• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Vrijstaande propaan haard

Vrijstaande propaan haard

Ons assortiment

Vrijstaande propaanhaarden zijn gashaarden op propaangas en bieden veel sfeer en warmte in uw woning. Propaanhaarden vrijstaand zijn gebruiksvriendelijk en het alternatief voor gasloze woningen zonder gasnetwerk. Ze geven heerlijke warmte, een mooi vuurbeeld en branden onafhankelijk van aardgas. De actualiteit vraagt om een alternatief voor de traditionele gashaard. Een goede betaalbare oplossing is een vrijstaande gashaard op propaan. De brandstoftoevoer gaat via propaanflessen. Bekijk ons assortiment.

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

vrijstaande propaanhaard

Wat is een vrijstaande propaanhaard?

Een haard brandend op propaangas

Een vrijstaande gashaard die brandt op propaangas is zogezegd het broertje van de gashaard op aardgas. Het is een veelgekozen alternatief bij woningen waar geen vaste gasaansluiting meer mogelijk is. Wilt u graag van het aardgas af, maar geniet u toch heel erg van uw huidige gashaard? Veel gashaarden kunnen ook omgebouwd worden naar een gashaard op propaan. Wilt u een haardadviseur spreken over de mogelijkheden in uw situatie? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

vrijstaande propaanhaarden

Werking van een vrijstaande propaanhaard

Heel makkelijk & veilig

Een propaanhaard haalt brandstof uit propaanflessen. Deze gasflessen, opgeslagen in een brandwerende opslagkast, zijn rechtstreeks aangesloten op de propaanhaard. Zo hoeft u geen gasnetwerk in huis te hebben. Wel is het van belang om navulbare propaangasflessen op een plek te plaatsen waar ventilatie mogelijk is. Bijvoorbeeld in de schuur of tegen uw buitengevel, in een brandwerende opslagbox. Het gebruik van propaangas is veilig en makkelijk in gebruik.

FAQ vrijstaande propaanhaard

Andere vragen? Contact ons!

Het verschil tussen deze twee haarden is het type brandstof. Beide zijn gashaarden, maar een propaanhaard vrijstaand brandt op propaangas en een vrijstaande gashaard brandt op aardgas. Verder is de vlamhoogte hetzelfde en kan de vlamkleur bij een propaan net iets geler branden.

Opslag van propaanflessen kan makkelijk en veilig in een propaanstation. Dit is een speciale brandwerende opslagkast van verzinkt of zwart poedercoated staal. De box plaatst u altijd op een goed geventileerde, open plek, bijv. tegen de gevel van uw woning of in een goed geventileerde schuur. Uit de buurt van putdeksels of kelderramen.

Propaanfles leeg? Vul de fles niet zelf bij, maar ga terug naar uw verkooppunt of ander omwisselpunt en ruil uw lege fles om voor een volle propaanfles. Let op! Bij de aanschaf van een propaanfles betaalt u eenmalig statiegeld. Daarna betaalt u alleen voor de gasvulling.

Bij de aanschaf van een vrijstaande propaanhaard kunt u kiezen voor een systeem van 2 of 4 geschakelde propaanflessen. De gasflesopslag heeft een handige omschakelunit. Zo kunt u zolang mogelijk doorstoken, zonder de flessen te hoeven wisselen.

Het kijkglas op de koppeling van de omschakelunit laat zien of het tijd is voor nieuwe flessen. Kleurt het venster groen, geniet! Ziet u de kleur rood? De reservefles(sen) zijn aangebroken. U kunt de lege startflessen omwisselen voor volle flessen. 

vrijstaande propaan haard rond

Vuurzichten propaanhaard vrijstaand

Dit is mogelijk

Front Alleen een blik van voren op het vuur. 
Doorkijk Bekijk het vuur vanuit 2 ruimtes dankzij de voor- en achterruit.
3-zijdig Het vuur is van voor en opzij te bewonderen.
4-zijdig Het haardvuur is van 4 zijdes te zien.
5-zijdig Het vuur is 360 graden zichtbaar.

propaanhaard vrijstaand alternatief gashaard

6 voordelen van propaanhaard vrijstaand

Voor u op een rij gezet

✅ Heerlijke warmte in huis.
✅ Binnen 1 druk op de knop een brandende haard.
✅ Niet afhankelijk van aardgas.
✅ Hoog rendement, opgewerkte warmte nuttig gebruikt.
✅ Oók mogelijk in nieuwe gasloze woningen.
✅ Vrijstaand, dus vrij te plaatsen waar u dat wenst.

vrijstaande propaanhaarden

Opslag propaangas voor vrijstaande propaanhaard

Handig, veilig & compact propaanstation

De propaanunit voor een vrijstaande propaanhaard is een speciale opslagkast geschikt voor 2 gasflessen. Verkrijgbaar in verzinkt of zwart poedercoated staal. De opslagbox heeft een compacte maatvoering (H66 x L77 x D40 cm) en is brandveilig. Tussen de twee flessen is een automatische omschakeling mogelijk. U kunt ook kiezen voor 4 flessen (2x2 gasflessen) met een speciale extensie. De uitbreiding van twee extra flessen neemt meer ruimte in beslag. Maar het voordeel is dat u de flessen minder vaak hoeft te verwisselen.

vrijstaande gashaard op propaan

Vrijstaande propaanhaard in gasloze woning

Het alternatief voor een gashaard

Woont u in een huis zonder vaste gasaansluiting, maar wilt u toch graag een gashaard? Dat kan! Een gashaard kan ook branden op propaangas, dan heet het een propaanhaard. U heeft nog steeds met 1 druk op de knop vuur, maar zonder aardgas. Het meest praktisch is een duo-geschakeld propaanunit. Zo kunt u zolang mogelijk blijven genieten van een brandende haard en hoeft u de flessen minder vaak te wisselen.

vrijstaande propaanhaard alternatief gashaard

Populaire merken vrijstaande propaanhaard

A-kwaliteit bij Haardenexpert

vrijstaande propaan haard kopen

Vrijstaand propaanhaard kopen?

Bekijk ons assortiment en doe een aanvraag

Zoekt u een oplossing voor aardgasvrij wonen, maar wilt u toch genieten van een mooi en gezellig gasvuur? Overweeg een propaanhaard vrijstaand. Wilt u graag een haardadviseur spreken over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct offerte aanvragen

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met propaan haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op