Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Dru houtkachels

In 1754 werd het merk/bedrijf DRU opgericht. Hiermee is het een van de oudste bedrijven van Nederland. Het bedrijf begon met het produceren van gietijzeren potten en pannen. Toen aardgas een veelvoorkomende brandstof werd in de Nederlandse huishoudens, schakelde DRU over naar haarden en kachels. Niet alleen gashaarden zijn onderdeel van het assortiment, maar DRU levert ook fantastische houthaarden. Er is niets heerlijker dan het horen van het knapperende hout, het ruiken van het houtgeur en het aanschouwen van het prachtige vlammenspel. Met de houthaarden van DRU worden de houtblokken zo schoon en efficiënt mogelijk gestookt. Daarnaast is het stoken op hout, door vele innovaties, een stuk milieuvriendelijker en duurzamer geworden. Deze vrijstaande houtkachels zijn ontworpen met een betrouwbaar en sterk materiaal, namelijk gietijzer. Dankzij dit hoogwaardige materiaal behoudt het toestel een langdurige warmte.

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Dru houtkachels

DRU beschikt over een leuk assortiment houtkachels. Deze houtkachels hebben alleen een authentieke uitstraling en brengen veel sfeer in uw woning. De haarden van DRU zijn allemaal vervaardigd van gietijzer en beschikken over een hoog rendement. Dit zorgt er voor dat u uw woning snel en efficiënt kunt verwarmen. 

Type   Afmetingen (mm) (lxbxd) Vermogen
DRU 44 MF   625 x 450 x 360   6kW
DRU 64 CB   750 x 650 x 565   9kW
DRU 78 MF   790 x 675 x 590   11kW
DRU 78 CB   790 x 760 x 590   12kW
DRU 55 CB   750 x 555 x 464   9kW

 

 

 

  


 

Robuuste en gietijzeren DRU houthaarden

De DRU houtkachels brengen naast een huiselijke sfeer ook een zeer plezierige warmte in uw huiskamer. Deze haarden zijn door de jaren heen voorzien van gebruiksgemak, een gietijzeren vormgeving en installatiegemak. Het assortiment wordt gevormd door de DRU 44 MF, de DRU 64 MF, de DRU 64 CB, de DRU 78 MF en de DRU 78 CB. Alle toestellen hebben een bijzonder verbrandingssysteem, waardoor een laag energieverbruik en een hoog rendement wordt bereikt.

  • DRU 44 MF:

   Is een compacte en krachtige kachel die een aangename warmte afgeeft. Dankzij het kleine formaat kunt u de DRU 44 MF vrijwel overal neerzetten. Dit toestel is uitgevoerd met een open verbrandingssysteem. Hierbij haalt de vrijstaande houtkachel de verse zuurstof uit de woonruimte en niet van buitenaf. De gietijzeren DRU 44 MF is een multifuel, wat betekent dat u met hout en kolen kunt stoken.
  • DRU 64 CB :

   Deze houtkachel is uitgevoerd met een Airwash-systeem, waardoor het glas langer schoon blijft. Hierdoor behoudt u een optimaal zicht op het fantastische vuurbeeld. Tegen een meerprijs is de DRU 64 CB te bekleden in diverse fraai geëmailleerde kleuren. Standaard is het model in de kleur zwart verkrijgbaar met een praktische zijvuldeur. Hierdoor kunt zeer eenvoudig nieuwe houtblokken (maximale lengte 50cm) in de houtkachel leggen. Dankzij de hoogstaande verbranding wordt er een rendement van maar liefst 75% behaald. Het gevolg is dat u aanzienlijk in uw stookkosten bespaart.
  • DRU 78 MF:

   Net als de DRU 44 MF kunt u ook met de DRU 78MF met hout en kolen stoken. Het solide en hoogwaardige gietijzer zorgt ervoor dat de warmte geleidelijk in uw woonruimte komt. De kachel behoudt een langdurige warmte, nadat het vuur is gedoofd. Voor extra gebruiksgemak is het model uitgevoerd met een zijvuldeur en een schone ruit systeem. Met een nominaal vermogen van 11kW worden grotere woonruimtes optimaal verwarmd.
  • DRU 78 CB:

   De Dru 78 CB is een zeer authentieke kachel met een klassieke uitstraling. De haard beschikt over een deur aan de voorkant, maar ook een zijvuldeur. Hierdoor kunnen er houtblokken van maar liefst 60 centimeter in de haard. Net als de DRU 78 MF beschikt deze haard over een airwash-systeem, waardoor de ruit mooi lang schoon blijft en u uitgebreid kunt genieten van deze haard.
  • DRU 55 CB:

   De Dru 55 CB is een klassieke houtkachel vervaardig uit gietijzer. De haard heeft een front vuurzicht wat betekent dat het vuur alleen vanaf de voorkant zichtbaar is. De haard biedt een rendement van maar liefst 80% en verwarmd de woning daarmee zeer effectief en efficiënt. De haard kan zowel branden op hout als op kolen.