• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Ecosy houtkachel

Ons assortiment

Gegarandeerd zijn van een warme, knusse woonkamer? Dat bent u met de Altech Ecosy houthaard! Deze haard heeft een compact en sierlijk uiterlijk. Het model combineert exclusief ogend speksteen met een strak, gietijzeren frame. Dat geeft de haard een tijdloos design, die past in iedere interieurstijl. De opvallend grote kachelruit geeft u vanuit uw favoriete kamerstoel goed zicht op het vlammenspel. Tegelijkertijd levert de Altech Ecosy haard grote prestaties. Bekijk de diverse haarden uit de Ecosy serie of lees daaronder verder!

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: Ecosy

Merk: Altech

per pagina
Sorteer op

Altech Ecosy speksteenkachel

Over de Altech Ecosy houthaard

Ontdek de 2 modellen

De Ecosy serie is één van de series die het merk Altech kachels heeft uitgebracht. Het merk bestaat uit twee modellen, het basismodel en de Altech Ecosy Depot. Het basismodel is de meest compacte versie, die staat op korte, gietijzeren pootjes. De Ecosy Depot heeft daarentegen een handig houtvak. Dit vak is in dezelfde stijl als de haard vormgegeven en zorgt ervoor dat de haard wat hoger wordt. Beide haarden beschikken over een grote deur. Die maakt het mogelijk om houtblokken tot wel 50 cm te gebruiken!

Altech ecosy duurzaam stoken

Beperk de C02 uitstoot met een Ecosy kachel

Optimale verbrandingsomstandigheden

C02 uitstoot is onderwerp van gesprek. Dat heeft uiteraard te maken met de klimaatverandering. Daarom willen we met zijn allen zo min mogelijk C02 uitstoten. Doordat Altech zoveel aandacht heeft besteed aan het perfectioneren van het verbrandingsproces, is de C02 uitstoot van een Altech Ecosy haard aanzienlijk minder dan die van een reguliere houthaard. Dankzij optimale verbrandingsomstandigheden haalt de Altech Ecosy kachel maximale warmte uit een minimale hoeveelheid brandhout. De goede verbranding zorgt ervoor dat de temperatuur in een Altech Ecosy houthaard hoger oploopt dan in de meeste houtkachels het geval is. Dit zorgt ervoor dat het hout vollediger verbrandt en minder schadelijke restproducten achterlaat. Minder as en roet dus, waardoor u de kachelruit minder snel hoeft schoon te maken. Ook zijn er hierdoor minder fijnstofdeeltjes in de lucht. Bovendien blijft de CO2 uitstoot tot het minimum beperkt. Hoe de haard dat doet? Met behulp van de bijzondere eigenschappen van speksteen!

De Altech Ecosy heeft diverse voordelen

Ontdek ze zelf!

Ja, dat kan. Deze haard biedt namelijk de mogelijkheid om zowel de bovenkant als de achterkant op het rookkanaal aan te sluiten. Dankzij deze aansluitingsmogelijkheden is de haard flexibel qua plaatsing. Zo kunt u de haard in een bestaande schouw of vrijstaand plaatsen.

Ondanks het bescheiden formaat levert de Altech Ecosy houthaard indrukwekkende prestaties. Met zijn vermogen van 3.5 kW tot 11 kW is deze haard ook geschikt voor het verwarmen van grotere ruimtes. Hij heeft voldoende vermogen om ruimtes te verwarmen met een inhoud van 45 m3 tot 210 m3. Dit is afhankelijk van de mate van isolatie en van eventuele bijverwarming.

Een Altech Ecosy kachel herkent u aan de combinatie van gietijzer en speksteen. Beide materialen zijn in diverse kleurstellingen verkrijgbaar. Zo creëert u altijd een unieke én passende haard voor uw interieur. De luchtregeling en deursluiting zijn op fraaie wijze in de deur verwerkt voor optimaal bedieningsgemak. Met slechts één knop bedient u de gehele Altech Ecosy speksteenhaard.

Altech Ecosy houtkachel

De kracht van de Altech Ecosy speksteenhaard

Unieke warmtebeleving

Een Altech Ecosy haard is bekleed met speksteen. Dat is niet voor niets. Eenmaal opgewarmd, blijft het speksteen de warmte langdurig vasthouden. Ook nadat het vuur is gedoofd. De speksteen wordt als massieve blokken afgegraven in o.a. Scandinavië en Zuid-Amerika. Vandaar uit wordt het omgezet naar materialen die geschikt zijn om speksteenkachels van te maken.

Een speksteenhaard straalt warmte uit via infraroodstralen. Dat zorgt voor een heel andere warmtebeleving dan die van een reguliere houthaard. De infraroodstralen van de Altech Ecosy speksteenhaard verwarmt namelijk niet de lucht in de ruimte, maar elk oppervlak dat door de straling wordt geraakt. Denk aan de muren, het plafond, de vloer en uw meubels. En uzelf!

Speksteenkachel Altech Eclips

De Altech Ecosy houtkachel kopen?

Neem dan snel contact op!

Wilt u de zachte warmte van de Altech Ecosy speksteenkachel zelf ervaren? Kom dan gerust langs in onze showroom in Rijssen. Als erkend dealer van Altech kachels helpen we u graag met het realiseren van uw droomhaard. Bent u klaar voor de aanschaf, maar ziet u op tegen de installatie? Nergens voor nodig! Ons team installateurs staat garant voor een veilige en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland.