Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Faber gashaard

Het Nederlandse merk Faber is ontstaan in 1844. Allereerst begon het bedrijf met de oprichting van een grofsmederij wat uiteindelijk de basis bleek voorhet huidige assortiment haarden en kachels. Voornamelijk sinds het gebruik van gas in de Nederlandse huishoudens is het bedrijf enorm gegroeid. Faber biedt een ruim assortiment aan van hoogwaardige gashaarden. Binnen het assortiment vindt u hoekhaarden, doorkijkhaarden, driezijdige haarden, fronthaarden en roomdividers. Elk toestel onderscheidt zich vanwege zijn bijzondere vormgeving. Een gashaard van Faber is perfect voor iedereen die de gezelligheid en sfeer van een haardvuur zoekt, maar geen plek heeft voor een houtkachel.

58 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

58 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 7
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 7

Gashaard Faber

Al gelange tijd is Faber een grote speler op de haardenmarkt. Voornamelijk in de markt van de gashaarden zien we een uitgebreid assortiment. Dit komt omdat Faber goed inspeelde op de populariteit van aardgas in huishoudens die in de jaren '60 kwam opspelen. In de loop der jaren heeft het merk een enorm ontwikkeling doorgemaakt. Waar het bedrijf begon als grofsmederij is het nu uitgegroeid tot een van de grootste producenten van gashaarden. Daarnaast is het bedrijf constant bezig met mooi innovaties. Niet gek dat Faber de eerste fabrikant was die een gesloten verbrandingssysteem op de markt bracht. Dit was in 1996. Bij Faber staat Empathie, Beleving, Inhoud en een menselijke band hoog in het vaandel en dat zien we niet alleen terug in het bedrijf, maar ook in de haarden. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige en vrijstaande haarden Faber Jelling, Faber Vaska of ontdek de Faber Odense.

Bij de 'uitvinding' van een gesloten verbrandingssysteem is het niet gebleven. Tot op de dag van vandaag zijn bijna alle Faber gashaarden voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Dit houdt in dat het toestel verse zuurstof, voor de verbranding, uit een externe ruimte haalt en ook weer afvoert. Dit type is zeer geschikt voor woningen die goed geïsoleerd zijn (nieuwbouwwoningen). Om het vuurbeeld verbluffend neer te zetten, heeft Faber diverse, innoverende branders ontwikkeld. Ten eerste is er de Flat burner brander, waarbij het vuurbeeld over de gehele breedte van het toestel wordt getoond. Wanneer u de brander op een lagere stand zet, neemt de grootte en de schoonheid van het vuur af. Deze brander wordt standaard bij de gashaarden van de Faber Duet Smart (Faber Duet M Smart en de Faber Duet L Smart geleverd. Anderzijds heeft Faber een bijzondere brander ontwikkeld die continu een groots vuurbeeld creëert, namelijk de Step Burner. Deze innoverende gasbrander laat altijd een prachtig vlammenspel zien, of u de haard nu op een hogere of lagere stand zet. Zelfs bij de laagste stand zorgt de brander voor een sfeervol haardvuur. Het toestel geeft dan niet veel warmte meer af, zodat u in de zomer een aangename temperatuur in de huiskamer heeft. De Step Burner brander vindt u voornamelijk terug bij Faber Premium en de Faber Triple serie.

Tot slot is er de Log Burner 2.0 Deze Log Burner zorgt er voor dat de vlammen om de houtstammenset lijken te dansen. De haarden in de Faber Matrix -serie beschikken allen over de log Burner 2.0

Step Burner brander

Naast deze series levert Haardenexpert ook de Faber Relaxed serie en de Faber Aspect serie. Bij iedere serie kunt u een geschikte branderdecoratie als een houtset, carrara kiezels of grijze splitsteen toevoegen. Hierdoor krijgt de Faber gashaard een bijzonder karakter en vuurzicht. Doordat Faber gebruik heeft gemaakt van kwalitatieve materialen, zult u jarenlang plezier hebben van uw haard. Faber heeft ook buitenhaarden in zijn assortiment.

Zoekt u iets anders dan een gashaard?

Haardenexpert heeft diverse typen gashaarden in het assortiment beschikbaar. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld inzet of vrijhangende haarden. Naast gashaarden, heeft Faber ook houtkachels en elektrische haarden in zijn assortiment. Wilt u toch de sfeer van een échte open haard in uw woning? Dan zijn de Faber houtkachels een prachtige oplossing. Kiest u liever voor gemak en gebruiksvriendelijkheid, dan bieden de nieuwe technieken die Faber heeft ontwikkeld in een elektrische houthaard een hele mooie oplossing. Bijvoorbeeld de serie Faber e-Matrix. Voor de Faber elektrische haarden is er geen rookkanaal of schoorsteen nodig, wat ruimte- en kostenbesparend is.