• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Grande Nobles Basis

Houtkachels
€ 3.592

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Grande Nobles Basis

De Altech Grande Noblès Basis houtkachel is de basisuitvoering van de Grande Noblès serie. Het merk Altech heeft jarenlange ervaring met het bouwen van houthaarden met alternatieve technologieën. Met de Grande Noblès serie is duurzaam hout stoken in de toekomst nog steeds een optie. Kenmerkend voor het basismodel is de imposante stookkamer, waarmee de haard grote vertrekken tot 210 m3 verwarmt.

De mix van gietijzer en speksteen in de Grande Noblès Basis kachel

Tot de alternatieve technologieën van Altech behoort het bijzondere speksteen. Het is een natuursteen met handige eigenschappen. Zo is het in staat om de warmte goed op te nemen, vast te houden en langzaam uit te stralen. Dankzij de accumulerende eigenschappen, lopen de temperaturen in de stookkamer hoog op. Daardoor verbrandt het hout beter en blijven er minder reststoffen over. Het speksteen zorgt dus voor minder C02 uitstoot, én het ziet er fraai uit! Om het speksteen zit een gietijzeren frame, wat de haard robuust en chique tegelijk maakt.

De heerlijke warmte van de Grande Noblès Basis speksteenkachel

De warmte die de Grande Noblès Basis kachel uitstraalt, is vergelijkbaar met de warmte van de zon. De infraroodstralen stralen de warmte uit naar elk oppervlak. Een traditionele houthaard zorgt misschien voor warme luchtstromingen. Deze haard zorgt ervoor dat alle meubels, wanden, plafonds en vloeren in de ruimte warm worden en blijven. En dat tot wel 10 uur na het doven van het vuur. De haard heeft een vermogen tussen de 3 kW en 11 kW en een rendement van 80%.

Uitbreidmogelijkheden van de Grande Noblès Basis haard

Om deze haard perfect aan te laten sluiten op het interieur, kunt u het speksteen en gietijzer in diverse kleurencombinaties bestellen. Het speksteen heeft een mooie naturelkleur, maar kan behandeld worden met een vuurvaste lak in de kleuren lichtgrijs, antraciet en zwart. Ook het gietijzer is in één van deze kleuren verkrijgbaar. De Grande Noblès Basis speksteenhaard is het basismodel uit de serie. Er zijn dus diverse uitbreidmogelijkheden. Het basismodel staat op vier gietijzeren pootjes, maar is tevens verkrijgbaar met houtvak. Hierdoor komt de stookkamer hoger te staan. Een tweede optie is het toevoegen van een oven boven de stookkamer. Dit kan bij zowel de Altech Grande Nobles Gourmet als de Altech Grande Nobles Complet. In beide bereidt u eenvoudig verse broodjes, pizza’s of andere lekkernijen!

Altech Grande Noblès Basis kachel kopen?

Heeft de Altech Grande Noblès Basis houtkachel uw interesse gewekt? Vraag bovenaan deze pagina een vrijblijvende aanbieding aan of kom een kijkje nemen in onze showroom in Apeldoorn of Rijssen!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Altech Nobles én Grande Nobles

Verschillende varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Nobles Basis 55x52x35cm Basismodel
Altech Nobles Depot 55x70x35cm Met houtvak
Altech Grande Nobles Basis 63x64x41cm Basismodel
Altech Grande Nobles Depot 63x79x43cm Met houtvak
Altech Grande Nobles Gourmet 63x89x43cm Met kookgedeelte
Altech Grande Nobles Complet 62x105x43cm Met kookgedeelte en houtvak

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Grande Nobles Basis Houtkachels

De Altech Grande Nobles Basis is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding