• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Bio-ethanol haard front

Bio-ethanol haard front

Ons assortiment

Een bio-ethanol fronthaard biedt u zowel échte warmte als sfeer in huis. Met een front vuurzicht ziet u de prachtige, heldere vlammen recht van voren branden. Nog niet bekend met bio-ethanol haarden? Doe de check om te weten of dit type haard bij u past. Weet u al zeker dat een bio-ethanol haard is wat u wilt, bekijk dan snel ons assortiment en doe een aanvraag.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Vuurzicht: Front

per pagina
Sorteer op

bio ethanol fronthaard

Modellen bio-ethanol fronthaarden

Veel keuzemogelijkheden

Bio-ethanol haard hangend Aan de muur of aan het plafond.
Bio-ethanol haard inbouw Als doorkijk of frontmodel. 
Bio-ethanol haard vrijstaand Op een driepoot of op een sokkel. 

bio ethanol front haarden kopen

Afmetingen bio-ethanol front

Groot of klein

De bio-ethanol haarden in ons assortiment hebben verschillende groottes en lengtes. Neem bijvoorbeeld de Cocoon Fires Aeris die kan op maar liefst 6 verschillende hoogtes hangen. De breedte en lengte van de haard ligt dus vooral aan het model dat u kiest. Vrijstaande haarden zijn kleiner dan inbouwhaarden. Van het merk Icon Fires zijn de branders in de inbouwhaarden ook los verkrijgbaar en zelf in te bouwen als front haard.

Bio-ethanol haard front vuurbeeld

Zó brandt een bio-ethanol haard

Het vuur van bio-ethanol is net zo echt als bij een hout- of gashaard, maar brandt wel anders. Hoe anders? Bekijk de video. U mag ook altijd naar een van onze showrooms komen om de haard in het echt te zien branden.

bio ethanol met front vuurzicht

Gebruik van bio-ethanol front haard

Wat heeft u nodig?

Om een bio-ethanol haard te gebruiken heeft u 4 dingen nodig.

  1. Kwalitatieve bio-ethanol.
  2. Tilbeugel om het reservoir uit de haard te tillen.
  3. Lange aansteker om de brander aan te steken.
  4. Vuurdover.

Weten hoeveel warmte een bio-ethanol haard afgeeft en wat de brandduur is? Ontdek het in onze blog ‘Wat is een bio-ethanol haard?’ over warmteafgifte en brandduur van een bio-ethanol haard.

bio ethanol front

Past een bio-ethanol haard bij mij?

Ontdek het hier

Ik wil een echt vuur in huis. ✅ Een bio-ethanol haard brandt op echt vuur.
Ik zoek echte warmte. ✅ Die krijgt u, want een bio-ethanol front haard geeft minimaal 3 kW warmte af.
Ik houd van een gedurfd design. ✅ Ja, een bio-ethanol front haard heeft geen traditionele uitstraling, maar een modern design.
Ik stook graag zo schoon mogelijk. ✅ Bij een bio-ethanol fronthaard zit u goed. Bio-ethanol is afkomstig van planten en dus biologisch van aard. De verdamping van bio-ethanol stoot geen rookgas uit.
Ik heb geen rookkanaal in mijn woning. ✅ Geen probleem, bij een bio-ethanol haard heeft u geen rookkanaal nodig.
Ik wil een constant stabiel vuur. ❌ Helaas, dat kan niet. De bio-ethanol haarden in ons assortiment zijn echte open haarden zonder glasruit. Bij tocht in de ruimte ziet u dit terug in de vlammen.
Ik wil de haard op afstand bedienen. ❌ Nee dit is niet mogelijk. U zult vlak voor de haard moeten staan en deze eigenhandig aansteken.
Ik wil met 1 druk op de knop vuur. ❌ Helaas dat kan niet. U moet de brander eerst vullen met bio-ethanol en vervolgens aansteken met een lange aansteker.

bio ethanol fronthaard installeren

Installatie van een bio-ethanol haard

Wat komt erbij kijken?

Dit is afhankelijk van welk model u kiest. 

Wand. Bij een bio-ethanol wandhaard zit u gebonden aan de draagkracht van uw muur en de eis van een onbrandbare muur. Als u dit nog niet heeft, dan kunnen wij dit oplossen door het plaatsen van een onbrandbare voorzetwand. 

Inbouw. Bij een bio-ethanol inbouwhaard geldt eveneens de eis van montage met een ombouw van onbrandbaar plaatmateriaal. 

Vrijstaand. Een vrijstaande bio-ethanol haard heeft deze voorschriften niet. Dit is een kwestie van de onderdelen in elkaar zetten. Wel is het belangrijk om de plek van de ruimte zorgvuldig uit te kiezen. De haard moet minimaal 100 cm van brandbare materialen als gordijnen staan.

bio ethanol fronthaard online

Bio-ethanol fronthaard kopen?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan

Ben u op zoek naar een afvoerloze haard voor in uw appartement of gasloze woning? Dan is een bio-ethanol fronthaard perfect voor u. De biobrandstof is duurzaam en geeft tegelijkertijd echte warmte en echte vlammen. Ook het unieke design spreekt tot de verbeelding. Interesse? Doe een vrijblijvende aanvraag of kom langs in een van onze showrooms.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met bio-ethanol haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op