• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Gashaard onder tv

Haard onder tv
€ 8.325

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Gashaard onder tv

Dit is een 3D-voorbeeldtekening van de opstelling gashaard onder tv van 1,60 meter breed die wij graag voor u maken. Op zoek naar een iets andere variant van deze opstelling? Uiteraard kunt u op elk moment online een persoonlijk en vrijblijvende offerte aanvragen

Genieten van een prachtige natuurfilm, het heerlijke vlammenspel én warmte van een gashaard? Dat kan met een gashaard onder tv opstelling. Een gashaard onder de tv voegt echt wat toe aan uw woonkamer. Een combinatie van haard en tv versterkt elkaar en zorgt voor een prachtig interieur in uw woning. Meer weten? Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.

Een gashaard onder tv

Een gashaard plaatst u niet zomaar onder een tv, want niet iedere situatie of opstelling is geschikt. Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waar haard, opstelling en afvoerkanaal aan moeten voldoen, voordat u een gashaard onder de tv kunt plaatsen. Het belangrijkste aandachtspunt is de warmte-afgifte van de gashaard. Immers wordt de levensduur van de bovenhangende tv flink verkort als deze langdurig wordt blootgesteld aan een hogere temperatuur.

Voorkom warmte-afgifte: plaats de tv in een (stalen) tv-nis

Een (stalen) tv-nis maakt het mogelijk om een gashaard onder de tv te installeren. De nis, eigenlijk een soort opening of holte in de muur, zorgt ervoor dat de opstijgende warmte vanuit de haard de tv niet of nauwelijks bereikt. Zo voorkomt u dat de bovenhangende tv te warm wordt. Zo blijft de levensduur van de tv behouden. Een tv-nis heeft niet alleen een functioneel voordeel, maar is ook een verrijking van het interieur. Een strakke gashaard onder tv met een industriële look past namelijk erg goed bij een stalen tv-nis. Zo vormt het een prachtig geheel en ontstaat er een mooi totaalplaatje. Bent u meer gecharmeerd van een tv-nis met led-verlichting? Ook dat is mogelijk. Informeer bij onze adviseurs naar de mogelijkheden of bekijk ons volledige aanbod haard onder tv.

Geen nis? Zorg voor ruimte tussen gashaard en tv

Wilt u liever geen tv-nis? Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is tussen de gashaard en de tv. Haardenexpert adviseert een minimale afstand van zo’n 30 centimeter tussen de bovenzijde van de haard en de onderzijde van de tv. Zo is opstijgende warmte voldoende afgekoeld voordat deze de tv bereikt. Daarnaast is het verstandig om de gashaard onder tv verdiept in te bouwen en iets terug te plaatsen in de muur. Zo voorkomt u dat de stralingswarmte de gashaard aan de voorzijde verlaat en de tv bereikt.

Welke gashaard plaatst u onder uw tv?

Bij Haardenexpert begrijpen we heel goed dat het lastig kiezen is tussen de vele gashaarden die worden aangeboden. Graag helpen wij u verder zodat u zeker weet dat u de juiste gashaard kiest die voor uw situatie geschikt is. De meest populaire haard is ongetwijfeld de inbouw gashaard. Deze gashaard is ervoor gemaakt om in een wand of gevel te plaatsen en is daardoor zeer geschikt als gashaard onder tv. Er zijn verschillende soort inbouw gashaarden.

Er zijn modellen met een:

 • Horizontale / brede ruit
 • Verticale / hoge ruit
 • Vierkante ruit

Onze adviseurs vertellen u graag welk model gashaard het beste bij u past. Eventueel maken we een prachtige 3D-tekening zodat u een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. Wilt u meer informatie over uw droom gashaard? Kom dan langs in onze showroom of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kies voor een maatwerk gashaard onder tv

Bij Haardenexpert kunt u terecht voor al uw wensen. Heeft u een unieke gashaard opstelling in gedachten? Onze adviseurs helpen u graag verder, van ontwerp tot realisatie. Bij ons is met maatwerk dan ook alles mogelijk. Van een klassieke uitstraling tot een design opstelling. Haardenexpert werkt met hoogwaardige materialen, waardoor de opstelling de gewenste look-en-feel krijgt. Daarbij houden we rekening met het huidige woon interieur zodat het een mooi geheel vormt. 

Een gashaard onder tv kopen bij Haardenexpert

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een luxe opstelling of neem contact op voor haardadvies. Wij luisteren graag naar uw wensen, om er samen iets moois van te maken.

Productspecificaties

Type haardGashaard
VuurzichtFront/1-zijdig
Tv-positieBoven de haard
Interieurstijl meubelStrak/Modern
Kleur ombouwCremewit, Lichtbruin
MateriaalStucwerk
MerkHaardenexpert
Afmeting haard in cm (BxH)120x42cm
Afmeting meubel in cm (BxHxD)160x260x50cm
Extra optiesLED-spots, Terugvallende plint, Kasten, Lades, (Boeken)planken

Gerelateerde categorieën

ons aanbod haardmeubel

Ons aanbod haardmeubels

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakter. Een haard met meubel is vrijwel altijd verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel, elektrische haard of sfeerhaard. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Tijdelijk een GRATIS 3D visualisatie t.w.v. €95,- ontvangen? Maak direct een afspraak

Meeste gestelde vragen

Met antwoord van dé Expert

Onder een haardombouw verstaan wij een gladde ombouw om de haard, van vloer tot plafond. Hierin zitten geen verspringen, nissen of diepteverschillen.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? Dit is een strakke kolom/koof die om de haard wordt gebouwd. Simpel, strak en tijdloos. Een ombouw kan op drie verschillende manieren worden opgeleverd: stucklaar, behangklaar en sausklaar.

Een opstelling met elektrische haard wordt standaard sausklaar opgeleverd. Een opstelling met gashaard of houtkachel wordt standaard stucklaar opgeleverd.

 1. Stucklaar
  Kiest u voor een stuckklaar afwerkingsniveau dan zijn de plaatmaterialen in het meubel niet naadloos met elkaar verbonden, maar ‘koud’ tegen elkaar aangezet. De platen worden dan rechttoe-rechtaan bevestigd met houten regelwerk. Het naadloze effect ontbreekt daarom ook.

 2. Behangklaar
  Behangklaar betekent dat de plaatmaterialen in het meubel naadloos met elkaar verbonden worden, omdat ze ‘in verstek’ gezaagd zijn. In verstek zagen wil zeggen dat 2 plaatmaterialen in een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) worden gezaagd zodat ze exact op elkaar aansluiten. Zo ontstaat een naadloos geheel. Verder zijn gaten en kieren dicht geplamuurd. Zo heeft u een egaal eindresultaat waar u direct een behang op kunt aanbrengen.

 3. Sausklaar
  Bij een sausklaar meubel is de ondergrond zo glad mogelijk. Net als bij behangklaar worden de naden van het meubel ‘in verstek’ gezaagd. Dit zorgt voor een naadloos geheel. Verder wordt er een extra afwerklaag over het gehele meubel aangebracht voor een optimaal, egaal eindresultaat. Dit is meteen ook het verschil met behangklaar waarbij deze extra afwerklaag ontbreekt.

Dit is een 3D-interieurontwerp van uw droomopstelling. Het biedt u een unieke kans om het eindresultaat in zijn geheel te bewonderen door middel van een fotorealistische tekening. Denk aan het haardmeubel in combinatie met lichtinval door uw ramen, licht-schaduwwerking met uw meubilair en lampen, uw vloer- en wandkleuren en de lengte/breedte verhouding in de ruimte.

Bij onze manier van werken kunt u het volgende verwachten:

1. Persoonlijk: in een persoonlijk adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en ideeën.
2. Professioneel, we kijken of uw dromen ook technisch haalbaar zijn en geven passend advies.
3. Beeldend, we tekenen uw gewenste opstelling op schaal als schets of fotorealistisch.
4. Transparant, we zetten alles duidelijk op een rij in een vrijblijvende offerte.

Wij werken naar een eindresultaat waarbij u helemaal tevreden bent met wat u in huis haalt.

De woonwens van “een haard passend in mijn interieur” willen wij graag voor u waarmaken. Daarvoor vindt u in ons assortiment zowel losse haarden als haarden geïntegreerd in een mooi haardmeubel. Met keuze uit 1200+ type haarden valt er veel te kiezen. Onze kracht ligt in een persoonlijk, eerlijk en technisch goed advies. Wij van Haardenexpert laten uw interieur graag ‘vlammen’.

Van alles. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld decoratief plaatmateriaal van Decolegno met een look & feel zoals:

 • Houtlook
 • Steen of beton
 • Metallic
 • Stof & leer
 • Unikleuren

Andere materiaal afwerkingen waarvoor u kunt kiezen zijn bijvoorbeeld eiken fineer, akoestische wandpanelen of natuursteen. Dit kan een lastige keuze zijn. Wilt u graag een haardadviseur hierover spreken? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Jazeker is dit mogelijk. In ons voorbeeld hebben wij gekozen voor de meest gevraagde maatvoering. Maar bij ons kunt u terecht voor maatwerk en daarom is het geen probleem als u graag andere afmetingen wenst. 

Vraag hiervoor om haardadvies van een expert. Uiteraard kunt u op elk moment online uw wensen kenbaar maken door een persoonlijk en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja! U bent van harte welkom in een van onze twee luxe haardenshowrooms. U vindt ons in het Twentse Rijssen (Overijssel) en in het centraal gelegen Apeldoorn (Gelderland). Graag leiden wij u rond langs de verschillende opstellingen met de mooiste haarden en gaan met u om tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Hopelijk tot snel!

Offerte ontvangen voor een opstelling?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Gashaard onder tv Haard onder tv

Combineer twee belangrijke elementen tot één fantastische blikvanger met een gashaard onder tv. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies uw eigen look & feel.

Ontvang aanbieding