Inbouw houtkachel

Inbouw houtkachel

Ons assortiment

Zoals de naam al doet vermoeden is een inbouw houtkachel speciaal ontworpen om ingebouwd te worden. Dit inbouwen kan gebeuren op allerlei verschillende manieren. Een houtkachel inbouw komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een schouw, wand, ombouw, of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Kenmerkend aan een inbouw houthaard is dat alle storende mechanisme delen aan het zicht worden onttrokken wanneer hij eenmaal is geplaatst. Inbouw houtkachels zijn zo ontworpen dat alleen datgene zichtbaar blijft waar het ons haardliefhebbers eigenlijk omgaat, en dat is natuurlijk de kachelruit met daarachter het vlammenspel. Het uiteindelijke uiterlijk van een inbouw houthaard wordt daardoor grotendeels bepaald door de manier waarop deze wordt ingebouwd. Door de veelvoud aan beschikbare materialen en ontwerpen zorgt u er eenvoudig voor dat uw inbouw houtkachel perfect aansluit bij uw interieurstijl en persoonlijke smaak.

De houthaard inbouw is met zijn tijd meegegaan

De houthaard inbouw is met zijn tijd meegegaan

Fraai vormgegeven

Moderne inbouw houthaarden zijn bijzonder fraai vormgegeven en zijn vaak meer een designelement dan een gebruiksvoorwerp. Door nieuwe materialen en technieken laat de houtkachel zich presenteren op manieren die vroeger voor onmogelijk werden gehouden. U zou kunnen denken dat iets met zo’n lange historie als de houtkachel ondertussen is uitontwikkeld, maar niets is minder waar. Houtkachelfabrikanten zien ook dat de houthaard inbouw enorm populair is en komen met allerlei innovatieve verbeteringen. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste inbouw houtkachels optioneel kunnen worden voorzien van onzichtbaar glas? En wist u dat er zelfs al inbouw houthaarden zijn met een automatisch luchttoevoersysteem? De inbouw houthaard is absoluut met zijn tijd meegegaan en past zelfs moeiteloos in het meest moderne interieur van dit moment!

Mogelijkheden met een inbouwhaard hout

Mogelijkheden met een inbouwhaard hout

Gezellige en intieme sfeer

In principe bent u vrij in het kiezen van de brandstof voor uw inbouwhaard. Maar er is wel een reden waarom de inbouwhaard hout zo populair blijft. Inbouw gashaarden zijn zeker praktisch en elektrische inbouwhaarden zijn ontzettend gemakkelijk, maar geen enkele andere haard geeft het authentieke haardgevoel zoals een inbouwkachel op hout dat kan. De wispelturige vlammen van uw eigen gecontroleerde houtvuur zorgen direct voor een gezellige en intieme sfeer die zich maar moeilijk laat omschrijven. Een moderne inbouw houtkachel combineert het beste van toen met de kennis van nu. Nog steeds maakt een houtkachel van uw huis uw thuis en nog steeds is het een heerlijk plekje om even te ontspannen na een lange werkdag. In die opzichten lijkt de houtkachel nauwelijks veranderd. Maar toch is er wel degelijk een wereld van verschil.

Inbouw openhaard hout VS inbouw houthaard anno nu.

Inbouw openhaard hout VS inbouw houthaard anno nu.

Moderne inbouw houthaard

Met de kennis van nu kijken we anders tegen een inbouw houtkachel aan als een halve eeuw geleden. Woorden als CO2 uitstoot en duurzaamheid hebben zich nu definitief gevestigd in onze vocabulaire en we zijn ons bewuster van onze verantwoordelijkheden. Houtkachels zijn de laatste jaren niet altijd positief in het nieuws geweest. Ze zouden vervuilen en slecht zijn voor onze gezondheid, maar helemaal eerlijk is deze kwalificatie niet. Moderne inbouw houthaarden worden over dezelfde kam geschoren als de vuurkorf en de inbouw openhaard houtgestookt, en dit is niet terecht. In tegenstelling tot de vuurkorf en de open houthaard kan bij een moderne inbouw houtkachel het verbrandingsproces namelijk wel worden geregeld en dus geoptimaliseerd. Door deze sterk verbeterde verbranding mag een moderne inbouw houthaard eigenlijk niet meer worden vergelijken met de oncontroleerbare open haard van weleer. De specificaties laten duidelijk zien dat er enorm veel is veranderd sinds grootmoeders inbouw openhaard hout verbrandde.

Inbouw houthaarden zijn veelzijdig

Inbouw houthaarden zijn veelzijdig

Stralende middelpunt van uw kamer

Een houthaard inbouwen kan op allerlei manieren. Traditioneel worden houtkachels ingebouwd in een schouw of op een haardplateau, maar er zijn nog veel meer manieren om een houtkachel in te bouwen. Natuurlijk zijn er enkele veiligheidsrestricties waar u rekening mee dient te houden. Maar zelfs wanneer u aan deze voorwaarden voldoet kunt u uw inbouw houtkachel nog op erg veel verschillende manieren presenteren. We zien bijvoorbeeld dat steeds meer liefhebbers een houtkachel inbouwen in een bijpassend tv-meubel, of in een speciale tv wand, ook wel cinewall genoemd. Maar ook het traditionele haardmeubel blijft populair, eventueel gegoten in een modern jasje. Door de veelvoud aan mogelijkheden is enkel uw creativiteit een remmende factor. Uw kunt uw inbouw houtkachel dus een omlijsting geven die helemaal past bij uw interieurstijl en smaak. U kunt uw houtkachel inbouwen op uw unieke persoonlijke manier. Hierdoor wordt uw houtkachel echt een onderdeel van uw woning. Hij wordt het stralende middelpunt van uw kamer, een plek die echt het gevoel geeft dat u thuis bent.

Kies de juiste inbouwhaard hout

Kies de juiste inbouwhaard hout

Functionele en efficiënte (inbouw of inzet) houtkachel

Een houtkachel kan worden ingebouwd op verschillende manieren. Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen beschikbaar, allemaal specifiek bedoeld voor een bepaalde manier van inbouwen. Vaak zit het verschil in de plaatsing van de ruit. Door de juiste ruitopstelling te kiezen komt uw houtkachel inbouw het beste tot zijn recht en heeft u het meeste zicht op het fascinerende vlammenspel. Populaire uitvoeringen van inbouw houtkachels zijn bijvoorbeeld:

Fronthaarden

Fronthaarden

Fraaie inbouw houtkachel

Eenzijdig ingebouwde houtkachels worden ook wel fronthaarden genoemd. Fronthaarden hebben 1 ruit waardoor dit type haard erg geschikt is om volledig te worden ingebouwd in een meubel of wand. Bij een houtkachel inbouw met frontzicht ziet u het vlammenspel door de enkele ruit. Eenmaal ingebouwd oogt dit type inbouw houtkachel erg fraai. Deze inbouw houtkachels worden echt een onderdeel van uw meubel of wand. Door de dunne kaders van moderne inbouw houtkachels zie u vrijwel alleen ruit, dus zonder storende opvallende randen.

Tweezijdige haarden

Tweezijdige haarden

Verrassend speels effect

De tweezijdige inbouw houtkachel wordt ook steeds populairder. Dit type wordt ook wel een inbouw houtkachel hoek genoemd. Bij dit type kachel biedt niet alleen de voorruit zicht op het vuur, ook de zijkant heeft een ruit waardoor u een verrassend speels effect krijgt. De zijruit bij een hoekmodel inbouw houthaard zorgt ervoor dat u vanuit verschillende invalshoeken kunt genieten van het schouwspel.

Driezijdige haarden

Driezijdige haarden

Maximaal zicht op het vuur

Een driezijdige inbouw houtkachel heeft naast een grote voorruit ook aan beide zijden een ruit. Deze extra zijruiten garanderen een bijzonder ruimtelijke presentatie, want door deze zijruiten is het mogelijk om een driezijdige haard echt op de voorgrond te plaatsen. Driezijdige inbouw houtkachels bieden maximaal zicht op het vuur, ongeacht waar u zich in de woonruimte bevindt.

Roomdivider haarden

Roomdivider haarden

Vrij zicht vanaf verschillende kanten

Roomdividers zijn haarden die qua presentatie lijken op zowel een tweezijdige haard als op een doorkijkhaard. Roomdividers zijn bij uitstek geschikt voor onvolledige scheidingsmuren, zoals bijvoorbeeld tussen uw keuken en woonkamer. Een roomdivider houtkachel inbouw biedt vrij zicht vanaf verschillende kanten. U kunt dus vanuit verschillende vertrekken de sfeer van uw houtkachel inbouw proeven. Een fraai geplaatste roomdivider houtkachel moet haast de meest stijlvolle manier zijn om de overgang tussen twee ruimtes te accentueren.

Doorkijkhaarden

Doorkijkhaarden

Zicht op de vlammen

Een andere term die vaak gebruikt wordt voor een doorkijk inbouw houtkachel is tunnelhaard. Kiest u voor een doorkijk inbouw houtkachel dan kiest u voor een houtkachel met zowel een voorruit- als achterruit. Dit type inbouw houtkachel is erg geschikt om in een wand of muur te plaatsen. Doordat u van beide kanten zicht heeft op de vlammen blijft uw haardplezier niet beperkt tot 1 vertrek, maar geniet u vanuit beide kamers.

Inbouw houtkachel kopen?

Inbouw houtkachel kopen?

Wij helpen u graag!

Enthousiast geworden over de inbouw houtkachel? Twijfel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact op. Bij ons vindt u inbouw houtkachels van vooraanstaande merken zoals Spartherm, Contura, Wanders, Dovre en M-Design, maar ook voor Barbas inbouw houtkachels bent u bij ons aan het juiste adres. Als officieel dealer u bij ons gegarandeerd van de laagste prijzen, de meest actuele modellen en de beste service. Geen wens is ons te vreemd wanneer het over inbouw houtkachels gaat. We hebben al vele jaren ervaring met het op maat maken van haardmeubels voor uw houtkachel inbouw. Laat onze adviseurs meedenken met uw droomproject. Misschien krijgt uw houtkachel inbouw dan ook binnen afzienbare tijd een plekje in onze portfolio met tevreden klanten. Wilt u vrijblijvend een raming ontvangen van de te verwachten houtkachel inbouw kosten? Neem dan gerust even contact op. Wij helpen u graag!

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op