• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Vision Basis (zwart)

Houtkachels
€ 4.198

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Vision Basis (zwart)
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Vision Basis (zwart)

De Altech Vision Basis zwart is het basismodel uit de Vision serie van het merk Altech in een geheel zwarte kleur. Het basismodel brengt moderne technologie samen met een stijlvol en toch wel weer modern uiterlijk. Ook de warmte en sfeer in huis halen? Lees hieronder meer over de Altech Vision Basis kachel. De serie staat bekend om duurzaamheid, authenticiteit, robuustheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Vision Basis zwart speksteenhaard

De Vision Basis kachel heeft een spekstenen mantel die gespoten wordt in de zwarte kleur. Hiermee krijgt de haard een totaal andere look en feel dan de traditionele (naturel) speksteen kleur. Maar wel met behoud van de fantastische eigenschappen van speksteen. De speksteen is een natuursteen die warmte opneemt als een spons. Het steen bevat magnesiet en vele andere mineralen. Daardoor kan de Vision Basis zwart speksteenhaard ongelooflijk veel warmte opnemen. Zo geniet u vele uren na het doven van het vuur nog van een weldadige warmte.

De gebruiksvriendelijkheid van de Altech Vision Basis haard

Efficiënt in gebruik en efficiënt in verbruik; dat is de Altech Vision houtkachel. Altech heeft het verbrandingsproces van de Vision serie compleet geoptimaliseerd. Daardoor vindt bijna volledige verbranding plaats. Het percentage opgewekte warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt voor verwarming van de ruimte, is 76%. De Altech Vision Basis haard is dus efficiënt in verbruik. Voor u als eindgebruiker geldt hetzelfde. Het speksteen zorgt ervoor dat de temperaturen in de brandkamer hoog oplopen. Fijnstof, as en roet verbranden daardoor zoveel mogelijk. Het positieve effect daarvan is dat het rookkanaal minder snel ophoopt met as en de ruit minder snel vies wordt van roetaanslag. Dat scheelt u aan schoonmaakwerk en onderhoud!

Modern uiterlijk met de Vision Basis zwart

De zwarte kleur van de Vision geeft dit model een modern uiterlijk. Met de keuze tussen een bovenaansluiting of een achteraansluiting bent u erg flexibel met deze haard. De Vision Basis houthaard heeft een rustiek, eigenzinnig ontwerp en straalt degelijkheid uit.

Altech Vision Basis zwart kachel kopen?

Wilt u de Vision Basis zwart (of een vergelijkbare) kachel in het echt bewonderen? Kom dan langs in onze showroom, of maak dan een afspraak zodat u zeker weet dat er een haardenspecialist beschikbaar is om u te adviseren. 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen13,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder kookgedeelte

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Vision 69x71x66cm Basismodel
Altech Vision Cook 69x101x66cm Met kookgedeelte

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Eclips, Torus, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Vision Basis (zwart) Houtkachels

De Altech Vision Basis zwart is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.

Ontvang aanbieding