Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

JAcobus houtkachel

JAcobus houtkachels staan voor oer-Hollandse degelijkheid en kwaliteit. Moderne en efficiënte haarden met een opvallend hoog rendement door de ingenieuze verbrandingstechniek. De JAcobus is een duurzame houtkachel die vooruitloopt op de steeds strenger wordende milieuwetgeving. Modern en tijdloos van uitstraling en erg eenvoudig te bedienen, de JAcobus houtkachel past in vrijwel elk modern interieur. Het robuuste design heeft zich al ruimschoots bewezen, vandaar dat bij elke haard een certificaat wordt verstrekt voor levenslange garantie. Wanneer u een no-nonsense houthaard zoekt die garant staat voor optimale verwarming en jarenlange stookplezier, dan kan de JAcobus wel eens precies de haard voor u zijn!

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

Jacobus houtkachel

JAcobus Houtkachel

De JAcobus houtkachel, een waardige opvolger van de fameuze Janus. Al vele decennia is de Janus houtkachel een begrip bij liefhebbers van een traditioneel houtvuur. Een Janus kachel stond voor eenvoud en kwaliteit. Werkpaarden waar je altijd op kon vertrouwen en die intensief inzetbaar waren voor allerlei taken. De consument van tegenwoordig heeft echter heel andere eisen aan zijn houthaard dan de consument van toen. CO2 uitstoot is meer en meer een begrip geworden en de behoefte om verantwoord te stoken is alleen maar gegroeid. Daarnaast hebben de ontwikkelingen op haardengebied natuurlijk ook niet stilgestaan. Technisch is er enorm veel verbeterd en nieuwe productietechnieken en materialen maken mogelijk wat voorheen onmogelijk leek. De JAcobus houthaard bevat 40 jaar kennis en ervaringen die met de Janus zijn opgedaan. Dit maakt van de Jacobus een efficiënte en beproefde kachel die doet wat hij beloofd. Niet alleen nu, maar ook in de komende decennia, want de JAcobus houtkachel is helemaal klaar voor de toekomst!

JAcobus houtkachels, bewezen techniek, gemakkelijk en efficiënt

Wanneer u kiest voor een JAcobus houtkachel dan kiest u voor een haard die tot in de details is doordacht. Dit ziet u bijvoorbeeld direct aan het unieke verbrandingssysteem. Door het slimme ontwerp is de verbranding in een JAcobus bijzonder goed. Dit ziet u weer in het hoge rendement, maar ook aan het glas van uw JAcobus, dit glas blijft namelijk schoon! Deze schone verbranding zorgt bovendien ook voor een lage CO2-uitstoot en een lage fijnstof emissie. Door de goede verbranding kunt u in een JAcobus houtkachel zonder problemen hardhout stoken zoals eiken of meranti.

Jacobus HoutkachelIedere JAcobus kachel staat bekend om zijn doordachte en beproefde design en zijn bewezen verbrandingstechniek. Dit zie je vooral aan de manier hoe de verschillende luchtstromen door een Jacobus houtkachel worden geleidt. Door deze luchtstromingen is de verbranding in uw JAcobus optimaal. U haalt dus altijd het maximaal haalbare uit elk stuk brandhout! Deze complete verbranding levert u niet alleen een erg hoog rendement op, het zorgt er ook nog eens voor dat uw ruiten veel minder snel vies worden door roetaanslag. JAcobus haarden zijn eenvoudig te bedienen. De zuurstofregelaar aan de voorzijde van het toestel bedient u eenvoudig met 1 hand. Elke JAcobus houthaard straalt degelijkheid en kwaliteit uit. Voel maar eens aan de deur van een Jacobus, dan voel je direct de zware degelijkheid! De heavy-duty RVS deursluiting garandeert een betrouwbare afdichting, nu maar ook in de verre toekomst. Een JAcobus houthaard besteld u niet voor even, maar waarschijnlijk voor de rest van uw leven!

Het optimale verbrandingssysteem zorgt ervoor dat de Jacobus langdurig zijn warmte blijft afgeven. Tevens wordt er een hogere stralings –en convectietemperatuur behaald. Om het toestel zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is de luchttoevoer met slechts één knop te bedienen. Met deze bediening regelt u de toevoer van de primaire, secundaire en tertiaire lucht. Tenslotte heeft de houtkachel mogelijkheden voor een luchttoevoer van buiten. Hierdoor is de JAcobus uiterst geschikt voor goed geïsoleerde woningen.

Voor elk vertrek is er een JAcobus houtkachel

De JAcobus houtkachel is er in 3 verschillende grootte, ieder met een eigen maximaal vermogen. De drie beschikbare modellen zijn de 6, de 9 en model nummer 12. Bij elk van deze types staat het cijfer voor nominale vermogen in kW. Door het hoge rendement en de hogere stralingswarmte kan zelfs het kleinste model, de JAcobus 6, al ruimtes verwarmen tot 120m3. Wanneer dit niet voldoende is zou u de JAcobus 9 kunnen kiezen. Model 9 is 10cm breder dan zijn kleinere broertje, de JAcobus 6. Hierdoor stijgt de verwarmingscapaciteit tot 160m3. En wanneer dat nog niet voldoende is voor uw warmtebehoefte is er altijd nog de JAcobus 12, het grootste model uit de serie. Weer 10 cm breder, en hierdoor verwarmt de JAcobus 12 moeiteloos ruimtes tot maar liefst 250m3!

