• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Op zoek naar een elektrische haard inbouw?

Op zoek naar een elektrische haard inbouw?

U vindt hier uw nieuwe elektrische inbouwhaard

Als u op zoek bent naar een inbouwhaard dan is de elektrische inbouwhaard het overwegen waard. Bij de aanschaf zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden: maatvoering, vuurzicht, vuurtechniek en design.

Het is belangrijk om te weten welke afmeting bij u in de ruimte past en vanaf hoeveel zijden u naar het elektrische vuur wilt kijken. Ook speelt de manier van inbouwen een belangrijke rol in het eindresultaat.  Bekijk ons volledige assortiment op deze paginanof kom langs in onze showroom.

Tip van de expert: Kies voor een van de meest populaire elektrische inbouwhaarden van dit moment: De British Fires elektrische haard. Deze haard heeft een zeer realistisch vuurbeeld en een natuurgetrouw houtset, uiteraard is de inbouwhaard van British Fires ook voorzien van een verwarmingsmodule.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Elektrische haard inbouw

Welke inbouwhaard past bij mij?

4 tips voor een goede aankoop

Bij de aanschaf van een elektrische sfeerhaard inbouw valt er veel te kiezen. Voor een goede aankoop moet u op een aantal zaken letten:

Maatvoering: Welke elektrische haard past bij u in de ruimte?
Vuurzicht: Hoe u naar het vuur wilt kijken. Alleen van voren of juist van meerdere kanten?
Vuurtechniek: Fabrikanten van elektrische haarden gebruiken verschillende vuurtechnieken. Welk vlambeeld spreekt u aan?
Design: Welke kleuren en materialen sluiten aan bij uw wensen en interieurstijl?

Inbouwhaard elektrisch

Elektrische inbouwhaard kiezen

Hoe wilt u het vuur zien?

Bij een elektrische sfeerhaard inbouw valt uit maar liefst vijf verschillende vuurzichten te kiezen:

 1. Front elektrische haard inbouw - Vuur recht van voren
 2. Tweezijdige elektrische haard inbouw - Tweezijdig vlambeeld
 3. Driezijdige elektrische haard inbouw - Links, rechts en van voren vuur
 4. Doorkijkhaard als elektrische haard inbouw - Combineert twee ruimtes
 5. Roomdivider als elektrische haard inbouw - Splitst een ruimte op

Meest gestelde vragen over inbouwhaard elektrisch

Krijg antwoord op uw vragen

Bij het plaatsen van een elektrische inbouw haard moet u rekening houden met de volgende zaken: 

 • De afmeting van de haard

De inbouwhaard is ongetwijfeld de blikvanger van uw woonkamer, maar het is wel aan te raden om een mooie verhouding met de afmetingen van de ruimte te kiezen. 

 • Een stopcontact bij de haard

Voor het branden van de vlammen heeft u geen hout of gas nodig, maar stroom. Het is daarom wel van belang dat de snoerlengte van de inbouw elektrische haard lang genoeg is. 

 • Waterleiding bij een waterdamp haard inbouw

De Faber e-MatriX en e-BoX series creëren vuur met behulp van koude waternevel.

In vergelijking met een inbouw gashaard of houtkachel is een elektrische inbouwhaard veel eenvoudiger. Dat komt omdat er geen echt vuur aanwezig is. Daarom hoeft u geen rekening te houden met aanleg van een dubbelwandig rookkanaal of gasleiding. Slechts het plaatsen van een stopcontact is voor de elektrische inbouwhaard voldoende. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van plug & play. Zet de inbouwhaard op de gewenste plek, doe de stekker in het stopcontact en zet de haard aan. U kunt dan al direct genieten van uw nieuwe haard.

Als u kiest voor een elektrische inbouwhaard met waterdamp techniek, dan is het aan te raden om uw nieuwe haard aan te sluiten op het waternet. Informeer vooraf bij welke haarden dit mogelijk is. Op die manier hoeft u de haard niet regelmatig bij te vullen.

Doordat een elektrische inbouwhaard zo eenvoudig te plaatsen is, maakt dat het de ideale inbouwhaard is voor appartementen en huizen die gasloos worden gebouwd of als u over wilt gaan op een gasloos huis.

Op deze vraag zijn verschillende antwoorden te geven. De keuze is immers reuze en afhankelijk van uw persoonlijke wensen en woonsituatie. In het algemeen geldt dat voor een goede aankoop nagedacht moet worden over vragen als:

 • Welk vuurzicht is wenselijk?
 • Waar komt de haard precies in de ruimte?
 • Is de haard voor sfeer en warmte of alleen voor sfeer?
 • Welke afwerking van kleuren en materialen past bij uw woonstijl?

Ja dat kan. U krijgt dan geen inbouwhaard, maar een inzethaard. Wat is het verschil? Een inzethaard wordt ingebouwd in de bestaande schouw. Een inbouwhaard wordt ingebouwd in een nieuwe situatie. Er is dan nog geen schouw of ombouw aanwezig. Bij vervanging van de oude vuurplek door middel van een elektrische inzethaard kunt u dus de huidige schouw hergebruiken. Zo krijgt uw oude vuurplek nieuw leven.

Als u op zoek bent naar een elektrische open haard inbouw, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Helaas is de vraag "wat kost een elektrische inbouwhaard?" niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn meerdere factoren die de totaalprijs bepalen, zoals uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Wij adviseren en staan ​​u graag bij om samen op zoek te gaan naar uw ideale droomhaard.

De voordelen van een elektrische inbouwhaard op een rij:

1. Wel eenvoudig qua installatie: geen schoorsteen, rookkanalen nodig. Alleen een stopcontact.

2. Wel onderhoudsvriendelijk: een elektrische haard kent praktisch geen onderhoud.

3. Wel plug-and-play Met een druk op de knop ziet u al prachtige vlammen. Te bedienen via smartphone, app of afstandsbediening.

4. Wel duurzaam en milieuvriendelijk: vrij van schadelijke stoffen als fijnstof en CO2 uitstoot. 

5. