• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Max B

Houtkachels
€ 4.358

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Max B
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Max B

Deze speksteenhaard is een moderne haard van het merk Altech. Dankzij het unieke speksteen houdt de haard een hoop warmte vast. Daarnaast heeft de Altech Max B een moderne uitstraling. Met het stalen frame ziet de haard er bijzonder luxe en strak uit. Heeft u een modern ingerichte woning? Dan past deze haard daar zeker bij!

Het uiterlijk van de Altech Max B kachel

De Altech Max B haard is met zijn 89 cm hoogte een compacte haard. Toch is het vuurbeeld overduidelijk zichtbaar. De haard is voorzien van een grote ruit, waardoor u vanuit de woonruimte heerlijk van het vuur kunt genieten. De haard heeft een geïntegreerde deurgreep met luchthendel, die u eenvoudig opent en sluit met de meegeleverde sleutel. Doordat de deurgreep en luchthendel naadloos zijn weggewerkt en de haard compleet is afgewerkt met gietijzer, heeft de Altech Max B een strak uiterlijk. Het gietijzer is in de kleur lichtgrijs, antraciet of zwart verkrijgbaar.

De voordelen van de Max B speksteenhaard

Speksteen is een natuursteen met handige eigenschappen. Zo houdt het speksteen warmte lang vast. Dat is dan ook één van de redenen dat het merk Altech heeft gekozen om speksteen te gebruiken in deze houthaard. Doordat speksteen warmte goed vasthoudt, lopen de temperaturen in de stookkamer hoog op. Het hout verbrandt beter, waardoor er weinig reststoffen achterblijven. Denk aan as, roet en fijnstof. Daardoor hoeft u de haard minder vaak schoon te maken én blijft de lucht in de woonkamer gezond.

De Altech Max B houthaard geeft stralingswarmte

Traditionele houthaarden stralen warmte uit middels een zogenoemde convectiewarmte. Daarbij ontstaan warme luchtstromingen. Warme luchtstromingen hebben als nadeel dat niet alles dat zich in de ruimte bevindt ook daadwerkelijk warm wordt. Bij de Altech Max B haard werkt dat anders. Het speksteen straalt warmte uit middels infraroodstralen. Daarbij wordt alles in de ruimte warm. Uw meubels, wanden én uzelf.

Altech Max B houtkachel kopen?

Deze haard is geschikt voor kleine én grote ruimtes. Dat is te danken aan het vermogen van 3 kW tot 9 kW. Dat betekent dat er altijd wel een ruimte is in de woning waar de kachel past. Wilt u meer informatie over deze moderne haard? Kom langs in onze showroom in Rijssen om hem of een vergelijkbare haard te bewonderen! Of vraag een vrijblijvende aanbieding aan voor de Altech Max B.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen8,5 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
Hoogte cm89cm
Breedte cm50cm
Diepte cm44cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Max B Houtkachels

De Altech Max B is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding