• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Waterdamp haard

Waterdamp haard

Ons assortiment

Een waterdamp haard is elektrisch vuur, maar dan net even anders. Een samenspel van waterdamp, ledverlichting en een realistisch houtset bieden u een fascinerend en uniek vuurbeeld in huis. Wij bieden verschillende modellen waterdamphaarden aan, met verschillende vuurzichten. Van voor, opzij, of juist als doorkijk richting een ander vertrek in uw woning? De modellen zijn in verschillende maten en vuurzichten leverbaar. Bekijk ons assortiment waterdamp haarden of neem contact met ons op voor haardadvies.

Ga snel naar

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Systeem: Waterdamphaarden

per pagina
Sorteer op
Pagina

waterdamp haard

Ons aanbod waterdamp haard

3 verschillende modellen

Er zijn verschillende soorten waterdamp haarden:

Inbouw haard met waterdamp: Bijvoorbeeld een driezijdige Faber e-MatriX 800/500 III ingebouwd in een prachtig tv-meubel.
Inzet haard met waterdamp Heeft u al een op maat gemaakte schouw in huis? Dan is een inzet haard de ideale oplossing. Het biedt levendig vuur in strakke vormen.

Vrijstaande haard met waterdamp

Bijvoorbeeld de Dimplex Fyr 127, een stoere, ronde elektrische haard geïnspireerd op de wereldberoemde Scandinavische vuurtorens

waterdamp haarden

Elektrische haard waterdamp in verschillende vuurzichten

Dit zijn de mogelijkheden

Een waterdamp haard is in verschillende afmetingen en vuurzichten leverbaar.

Van woonwens → Naar de ideale haard
Ik zoek een breed vuurbeeld. Bekijk onze e-MatriX Linear serie of e-BoX 1000/450.
Ik wil vanuit verschillende ruimtes naar hetzelfde vuur kijken. Een doorkijkhaard op waterdamp is hier heel geschikt voor.
Het liefst zie ik van zoveel mogelijk kanten vuur. Bekijk onze 3-zijdige waterdamp haarden.
Ik heb een ruimte die ik graag in tweeën opsplits, zonder dichte wand. Een roomdivider op waterdamp is de ideale haard voor deze woonwens. 
Graag combineer ik de haard met mijn tv. Een front haard op waterdamp past hier goed bij.
Ik wil graag van voren en opzij het vuur zien branden. Een 2-zijdige haard, ook wel hoekhaard genoemd is een goede optie.

Haard op waterdamp

Wat is dat?

Vuur met water? Dat lijkt geen logische combinatie. En toch is met water en vuur een realistisch vuurspel te creëren. Hoe dat kan vertellen wij u graag.

De elektrische haard bevat een waterreservoir met vernevelaar (transducer). De vernevelaar zendt trillingen uit waardoor het water in beweging komt. Daardoor ontstaat er waterdamp.

De waterdamp stijgt op en een ventilator blaast deze damp vervolgens naar boven. Hierdoor ontstaat er een speciaal ‘rookeffect’. Tegelijkertijd worden de opwervelende waterdamp deeltjes verlicht door (LED/halogeen) lampjes onder de cassette of houtset. 

In de waterdamp open haarden zit ook een geluidsmodule van knisperende houtblokken met verstelbaar volume ingebouwd. Dankzij deze unieke combinatie van licht, geluid en waterdamp krijgt u een verrassend vuurspel te zien.

open haard op waterdamp

Faber waterdamp haarden

Voor elk wat wils

Zowel de elektrische haarden van het merk Dimplex als Faber bieden elektrisch vuur op basis van waterdamp, dankzij de Opti-myst® technologie. Deze techniek tilt elektrisch vuur naar een ander level. Geen plat vuurbeeld, maar een driedimensionale vuurbeleving én vlammen die u gewoon kunt aanraken. Opwervelende waterdamp is het geheim achter dit prachtige elektrische vuur.

Meest gestelde vragen

Alles over waterdamphaarden op een rij

Een waterdamp haard is een elektrische haard waarin het vuur gemaakt wordt met waterdamp. Dit heet de Opti-myst® technologie. Het merk Dimplex en Faber bieden verschillende modellen waterdamp haarden aan.

inbouw met waterdamp, prachtig in een haardmeubel of haardwand.

inzet met waterdamp, sommige uitvoeringen zijn met slimme functies als 24/7 timer, elke dag van de week kunt u apart instellen.

vrijstaand met waterdamp, overal in huis te plaatsen.

Een waterdamp haard is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van model (inbouw, inzet of vrijstaand) en maatvoering. U heeft bij ons al een waterdamp haard vanaf ongeveer duizend euro.

Een waterdamp haard werkt op basis van elektriciteit en waterdamp. Dit vraagt om een toelichting.

Zodra de waterdamp haard op het stopcontact aangesloten is, kunt u de haard met één druk op de knop aanzetten. En wat u dan te zien krijgt, is een uniek vuurbeeld van opwervelende waterdamp dat van onderen door speciale lampen verlicht wordt. Een fascinerend schouwspel. De opstijgende waterdamp blijft bijzonder om naar te kijken. Bekijk de video voor een eerste impressie. Zelf deze haard in het echt zien branden kan ook. Bezoek een van onze showrooms en zie met eigen ogen water ‘branden’.

Ja, bij bijna alle modellen uit ons assortiment is een warmtemodule ingebouwd. Ideaal als bijverwarming in uw woning of vakantiehuis. De waterdamp haard warmteafgifte is maximaal 2000 watt (2kW). Zit u even niet op warmte te wachten, maar wilt u wel vlammen zien? Geen probleem, u kunt de warmtefunctie ook uitzetten.

Een waterdamp open haard

Waarom wel of niet

Een haard op waterdamp..

Een haard op waterdamp..

✔️ stoot geen rook of CO2 uit. geeft nauwelijks warmte ten opzichte van een hout- of gasvuur.
✔️ bevat geen aslade om te legen. levert geen vuur als er stroomstoring is.
✔️ vereist geen brandhout hakken of gasaansluiting. vraagt bij sommige modellen om een bijvulling van het waterreservoir na 8-10 uur.
✔️ heeft geen bezoek van de schoorsteenveger nodig. mist de authentieke houtgeur van een open haard.
✔️ biedt veel designmogelijkheden; bijvoorbeeld als cinewall met elektrische haard. heeft een vernevelaar (transducer) die na 1 à 2 jaar vervangen moet worden.
✔️ vraagt weinig installatiewerk.    
✔️ van een afstand te bedienen.    

haard waterdamp

Waterdamp haard kopen?

We denken graag met u mee

Wilt u ook graag een spectaculair elektrisch vuur in huis? Een haard op waterdamp is het antwoord. Los leverbaar of op een prachtige manier te combineren met  meubel, wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor al uw vragen over waterdamp haarden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor de precieze mogelijkheden in uw persoonlijke situatie.

Terug naar alle waterdamphaarden

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met elektrische haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op