Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachel inbouw

Iedere woonkamer heeft zijn eigen karakter, uitstraling en persoonlijkheid. Sommige woonkamers zijn gezellig en druk, sommige juist heel minimalistisch en stijlvol, maar altijd zijn het de meubels die een belangrijke rol spelen. Steeds vaker wordt er gekozen voor een meubel met houthaard combinatie. Een inbouwhaard hout kan echt sfeerverhogende werken en echt het middelpunt van het interieur worden. Rondom de houtkachel worden immers verhalen verteld en warme banden gesmeed en relaties onderhouden. Een ingebouwde houtkachel geeft een ruimte sfeer en gezelligheid. Hoog tijd dus om eens naar de mogelijkheden te kijken die de laatste generatie inbouw houtkachels te bieden heeft!

215 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 24
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 24

215 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 24
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 24

Houtkachel inbouw

Een inbouw houtkachel is speciaal ontworpen om ingebouwd te worden in een meubel, in een wand of op een haardplateau. Hierin geeft een inbouw houtkachel u erg veel ruimte. Natuurlijk dient u enkele veiligheidsvoorschriften in achting te nemen, maar deze regels geven uw creativiteit nog erg veel ruimte. Uw kunt uw inbouw houtkachel dus een omlijsting geven die helemaal past bij uw interieurstijl en smaak. U kunt uw houtkachel inbouwen op uw unieke persoonlijke manier. Hierdoor wordt uw houtkachel echt een onderdeel van uw woning. Hij wordt het stralende middelpunt van uw kamer, een plek die echt het gevoel geeft dat u thuis bent. 

houtkachel inbouw

Inbouwhaard hout

Wanneer u wilt dat uw kachel vloeiend overloopt in uw interieur, dan is een inbouw houtkachel de beste keuze. Inbouw houtkachels worden geplaatst in een nieuwe situatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan een nieuwe wand, in een nieuwe schouw, in een plateau of in een speciaal ontworpen meubel. Zoals de naam al verraad wordt een inbouw houtkachel natuurlijk ingebouwd. Kenmerkend aan een inbouw houtkachel is dat een deel van de haard door het inbouwen uit het zicht wordt onttrokken. Door te werken met subtiele kaders wordt de overgang tussen uw houtkachel inbouw en interieur op onopvallende wijze weggewerkt. Zo wordt een stijlvolle presentatie bereikt, zonder verstorende elementen. Is er in uw geval sprake van een bestaande situatie? Heeft u bijvoorbeeld een ongebruikte schouw die u weer wilt gaan gebruiken, of is uw huidige haard aan vervanging toe? In dat geval is een inzethaard voor u misschien een betere keuze. Een inzet houtkachel hoeft niet te worden ingebouwd maar kan geplaatst worden zonder dat verdere afwerkingen nodig zijn. 

houtkachel inbouw

Verschillende mogelijkheden

Inbouwkachels hout kunnen op verschillende manieren worden ingebouwd. Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen beschikbaar, allemaal specifiek bedoeld voor een bepaalde manier van inbouwen. Vaak zit het verschil in de plaatsing van de ruit. Door de juiste ruitopstelling te kiezen komt uw houtkachel inbouw het beste tot zijn recht en heeft u het meeste zicht op het fascinerende vlammenspel.

Populaire uitvoeringen van inbouw houtkachels zijn bijvoorbeeld:

Front haard Met een ruit aan de voorzijde
Tweezijdige haard Met 1 ruit aan de voorzijde en 1 zijruit
Driezijdige haard Met 1 ruit aan de voorzijde en 2 zijruiten
Roomdivider Met 1 ruit aan de voorzijde, en 2 zijruiten
Doorkijk- of tunnelhaard      Met 1 ruit aan de voorzijde en 1 aan de achterzijde

 

Kiest u voor een meerzijdige houtkachel inbouw? Of toch liever een fronthaard?

