• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Inzet houtkachel

Ons assortiment

Heeft uw woonkamer een lege schouw die u nog dagelijks doet denken aan de haard die daar ooit heeft gestaan? Wilt u een inzethaard hout inbouwen in bestaande open haard? Of misschien heeft uw woonkamer wel een lege schouw die al zolang leeg is dat u niets anders dan dat kunt herinneren. Wist u dat u van dat lege plekje weer heel eenvoudig het gezelligste plekje van uw huis kunt maken? Met een moderne inzet houtkachel haalt u het vuur weer gemakkelijk naar binnen. Met een inzet houtkachel vult u eenvoudig uw lege schouw weer met de charme van brandend hout. Ziet u al voor u hoe u heerlijk in uw stoel luistert naar het rustgevende geknisper van brandend hout? Ziet u al voor u hoe uw gedachten langzaam afdwalen terwijl u naar het altijd boeiende vlammenspel staart? Een inzethaard hout maakt dit allemaal mogelijk!

Snel leverbare inzet houtkachels

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Vervang uw open haard

Vervang uw open haard

Door een moderne inzet houtkachel

Ook als u geen lege schouw in uw woning heeft kan een inzet houthaard een uitkomst zijn. Vooral wanneer u nog een klassieke open houthaard heeft kan een moderne inzet houtkachel erg veel profijt opleveren. De open verbranding van een ouderwetse open haard is eigenlijk niet meer van deze tijd. Doordat het vuur in open verbinding met de lucht in uw woonkamer staat zijn de lucht- en warmtestromen maar moeilijk te controleren. Doordat deze controle ontbreekt is het optimaliseren van het verbrandingsproces nauwelijks mogelijk. En het hout goed en grondig verbranden is belangrijk om heel veel verschillende redenen.

Een moderne inzet houtkachel kan de oplossing zijn. Een open haard verbrandt het hout veel minder goed en laat daardoor meer vervuilende reststoffen na zoals as, roet en fijnstof. Doordat het verbrandingsproces niet optimaal verloopt blijft de temperatuur in een open haard relatief laag in vergelijking met een moderne houtkachel. Bovendien kan de weinige warmte die wordt opgewekt niet worden vastgehouden en deze vervliegt dus snel weer. Dit maakt een open haard erg inefficiënt en daardoor eigenlijk niet meer passend in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Een moderne inzet houtkachel haalt met gemak een rendement van 75% en vaak nog hoger. Dit wil zeggen dat 75% van alle opgewekte warmte in een moderne inzet houthaard daadwerkelijk wordt gebruikt om uw kamer te verwarmen. Dat is heel wat beter dan de schamele 30% rendement die we zien bij een ouderwetse open haard.

Inzet houtkachels voldoen aan eisen

Inzet houtkachels voldoen aan eisen

Efficiënter dan ooit

Steeds meer haardenliefhebbers vervangen de traditionele open houthaard door een moderne inzet houtkachel. Een open haard gebruikt veel hout en geeft daar weinig warmte voor terug. Door de slechte ontbranding in een open haard ontstaat veel fijnstof die schadelijk is voor onze gezondheid. Naast fijnstof blijft er ook veel meer roet en as over. Hierdoor vraagt een open haard om meer onderhoud en is hierdoor ook brandgevaarlijker. Wanneer u kiest voor een moderne inzet houtkachel dan haalt u alle mogelijke warmte uit elke kilo brandhout. Dit is niet alleen veel efficiënter en beter voor uw eigen gezondheid, maar ook pure winst voor het milieu. Elk stuk brandhout geeft bij verbranding de CO2 gassen vrij die de boom tijdens zijn leven heeft opgenomen. En nu we goed beseffen wat de invloed van CO2 is op ons klimaat is het natuurlijk van het grootste belang om zo zuinig mogelijk met onze natuurlijke brandstoffen om te gaan.

Inzethaard hout inbouwen

Inzethaard hout inbouwen

In bestaande open haard

Verdient uw open haard een upgrade? Met een moderne inzet houthaard stookt u veiliger en schoner en stookt u hout op verantwoorde wijze. Inzet houtkachels zijn er in allerlei verschillende formaten, uitvoeringen en rendementsklassen. De meeste modellen inzet houthaard zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk in een bestaande schouw te worden geschoven. Inzet open haarden zijn er als fronthaard met 1 ruit, maar ook als tweezijdig hoekmodel of zelfs als driezijdige variant, voor het ultieme vuurzicht. Bij de meeste modellen inzet houtkachel kunt u kiezen uit verschillende kaderuitvoeringen. Met het kader bedoelen we de omlijsting rondom de inzethaard hout, het deel dat zorgt voor een vloeiende overgang tussen de haard en het omliggende materiaal. Elke kaderuitvoering geeft uw inzet houtkachel een geheel ander uiterlijk. Met het juiste kader past uw nieuwe inzet open haard zich moeiteloos aan in uw bestaande situatie. Wat uw interieursmaak of woonstijl ook is, er is altijd wel een passende inzet houtkachel inzetbaar. Belangrijk is uiteraard de afmeting van de openhaard. Deze bepaalt welke inzet houtkachel geschikt is voor uw situatie. 

Meer informatie over de houtkachel inzet

Meer informatie over de houtkachel inzet

De haarden die aansluiten bij uw haardwensen

Bent u enthousiast geworden over de vele mogelijkheden die een moderne inzet houtkachel te bieden heeft? Blaast u uw lege schouw nieuw leven in met een inzet houthaard? Vult uw kamer zich straks weer met die unieke sfeer die een houtvuur met zich meebrengt? Bij ons vindt u een breed assortiment houtkachels inzet van alle vooraanstaande merken. Als officieel dealer van gerenommeerde merken als Barbas, Spartherm, Contura, M-Design, Wanders en Lotus vindt u bij ons altijd een ruime keuze houtkachels die kunnen worden ingebouwd in een bestaande open haard. Door ons enorme assortiment vindt u bij ons altijd wel een inzet houthaard die precies aansluit bij uw haardwensen. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag uw vragen en voorzien u graag van passend haardadvies.

Kopen inzet houtkachel

Inzet houtkachel kopen

Neem dan snel geheel vrijblijvend contact op!

Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner bij de realisatie van uw haardambities. Wilt u een houtkachel inbouwen in bestaande open haard maar ziet u op tegen de installatie van de inzet houtkachel? Nergens voor nodig. Onze ervaren installateurs staan garant voor een betrouwbare en vakkundige installatie van uw droomhaard. Tegen een heel redelijke prijs nemen wij graag de gehele installatie voor onze rekening, waar dan ook in Nederland. Bent u klaar om uw oude haard te vervangen door een moderne inzet houtkachel? Of wilt u een inzethaard hout inbouwen in bestaande open haard? Neem dan snel geheel vrijblijvend contact op. U kunt ons telefonisch bereiken, maar ook via mail of via de chatfunctie. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe haarden en kachel showroom. Loop gewoon even naar binnen voor een beetje inspiratie, of maak even vooraf een afspraak zodat u van onze aandacht verzekerd bent. De koffie staat voor u klaar.