• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

CV kachel hout kopen

Ons assortiment

Ontdek de perfecte oplossing om uw energierekening te verlagen én tegelijkertijd te genieten van extra sfeer door een cv kachel op hout. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij dit type haard een houtkachel gekoppeld aan een cv-installatie. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere, duurdere verwarmingssystemen.

Niet alleen de kostenbesparing is een groot pluspunt, met een houtkachel die wordt aangesloten op een cv-installatie brengt u ook gezelligheid en sfeer in huis. Het knisperende geluid van brandend hout en het mooie vlammenspel creëren een warme en ontspannen sfeer. Kies voor de combinatie van efficiëntie en gezelligheid met een cv kachel op hout voor uw woning. Bekijk ons assortiment.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Werking van een cv kachel

Hoe werkt een cv kachel op hout?

-

De cv kachel op hout wordt aangesloten op een cv-installatie. Door het aansteken van de haard wordt het water verwarmd en daarna doorgeleid naar uw centrale verwarming. Zo bereikt het warme water alle radiatoren en kunt u (een deel) van uw woning verwarmen. Wanneer er voldoende water is opgewarmd dan zal het water naar de cv-ketel gaan die het vervolgens alleen nog maar op temperatuur hoeft te houden. Zo bespaart de ketel op het gasverbruik. De cv-ketel stuurt de warmte vervolgens weer door naar de plek waar u het nodig heeft, bijvoorbeeld de douche of de warmwaterkraan beneden in de keuken.

Een complete cv houtkachel kopen

Een complete cv houtkachel

Twee manieren voor installatie

Een complete cv houtkachel bestaat uit de kachel zelf, de watermantel, een pomp, een expansievat, en een regelunit. Afhankelijk van uw situatie kunnen er extra componenten nodig zijn, zoals een buffervat of specifieke veiligheidsventielen. Het aansluiten is complex, laat daarom de cv houtkachel altijd installeren door een professional.

Het installeren van de cv kachel op hout kan op 2 manieren. Het is mogelijk om de haard te koppelen aan een pompsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de warmte die door de haard wordt gegenereerd, gebruikt wordt voor de centrale verwarming. Hierdoor wordt de woning efficiënt verwarmd.

Een andere optie is om een buffervat te plaatsen. Het buffervat verwarmt water met behulp van de houtkachel. Dit kan vervolgens worden gebruikt voor de centrale verwarming, maar ook voor warm water voor douches of vloerverwarming.

voordelen van een cv kachel

Voordelen van een houtkachel op uw cv installatie

Vier voordelen

Als het gaat om een houtkachel die gekoppeld wordt aan een cv-installatie, dan zijn er 4 voordelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Duurzaamheid: hout als hernieuwbare energiebron is minder belastend voor het milieu in vergelijking met fossiele brandstoffen, zoals gas. En nog een duurzaam voordeel: de cv houtkachel kunt u combineren met zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Kostenbesparing: Als u de mogelijkheid heeft om goedkoop of gratis aan stookhout te komen, scheelt dit aanzienlijk in de kosten om uw huis te verwarmen!
Efficiëntie: Een cv-haard kan efficiënt warmte produceren door het verbranden van hout. Deze warmte kan worden gebruikt om meerdere ruimtes in huis te verwarmen.
Sfeer: Naast het leveren van warmte, creëert een cv kachel op hout een gezellige sfeer in huis. Het vuur biedt een knusse en uitnodigende sfeer, vooral tijdens koude en donkere winteravonden.

 

nadeel cv kachel

Nadeel van cv kachel op hout

Goed om rekening mee te houden

Wanneer een houtkachel aan een cv wordt gekoppeld, moet u er rekening mee houden dat de ruimte waar de kachel staat, minder snel warm wordt. Zelfs als de haard aan staat. De warmte wordt namelijk door de houtkachel gebruikt om het water en daarmee de centrale verwarming op te warmen.

Mogelijkheden bij cv kachel

Mogelijkheden van een cv haard

Breed assortiment

Een cv kachel op hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en soorten, geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. U kunt kiezen uit verschillende vuurzichten, zoals front, 2-zijdig en 3-zijdig. Daarnaast zijn er cv-houtkachels die werken op zowel hout als pellets. Pellets, gemaakt van samengeperst houtafval, bieden een zeer efficiënte verbranding. Ook hout kent een efficiënte verbranding, mits het goed gedroogd hout is.

Cv kachel op hout kopen?

Neem contact op met onze experts

Bent u enthousiast over een cv houtkachel en wilt u weten of deze kachel iets voor u is? Of heeft u behoefte aan advies welke kachel het beste bij uw huis past? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor je klaar met deskundig en vrijblijvend advies. U bent ook van harte welkom om de cv houtkachels in het echt te komen bekijken in één van onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Onze adviseurs geven u graag advies: van inspiratie tot installatie.