• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Vision Cook

Houtkachels
€ 5.908

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Vision Cook

Houtvuur gebruiken om de ruimte te verwarmen én om eten te bereiden. Dat is pas multifunctioneel. De Altech Vision Cook houtkachel uit de Vision serie van het merk Altech maakt dat mogelijk. Bekijk hieronder meer bijzondere eigenschappen van de Vision Cook.

Altech Vision Cook speksteenhaard inclusief bakoven

Deze voorzethaard is voorzien van handige zijdeur. Via die zijdeur vult u de haard eenvoudig met brandhout. Als het hout eenmaal brandt, kunt u via de grote ruit aan de voorzijde heerlijk genieten van het mooie vlammenspel. Boven de brandkamer bevindt zich de bakoven met kookplaat. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt de bakoven gebruiken om eten op te warmen, pizza’s te bakken of gourmethapjes te bereiden.

De spekstenen mantel van de Vision Cook

Als we kijken naar het uiterlijk van deze haard, valt de spekstenen mantel als eerste op. Speksteen is een vuurbestendige natuursteensoort. De reden dat speksteen is gebruikt, is dat het materiaal warmte lang kan vasthouden. Het straalt de warmte via infraroodstralen langzaam uit. De gehele ruimte zal warm aanvoelen, zelfs als het vuur al is gedoofd. De Vision Cook speksteenhaard geeft voldoende warmte af om ruimtes tussen de 70 m3 en 240 m3 te verwarmen.

Minimaal houtverbruik met de Vision Cook speksteenkachel

Altech is al jaren bezig met het optimaliseren van het verbrandingsproces. Ze zijn daar al zodanig ver mee, dat het hout en de reststoffen daarvan bijna helemaal verbranden. Daardoor is minimaal hout nodig voor maximale warmte. Dat uit zich in het rendementspercentage. Het rendement van de Vision Cook houthaard is 76%.

Kies voor authenthiek of modern

Het speksteen van de haard is leverbaar in een naturel of zijdeglans kleur. Hiermee behoudt u de authentieke uitstraling van de haard. Liever een modernere haard? Dan heeft u de keuze om zowel het gietijzer in de haard als het speksteen in dezelfde kleur te laten spuiten. Zo creëert u een lichtgrijze, antracieten of zwarte haard.

Altech Vision Cook kachel kopen?

Wilt u ook genieten van het prachtige vlammenspel én van goed eten, op houtvuur bereid? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor de Vision Cook haard of kom een kijkje nemen in onze showroom in Apeldoorn of Rijssen.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand, Met oven
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen13,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder kookgedeelte

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Vision 69x71x66cm Basismodel
Altech Vision Cook 69x101x66cm Met kookgedeelte

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Vision Cook Houtkachels

De Altech Vision Cook is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding