• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Cinewall met haard

Ontdek wat mogelijk is

Bij Haardenexpert bent u aan het juiste adres voor een cinewall met haard. Op deze pagina vindt u alles over deze populaire haardopstelling. Wij vertellen u welke brandstof het meest geschikt is en wat de mogelijkheden, voordelen en vuurzichten zijn. Ook geven we antwoord op de meestgestelde vragen en vertellen we u meer over de cinewall kosten.

Wat is een cinewall?

Wij leggen het uit

Een cinewall kunnen we ook wel een tv wand noemen. Het is een manier van het integreren van de televisie en de haard in uw interieur. Bij een cinewall wordt zowel de haard als de televisie onder elkaar ingebouwd, dat resulteert in een naadloze en stijlvolle toevoeging aan de ruimte. Het doel van een cinewall is om een prachtige thuisbioscoop te creëren, waarin de uitstraling van het design hand in hand gaat met de functionaliteit.

Een cinewall biedt niet alleen een strakke en moderne uitstraling, maar maakt ook optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Door de haard en televisie in de wand in te bouwen, ontstaat er niet alleen een strakke look, maar ook extra ruimte voor opbergruimtes en decoratieve elementen. Het resultaat is een multifunctionele cinewall die niet alleen dient als het middelpunt van de woonkamer, maar ook als een functionele en stijlvolle oplossing voor het organiseren van elektronica, boeken en decoratieve accessoires.

Offerte aanvragen

Ons aanbod cinewalls

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod cinewalls aan. Een cinewall kan precies zo worden gemaakt zoals u dat wilt. Over de verschillende afmetingen, materialen, merken en designs adviseren wij graag.

Met strakke kolom Een gladde ombouw van vloer tot plafond. Verder zitten er geen verspringen, nissen of diepteverschillen in.
Met boekenplanken Hier kunt u accessoires plaatsen, die uw interieur karakter geeft, zoals een mooie vaas of plant.
Met kastruimte of opbergnissen In de kast/opbergnis is er ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met soundbar-uitsparing Een perfecte integratie van de soundbar in het meubel, met uitsparing voor de luidspreker.
Met zwevend-plateau Door de haard te monteren op een zwevend plateau, ontstaat een modern en ruimtelijk effect.

Advies bij u thuis

Onze thuisadviseur komt graag bij u op langs om u te voorzien van advies over de vele mogelijkheden. Is een cinewall de het beste idee of moet het een exclusieve tv-wand worden? Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Neem nu contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Afspraak maken

Kies voor een unieke en luxe cinewall

Met extra opbergruimte

Kiest u voor een cinewall met haard, dan zorgt u voor een unieke presentatie van uw televisie. En dat met handige opbergruimtes. Ondanks zijn bescheiden omvang neemt het weinig ruimte in beslag, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met beperkte beschikbare ruimte. Een tv-cinewall zorgt juist voor extra opbergruimte, aangezien er voldoende ruimte is voor diverse opbergvakken, lades en kasten. Zo vormt het niet alleen een prachtige aanvulling op uw interieur, maar het is ook een zeer praktische oplossing.

Kiest u voor strak, landelijk of juist klassiek?

Kiest u voor strak, landelijk of juist klassiek?

Maak het verschil met decoratiepanelen

Maak het verschil met decoratiepanelen

Landelijke look met echt hout

Landelijke look met echt hout

Handig die extra opbergruimte

Handig die extra opbergruimte

Wees origineel met een exclusieve wijnkoeler

Wees origineel met een exclusieve wijnkoeler

Offerte ontvangen voor een cinewall met haard?

Wij helpen u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is bij een cinewall met haard. Ik maak graag een realistische 3D-tekening voor u zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.
Offerte aanvragen

Diverse brandstoffen cinewall met haard

Gashaard of elektrisch

Denk goed na over het type brandstof van de open haard bij de cinewall. Echte openhaarden worden vandaag de dag nauwelijks nog gebruikt, omdat er geen ruit voorzit en de haard dus minder rendabel brandt. Ze zijn te vervuilend, brandgevaarlijk en verwarmen niet effectief. Een cinewall met open haard is daarom niet aan te raden, een cinewall met gashaard of cinewall met elektrische haard wel.

Cinewall op maat laten maken

Neem gerust contact met ons op

Het grootste voordeel van een cinewall op maat te laten maken, is dat u deze compleet naar eigen wensen vorm geeft. Gaat u liever voor een minimalistische stijl? Of toch liever opbergvakken, lichtspots en geluidsinstallaties? Wanneer u uw cinewall op maat laat maken, heeft u de keuze uit talloze afwerkmaterialen. Van beton, leer en hout tot stof, metallic en staal. Wilt u hier een vrijblijvende kostenindicatie voor? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

De voordelen op een rij

Sfeer en warmte ineen

Sfeer en warmte ineen

Een cinewall is dé perfecte thuisbioscoop

Totaaloplossing

Totaaloplossing

Eén centrale plek in woonkamer voor haard en tv

Nette afwerking

Nette afwerking

Kabels en snoeren keurig weggewerkt in het meubel

Maatwerk mogelijk

Maatwerk mogelijk

Alle interieurstijlen en afwerkingen mogelijk

Ontdek meer

Over een cinewall met haard

Cinewall exclusief

Project: Exclusieve cinewall

Bij dit kantoorpand hebben wij een cinewall geplaatst in de ontvangstruimte.
Bekijk project
Installatie en kosten cinewall

Blog: De kosten / installatie van een cinewall

Onze expert heeft alles overzichtelijk voor u op een rij gezet.
Lees verder
Haard en tv-nis: cinewall

Project: Cinewall met haard en tv-nis

Een cinewall met haard en tv nis zorgt voor een mooie strakke en moderne uitstraling.
Bekijk project

Wat kost een cinewall?

