Dru gashaarden

Dru gashaarden

Ons assortiment

Dru hoort bij de bekendste namen in de Nederlandse kachelbranche. Het is een bedrijf met een bijzonder lange historie, een merk waaraan velen van ons nog herinneringen hebben. Dru behoort bijna tot ons nationale erfgoed. Sterker nog, vele oude fabrieksgebouwen van DRU behoren officieel tot industrieel erfgoed! 260 jaar is dan ook geen geringe leeftijd voor een onderneming. Met deze respectabele leeftijd behoort Dru tot de oudste ondernemingen van ons land. Dru kachels werden in die beginjaren nog niet gemaakt, maar veel belangrijke ervaring en kennis die later hielp bij het fabriceren van kwaliteitshaarden werd destijds al opgedaan. Die ervaring en die aandacht voor ambachtelijke kwaliteit zien we vandaag de dag nog terug in iedere Dru haard en Dru kachel. Hoog tijd dus om dit befaamde merk eens in de spotlights te plaatsen.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Dru kachels

Dru kachels

Warmte en comfort

Dru is een merk dat enorm heeft geprofiteerd van de gasbel bij Slochteren. Door tijdig in te springen in de markt voor gasgestookte toestellen heeft Dru grote successen geboekt. Als pionier in de gashaardenbranche heeft Dru de gashaard gemaakt tot het product dat het vandaag de dag is. Veel patenten die we vandaag de dag in elke gashaard zien zijn ooit begonnen in een Dru gashaard. Toen we allemaal de beschikking kregen over aardgas duurde het niet lang voordat er in vrijwel iedere woning een Dru gaskachel stond te branden. Dru kachels hadden toen al een betrouwbare reputatie, ze zorgden voor warmte en comfort, jaar in jaar uit. Vandaag de dag is de rol van de haard of kachel natuurlijk verandert. We hebben nu alternatieve manieren om ons huis te verwarmen en zijn niet meer zo afhankelijk van de Dru gashaard als dat we dat ooit waren. Maar toch heeft Dru zichzelf altijd in de schijnwerpers weten te houden door innovatief te blijven en door altijd open te staan voor veranderingen. Dru is met zijn tijd meegegaan is ook vandaag de dag nog toonaangevend! 

Dru haarden hebben historie

Maximale haardbeleving

Dru openhaarden en kachels hebben een lange historie. Sinds de eerste openhaard Dru verliet is er natuurlijk heel veel veranderd. We hebben alternatieve verwarmingsmethoden bedacht en omdat onze huizen steeds beter zijn geïsoleerd is onze warmtebehoefte afgenomen. Maar ook ons beeld bij de gashaard is veranderd in de loop der jaren. In de jaren vlak na de ontdekking van onze gasvelden leek aardgas de brandstof van de toekomst. Het was goedkoop, betaalbaar en betrouwbaar en leek nauwelijks nadelen te hebben. Daar zijn we ondertussen wel een beetje op teruggekomen. We hebben ontdekt dat onze aarde opwarmt en weten ook hoe dat komt. CO2 gas is een belangrijke oorzaak, een broeikasgas dat vrijkomt bij het verbranden van aardgas. Sinds we dit weten begrijpen we dat we zuiniger moeten omspringen met aardgas. We zullen gashaarden efficiënter moeten maken zodat we minder aardgas nodig hebben. Dru was gelukkig weer een pionier op dit vlak, dit zien we aan elke moderne Dru gashaard. Al vele jaren zorgen Dru kachels voor maximale haardbeleving bij minimaal gasverbruik!

Dru gashaarden zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, formaten en vermogensklassen. Dru gashaarden zijn erg populair, vooral de inbouw Dru gashaarden zijn erg gewild. Met de Dru Maestro serie, de Dru Metro serie en de Dru Lugo serie heeft Dru dan ook ijzersterke troeven in handen. Elegant design, optimaal gebruiksgemak, schitterend vuurbeeld en overtuigende prestaties, in een moderne Dru gashaard vindt u het allemaal! Wanneer u voor een inbouw Dru gashaard kiest, dan heeft u keuze uit verschillende soorten kaders die elk zorgen voor een andere uitstraling. Deze kaders vormen de omlijsting van de haard en maken een vloeiende overgang tussen de haardruit en de omliggende materialen mogelijk. Naast inbouwhaarden zijn er ook bijzondere vrijstaande Dru gashaarden zoals bijvoorbeeld de Dru Passo, Dru Trio en Dru Circo of Dru Polo. Dru gashaarden zijn verkrijgbaar als fronthaard, hoekhaard, driezijdig model, roomdivider, en zelfs als tunnelhaard. Door de vele verschillende uitvoeringen en stijlen is er altijd wel een Dru gaskachel te vinden die perfect aansluit bij uw situatie!

