• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Jacobus houtkachel

Ons assortiment

Op zoek naar een ultraschone houtkachel? Bekijk dan ons assortiment van de JAcobus houtkachel: JAcobus 6, JAcobus 9, JAcobus 12. Deze houtkachel is populair dankzij topkwaliteit, hoog rendement én lange levensduur. Ook heeft het merk JAcobus een speciale kookkachel lijn ontwikkeld. Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap: uw huis verwarmen en het eten verwarmen. Een JAcobus houtkachel is leverbaar in 3 types: basis, kook en doorkijk.

jacobus houtkachel

Over JAcobus kachels

Hoe het allemaal begon

Het populaire houtkachel merk JAcobus maakt al sinds 1981 houtkachels van topkwaliteit. Achter de merknaam schuilen de namen van Janco en Coby de Jong.

Het was wijlen Janco de Jong die in 1981 in zijn siersmederij een pen pakte en het eerste ontwerp voor een houtkachel uittekende. Hij maakte hiervan een prototype dat in de achterliggende jaren doorontwikkeld is tot de huidige JAcobus houtkachel. Een houtkachel van uitstekende kwaliteit en met een unieke verbrandingstechniek. Inmiddels wordt de JAcobus door heel Europa heen verkocht.

Revolutionaire verbrandingstechniek

Goed & duurzaam stoken

Een JAcobus houtkachel staat bekend om zijn revolutionaire verbrandingstechniek. De houtkachel heeft meerdere verbrandingskamers gemaakt van hittebestendige cortenstaal. Dit biedt een goede warmtegeleiding én een lange levensduur. Wel zo duurzaam, helemaal van deze tijd.

JAcobus heeft sinds 2009 een octrooi op deze innovatieve verbrandingstechniek.

jacobus doorkijkhaard

Welke JAcobus past bij u?

Maak een keuze in stijl

JAcobus basis: Deze houtkachel geeft vooral convectiewarmte af.
JAcobus kook: Koken op een houtkachel? Maar natuurlijk, met deze speciale kookkachel bereidt u de lekkerste maaltijden.
JAcobus doorkijk: Bekijk het houtvuur van twee kanten in de woning.

Alle types zijn leverbaar in drie vermogens 6, 9 en 12 kW.

houtkachel jacobus vermogen

Kiest het juiste vermogen

6 - 9 - 12 kW

houtkachel jacobus

Waarom kiezen voor JAcobus?

Topkwaliteit in een tijdloos design

Een JAcobus houtkachel in huis hebben staan is geweldig om de volgende redenen:

Strak design, tijdloos ontwerp.
Zéér hoog rendement, dus weinig warmteverlies.
Duurzame verbrandingstechniek. 
Kwaliteit vanwege hoogwaardig cortenstaal.
Levenslange garantie op staalwerk, laswerk en het hang- en sluitwerk. 

De productie van de houtkachels is volledig in eigen beheer. Een lasrobot vouwt en stelt de plaatdelen samen. Waarnaar de halffabricaten door vakmensen verder worden afgebouwd en geassembleerd. Dit is hoe topkwaliteit wordt gemaakt.

jacobus 6

Serie JAcobus 6 houtkachel

Dit is er mogelijk

Van alle JAcobus houtkachels heeft de 6-serie het kleinste vermogen en kleinste afmeting: 780 x 520 x 380 mm. De warmteafgifte ligt tussen de 3,5 en 7 kW. Met een JAcobus 6 houtkachel is het mogelijk om ruimtes tot ongeveer 120m3 op te warmen. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal.

jacobus 9

Serie JAcobus 9 houtkachel

Dit is er mogelijk

Op zoek naar een houtkachel met een warmteopbrengst tussen de 5 en 10kW? Het middenmodel JAcobus houtkachel past bij u. Dit is de JAcobus 9, een model dat geschikt is voor ruimtes vanaf 120m3. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal. De afmeting van deze haard is: 780 x 620 x 380 mm.

jacobus 12

Serie JAcobus 12 houtkachel

Dit is er mogelijk

Heeft u een meer dan gemiddeld grote woonkamer? De JAcobus 12-serie is de perfecte haard voor u. De JAcobus 12 is de grootste houtkachel uit het JAcobus assortiment. Ideaal om grote houtblokken in te branden. U krijgt van deze haard een warmteopbrengst tussen de 8 en 14 kW. Ook andere ruimtes tot maximaal 250 m3 zijn goed te verwarmen met deze haard. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal. De afmeting van deze haard is: 780 x 720 x 380 mm.

jacobus kook houtkachel

Met JAcobus koken, braden en bakken

Ontdek de speciale kookkachel

Wat eten we vanavond? Soep, pasta, aardappelen? Het kan allemaal op een JAcobus kook, de speciale kookkachel collectie van JAcobus. De JAcobus kook achteruitvoer heeft 3 RVS kookpitten. Kiest u voor een bovenuitvoer dan blijven er 2 kookpitten over. Kook op een JAcobus houtkachel uw favoriete soep, pastagerecht of stamppot. U heeft de keuze uit een JAcobus kook van 6 kW, 9 kW of 12 kW. Wilt u naast koken en braden ook graag bakken? Met de montage van de JAstoof oven bakt u de lekkerste pizza’s krokant.

jacobus houtkachel accessoires

Extra accessoires bij een JAcobus

Dit is er mogelijk

Bij een JAcobus houtkachel zijn er verschillende extra accessoires te kiezen. U kunt denken aan o.a. een gietijzeren theepot, bekerhouder met twee bekers, RVS koekenpan, RVS waterketel, RVS theepot. Heeft u interesse in deze extra's bij uw houtkachel, neem contact op met een van onze haardenadviseurs. 

Let op: wij verkopen deze accessoires niet los maar alleen in combinatie met een houtkachel van JAcobus.

Stoken met een Jacobus houtkachel

Hoe stookt u met een JAcobus?

Belangrijk om te weten!

Doorgaans is de Zwitserse stookmethode de beste manier om een houtkachel goed te stoken. Dit zit bij de JAcobus net even anders omdat de luchttoevoer vanaf een andere plek komt: van boven. Bij de meeste houtkachels komt de zuurstof van onderen en daarom moet het vuur van boven naar beneden branden middels de Zwitserse stookmethode. Bij een JAcobus houtkachel is het dus precies andersom. U legt eerste een paar aanmaakblokjes neer en daar bovenop stapelt u kruislings de houtblokken.

Duurzame houtkachels: Jacobus

JAcobus kachels zijn duurzaam

En dit is waarom

  1. Een uitstekende verbranding
  2. Een zeer hoog rendement (>80%)
  3. Lage uitstoot
  4. Weinig onderhoud nodig
  5. Makkelijk te gebruiken

jacobus houtkachel

Leuke weetjes over een JAcobus

Wist u dat..

..de kacheldeur standaard aan de linkere kant scharniert ? Wilt u graag een rechts draaiende deur, vertel het ons bij uw aanvraag. 

..de JAcobus erg geschikt is voor de nieuwbouwwoningen met een uitgebalanceerd ventilatiesysteem? Dit is mogelijk door de voorbereiding van een externe luchttoevoer via bijv. de kruipruimte of buiten. 

..de merknaam JAcobus een samentrekking = Janco Coby

houtkachel jacobus

JAcobus houtkachel kopen?

Natuurlijk bij Haardenexpert

Interesse in een mooie houtkachel van het merk JAcobus? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Heeft u nog vragen over het vermogen, de warmteopbrengst of de extra accessoires voor bij de kookkachel? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag aan een prachtig brandende JAcobus houtkachel in huis.

Terug naar producten