• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Bio-ethanol wandhaard

Bio-ethanol wandhaard

Ons assortiment

Een bio-ethanol wandhaard is een haard met echte vlammen, echte warmte, maar zonder rookkanaal. Decoratief en verwarmend. Voor op de wat koudere dagen is dit type haard heel geschikt als tweede warmtebron. De temperatuur in de kamer stijgt zeker weten. Tegelijkertijd geldt dat de haard niet ingezet kan worden als hoofdverwarming.

Wij bieden kwalitatieve bio-ethanol wandhaarden aan. Bekijk hier ons assortiment of kom eerst meer te weten over warmteafgifte, vuurbeeld, voor-en nadelen en installatie mogelijkheden.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

bio ethanol wandhaard

Warmte bij een bio-ethanol wandhaard

Alles op een rij

De warmteafgifte van een bio-ethanol wandhaard is hoger dan bij een elektrische haard. In ons assortiment hebben wij bio-ethanol wandhaarden met een vermogen dat varieert tussen de 3 kW en 10 kW. Het is open vuur dus de haarden hebben geen glasruit. De warmte is meteen voelbaar.

Vuurbeeld van haard op bio-ethanol

Heldere vlammen

De vlammen bij een bio-ethanol zijn zeer realistisch want het is geen projectie, maar echt vuur. Wel is het een ander soort vlambeeld dan bij een hout- of gashaard. De brander is zo gemaakt dat er een rechte vuurlijn te zien is.

Om een rustig en stabiel vuurbeeld te creëren plaatst u de haard niet pal in een doortocht, maar op een tochtvrije plek. Omdat het open vuur is, zal trek in de ruimte of een briesje van openslaande (tuin)deuren van invloed zijn op de stabiliteit van het vlambeeld. Tegelijk geldt dat u de ruimte regelmatig moet ventileren zodat er voldoende zuurstof in de ruimte is.

bio ethanol muur haard

Voor- en nadelen bio-ethanol wandhaarden

In ons assortiment

Voordelen
✔️ Echt vuur
✔️ Echte warmte, direct voelbaar
✔️ Minimalistisch en strak design
✔️ Geen rookkanaal nodig, daardoor veel plaatsingsvrijheid
✔️ Makkelijk zelf te installeren met ophangbeugel
Nadelen
❌ Regelmatig bio-ethanol bijvullen (na 5 tot 9 uur, afhankelijk van type brander).
❌ Het vuur is niet op afstand te bedienen.
❌ Niet altijd een stabiel vlambeeld omdat het open vuur is zonder glas(deur).

Veelgestelde vragen over bio-ethanol wandhaard

Dit moet u weten

Dit is een vloeibare, biologische brandstof afkomstig uit planten zoals suikerriet of mais. Het is een veilige, schone en duurzame energiebron.

  • De haard moet geplaatst worden tegen een brandbestendige muur (deze kan ook gemaakt worden door middel van een voorzetplaat/wand).
  • Plaats de haard niet dichtbij brandbare materialen zoals gordijnen; het is namelijk wel open vuur. 
  • Gebruik kwalitatieve bio-ethanol voor een geurloze verbranding. 
  • De brander alleen bijvullen als de haard afgekoeld is.

De bio-ethanol haard moet van RVS materiaal zijn, omdat er anders roestvorming optreedt. Ons advies is om de wandhaard op een plek te installeren die beschut is tegen regen en wind. In de winter doet u er verstandig aan om de haard van de wand te demonteren en binnen op te bergen.

bio ethanol haard voor aan de muur

Installatie wandhaard op bio-ethanol

Eenvoudige montage

De installatie van een bio-ethanol wandhaard aan de muur is relatief eenvoudig uit te voeren met een ophangbeugel en een aantal schroeven. Afhankelijk van het model kunnen er extra bevestigingsgaten nodig zijn om het gewicht van de haard te ondersteunen.

Wel geldt dat de wand waar de haard aankomt van onbrandbaar materiaal moet zijn. Denk aan beton of baksteen. Heeft u een gips- of houtwand? Geen probleem, u kunt nog steeds kiezen voor een bio-ethanol wandhaard. Door een onbrandbare constructie achter de haard te maken is dit zo opgelost. Zorg er verder voor dat er minimaal 1 meter afstand zit tussen de bio-ethanol wandhaard en brandbare voorwerpen zoals meubels en gordijnen.

bio ethanol wand haard

Wandhaard op bio-ethanol kopen?

Vuur aan de muur

Op zoek naar echt vuur met warmte en een uniek design? Kies voor een bio-ethanol muur haard. Stijlvol, duurzaam én relatief makkelijk te installeren omdat u geen rookkanaal nodig heeft.

Wilt u graag advies over een bio-ethanol wandhaard voor aan de muur? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of start nu een chat met een van onze haardenadviseurs.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met bio-ethanol haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op