Kies voor uw eigen JAcobus houtkachel. Wanneer u eenmaal het formaat Jacobus heeft gekozen dat het beste aansluit op uw wensen hoeft u nog maar 1 keuze te maken, en dat is welk model haard uw voorkeur geniet. Iedere Jacobus houtkachel is namelijk verkrijgbaar in  verschillende uitvoeringen. Met het basismodel kiest u voor een betrouwbare houthaard met een klassieke, tijdloze uitstraling. Maar naast de basisuitvoering is de JAcobus houtkachel ook verkrijgbaar als Beton, Kook of Doorkijkversie. Zo is er altijd wel een JAcobus houthaard die precies aansluit op uw situatie, uw wensen en uw smaak!

Jacobus Houtkachel beton

JAcobus houtkachel (Beton)

Is behaaglijke en efficiënt verkregen warmte uw voornaamste doel? Misschien is de JAcobus beton dan wel precies de haard voor u. De fraai afgewerkte betonnen bovenzijde zorgt voor een optimale warmteopslag. Hierdoor blijft het betonmodel langdurig en constant zijn warmte afgeven. Bijzonder efficiënt! Door de betonnen zijwanden en de strakke bovenplaat heeft het betonlookmodel een fraaie moderne look. Het beton heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het gegarandeerd onderhoudsvrij is. De JAcobus beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dit betekent dat ten opzichte van de conventionele JAcobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de JAcobus beton eenmaal warm is straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie warmte af. De ontstane convectie (= luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Jacobus houtkachel (Kook)

Wilt u uw JAcobus gebruiken op de manier zoals houtkachels al honderden jaren gebruikt worden? Wilt u graag uw maaltijden bereiden op de warmte van uw eigen haardhout? Voor elke JAcobus is er een speciale kookversie verkrijgbaar. De JAcobus Kook voorziet uw Jacobus haard van 3 RVS kookpitten en een fraai afgewerkte beschermrand om het kookplateau heen. Zo kunt u heerlijke maaltijden bereiden op de warmte van uw houtvoorraad. Leuk, lekker en besparend! Door het fraai afgewerkte design misstaat deze kookkachel in geen enkele moderne keuken! Wilt u naast koken en braden ook bakken? Er is zelfs een optionele stoof verkrijgbaar welke op de kachelpijp gemonteerd kan worden. Zo kunt u uitgebreid culinair genieten van de opbrengst van uw haardhout!

JAcobus houtkachel (Doorkijk)

In het midden van uw kamer staat uw Jacobus natuurlijk erg mooi, maar hoe zou het zijn als u van beide kanten zou kunnen genieten? De JAcobus Doorkijk heeft glas aan beide zijden, waardoor u een prachtig zicht op het vlammenspel heeft. Dit unieke doorkijkconcept maakt van uw Jacobus het stralende middelpunt van uw woonomgeving.

JAcobus houtkachel (Accessoires)

Jacobus Houtkachel Accessoires

Voor uw JAcobus houtkachel zijn tal van accessoires verkrijgbaar. Er zijn speciale laden verkrijgbaar, BBQ sets, houtbakken, koekenpannen en theepotten, maar ook as-schephouders, aszuigers en een door haardwarmte aangedreven ventilator. Zo verrijkt u uw Jacobus helemaal naar uw eigen wensen en smaak. Alle accessoires zijn in dezelfde stijl als de haard uitgevoerd en van A kwaliteit.

Belangrijkste eigenschappen van de JAcobus Houtkachelserie:

 • Drie verschillende uitvoeringen, gepast vermogen voor elke ruimte.
 • Verkrijgbaar in speciale uitvoeringen; Basis, Beton, Kook & Doorkijk.
 • Bewezen en beproefd model van ambachtelijke kwaliteit
 • Een hoog rendement (80% en hoger) en een lage uitstoot van schadelijke stoffen
 • Bijzondere goed verbrandingssysteem en daardoor behoudt de Jacobus een zeer schone ruit.
 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk door eenvoudige éénknopsbediening.
 • Tijdloos vormgeving, past bij moderne en meer traditionele woonsituaties.
 • De Jacobus biedt de mogelijkheid verbrandingslucht van buitenaf te halen.
 • Eigen productie en eigen materiaalkeuzes, goede prijs/kwaliteitskeuzes

Assortiment JAcobus Houtkachels

Bekijk hier ons assortiment van de JAcobus houtkachels. Wilt u meer informatie over de houtkachels van Jacobus of een scherpe aanbieding ontvangen? Neem dan contact met ons op, bel met 0548-211550 of vraag een een vrijblijvende aanbieding aan.