• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Noblès houtkachel

Ons assortiment

Altech Noblès is een bijzondere serie met houtkachels. De serie bestaat uit twee compacte modellen kachels; de Altech Noblès Basis houtkachel en de Altech Noblès Depot houtkachel. Dagelijks werken de medewerkers van Altech met veel toewijding en oog voor kwaliteit aan deze serie. De serie is zo bijzonder, omdat het gaat om twee compacte kachels die tóch weten te zorgen voor urenlange warmte in de woonruimte. Een Altech Noblès houthaard is een perfecte keuze als u in een moderne, goed geïsoleerde woning woont.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: Nobles

Merk: Altech

per pagina
Sorteer op

Altech Nobles speksteenkachel

Over de Altech Noblès houtkachel

Oog voor detail

Altech kachels staan bekend om hun duurzame manier van stoken met behulp van speksteen. Om voor ieder interieur een geschikte kachel te vinden, heeft het merk diverse series uitgebracht. De Noblès serie bestaat uit twee kachels, beiden geschikt voor de moderne woningen. Kenmerkend voor de Altech Noblès Basis kachel zijn vier gietijzeren pootjes ter ondersteuning. De Altech Noblès Depot kachel heeft daarentegen een handig houtvak onder de brandkamer. Beide kachels hebben een opvallend grote ruit, zodat u goed zicht heeft op het vlammenspel. Uniek aan deze twee kachels is de basis. Beiden zijn gemaakt met speksteen. Een natuursteen dat diverse voordelen biedt!

Altech speksteen kachel groeve

Kies voor een speksteenhaard

Ontdek de voordelen zelf

Beide Altech Noblès kachels zijn voorzien van een speksteen. Speksteen is een natuursteen en wordt afgegraven in groeven in Scandinavië en Zuid-Amerika. De massieve blokken worden vervolgens behandeld waardoor ze een exclusieve uitstraling met sterk accumulerende eigenschappen. Hiermee bedoelen we dat speksteen in staat is om warmte op te slaan, zoals een accu dit met stroom doet. Wanneer het brandende hout eenmaal het speksteen heeft opgewarmd, blijft dit erg lang warm. Zelfs vele uren nadat het laatste vuur is gedoofd in de Altech Noblès haard, voelt u nog steeds hoe de warmte van het speksteen afstraalt. Door het slimme gebruik van speksteen zorgt een Altech Noblès houtkachel voor meer warmte met minder brandstof. De warmte die van speksteen afstraalt is bovendien heel anders dan de warmte die u misschien verwacht bij een houtkachel.

Altech Noblès kachel

Effectieve verwarmingsbron

Een standaard houtkachel verwarmt alleen met convectiewarmte. Een Altech Noblès haard geeft daarnaast stralingswarmte. Bij convectiewarmte wil de lucht rondom de haard stijgen wanneer deze warmer wordt. Deze luchtverplaatsing zorgt voor een luchtstroming, die langzaam de warmte verspreidt in uw woonkamer. Het nadeel van deze luchtstroming, is dat hij heel ongelijkmatig verwarmt. Convectiewarmte verwarmt namelijk alleen de plekken daar waar de warme lucht tegenaan geblazen wordt. Als u met uw gezicht naar de haard gaat zitten, wordt uw gezicht warm, maar blijft uw rug koud. Een Altech Noblès speksteenhaard verwarmt daarentegen de gehele ruimte dankzij infraroodstralen.

Wanneer het speksteen eenmaal warm is, blijft het lang warmte stralen. Dit doet hij met onzichtbare infraroodstralen, dezelfde stralen als we van de zon ontvangen. Zit u op een windstille dag in de zon? Dan merkt u dat de infraroodstralen van de zon alles verwarmen waar het op schijnt. De infraroodstraling van de Altech Noblès haard verwarmt niet de lucht, maar alles dat de straling raakt. Uzelf dus, maar ook de muren, het plafond en de vloer. Dit is een veel efficiëntere en betere manier van verwarmen. Dit maakt een Altech Noblès kachel een bijzondere effectieve verwarmingsbron. En dat allemaal zonder dat u extra brandhout hoeft toe te voegen!

Geen last van luchtwegen met een Altech Noblès speksteenhaard

Heeft u gevoelige luchtwegen of een stofallergie? Dan is de convectiewarmte van een reguliere houthaard niet prettig. Een Altech Noblès speksteenhaard biedt in dit geval uitkomst. We leggen uit waarom. Bij convectiewarmte wordt lucht verplaatst, waardoor deze droger wordt. Warme luchtstromingen halen de luchtvochtigheid in uw huis naar beneden en voeren bovendien kleine deeltjes fijnstof mee. Mensen met gevoelige luchtwegen of een stofallergie kunnen daarvan last ervaren. Voor die haardliefhebbers is de Altech Noblès speksteenkachel een verstandigere keuze.

Altech Nobles speksteenkachel

Een Altech Noblès haard: compact en bescheiden vermogen

Compacte houtkachels

De Altech Noblès houtkachels zijn compact en hebben een bescheiden vermogen. Het vermogen van zowel de Altech Noblès Basis houtkachel als de Altech Noblès Depot houtkachel is 2kW tot 6kW. Dit maakt de Altech Noblès houtkachel erg geschikt voor moderne, goed geïsoleerde woningen waar de warmtebehoefte lager is. De Altech Noblès houtkachels hebben een tijdloze vormgeving die past in moderne woningen. De Altech Noblès kachel komt daarnaast goed tot zijn recht in een traditionele interieurstijl. Zo past het gietijzeren framewerk, dat het speksteen bijeenhoudt, goed in traditionele interieurs. De zichtbare gietijzeren accenten vormen een mooi contrast met het statige speksteen.

Altech Nobles Speksteenkachel

Altech Noblès houthaard kopen

Haardenexpert is een erkende Altech dealer

Wilt u meer weten over de Altech Noblès serie? Kom dan nader kennismaken met deze prachthaarden van Nederlandse bodem. Als erkend Altech dealer vindt u bij ons altijd de beste prijzen en de beste service. Onze adviseurs zijn door Altech getraind en staan te popelen om uw vragen te beantwoorden. Wij staan u graag te woord, neem gerust contact met ons op!

Altech Nobles houtkachel

Bekijk Altech Noblès kachels in onze showroom

Ervaar de warmte!

Wilt u zelf eens de bijzondere warmte van de Altech Noblès houtkachel ervaren? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak en breng een bezoek aan onze luxe showroom. Heeft u eenmaal de Altech Noblès houtkachel gevonden die past bij uw smaak en situatie? Dan kan de haard vervolgens geïnstalleerd worden. Als u dit wenst, komt één van onze haardenexperts de haard bij u leveren en installeren. Onze ervaren installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie in geheel Nederland. Benieuwd geworden? Dan graag tot snel! De koffie staat klaar!