Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

JAcobus

Elke Jacobus houtkachel staat synoniem voor oer-Hollandse degelijkheid en kwaliteit. Een Jacobus haarden zijn moderne en efficiënt en behalen een opvallend hoog rendement. Achter het robuuste uiterlijk van deze houtkachel vinden we een knap staaltje verbrandingstechniek. Een Jacobus houthaard is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Elke Jacobus houtkachel heeft een strenge kwaliteitscontrole ondergaan zodat u gegarandeerd bent van absolute topkwaliteit. Door het moderne productieproces en door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen is een Jacobus kachel een kachel die vooruitloopt op de steeds strenger wordende milieuwetgeving.

12 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

12 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

Jacobus Houtkachel

Modern en tijdloos van uitstraling en erg eenvoudig te bedienen, de Jacobus houtkachels passen in vrijwel elk modern interieur.  Het robuuste design heeft zich al ruimschoots bewezen, vandaar dat bij elke haard een certificaat wordt verstrekt dat recht geeft op levenslange garantie. Wanneer u een no-nonsense houthaard zoekt die garant staat voor optimale verwarming en jarenlange stookplezier, dan kan de Jacobus houtkachel wel eens precies de haard voor u zijn!

Jacobus kachel

De Jacobus is de waardige opvolger van de fameuze Janus houtkachel. Al vele decennia is de Janus houtkachel een begrip bij liefhebbers van het traditioneel houtvuur. Een Janus kachel stond voor eenvoud en kwaliteit. Werkpaarden waar je altijd op kon vertrouwen en die intensief inzetbaar waren voor allerlei taken. De consument van tegenwoordig heeft echter andere eisen aan zijn houthaard dan de consument van toen. CO2 uitstoot is meer en meer een begrip geworden en de behoefte om verantwoord te stoken is alleen maar gegroeid. De ontwikkelingen op haardengebied hebben natuurlijk ook niet stilgestaan. Technisch is er enorm veel verbeterd en nieuwe productietechnieken en materialen maken mogelijk wat voorheen onmogelijk leek. In een Jacobus haard vindt u 40 jaar kennis en ervaringen die met de Janus zijn opgedaan. Dit maakt van elke Jacobus een efficiënte en beproefde kachel die doet wat hij beloofd. Niet alleen nu, maar ook in de komende decennia, want de Jacobus is helemaal klaar voor de toekomst!

Jacobus Houtkachel

Moderne houtkachels met ambachtelijke kwaliteit

Wanneer u kiest voor een Jacobus dan kiest u voor een haard die tot in de kleinste details is doordacht. Dit ziet u bijvoorbeeld direct aan het unieke verbrandingssysteem. Door het slimme ontwerp is de verbranding in een Jacobus houtkachel bijzonder goed. Dit ziet u weer in het hoge rendement, maar ook aan het glas van uw Jacobus houtkachel, dit glas blijft namelijk schoon! Deze schone verbranding zorgt bovendien ook voor een lage CO2-uitstoot en een lage fijnstof emissie. Door de goede verbranding kunt u in een Jacobus houtkachel zonder problemen hardhout stoken zoals eiken of meranti. Het optimale verbrandingssysteem zorgt ervoor dat een Jacobus houtkachel langdurig zijn warmte blijft afgeven. Tevens wordt er een hogere stralings –en convectietemperatuur behaald. Om het toestel zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is de luchttoevoer met slechts één knop te bedienen. Met deze bediening regelt u de toevoer van de primaire, secundaire en tertiaire lucht. Tenslotte heeft de houtkachel mogelijkheden voor een luchttoevoer van buiten. Hierdoor is de Jacobus houtkachel uiterst geschikt voor goed geïsoleerde woningen.

Voor elk vertrek

De Jacobus houtkachel is er in 3 verschillende grootte, ieder met een eigen maximaal vermogen. De drie beschikbare modellen zijn de 6, de 9 en model nummer 12. Bij elk van deze types staat het cijfer voor nominale vermogen in kW. Door het hoge rendement en de hogere stralingswarmte kan zelfs het kleinste model, de Jacobus 6, al ruimtes verwarmen tot 120m3. Wanneer dit niet voldoende is zou u de Jacobus 9 kunnen kiezen. Model 9 is 10cm breder dan zijn kleinere broertje, de Jacobus 6. Hierdoor stijgt de verwarmingscapaciteit tot 160m3. En wanneer dat nog niet voldoende is voor uw warmtebehoefte is er altijd nog de Jacobus 12, het grootste model uit de serie. Weer 10 cm breder, en hierdoor verwarmt de Jacobus 12 moeiteloos ruimtes tot maar liefst 250m3! Wanneer u eenmaal het formaat Jacobus heeft gekozen dat het beste aansluit op uw wensen hoeft u nog maar 1 keuze te maken, en dat is welk model haard uw voorkeur geniet. Iedere Jacobus houtkachel is namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met het basismodel kiest u voor een betrouwbare houthaard met een klassieke, tijdloze uitstraling. Maar naast de basisuitvoering is de Jacobus houtkachel ook verkrijgbaar als Beton, Kook of Doorkijkversie. Zo is er altijd wel een Jacobus houtkachel die precies aansluit op uw situatie, uw wensen en uw smaak!

