• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Inbouw houtkachel

Ons assortiment

Zoals de naam al doet vermoeden is een inbouw houtkachel speciaal ontworpen om ingebouwd te worden. Dit inbouwen gebeurt op allerlei verschillende manieren. Een houtkachel inbouw komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een schouw, wand, ombouw, of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Door de veelvoud aan beschikbare materialen en ontwerpen zorgt u er eenvoudig voor dat uw inbouw houtkachel perfect aansluit bij uw interieurstijl en persoonlijke smaak. Bekijk ons assortiment, diverse haarden zijn snel leverbaar.

Advies of prijs aanvragen voor inbouw houtkachel?

Offerte aanvragen

Advies op maat

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Houthaard inbouwen

Inbouw houtkachel

Ontdek de mogelijkheden

Een houtkachel inbouwen kan op allerlei manieren. Traditioneel werd de houtkachel ingebouwd in een schouw of op een haardplateau, maar vandaag de dag zijn er nog veel meer manieren om een houtkachel in te bouwen. We zien bijvoorbeeld dat steeds meer liefhebbers een houtkachel inbouwen in een bijpassend tv-meubel of bijvoorbeeld als roomdivider.

inbouwhaarden hout

Vuurzichten inbouw houtkachels

Vanaf welke kant wilt u het vuur zien?

Het is belangrijk dat u nadenkt over welk vuurzicht u het mooist vindt. Er is keuze uit de volgende vuurzichten:

Front Eenzijdig vuurzicht met alle aandacht op de vlammen
Tweezijdig Een tweezijdig vuurzicht. Links of rechts om de hoek
Driezijdig Panoramisch vuurbeeld vanaf 3 zijden
Doorkijk Betrek twee ruimtes met een doorkijkhaard
Roomdivider Scheidt twee ruimtes met vlammen

Veel gestelde vragen

Over de inbouw houtkachel

Bij het inbouwen van een houtkachel moet u met een aantal restricties rekening houden. Zo moet bijvoorbeeld de afvoerpijp boven de nok uitkomen en moet u brandwerend materiaal gebruiken. Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

Inbouw houtkachels worden als ‘goed’ beschouwd bij een rendement van 75% of hoger. Alle haarden die Haardenexpert verkoopt zijn van topkwaliteit.

Er is niet 1 houtkachel de beste. Houtkachels worden als goed beschouwd bij een rendement van 75% of hoger. Welke inbouwhaard hout voor u het beste is, hangt af van wat er mogelijk is in uw woning en wat uw wensen zijn. Onze adviseurs helpen u graag met de beste houtkachel voor u.

Deze vraag is niet in één zin uit te leggen. Het ligt eraan welke haard u heeft, of u al een rookkanaal heeft en hoe u de haard wilt inbouwen. Wij leggen u graag uit wat het kost om een houtkachel te plaatsen.

inbouw houtkachels

Houtkachel inbouw binnen

Houd rekening met het juiste vermogen

Bij het plaatsen van een inbouw houtkachel binnen moet u rekening houden met het vermogen van de houtkachel. Het vermogen is hoeveel warmte de houtkachel uitstraalt, dit drukken we uit in kW. Bij een te laag vermogen krijgt u niet de gewenste warmte van de inbouw houtkachel. Daarentegen is een te hoog vermogen misschien nog wel schadelijker. Bij een te hoog vermogen vindt er namelijk een onvolledige verbranding plaats wat zorgt voor meer afvoergassen. Dit is slecht voor het milieu.

houtkachel ingebouwd

Houtkachel inbouwen

Zelf doen of uitbesteden

Bij het inbouwen van een houtkachel binnen moet u met bepaalde restricties rekening houden. Zo moet bijvoorbeeld het rookkanaal boven het dak uitkomen, en moet de ombouw gemaakt worden van plaatmateriaal met minimaal brandklasse A1. Het is belangrijk dat dit goed wordt uitgevoerd door een professional. Bij een slecht ingebouwde houtkachel kan er brand ontstaan. Wij werken nauw samen met vakkundige installateurs. We verzorgen het hele plaatje voor u, van inspiratie tot installatie.

inbouwhoutkachel

Verschillende stijlen houtkachels inbouw

Voor elk wat wils

Bij het ontwerpen van een inbouwhaard hout in uw woning is er heel veel mogelijk. Zo kunt  u de inbouw houtkachel plaatsen in de wand, maar ook in een maatwerk haardmeubel of op een natuurstenen plateau. De haardopstelling kan afgewerkt worden met talloze kleuren, stoffen en stenen. Zo past er in elk interieur en bij elke woonstijl een inbouw houtkachel. Een kleine inbouw houtkachel wilt of een grote moderne inbouw houtkachel, er is voor elk wat wils.

Inbouw houtkachel kopen

Prijzen houtkachel inbouw

Waaruit is de prijs opgebouwd?

We kunnen niet in één zin vertellen wat de prijs van een openhaard is. De prijs van van een houtkachel inbouw is opgebouwd uit 4 verschillende factoren:

1. De haard Welk soort haard u kiest heeft invloed op de kosten. Welk merk, vuurzicht en met welke opties?
2. De presentatie Hoe wilt u de haard inbouwen? In de muur, met een kastenwand of als doorkijkhaard? En met welke afwerking?
3. Het rookgasafvoerkanaal Heeft u een bestaand rookkanaal, en is deze goed? Of moet u een nieuw kanaal aanleggen?
4. De installatie De installatie kunt u zelf doen, of uitbesteden.Houtkachel inbouw

Inbouwen in een meubel

Kies wat u mooi vindt

Met de moderne inbouw houtkachel is er van alles mogelijk wat betreft inbouwcombinaties. Het is prachtig om een houtkachel te plaatsen in een haardmeubel

Tv-meubel met houtkachel Combineer uw tv-meubel en houthaard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Kast met houtkachel In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Plateau met houtkachel Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Schouw met houtkachel De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Tv-wand met houtkachel Ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook enorm praktisch.

inbouwkachel hout

Voor- en nadelen inbouw houtkachel

Houd hier rekening mee

Voordelen:
Alles is mogelijk qua kleuren, maten en materialen
Ultieme vuurbeleving door het echte houtvuur
Hoog rendement van minimaal 75%
Nadelen:
Het onderhouden van de houtkachel kost tijd
Hout verzamen en laten drogen
Jaarlijks schoorsteenvegen

houtkachel inbouw

Duurzame inbouwhaard hout

Met een hoog rendement

Met de kennis van nu kijken we anders tegen een inbouwhaard hout aan als een halve eeuw geleden. Woorden als CO2 uitstoot en duurzaamheid hebben zich nu definitief gevestigd in onze vocabulaire en we zijn ons bewuster van onze verantwoordelijkheden. Houtkachels zijn de laatste jaren niet altijd positief in het nieuws geweest. Ze zouden vervuilen en slecht zijn voor onze gezondheid, maar helemaal eerlijk is deze kwalificatie niet. Moderne inbouw houtkachels halen een rendement van minimaal 75%. Dat betekent dat 75% van de warmte die de inbouwhaard hout uitstraalt, ook daadwerkelijk naar de ruimte gaat waar de kachel staat.

houtkachels inbouw

Inbouw houtkachel kopen?

Doe dat bij de houtkachel expert

Geïnteresseerd in de inbouw houthaard? Geen wens is te lastig als het over inbouw houtkachels gaat. Met ruim 10 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan of breng een bezoek aan onze haardenshowroom in Apeldoorn of Rijssen.

Vrijblijvende offerte