• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm houtkachels

Ons assortiment

Het merk Spartherm staat bekend om zijn hoogwaardige assortiment met houthaarden en houtkachels. Binnen het ruime aanbod Spartherm houtkachels wordt er onderscheid gemaakt tussen diverse uitvoeringen, namelijk vrijstaande kachels, inbouwhaarden, inzethaarden, hoekhaarden, driezijdige haarden en tunnelhaarden. Zo zit er ongetwijfeld een toestel tussen die aan al uw verwachtingen kan voldoen. Deze modellen zijn gericht op het geven van een optimale vuurbeleving en een duurzame warmte te geven. Daarnaast herkent u het merk aan een schone verbranding en een zeer hoog rendement, zodat u fors bespaart op de stookkosten. Haardenexpert is erkend Spartherm dealer, bekijk hier ons assortiment.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Over Spartherm

Duitse kwaliteit

Door de jaren heen is Spartherm een specialist geworden in de productie van hoogwaardige Spartherm houtkachels. De Spartherm openhaarden staan bekend om de minimalistische vormgeving, zodat de nadruk wordt gelegd op het prachtige vuurzicht. Door de hoge kwaliteitsstandaard is Spartherm uitgegroeid tot één van de grootste houtkachel producenten van Europa.

spartherm houtkachels soorten

Soorten Spartherm houtkachels

Verschillende modellen

Spartherm heeft een breed assortiment haarden. Met verschillende opties onderscheiden de soorten haarden elkaar. Kies de Spartherm haard die bij u past.

Cv-haarden van Spartherm Met dit type Spartherm haarden verwarmt u uw hele huis door te stoken. De warmte van het houtvuur wordt gebruikt om het water voor uw cv te verwarmen.
Spartherm liftdeurhaarden Het raam van deze Spartherm houtkachels is omhoog te schuiven. Hierdoor geniet u optimaal van de vlammen en vult u het hout gemakkelijk bij.
Vrijstaande Spartherm houtkachels Mooie houtkachels die overal te plaatsen zijn. Deze houtkachels zijn in verschillende kleuren, vormen en maten te verkrijgen.
Inbouw Spartherm houtkachels Deze houthaarden van Spartherm zijn bedoeld om ingebouwd te worden. Dit kan in een muur maar ook in een op maat gemaakt haardmeubel.

spartherm houtkachels chamotte interieur

Chamotte interieurs en degelijke kaders

Vuurvaste stenen

De binnenkanten van Spartherm houthaarden is bekleed met chamotte. Chamotte is een vuurvaste steen van hoge kwaliteit. Deze steensoort zorgt voor een optimale warmteverdeling, een hoog rendement en schone ruiten. Bij de Spartherm kachels kunt u kiezen tussen zwarte en witte chamotte.

Bij de meeste houtkachels van Spartherm heeft u ook keuze uit verschillende kaders. Kies uit een “standaard” massief kader van 6 mm dik of een kader met omgezette kanten. Of kies voor een maatwerk kader.

vuurzicht spartherm haarden

Vuurzichten Spartherm houtkachels

Vanaf welke kant ziet u de vlammen?

Spartherm houtkachels zijn er in verschillende vuurzichten. Bekijk hieronder de vuurzichten en maak een keuze.

Spartherm fronthaarden Vuur vanaf één kant, de voorkant.
Spartherm tweezijdige haarden Vuur vanaf twee kanten, ook wel hoekhaarden genoemd.
Spartherm driezijdige haarden Vuur vanaf drie kanten, ook wel een panoramisch vuurbeeld genoemd.
Spartherm doorkijkhaarden Kijk door de vlammen heen naar de andere kant.
Spartherm roomdividers Vuur vanaf drie kanten. Scheid een ruimte op in twee.

spartherm houtkachels met meubel

Spartherm haarden in een meubel

Toon uw houtkachel in een haardopstelling

Spartherm houtkachels zijn prachtig te plaatsen in een haardmeubel. Meestal worden de Spartherm inbouw houtkachels hiervoor gebruikt. Bij Spartherm houtkachels in een meubel moet er rekening gehouden worden met brandveiligheid. Zo moeten er bijvoorbeeld brandwerende materialen gebruikt worden. Haardenexpert installeert landelijk, altijd rekening houdende met de veiligheidsvoorschriften. Kies voor een tv-meubel, schouw of bijvoorbeeld een haardplateau.

serie spartherm kachels

Spartherm series

Kies voor een Spartherm haard

Spartherm Premium Prachtige Spartherm liftdeurhaarden met strakke verzonken deurgreep.
Spartherm Linear Een serie liftdeurhaarden met een vaste greep. Keuze uit verschillende handgrepen en kaders.
Spartherm Ambiente Vrijstaande houtkachels met een ovalen of rechthoekige vormgeving.

spartherm haard

Spartherm haarden in een showroom

Ruik, zie, hoor én voel

In onze showrooms hebben wij verschillende Spartherm houtkachels opgesteld staan. Kom de prachtige houtkachels met innoverende technieken bekijken in het Twentse Rijssen of het centrale Apeldoorn. Ontdek zelf hoe makkelijk het is om een Spartherm houtkachel te stoken, en bekijk de verschillen.

Ik wil naar de showroom

innovatie spartherm haarden

Spartherm innovaties

Toekomstbestendig

Spartherm staat bekend om zijn Duitse kwaliteit. Daarnaast blijft Spartherm zich innoveren, en dat zien we terug in de producten.

Spartherm NEO app De Spartherm NEO app is een geautomatiseerd stooksysteem waardoor stoken erg gemakkelijk wordt. De haard wordt bediend via deze app. Beschikbaar bij de Premium en Linear serie.
Convectiekast De meeste Spartherm kachels zijn uitgevoerd met een convectiekast. Deze kast zorgt voor een optimale warmtecirculatie in de woonkamer.
Liftdeurtechniek met softclose Bij liftdeurhaarden is de afdichting van de deur essentieel. Daarom heeft Spartherm een gepatenteerd softclose liftdeursysteem ontwikkeld.
Sesam open u De liftdeurhaarden van Spartherm zijn op verschillende manieren te openen. Met de optionele Sesam afstandsbediening wordt de liftdeur automatisch geopend (alleen mogelijk bij Premium en Linear series).
Meerkleurig Naast de keuze voor zwarte of witte chamotte, is de haardkleur bij veel modellen te kiezen. Kiest u voor parelmoer, wit, nero, titan of RVS-kleurig?
Dubbel glas Bij de Spartherm front- en doorkijkhaarden is het mogelijk om te kiezen voor dubbele beglazing. Door deze beglazing komt er minder warmte de woonruimte binnen, ideaal voor goed geïsoleerde woningen.

spartherm houtkachel kopen

Spartherm houtkachel kopen?

Kom gerust langs in onze showrooms

Spartherm heeft veel te bieden. Een Spartherm houtkachel is daarom ook een verrijking in elke woonkamer. Kom gerust een keer langs in één van onze showrooms om de Spartherm haarden in het echt te bekijken, of vraag een vrijblijvende offerte aan.