Altijd het stralende middelpunt

Is behaaglijke en efficiënt verkregen warmte uw voornaamste doel? Misschien is de Jacobus beton dan wel precies de haard voor u. De fraai afgewerkte betonnen bovenzijde zorgt voor een optimale warmteopslag. Hierdoor blijft het betonmodel langdurig en constant zijn warmte afgeven. Bijzonder efficiënt! Door de betonnen zijwanden en de strakke bovenplaat heeft het betonlookmodel een fraaie moderne look. Het beton heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het gegarandeerd onderhoudsvrij is. De Jacobus beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dit betekent dat ten opzichte van de conventionele Jacobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de Jacobus kachel beton eenmaal warm is straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie warmte af. De ontstane convectie (= luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Dė haard voor in de keuken!

Wilt u uw Jacobus houtkachel gebruiken op de manier zoals houtkachels al honderden jaren gebruikt worden? Wilt u graag uw maaltijden bereiden op de warmte van uw eigen haardhout? Voor elke Jacobus houtkachel is er een speciale kookversie verkrijgbaar. De Jacobus Kook voorziet uw Jacobus haard van 3 RVS kookpitten en een fraai afgewerkte beschermrand om het kookplateau heen. Zo kunt u heerlijke maaltijden bereiden op de warmte van uw houtvoorraad. Leuk, lekker en besparend! Door het fraai afgewerkte design misstaat deze kookkachel in geen enkele moderne keuken! Wilt u naast koken en braden ook bakken? Er is zelfs een optionele stoof verkrijgbaar welke op de kachelpijp gemonteerd kan worden. Zo kunt u uitgebreid culinair genieten van de opbrengst van uw haardhout!

Jacobus Houtkachel

Doorkijk houtkachel, genieten van meerdere kanten

In het midden van uw kamer staat uw Jacobus houtkachel natuurlijk al erg mooi, maar hoe zou het zijn als u van meerdere kanten van uw haard zou kunnen genieten? De Jacobus houtkachel doorkijk heeft glas aan beide zijden, waardoor u een allround zicht op het vlammenspel heeft. Dit unieke doorkijkconcept maakt van uw Jacobus het stralende middelpunt van uw woonomgeving.

Ontdek ook de uitgebreide keuze in accessoires.

Voor uw Jacobus houtkachel zijn tal van accessoires verkrijgbaar. Er zijn speciale laden verkrijgbaar, BBQ sets, houtbakken, koekenpannen en theepotten, maar ook asschephouders, aszuigers en een door haardwarmte aangedreven ventilator. Zo verrijkt u uw Jacobus houtkachel helemaal naar uw eigen wensen en smaak. Alle accessoires zijn in dezelfde stijl als de haard uitgevoerd, oerdegelijk en met zorg afgewerkt.

Belangrijkste eigenschappen van de Jacobus houtkachel:

 • Drie verschillende uitvoeringen, gepast vermogen voor elke ruimte.
 • Verkrijgbaar in speciale uitvoeringen; Basis, Beton, Kook & Doorkijk.
 • Bewezen en beproefd model van ambachtelijke kwaliteit.
 • Een hoog rendement (80% en hoger) en een lage uitstoot van schadelijke stoffen.
 • Bijzondere goed verbrandingssysteem en daardoor behoudt de Jacobus een zeer schone ruit.
 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk door eenvoudige éénknopsbediening.
 • Tijdloos vormgeving, past bij moderne en meer traditionele woonsituaties.
 • De Jacobus houtkachel biedt de mogelijkheid verbrandingslucht van buitenaf te halen.
 • Eigen productie en eigen materiaalkeuzes, goede prijs/kwaliteitskeuzes.

Jacobus houtkachel kopen

Bent u enthousiast geworden over deze schitterende houtkachel van eigen bodem? Wilt u nader kennismaken met deze stoere houtkachel die garant staat voor jarenlang zorgeloos stookplezier? Kom dan geheel vrijblijvend nader kennismaken in onze luxe showroom. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Als erkend Jacobus kacheldealer bent u bij ons gegarandeerd voordeliger uit. Door inkoopvoordelen en eigen voorraad zijn wij altijd bijzonder scherp geprijsd! Ook de installatie van uw Jacobus houtkachel nemen wij graag voor onze rekening. Onze installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie van u droomhaard, waar dan ook in Nederland! Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust even geheel vrijblijvend telefonisch of per mail contact met ons op, wij voorzien u graag van passend advies. Graag tot ziens!