Eenzijdige inbouw haarden worden ook wel fronthaarden genoemd. Fronthaarden hebben 1 ruit waardoor dit type haard erg geschikt is om volledig te worden ingebouwd in een meubel of wand. Bij een houtkachel inbouw met frontzicht ziet u het vlammenspel door de enkele ruit. Eenmaal ingebouwd oogt dit type inbouw houtkachel erg fraai. Deze inbouw houtkachels worden echt een onderdeel van uw meubel of wand. Door de dunne kaders van moderne inbouw houtkachels zie u vrijwel alleen ruit, dus zonder storende opvallende randen. Een front houtkachel inbouw wordt hierdoor echt een deel van uw interieur. De tweezijdige inbouw houtkachel wordt ook steeds populairder. Dit type inbouw houtkachel wordt ook wel een hoekhaard genoemd. Bij dit type kachel biedt niet alleen de voorruit zicht op het vuur, ook de zijkant heeft een ruit waardoor u een verrassend speels effect krijgt. De zijruit bij een hoekmodel inbouw houtkachel zorgt ervoor dat u vanuit verschillende invalshoeken kunt genieten van het schouwspel. De extra ruit geeft uw houtkachel echt een ruimtelijk effect, een effect waardoor uw inbouw houtkachel echt tot leven lijkt te komen. Nog een bijzonder soort inbouw houtkachel is de driezijdige inbouw houtkachel. Een driezijdige inbouw houtkachel heeft naast een grote voorruit ook aan beide zijden een ruit. Deze extra zijruiten garanderen een bijzonder ruimtelijke presentatie, want door deze zijruiten is het mogelijk om een driezijdige haard echt op de voorgrond te plaatsen. Driezijdige inbouw houtkachels bieden maximaal zicht op het vuur, ongeacht waar u zich in de woonruimte bevindt. 

houtkachel inbouw

Roomdividers en doorkijkhaarden

Naast de eenzijdige en meerzijdige inbouw houtkachel zijn er ook doorkijkhaarden en roomdividers. Een andere term die vaak gebruikt wordt voor een doorkijk inbouw houtkachel is tunnelhaard. Kiest u voor een doorkijk inbouw houtkachel dan kiest u voor een inbouwhaard hout met zowel een voorruit- als achterruit. Dit type inbouw houtkachel is erg geschikt om in een wand of muur te plaatsen. Doordat u van beide kanten zicht heeft op de vlammen blijft uw haardplezier niet beperkt tot 1 vertrek, maar geniet u vanuit beide kamers. Roomdividers zijn haarden die qua presentatie lijken op zowel een tweezijdige haard als op een doorkijkhaard. Roomdividers zijn bij uitstek geschikt voor onvolledige scheidingsmuren, zoals bijvoorbeeld tussen uw keuken en woonkamer. Een roomdivider houtkachel inbouw biedt vrij zicht vanaf verschillende 3 kanten. U kunt dus vanuit verschillende vertrekken de sfeer van uw houtkachel inbouw proeven. Een fraai geplaatste roomdivider houtkachel moet haast de meest stijlvolle manier zijn om de overgang tussen twee ruimtes te accentueren. Wij laten u graag enkele voorbeelden van beide types zien in onze showroom. 

Waar moet ik op letten als ik mijn houtkachel inbouw?

houtkachel inbouwNatuurlijk is de warmteontwikkeling iets waar u rekening mee moeten houden wanneer u besluit tot het inbouwen van een houtkachel. Veiligheid altijd voorop, daarom werken wij met strenge richtlijnen die de brandveiligheid van uw inbouw houtkachel waarborgen. Naast de warmteontwikkeling moeten we ook rekening houden met de afvoer van rookgassen en met voldoende toevoer van lucht. Ook moeten we rekening houden met onderhoudswerkzaamheden en eventuele latere reparatiewerkzaamheden. Gelukkig hebben wij ruime ervaring met inbouw houtkachels. Al vele jaren werken wij samen met ervaren meubelmakers en deskundige installateurs. Stuk voor stuk professionals die design weten te combineren met brandveiligheid en gebruiksgemak. 

Een inbouwkachel hout als het middelpunt van uw woonkamer

Stralend middelpunt of stijlvolle hoekpresentatie? Een inbouwhaard hout heeft veel verschillende inbouwmogelijkheden. Misschien heeft u een wand die genoeg ruimte biedt? Of misschien gaat u liever voor de meer traditionele aanpak en kiest u ervoor om uw houtkachel in te bouwen in een maatwerkmeubel? Qua presentatiemogelijkheden biedt een moderne inbouw houtkachel erg veel vrijheid. U kunt uw houtkachel inbouw natuurlijk het middelpunt van de kamer laten vormen door hem centraal te plaatsen. Erg fraai is deze centrale presentatie in combinatie met een tv-nis of in combinatie met een houtopslagmodule. Wilt u echt iets bijzonders? Gepresenteerd in een hoek vormt uw inbouw houtkachel een bijzonder speels designstatement. Hoek inbouw houtkachels zorgen ervoor dat het fascinerende vlammenspel niemand zal ontgaan. In onze showroom tonen we u graag enkele inspirerende voorbeelden. 

