Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Elektrische inzethaard

Wordt u door een lege schouw in uw woonkamer wel eens herinnert aan de gezelligheid van vroeger? Heeft u een lege schoorsteenmantel in uw huis die al jaren niet meer gebruikt wordt? Heeft u wel eens overwogen om die schouw of mantel nieuw leven in te blazen? Dat lege en ongezellige hoekje in uw kamer kan binnenkort wel eens het gezelligste plekje van uw huis worden! Met een moderne elektrische inzethaard krijgt uw voormalige vuurplaats zijn karakter en sfeer weer terug! Het elektrische vuur heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is nu echt een serieus alternatief voor de traditionele gashaard en houtkachel geworden. De moderne elektrische inzethaard geeft een levensecht vlammenspel en oogt bedrieglijk realistisch! Bovendien heeft hij unieke voordelen en opties waar geen enkel ander haardtype bij in de buurt komt! Hoog tijd dus om eens wat dieper in te gaan op een nieuwkomer op de elektrische haardenmarkt, de elektrische inzethaard.

18 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

18 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

Inzethaard elektrisch

Waarom uw nieuwe inzethaard elektrisch zou moeten zijn

Elektrische inzethaarden zijn speciaal ontwikkelt voor bestaande situaties zoals uw lege schouw of  onder een reeds bestaande ombouw. Ze kunnen eenvoudig de plaats innemen waar ooit al een haard heeft gezeten. Het unieke aan een elektrische inzethaard is dat hij overal geplaatst kan worden zonder ingewikkelde installaties of ingrijpende verbouwingen. Elektrisch vuur is een vuurillusie. Er is geen vuur en er zijn geen echte vlammen, natuurlijk omdat er geen echte ontbranding is. Dit heeft enorm veel voordelen.  Waar geen verbranding is, is geen luchttoevoer nodig en ontstaan ook geen rookgassen die moeten worden afgevoerd. Alles wat een elektrische inzethaard van u moet vragen is een stopcontact. Meer heeft hij niet nodig!

elektrische inzethaard

Elektrisch vuur is duurzaam en verantwoord

Nog niet eens zo heel lang geleden was de haard de centrale plaats in iedere boerderij of woning. De haard was een kachel, een kooktoestel en een waterkoker tegelijk. Dagelijks hielp de haard ons leven comfortabeler maken, het was een essentieel onderdeel van ieder huishouden. Langzaam is de rol van de haard in ons bestaan ingrijpend verandert. Langzaam maar zeker verloor de haard veel van zijn functies aan modernere alternatieven zoals het gasfornuis en de centrale verwarming. Ons eten en drinken bereiden we allang niet meer met onze houthaard. We gaan steeds duurzamer leven en zijn ons bewuster geworden van onze ecologische voetprint. We gaan zuiniger om met onze energie en proberen het verbruik van fossiele brandstoffen zoals hout en gas zoveel mogelijk te beperken. 

inzethaard elektrischVandaag de dag isoleren we onze woningen beter en beter en hebben geleerd hoe we onze warmte beter kunnen vasthouden. De warmtebehoefte in nieuwe huizen is daarom aanzienlijk minder dan vroeger. De warmtebehoefte die nog over is kan bovendien worden vervult met legio alternatieven die de rol van het vuur overnemen. Een andere verandering is veroorzaakt door onze kennis over de oorzaken van de klimaatverandering. CO2 gassen zijn een begrip geworden en we zijn ons nu volledig bewust van het negatieve effect op ons klimaat. De klassieke open haarden en oude gaskachels zijn hierdoor langzaam een stille dood gestorven en de elektrische haard kwam er voor in de plaats. Ooit onmisbaar en belangrijk, nu verandert in een statussymbool of sfeervol designelement. Langzaam heeft de open haard onze huizen en woonkamers verlaten. Als herinnering aan zijn trouwe dienst rest nu vaak nog slechts een dichtgemetseld rookkanaal of de contouren van een schouw.

elektrische inzethaard

 “Soms weet je pas wat je mist als je het niet meer hebt”

De titel van deze alinea is een veelgehoord cliché. Kenmerkend voor clichés is echter dat ze altijd kloppen. Toen we dachten dat we geen echt vuur meer nodig hadden in ons dagelijks bestaan werd dit weer eens bewezen. Voor alle voor de hand liggende functies hadden we prima alternatieven en de noodzaak van de open haard leek helemaal verdwenen. Pas nadat we afscheid hadden genomen van de klassieke haard ontdekten we dat een vuurplaats meer is dan de som der delen. Er was een soort extra dimensie die nu ontbrak, kilte kwam terug en opeens leek de sfeer in huis verdwenen. Altijd als zo vanzelfsprekend ervaren sfeer en gezelligheid was opeens verdwenen. De noodzaak om een haard of vuurplaats in huis te hebben was dan weliswaar verminderd, het verlangen om vuur in huis te halen was dat bij de meesten echter nog niet! 

elektrische inzethaard

Laat het vuur weer naar binnen!

Bij velen is het verlangen naar een gezellige haard nog steeds heel aanwezig. Wie eenmaal een haard heeft gehad weet wat een haard voor een huis doen, en zal dus zonder haard het gevoel hebben dat er wat mist. Elektrische inzethaarden zijn in dat geval ideaal! Veel elektrische inzethaarden zijn qua formaat zo ontworpen dat ze eenvoudig in de standaardmaten schouw of ombouw kunnen worden gezet.  Omdat een inzethaard elektrisch is heeft u natuurlijk geen gasleidingen meer nodig en ook het houtkloven behoort tot het verleden. Geen as meer en geen roet meer, en dus ook geen vieze ruiten of jaarlijkse schoorsteeninspecties, met een elektrische inzethaard ontspant u zonder inspanning! Met één druk op de knop van de afstandsbediening en vanuit uw luie stoel brengt u de sfeer en het vuur terug in uw woonkamer! 

Elektrische inzethaard kopen

inzethaard elektrischBent u benieuwd naar het elektrische vuur, en wilt u het wel eens met eigen ogen aanschouwen? Wilt u weten waarom wij denken dat vrijwel elke  toekomstige inzethaard elektrisch zal worden? Breng dan even geheel vrijblijvend een bezoek aan onze luxe showroom of neem even telefonisch contact op! Wij hebben al vele jaren ervaring met elektrische inzethaarden en zijn erkend dealer van de grote A-merken zoals Faber, Glen Dimplex, Element4 en Dru. Bij ons vindt u altijd de actueelste modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Elektrisch vuur is vanwege zijn geringe warmteontwikkeling ook ideaal voor allerlei inbouwtoepassingen. Erg populair zijn bijvoorbeeld tv meubels of tv wanden met een fraai ingebouwde elektrische haard. Maar ook vrijhangende elektrische haarden zijn erg populair. Wij werken met deskundige meubelmakers die al uw interieurwensen op haardmeubelgebied kunnen realiseren! Mogen wij u laten zien waarom wij zo warm lopen voor het elektrische vuur van nu? U zult zich verwonderen!