Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Morso houtkachels

Het merk Morso is al jaren gespecialiseerd in het maken van gietijzeren houtkachels. Ze leveren niet alleen in Denemarken, waar het bedrijf vandaan komt, maar ze zijn actief over de hele wereld. Om er voor te zorgen dat de houtkachels er mooi uit zien, werken ze samen met bekende designers. Morso biedt een groot assortiment aan van zeer uiteenlopende kachels. Van moderne tot klassieke. Zo kunnen ze vele behoeften bevredigen.

29 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

29 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Morso houtkachels

Geschiedenis Morso

Morso is ontstaan in 1853 toen deheer Christensen, nadat hij was afgestudeerd, een ijzergieterij begon op het Limfjord eiland Mors in Denemarken. Christensen begon met het produceren van kozijnen, potten en pannen, alles vervaardigd uit gietijzer. Al snel werd het bedrijf groter en groter en kwam het merk vooral bekend te staan om zijn kachels en fornuizen. In 1915 mocht Morso het verwarmingssysteem voor Amalienborg leveren, waardoor het bedrijf uitgroeide tot hofleverancier.

Ontwikkelen

Het bedrijf vond het zeer belangrijk om niet stil te blijven staan en zich door te ontwikkelen. Ze dachten na over hoe ze snel en efficiënt woonkamers konden verwarmen en bedachten zo de open kachel. Morso werkt regelmatig samen met bekende designers, waardoor de haarden zijn voorzien van een prachtig ontwerp.

Assortiment

Jaar na jaar bleef Morso zich ontwikkelen en ze hebben nu een zeer uitgebreid en mooi assortiment houtkachels. Morso heeft circa 19 series in zijn assortiment, elk met verschillende mogelijkheden en specificaties. De ene geschikt voor wat kleinere ruimtes en de andere geschikt voor grote ruimtes. De houtkachels van Morso bestaan uit inzet- en inbouwhaarden.

Wel staan alle houtkachels bekend om het feit dat ze van een hoogwaardige kwaliteit gietijzer gemaakt zijn waardoor ze bestand zijn tegen schommelde temperaturen. Dit zorgt er ook voor dat de warmte langer wordt vastgehouden. Daarnaast staan de kachels bekend om hun energiezuinigheid (alle kachels hebben energielabel A) en een hoog rendement. Tot slot worden de kachels zo gemaakt dat ze niet worden gelast, maar met schroeven worden vastgezet. Hierdoor zijn de kachels altijd goed afgedicht.