Diverse vuurzichten

De cinewall kosten lopen sterk uiteen. De verschillende mogelijkheden maken het moeilijk om een specifieke prijs te bepalen. Dit komt bijvoorbeeld door de keuze uit een kant-en-klare cinewall of een maatwerk cinewall, en de verschillende opties qua afwerking, materialen en het type haard.

Bij een cinewall is er mogelijkheid tot een aantal verschillende vuurzichten bij de haard: eenzijdig/front, tweezijdig, driezijdig of doorkijk. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Eenzijdig Vuur vanaf 1 kant. De meest gekozen optie.
Tweezijdig Vuur vanaf 2 kanten. Asymmetrische look.
Driezijdig Vuur vanaf 3 kanten.
Doorkijk Kijk door de haard heen.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot realisatie

We denken mee van advies en ontwerp tot installatie. Hiervoor hebben wij een geheel eigen aanpak:

Haardadvies Niet elke haard past bij uw wensen en is geschikt voor een haardopstelling. Onze adviseur denkt met u mee en helpt u de juiste haard te kiezen.
Extra opties en mogelijkheden Opbergruimte met kasten/lades, natuursteen, boekenplanken, wijnkoeler, tv-nis etc.
Realistische 3D-tekening Met een uniek tekenprogramma maken wij een virtuele tekening waarmee u een goed beeld krijgt van het eindresultaat.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker realiseert uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Onze adviseur helpt u graag. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak voor advies aan huis.

Cinewall met haard

De meestgestelde vragen

De kosten van een cinewall met haard lopen sterk uiteen. Hoeveel een cinewall tv kost kunnen we niet precies zeggen. In dit blog over cinewall kosten laten we met handige tabellen zien wat u kwijt bent voor een cinewall met open haard.

Een cinewall kunnen we ook wel een tv wand noemen. Bij een cinewall worden de haard en de televisie onder elkaar ingebouwd wat een prachtige thuisbioscoop oplevert.

De afmeting van uw televisie is belangrijk voor het maken van de tv-nis. Een bijpassende haard is nodig, het liefst even groot of groter dan de televisie. Verder is plaatmateriaal nodig (brandwerend bij een gashaard of houtkachel), afwerkingsmateriaal en accessoires naar wens.

Bij een houtkachel moet u rekening houden met de warmte-afgifte van de haard. Haard en rookkanaal bereiken bijzonder hoge temperaturen waardoor de bovenhangende tv warm kan worden. Dit is slecht voor de apparatuur en daardoor raden wij het af om een tv boven de houtkachel te hangen. De tv kan wel (op voldoende afstand) naast de kachel worden geplaatst.

Jazeker. Het grote voordeel van deze opstelling is dat kabels en andere apparatuur op een mooie manier kan worden ingebouwd of weggewerkt.

Een cinewall kan helemaal gemaakt worden hoe u het wenst. Opbergruimte in de vorm van kasten, lades of een nis is allemaal mogelijk. 

Een cinewall met soundbar is een goede oplossing als u de geluidsapparatuur wilt inbouwen in de opstelling. Zo creëert u een perfecte wand, waarin de haard, tv en soundbar op een mooie manier worden gepresenteerd.

Dit is geheel afhankelijk van de type cinewall. Kiest u voor een gashaard dan is een gasleiding noodzakelijk. Bij een elektrische haard is een stopcontact in de nabijheid van de cinewall wel erg handig. Onze adviseurs denken graag met u mee over wat er allemaal bij komt kijken.

Bent u handig en beschikt u over de juiste apparatuur? Dan kunt u een cinewall zelf installeren. Heeft u twee linkerhanden? Dan is het verstandig om de installatie uit te besteden. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze te maken.

Dit is geheel afhankelijk van de levertijd van de haard en de drukte. Gemiddeld genomen is er in de najaars- en winterperiode een langere levertijd dan in de zomerperiode. Wilt u meer weten over de actuele levertijd? Informeer hierover bij onze adviseurs.

Een aantal aspecten zijn van belang om de ideale afmeting van de cinewall te bepalen. Deze vallen doorsnee genomen onder de onderstaande punten:

  • De ruimte waarin de cinewall wordt geplaatst
  • De grootte van de tv
  • Extra mogelijkheden. Zoals opbergruimte, boekenplanken etc.

Valt de keus toch niet op een cinewall met haard?

Kies dan voor een kastenwand, haardmeubel of plateau

Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakater. Bij een open haard wand met tv wordt de haard een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje. Een haard met meubel is vrijwel altijd te verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel of elektrische haard of sfeerhaard. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard op een strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.