Altech Vision houtkachel

Altech Vision houtkachel

Ons assortiment

Moderne technologieën in een traditioneel uiterlijk. Dát is wat u met één van de haarden uit de Vision serie in huis haalt. Ze zijn robuust, authentiek, gebruiksvriendelijk en duurzaam. Voldoende redenen om een Altech Vision houtkachel onderdeel te maken van uw interieur. Bekijk hieronder het basismodel van de Vision serie of de Vision Gourmet Gastronom; een haard en bakoven ineen.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: Vision

Merk: Altech

per pagina
Sorteer op

Altech speksteen kachel groeve

De oorsprong van de Altech Vision houthaard

Authentieke speksteenhaarden

Een belangrijk kenmerk van de Altech Vision kachel is het speksteen waarmee deze is bekleed. Waarom speksteen? Omdat deze natuursteen warmte goed opneemt, vasthoudt, en langzaam uitstraalt. De authentieke speksteenkachels wegen vele duizenden kilo’s en kennen we vooral uit landen zoals Finland, Zweden en Noorwegen. Daar is de warmtebehoefte vanwege de lange winters tenslotte groot. De grote massa speksteen in deze haarden bleek een efficiënte, duurzame verwarmingsmethode. Helaas waren de originele speksteenhaarden groot, zwaar, onhandig en minder geschikt voor de bescheiden woningen. Het merk Altech kachels heeft daar wat op verzonnen. Het resultaat is een Altech Vision kachel. Een haard zonder massief speksteen, maar met speksteenblokken rondom een gietijzeren frame. En een haard met opzienbarende resultaten!

Altech Vision duurzaam stoken

De voordelen van een Altech Vision speksteenhaard

Aandacht voor duurzaamheid

Houthaarden staan de laatste jaren regelmatig in een negatief daglicht. Voornamelijk vanwege de C02 die vrijkomt tijdens de verbranding. Daarom heeft Altech aandacht besteed aan het verbrandingsproces, om zodoende de verbranding in de brandkamer zo efficiënt mogelijk te maken. Een Altech Vision houtkachel kent naast het duurzame aspect nog vele andere voordelen.

Bijna volledige verbranding in een Altech Vision kachel

Het verbrandingsproces in een Altech Vision haard is zover geoptimaliseerd, dat er bijna volledige verbranding plaatsvindt. Hoe grondiger het brandhout verbrandt, hoe meer warmte er uit elke kilo brandhout komt. Dat betekent dat er in een Altech Vision speksteenhaard geen onnodige C02 vrijkomt.

Weg met ongewenste stoffen

Weg met ongewenste stoffen

En nog meer voordelen

Dankzij het speksteen worden de temperaturen in deze haard hoger. Dat zorgt ervoor dat ongewenste reststoffen, zoals fijnstof, roet en as, beter verbranden. Hierdoor blijft de lucht in uw woning gezonder. Met minder roet en as beperkt u de ophoping hiervan in het rookkanaal en de aanslag op de ruit. Daardoor heeft de haard minder onderhoud nodig!

De fijne warmte van een Altech Vision houthaard

Het speksteen van een Altech Vision haard werkt als een soort warmtereservoir. Speksteen slaat warmte op en straalt dit geleidelijk uit. Daardoor geeft de haard daadwerkelijk warmte af aan de omgeving rond de haard, en krijgt de warmte minder kans om te vervliegen. Nadat u bent gesopt met stoken, blijft de ruimte nog urenlang warm. Het rendementspercentage van de Altech Vision speksteenhaard bedraagt maar liefst 76%.

Altech Vision materialen

De stijlvolle basis van de Altech Vision haard

Mooi zicht op het vuur

De Altech Vision serie heeft onder andere een basismodel. Deze beschikt over een grote ruit, waardoor u goed zicht heeft op het vuur. Het uiterlijk van deze haard is voorzien van speksteen en gietijzer. Dat maakt hem robuust en stoer. Het gietijzer en speksteen zijn in drie mogelijke kleuren te bestellen. Daarmee sluit de Altech Vision houthaard altijd goed aan bij uw interieur. De kleine krachtpatser heeft een vermogen van 5 kW tot 13 kW, waarmee hij een ruimte van 70 m3 tot 240 m3 kan verwarmen.

Altech Vision duurzaam stoken

Altech Vision kachel

Duurzaam in stijl

Het verbrandingsproces in een Altech Vision is zoverre geoptimaliseerd dat er bijna volledige verbranding plaatsvindt. Hierdoor haalt u dus alle beschikbare warmte uit uw brandhout en heeft u dus minder hout nodig. Zo stoot u dus geen onnodige CO2 gassen meer uit en worden alle ongewenste reststoffen veel beter verbrandt. Dit betekent minder roet en as en ook minder overblijvend fijnstof. Fijnstof is onzichtbaar maar niet bevorderlijk voor onze gezondheid wanneer we het inademen. De optimale verbranding in een Altech Vision zorgt dus voor gezondere lucht, het is beter voor uw portemonnee en scheelt bovendien flink in het onderhoud en schoonmaken. Minder roet en minder as betekent minder ophoping in het rookkanaal en minder aanslag op uw kachelruit. Er zijn dus genoeg redenen om aandacht te geven aan het verbrandingsproces wanneer u de aanschaf van een nieuwe houtkachel overweegt. Maar de Altech Vision gaat nog een stap verder!

Altech Vision met bakoven

De Altech Vision kachel inclusief bakoven

Bereid heerlijke gerechten

Houdt u van koken en bakken? Dan is de Altech Vision Gourmet Gastronom echt iets voor u. Deze haard heeft aan de bovenzijde een bakoven. Hiermee bereidt u heerlijke gerechten boven het houtvuur. Denk aan pizza’s of warm brood. Ook heeft de haard een bakplaat, waarop u hetzelfde kunt bereiden als op een gourmetstel. Maar dan lekkerder én duurzamer!

Speksteenkachel Altech Vision Basic

Een Altech Vision speksteenhaard kopen?

Kom langs in de showroom!

Heeft u interesse in een Altech Vision haard? Kom dan eens langs in onze showroom in Rijssen! Daar staan diverse haarden van het merk Altech opgesteld. Als erkend dealer beantwoorden we graag al uw vragen. Graag tot ziens!

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op