Uw houtkachel inbouwen in uw unieke meubel

Geen wens is ons te vreemd wanneer het over inbouw houtkachels gaat. We hebben al vele jaren ervaring met het op maat maken van haardmeubels voor uw houtkachel inbouw. Al vele tevreden klanten zagen hun wensen vertaald door onze haardspecialisten. Laat u inspireren door de voorbeelden in onze showroom of laat ons meedenken in de realisatie van uw droomopstelling. Bij ons kunt u de inbouwkachel hout van uw dromen laten inbouwen in het meubel van uw dromen. Combineer uiterlijke schoonheid met praktisch nut in onze doordachte meubelrange. Vindt u niet wat u zoekt? Dan maken we het graag op maat! 

inbouw houtkachel

Uw inbouwhaard hout combineren met een TV-nis? Of liever een praktisch houtvak?

Wij helpen graag bij het ontwerpen van uw haardmeubel. Onze houtkachels worden bijvoorbeeld vaak ingebouwd in een haardmeubel met een TV-nis. Vooral de bredere inbouw houtkachels zijn een erg fraaie combinatie met een moderne televisie. Bij deze stijlvolle manier van presenteren krijgt uw haard ook aandacht tijdens lange tv avonden. Fraai weggewerkt krijgt uw houtkachel inbouw zo de aandacht die hij verdiend, hij hoeft de aandacht immers niet meer te delen met uw tv! Erg populair zijn ook de haardmeubels met een geïntegreerd houtvak. Een houtvak is dan meer dan alleen een praktische opslag voor uw brandhout. De natuurlijke vormen van brandhout vormen een bijzonder fraai contrast met een minimalistisch en strak vormgegeven designmeubel. Deze natuurlijke details accentueren uw meubel, waardoor het tegelijkertijd warm en toch stijlvol overkomt. Wanneer u kiest voor een inbouw houtkachel is het allemaal mogelijk! 

Veilig en betrouwbaar

Inbouw houtkachels zijn er dus in allerlei vormen en afmetingen. Maar welke inbouwkachel hout u ook kiest, bij ons weet u dat u een betrouwbare en veilige keuze maakt. Wij werken enkel met gerenommeerde leveranciers en met betrouwbare A-merken. Al onze inbouw houtkachels zijn voorzien van het CE keurmerk en gefabriceerd volgens de allerlaatste veiligheidsnormen. Wanneer u  uw droomhaard door onze specialisten laat installeren bent u gegarandeerd van jarenlang probleemloos stookplezier. Geen uitdaging is te groot en geen vraag of wens is ons te vreemd. Vraag vrijblijvend ons advies en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden! 

Verantwoord stoken met een inbouwkachel hout

De charme van een houtkachel inbouw zit hem voor een deel in het plezier tijdens het opstoken van uw eigen vuur. Een goed haardvuur vraagt om goed brandhout. Gebruik alleen onbehandeld en droog hout en leg pas een nieuwe houtblok op het vuur op het moment dat dit echt nodig is. Op deze manier is uw rendement het hoogste en voorkomt u ongewenste roetvorming en onnodige uitstoot van schadelijke stoffen. De beste manier om uw inbouw houtkachel aan te steken is de Zwitserse stookmethode. Op YouTube vindt u diverse filmpjes waarin deze simpele methode wordt voorgedaan. 

Inbouw houtkachel kopen

inbouw houtkachelEnthousiast geworden en wilt u een inbouw houtkachel kopen? Twijfel dan niet en neem even geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij ons vindt u inbouw houtkachels van onder andere Spartherm, Barbas en M-Design. Wij zijn erkend dealer van inbouwkachels hout. Dit garandeert niet alleen de laagste prijzen, maar ook de meest actuele modellen en de beste serviceafhandeling. Laat onze adviseurs meedenken met uw droomproject. Misschien krijgt uw houtkachel inbouw dan ook binnen afzienbare tijd een plekje in onze portfolio met tevreden klanten. Wij kijken ernaar uit!