

Altech gebruikt het opslagvermogen van speksteen in combinatie met de modernste verbrandingstechnieken. In de brandkamer van een Altech speksteenkachel zijn de verbrandingsomstandigheden verregaand geoptimaliseerd. Hierdoor verbrandt het hout veel beter en vollediger, en blijven er minder ongewenste reststoffen over zoals as en roet, maar ook fijnstof wordt beter verbrandt. Omdat de verbranding plaatsvindt in controleerbare en daardoor optimale omstandigheden wordt de temperatuur veel hoger dan bij de traditionele open houthaard. Een Altech speksteenkachel zorgt dus voor meer warmte, en weet bovendien deze warmte ook nog eens veel beter op te slaan. Lang nadat het vuur is gedoofd in een Altech speksteenkachel zal deze nog weldadige warmte uitstralen. Het verwarmend vermogen van een Altech speksteenkachel ligt hierdoor erg hoog. Dit is bijvoorbeeld duidelijk te zien aan het rendementspercentage. Hiermee bedoelen we het percentage van de in totaal opgewekte warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende ruimte te verwarmen. Dankzij de optimale verbrandingsomstandigheden in combinatie met het speksteen weet Altech rendementspercentages te bereiken die lang voor onmogelijk werden gehouden. Het assortiment Altech speksteenhaarden heeft een rendement dat ligt tussen 75% en 85%. Ongekend hoog voor een vrijstaande kachel! Zeker wanneer we dit percentage vergelijken met de schamele 10% tot 20% die de traditionele open houthaard wist te behalen!

Altech speksteenkachel warmte

Weldadige warmte van Altech

Bijzonder aangename warmte

Natuurlijk verdrijft elke kachel de kou en zorgt elke kachel dat de temperatuur oploopt. Maar toch is er een heel verschil tussen de warmte die wordt uitgestraald door een speksteenkachel en de warmte die u ervaart bij andere types kachel. Bij traditionele haarden wordt voornamelijk de lucht verwarmt. Wanneer deze lucht warmer wordt zal hij stijgen en zo zal de warme lucht zich geleidelijk verspreiden over de gehele ruimte. Sommige haarden zijn uitgerust met een ventilatiesysteem zodat de warme lucht sneller wordt verspreidt, maar dan nog zullen er bij een traditionele kachel warme en koude zones ontstaan in de ruimte rond de haard. Deze vorm van warmte noemen we convectiewarmte en is niet te vergelijken met de stralingswarmte die een Altech speksteenkachel verspreidt. Door het grote oppervlak en de hoeveelheid warmte die is opgebouwd in de steen zal deze langdurig en constant infraroodwarmte verspreiden. U kunt dit een beetje vergelijken met de infraroodwarmte zoals deze wordt afgegeven door de zon. Een Altech kachel verspreidt een zachte, gelijkmatige en bijzonder aangename warmte zonder dat er sprake is van luchtstromingen die als tocht kunnen worden ervaren.

Heerlijke warmte van speksteenkachel Altech

Altech, voor het verspreiden warmte en sfeer

Fraai, duurzaam en gezond

Misschien kent u nog de “knuffelmuur” zoals we die vaak zien bij zwembaden of recreatieparken? De heerlijke warmte die van het gesteente in die knuffelmuur afstraalt is hetzelfde soort warmte als een Altech speksteenkachel levert. Heerlijk zachte en comfortabele warmte die gelijkmatig wordt verspreidt door de ruimte zonder dat er sprake is van hinderlijke luchtstromingen die voor uitdroging zorgen. Altech speksteenkachels leveren dezelfde infraroodstraling die ook wordt toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Infrarood stralingswarmte helpt spieren ontspannen en heeft een gunstig effect op onze bloeddruk. De infraroodstraling van een Altech speksteen heeft een heilzame werking op het lichaam en verhoogt de weerbaarheid tegen o.a. infecties. Doordat Altech speksteen geen lucht verplaatst is er ook geen sprake van stofverplaatsing. De lucht blijft dus vrij van fijne stofdeeltjes en omdat de lucht zich nauwelijks verplaatst is er ook vrijwel geen sprake van uitdroging. Dus niet alleen erg fraai en duurzaam maar ook heel gezond!

Altech speksteenkachel

De prijs voor een Altech speksteen haard

Neem gerust contact op

Bent u enthousiast geworden over de Altech speksteenkachel? Wilt u meer weten over dit Nederlandse bedrijf en zijn bijzondere serie speksteenhaarden en kachels? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs, stuur een mail, of maak gebruik van onze handige chatfunctie. Wij vertellen graag waarom wij zo enthousiast zijn over deze bijzondere serie speksteen kachels. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom waar meerdere Altech speksteenkachels staan opgesteld.

Ervaart u binnenkort ook die bijzondere warmte die alleen speksteen op die manier kan geven?  Kom gewoon even langs voor wat inspiratie of maak even voortijdig een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. De koffie staat sowieso klaar!