Dru gashaarden zijn efficiënt

Dru gashaarden zijn efficiënt

Zo zuinig en zo efficiënt mogelijk

Dru heeft in zijn lange bestaan de wereld zien veranderen. We letten nu op andere dingen als voorheen, we zijn ons beter bewust van het effect van onze handelingen op de wereld om ons heen. Nu het klimaat steeds meer opwarmt zullen we bewuster moeten omgaan met de beschikbare brandstoffen. De hoeveel CO2 die we uitstoten moet omlaag als we de klimaatverandering willen stoppen. Zoals in elke gashaard wordt ook in een Dru gashaard aardgas verbrandt. Op het moment dat aardgas verbrandt komt er helaas CO2 vrij, dit is niet te voorkomen. Wel kunnen we zo zuinig en zo efficiënt mogelijk omgaan met ons aardgas, en ook met de opgewekte warmte die bij de verbranding ervan vrijkomt. Dat Dru kachels hierin geslaagd zijn is wel te zien aan het hoge rendement dat tussen de 75% en 95% ligt. Dit betekent dat maar liefst 75% tot 95% van alle opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte rondom de Dru haard te verwarmen. Heel wat beter dan de schamele 30% rendement die een open haard maximaal behaalde!

Dru gaskachel branderconcepten

Dynamic Flame Burner, Vario Burner & Line Burner

Dru begrijpt dat een Dru gashaard niet alleen efficiënt moet zijn. Sfeer is een steeds belangrijker argument geworden bij de aanschaf van een gashaard. Mooie vlammen moeten er zijn, natuurlijk ogend en niet te regelmatig. Dru slaagt hierin door verschillende branderconcepten aan te bieden. Het Dynamic Flame Burner concept gebruikt strategisch geplaatste branders die zijn weggewerkt in de houtblokimitaties. Door de slimme plaatsing imiteert een Dru gashaard met deze techniek het authentieke houtvuur het beste. Maar ook de Vario Burner zorgt voor een fraai vuurbeeld dat tegelijk breedte en diepte heeft. Door het zigzagpatroon geniet u van natuurlijk vuur in zowel de breedte als de diepte. Vooral voor de ondiepere Dru gashaarden is het Line Burner concept ontworpen. Bij dit fraaie branderconcept heeft u een mooi levendig vuur over de gehele breedte van uw Dru haard.

Als op een gashaard Dru staat, dan weet u dat u met een kwaliteitsproduct van doen hebt. U ziet het aan het niveau van de afwerking, aan de spelingsvrije werking van alle bewegende delen, en aan de aandacht die aan het interieur is geschonken. Dru begrijpt dat het vlambeeld en vuurzicht een groot onderdeel zijn van de charmes van een haard. Door onderzoek en investeringen is Dru er in geslaagd om de authentieke haardsfeer van houtvuur te benaderen, met het gemak en de betrouwbaarheid die van gas aangedreven toestellen kennen. Door slim geplaatste branders wordt de houtvuurillusie compleet. Verstopt in de levensechte houtblokken zorgen deze branders voor een drie dimensionaal en levendig vuurbeeld dat lange tijd aan houtkachels was voorbehouden. In een Dru gashaard ziet u hoe speelse en wispelturige vlammen langs houtblokken glijden waardoor deze echt in vuur en vlam lijken te staan. Dru begrijpt dat een gashaard meer is verwarming alleen. Sfeer en uitstraling zijn de belangrijkste onderdelen van haardbeleving. Aan een Dru gashaard ziet u dat Dru dit heel serieus neemt!

Dru Eco Wave. Maximaal vlambeeld bij minimaal verbruik

Dru Eco Wave. Maximaal vlambeeld bij minimaal verbruik

Eco Wave concept

Dru haarden van nu zijn erop gericht om zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk aardgas te halen, maar tegelijkertijd moet het vlambeeld natuurlijk mooi en levendig blijven. Dru zorgt hiervoor door slimme software en doordachte brandertechnieken toe te passen. Met de afstandsbediening kiest u een voorgeprogrammeerd patroon of ontwerpt u er zelf eentje. Dru noemt dit het Eco Wave concept. Is het Eco wave concept eenmaal ingesteld dan worden de vlammen wispelturig en natuurlijk, net als bij houtvuur. Soms even wat feller brandend, dan even wat rustiger, maar in ieder geval afwisselend zoals een houtvuur dat ook zou doen. Door de wisselingen in het vlambeeld neemt het gemiddelde gasverbruik af terwijl het vuurbeeld prachtig blijft. Doordat de meeste Dru gashaarden het Eco Wave concept hebben geven ze mooie sfeervolle vlammen bij een lage stand. Met een Dru gaskachel haalt u dus veel sfeer in huis, ook wanneer uw warmtebehoefte op dat moment minder hoog is!

Dru gashaard kopen

Dru gashaard kopen

Deskundig advies

Bent u benieuwd geworden naar de Dru gaskachel? Wij vertellen u graag meer. Als officieel Dru gashaard dealer vindt u bij ons altijd de meeste actuele modellen tegen sterk concurrerende prijzen. In onze luxe showroom vindt u altijd een selectie van de mooiste Dru gashaarden. Bent u benieuwd? Loop dan gewoon  naar binnen voor inspiratie, of maak even een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. Wij laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn over de Dru gashaard, een bijzondere serie uit eigen land waar we best een beetje trots op mogen zijn. Heeft u nu al vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op. Onze adviseurs staan u graag ter woord en voorzien u graag van passend deskundig advies. Graag tot ziens.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert