• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Grande Massiv

Houtkachels
€ 8.589

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Grande Massiv

De Altech Grande Massiv is de grootste krachtpatser uit de Massiv serie van Altech. Het merk gebruikt massief speksteen om houthaarden te produceren in Hoevelaken. Het gebruik van speksteen heeft een groot voordeel. Deze natuursteensoort slaat als geen ander warmte op, waardoor de ruimte uren na het doven van het vuur nóg warm is. Wist u al dat de Altech Grande Massiv houthaard uit bijna 1000 kilo speksteen bestaat?

Waarom zoveel speksteen in de Grande Massiv kachel?

Dat de Grande Massiv uit zoveel speksteen bestaat, is niet voor niets. Speksteen heeft sterk accumulerende eigenschappen. Het weet warmte goed op te slaan, maar ook op een prettige manier uit te stralen. Waar traditionele houthaarden warme luchtstromingen veroorzaken, geeft deze speksteenhaard warmte af via infraroodstralen. U kunt het vergelijken met de zon. Als de zon schijnt, wordt alles warm. Dat is bij een speksteenhaard net zo. Met deze hoeveelheid speksteen geeft de Altech Grande Massiv haard voldoende warmte af om ruimtes tussen de 48 m3 en 210 m3 te verwarmen. Mocht dit te veel zijn dan kunt u kiezen voor de Altech Massiv.

Plaatsing van de Grande Massiv speksteenhaard

Een haard van 1000 kilo kant en klaar afleveren is niet heel praktisch. Daarom wordt de Grande Massiv speksteenkachel steen voor steen bij u thuis opgebouwd. Rondom de brandkamer zit een stalen framewerk. Onze ervaren installateurs plaatsen de speksteenblokken daar omheen.

Grande Massiv haard met hoog rendement

Het verbrandingsproces in de brandkamer van de Altech Grande Massiv houtkachel is door Altech volledig geoptimaliseerd. Dat uit zich in een hoog rendementspercentage: 80% tot 85%. Dat betekent dat minimaal 80% van het opgebrande hout ook daadwerkelijk bijdraagt aan het verwarmen van de ruimte.

Bepaal de kleur van de Grande Massiv houtkachel

Het speksteen van de Grande Massiv is mooi naturel. In combinatie met lichtgrijs, antraciet of zwart gietijzer rondom het vlammenspel geeft dat een prachtige uitstraling. Liever een wat modernere haard? Ook dat kan. Het is mogelijk om het speksteen te behandelen met een vuurvaste lak, in dezelfde kleur als het gietijzer.

Altech Grande Massiv kachel kopen?

Wilt u meer informatie over deze haard van één van onze haardenexperts? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Rijssen. Direct een vrijblijvende aanbieding aanvragen voor de Altech Grande Massiv haard? Dat kan bovenaan deze pagina! 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Massiv klein en groot

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Massiv (klein) 72x127x56cm Basismodel, 4 lagen speksteen
Altech Grande Massiv 72x157x56cm Grote variant, 5 lagen speksteen

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Eclips, Vision, Torus, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Grande Massiv Houtkachels

De Altech Grande Massiv is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding