• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Grande Noblès houtkachels

Ons assortiment

Haalt u ook altijd het zonnetje in huis? Dan kan een mooie haard met zachte warmte niet ontbreken. Waar de zon een prettige stralingswarmte afgeeft, doet een Altech Grande Noblès houthaard dat net zo. Het exclusieve speksteen zorgt met infraroodstralen voor een heerlijke warmte zonder luchtverplaatsing. Het basismodel van de Grande Noblès serie heeft een imposante stookkamer en is uit te breiden met een houtvak én oven! Bekijk hieronder de verschillende varianten van een Altech Grande Noblès speksteenhaarden. 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Altech Grande Nobles kachel

Over de Altech Grande Nobles kachel

Speksteenhaard van Nederlandse bodem

Het oer-Hollandse Altech is een merk waar we best een beetje trots op mogen zijn! Het merk staat voor alternatieve technologieën. Dat maken ze met de Grande Noblès serie meer dan waard. Met de haarden uit deze serie is verantwoord hout stoken zeker mogelijk! Dat doet Altech door speksteen in te zetten. Het is een natuursteen, dat bijzondere eigenschappen heeft. Zo heeft speksteen een zeer exclusieve uitstraling en staat een efficiënte verbrandingstechniek, gebruikersgemak en duurzaamheid centraal.  

Altech Grande Nobles spekkachel

Altech Grande Noblès: een bijzondere uitstraling

Comfortabel en efficiënt

Een Grande Noblès kachel is modulair opgebouwd. De naam spreekt voor zich; dit is het basismodel uit deze serie. Hij heeft een vermogen van 3 kW tot 11 kW, weet vertrekken tot 210 m3 te verwarmen en heeft een rendement van 80%! Als u deze eigenschappen wil combineren met een mooi design, zit u met een de Grande Noblès goed. Kenmerkend voor de Grande Noblès Depot is de opslagplek voor brandhout, onder de stookkamer. De Grande Noblès Gourmet heeft daarentegen een oven boven het schitterende haardvuur. Een eigen pizza is nog niet eerder zo sfeervol en authentiek bereid! Klinkt het u zo goed in de oren dat u zowel het houtvak als de oven wil? De Altech Grande Noblès Complet beschikt over beiden!

Altech Grande Noblès materiaalkleuren

Luxe uitstraling bij Altech Grande Noblès speksteenhaard

Diverse kleurencombinaties mogelijk

De Altech Grande Noblès speksteenhaard combineert speksteen en gietijzer, beiden verkrijgbaar in een lichtgrijze, antracieten of zwarte kleur. De mix van gietijzer en speksteen zorgt voor een chique en exclusieve uitstraling. Toch is deze uitstraling niet de enige reden om voor een Altech Grande Noblès haard te kiezen. Speksteen is namelijk meer dan een mooi natuursteen. Het heeft de bijzondere eigenschap om warmte langdurig op te slaan. Zo lang zelfs, dat de houthaard tot 10 uur na het doven van het vuur nog steeds warm is!

Speksteenkachel duurzaam

Grande Noblès, het zonnetje in huis

Duurzaam en verantwoord stoken

De Grande Noblès haard geeft lang warmte, maar óók een prettige warmte. Een traditionele houthaard zorgt voor warme luchtstromen, waarmee de lucht wordt opgewarmd. Waar we soms spreken van tocht, zorgt deze luchtstroming van een haard juist voor de verwarming. Speksteen geeft een ander soort warmte af; een constante infraroodwarmte. Deze warmte is vergelijkbaar met die van de zon. Beiden zorgen voor een warmte zónder de lucht te verplaatsen. Dit is een hele prettige warmte, omdat het tocht, uitdroging en stofverplaatsing voorkomt. De warmte van een Altech Grande Noblès haard is dus vele malen comfortabeler, efficiënter, duurzamer voor het milieu en beter voor uw gezondheid!

Altech Grande Noblès speksteenkachel

Maximale warmte met de Altech Grande Noblès kachel

Hoog rendement

Naast een lange en prettige warmte, geeft deze speksteenhaard ook maximale warmte. De haarden uit deze serie hebben een rendement van 80%. Dat betekent dat 80% van alle warmte die een Grande Noblès opwekt, ook daadwerkelijk de ruimte opwarmt. Dat is een stuk hoger percentage dan de 10% tot 20% rendement van een traditionele houthaard. Het hoge rendement is te danken aan twee zaken: de capaciteit van het speksteen en de nieuwste verbrandingstechnieken. Ten eerste neemt een speksteenhaard warmte als geen ander op. Dat betekent dat de mantel maximale warmte opneemt uit een minimale hoeveelheid brandhout. Daardoor stoot u met een Altech Grande Noblès haard minder C02 uit en beperkt u de impact op het milieu.

Altech Grande Noblès verbranding

Een haard met de juiste verbrandingscondities

Ervaar het in onze showroom!

Een tweede oorzaak van het hoge rendement, is het verbrandingsproces. In een Altech Grande Noblès houtkachel worden hoge temperaturen bereikt. Dat is te danken aan de optimale verbrandingscondities. Altech heeft dit proces zodanig verbeterd, dat er vrijwel geen hout verloren gaat. Daardoor blijven er minder as, roet en fijnstof over en heeft de haard minder onderhoud nodig!

Altech Grande Nobles speksteenkachel

Altech Grande Nobles houtkachel kopen?

Onze experts geven graag advies

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Grande Noblès serie? Kom het indrukwekkende vlammenspel dan bekijken in onze showroom in Rijssen. Loop gerust vrijblijvend naar binnen. Een haardenexpert spreken? Maak dan een afspraak! We helpen u graag tijdens het hele traject; van inspiratie tot installatie!