• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Ecosy Depot

Houtkachels
€ 4.738

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Ecosy Depot
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Ecosy Depot

De Altech Ecosy Depot houtkachel is het meest uitgebreide model uit de Ecosy serie van het merk Altech kachels. Met deze haard is hout stoken geheel verantwoord en uitermate duurzaam. Met het sierlijke ontwerp past deze haard in elke woonkamer! Lees hieronder meer over dit prachtige designelement en de spectaculaire prestaties. 

De Ecosy Depot speksteenhaard; een bijzonder designelement

Wat direct opvalt aan het uiterlijk van de Altech Ecosy Depot houthaard, zijn de sierlijke lijnen die hem een tijdloze uitstraling geven. De haard is bekleed met een bijzondere natuursteensoort: speksteen. Dankzij de vele verschillende samenstellingen van mineralen, ziet speksteen er iedere keer weer anders uit. Dat betekent dat de haard altijd uniek oogt. De Ecosy Depot speksteenhaard heeft dezelfde basis als de Altech Ecosy Basis. Alleen heeft deze haard een mooi depot die de haard omhoog lift. Dit depot, oftewel houtvak, biedt ruimte om uw brandhout in op te bergen. Ook het handige houtvak is doordacht tot in de puntjes. Zo is deze vormgegeven in dezelfde vloeiende stijl als de haard zelf.

Verantwoord hout stoken met de Altech Ecosy Depot haard

Bij het verbranden van hout komt C02 vrij. Dat zorgt voor opwarming van de aarde. Spaarzaam omgaan met brandhout is hard nodig. Met de Ecosy Depot houthaard laat Altech zien dat hout stoken op een verantwoorde manier kan. Zo heeft het merk het verbrandingsproces perfectioneert. Hierdoor verbrandt het hout grondig en is de haard in staat om maximale warmte uit minimaal hout te halen. Al deze opgewekte warmte houdt de Ecosy Depot speksteenkachel lang vast. Speksteen staat er namelijk om bekend dat het warmte goed kan opnemen en geleidelijk kan uitstralen.

De voordelen van een Ecosy Depot speksteenkachel

Door de hoeveelheid warmte die deze speksteenkachel kan opnemen, straalt de haard ook ná het doven van het vuur nog warmte uit. De riante bekleding speksteen zorgt ervoor dat u geniet van een heerlijke stralingswarmte. Deze warmte verwarmt de hele ruimte, waaronder de muren, het plafond en de vloer. En dat tot wel 210 m3. Dat de Altech Ecosy Depot kachel een goed verbrandingsproces heeft, is duidelijk te zien aan het bewonderingswaardige rendementspercentage. Die bedraagt 78,3%!

Altech Ecosy Depot kachel kopen?

Ziet u de Altech Ecosy Depot haard ook al in uw woonkamer staan? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie of de beste prijs. Als erkend Altech dealer vindt u bij ons scherpe prijzen en de beste service. Liever de haard in het echt bewonderen? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Rijssen. Daar vindt u een vergelijkbare haard. Dan kunt u direct de diverse kleuropties voor het speksteen en gietijzer in het echt bekijken. Of vraag nu direct vrijblijvende aanbieding aan bovenaan deze pagina.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,5 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder depot/houtvak

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Ecosy 60x80x43cm Basismodel
Altech Ecosy Depot 60x100x43cm Met depot/houtvak

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Vision, Torus, Eclips en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Ecosy Depot Houtkachels

De Altech Ecosy Depot is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding