Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Jacobus kachel

Jacobus is een oer-Hollands bedrijf. De houtkachels van Jacobus zijn ijzersterk. Er wordt namelijk efficiënt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en de nieuwste ontwikkelingen. Met dank aan het tijdloze design passen de modellen in elk wooninterieur. Daarnaast beschikken de haarden over een rendement van 80% of hoger. Zo bespaart u geld.

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 2
 2. 1
 3. 2

Jacobus houtkachel

De houtkachel van JAcobus is een oer-Hollands product die ontstaan is door jarenlange ervaring en deskundigheid. Bij de ontwikkeling is er efficiënt gebruikt gemaakt van hoogwaardige materialen en nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor heeft JAcobus een duurzame houtkachel op de markt gezet die vooruitloopt op de strenge regelgeving van de uitstoot van houthaarden. Het bijzondere aan de JAcobus houtkachel is het systeem voor de verbranding. Dit unieke verbrandingssysteem is verantwoordelijk voor een aanzienlijk rendement, een lage fijnstof emissie, een gebruiksvriendelijke bediening en een lage CO-uitstoot. Met de houtkachel kunt u alle soorten hout stoken. Denk hierbij aan hardhoutsoorten als Azobé, natuurlijke eiken en Meranti. Doordat Jacobus de ontwikkelingen van de strenge regelgeving op de voet volgt, voldoet de kachel aan de strengste normen. De Duitse norm DIN+ (BImSchV, Stufe 2), de Europese Norm EN13240 en de Oostenrijkse norm 15a B-VG zijn ongetwijfeld nageleefd.

Door de volledige verbranding blijft het glas van de houtkachel schoon. Het optimale verbrandingssysteem en de kwalitatieve materialen zorgen ervoor dat de houtkachel een langdurige warmte behoud. Tevens wordt er een hogere stralings –en convectietemperatuur behaald. Om het toestel zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is de luchttoevoer met slechts één knop te bedienen. Met deze bediening regelt u de toevoer van de primaire, secundaire en tertiaire lucht. Tenslotte heeft de houtkachel mogelijkheden voor een luchttoevoer van buiten. Hierdoor is de JAcobus uiterst geschikt voor goed geïsoleerde woningen.

Belangrijkste eigenschappen JAcobus houtkachel:

 • Drie verschillende uitvoeringen met hun eigen vermogen;
 • Een aanzienlijk rendement (80% en hoger) en een lage uitstoot van schadelijke stoffen;
 • Door het bijzondere verbrandingssysteem behoudt de JAcobus een zeer schone ruit;
 • De houtkachel is te bedienen met een eenvoudige éénknopsbediening;
 • De JAcobus heeft een tijdloze vormgeving;
 • De mogelijkheid om verbrandingslucht van buitenaf te halen;
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding door eigen voorraad, eigen ontwikkeling en eigen fabricage.

Verschillende uitvoeringen

De houtkachel van JAcobus kan in drie verschillende uitvoeringen worden besteld, namelijk de oorspronkelijke JAcobus, de JAcobus kook en de JAcobus beton. Alle houtkachels zijn uitgerust met de eersteklas verbrandingssysteem. Bij het basismodel van JAcobus wordt de warmte door middel van convectie afgegeven aan de betreffende ruimte. Door de betonnen bedekking van de JAcobus beton ontstaat er een constante en optimale warmteopslag –en afgifte die een langere periode duurt. Tenslotte is de JAcobus kook uitgevoerd met drie kookpitten, zodat u de warmte van de kachel kunt gebruiken voor het bereiden van een lekkere maaltijd.

Alle uitvoeringen zijn leverbaar met een vermogen van 6kW, 9kW en 12kW. Daarnaast is er zowel een boven als een achteruitvoer aan te sluiten. De kleinste houtkachel van JAcobus heeft een nominaal vermogen van 6kW. Met een minimaal vermogen van 3,5kW en een maximaal vermogen van 7kW worden ruimtes tot 120 m3 optimaal verwarmt. Met het middelmodel, de JAcobus 9, wekt u een vermogen van 8,5kW op, wat in vrijwel iedere woonkamer past. Met een eenvoudige handeling verandert u het vermogen van 5 tot 10 KW. De JAcobus 9 is ideaal voor woonruimtes tot 160m3. Als laatste is er de JAcobus 12. Deze houtkachel wekt een nominaal vermogen op van maar liefst 12kW, wat genoeg is om een grote huiskamer tot circa 250 m3 te verwarmen.

Accessoires

Bij iedere Jacobus houtkachel ontvangt u standaard een spuitbus hittebestendige lak, een functionele handleiding en een asschep. Om de houtkachel uit te breiden, heeft JAcobus door de jaren heen bruikbare accessoires ontworpen. Denk hierbij aan accessoires als een koekenpan, een BBQ-rooster, een houtbak (staand of hangend) en een RVS kookplaat.