• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Torus Basis

Houtkachels
€ 3.813

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Torus Basis

De Altech Torus Basis kachel is de basisuitvoering van de Torus serie. De serie staat bekend om de elegante mix van speksteen en gietijzer. Het merk Altech is dé expert op het gebied van speksteenhaarden. Met al ruim 40 jaar ervaring maakt Altech iedere keer weer kwalitatief hoogwaardige haarden, waaronder de Torus Basis. Lees hieronder meer over het design, plaatsingsmogelijkheden, de voordelen die speksteen biedt en diverse kleuropties.

De Torus Basis haard; elegant en stoer tegelijk

Dit basismodel levert zowel qua design als vermogen niets in. De basis van elke haard uit de Torus serie is namelijk hetzelfde. De Altech Torus Basis houthaard is bekleed met speksteen. Deze natuursteensoort heeft nooit hetzelfde patroon, wat betekent dat het uiterlijk van de haard altijd uniek is. In de haard zijn fraaie details zichtbaar. Zo zijn de deurgreep en de luchtregelaar netjes verborgen. Door de grote ruit heeft u goed zicht op het vlammenspel en raakt u niet afgeleid door de eerder benoemde details. In combinatie met de grote haarddeur en de rookkanaalaansluiting aan de bovenzijde, past deze haard perfect in een industrieel interieur.

De Torus Basis plaatsen; in de schouw of vrijstaand?

Het grote voordeel van de Altech Torus Basis speksteenhaard, is dat er diverse plaatsingsmogelijkheden zijn. Door zijn compactheid, kan de haard in bijna iedere schouw geplaatst worden. Ook als u de haard op een verhoging wil plaatsen, komt deze goed tot zijn recht. Met een rendement van bijna 80% en een vermogen van 3 kW tot 8 kW, verwarmt deze haard ruimtes van minimaal 40 mtot maar liefst 155 m3 groot.

De voordelen van de Altech Torus Basis speksteenhaard

Een speksteenhaard is ontzettend vuurbestendig. Dat heeft te maken met de hoeveelheid magnesiet, een metaalsoort. Dit maakt de Torus Basis zelfs vuurbestendiger dan een haard die ‘slechts’ afgewerkt is met gietijzer. Speksteen neemt een ongelooflijke hoeveelheid warmte op. Via infraroodstralen straalt de speksteenhaard de warmte op een unieke, zachte manier uit.

Kies de kleur voor uw Torus Basis houthaard

Het gietijzeren frame van de haard is beschikbaar in de kleuren lichtgrijs, antraciet en zwart. Het speksteen heeft van nature een mooie naturel kleur. U kunt ervoor kiezen deze kleur te behouden. Heeft u liever de hele haard in dezelfde kleur? Dan is het mogelijk om het speksteen te laten behandelen met een vuurvaste lak in de eerder benoemde kleuren.

Altech Torus Basis kachel kopen?

Is uw interesse in de Altech Torus Basis gewekt? Vraag dan een vrijblijvende aanbieding aan of kom langs in onze showroom in Apeldoorn of Rijssen!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen8,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder depot/houtvak

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Torus 51x83x42cm Basismodel
Altech Torus Depot 51x108x42cm Met depot/houtvak

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Torus Basis Houtkachels

De Altech Torus Basis is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding