• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Eclips Gourmet

Houtkachels
€ 5.568

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Eclips Gourmet

De Altech Eclips Gourmet haard is onderdeel van de Eclips serie van het merk Altech kachels. Altech produceert speksteenhaarden op Nederlandse bodem, in Hoevelaken. De haarden staan bekend om hun bijzondere manier van verwarmen en de diverse duurzaamheidsaspecten. De Altech Eclips Gourmet speksteenhaard beschikt over een rookgeleidingssysteem van twee meter, waardoor de haard maximale warmte opneemt. Zo ontstaat een warmte afgifte die de woonruimte geleidelijk aan verwarmt. Wist u al dat u met de Eclips Gourmet een rendement behaald tot wel 89%?

Het design van de Altech Eclips Gourmet houthaard

Deze houthaard is gemaakt van speksteen. Speksteen houdt warmte enorm lang vast, zelfs nadat het vuur al uit is. De Altech Eclips Gourmet houtkachel zorgt niet alleen voor fijne stralingswarmte, maar heeft ook nog een exclusief design. Speksteen bestaat namelijk uit diverse mineralen, die iedere keer weer anders samengesteld zijn. Deze mineralen zorgen voor vloeiende lijnen in het steen, met in elke steen een ander bijzonder patroon. De speksteenhaard staat op vier gietijzeren poten, die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. Daarnaast heeft de haard hendels en een bedieningspaneel, die beiden goed zijn weggewerkt. Zo blijft uw aandacht gefocust op het prachtige vlammenspel.

Eten bereiden in de Altech Eclips Gourmet kachel

Boven de haard bevindt zich het bakgedeelte. In de bakoven is het mogelijk om diverse soorten voedsel te bereiden! Bijvoorbeeld een pizza of ovenschotel. Het eten wordt gebakken door middel van de stralingswarmte die de haard afgeeft. Uw eten zal daardoor heerlijke ruiken naar houtvuur en tóch de originele smaken behouden.

Extra opties van de Eclips Gourmet

Het speksteen van de Eclips Gourmet is verkrijgbaar in verschillende kleuren; naturel of zijdeglans. Heeft u liever een compleet antraciet, lichtgrijze of zwarte haard? Dan is het mogelijk om de haard te laten behandelen met een vuurvaste lak. Daarnaast is de Eclips Gourmet verkrijgbaar met een achteraansluiting of een bovenaansluiting. Weet u niet welk type aansluiting u nodig heeft? Vraag onze haardenexperts dan om hulp!

De Altech Eclips Gourmet kachel is voorzien van vier gietijzeren poten. Vindt u een fraaie ronde bodem waarin u het brandhout kunt opbergen mooier en praktischer? Ga dan voor de Eclips Depot of de Eclips Complet!

Altech Eclips Gourmet kachel kopen?

Klaar om te genieten van een mooi vlammenspel terwijl uw pizza of schotel gebakken wordt boven uw haard? Maak dan een afspraak met één van onze haardenexperts of vraag bovenaan deze pagina een vrijblijvende aanbieding aan.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand, Met oven
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Bekijk de alternatieven

Verschillende varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Eclips Basis 62x80x42cm Basismodel
Altech Eclips Depot 61,4x100x42cm Met houtvak
Altech Eclips Gourmet 62x111x42cm Met kookgedeelte
Altech Eclips Complet 62x132x42cm Met kookgedeelte en houtvak

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Eclips Gourmet Houtkachels

De Altech Eclips Gourmet is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding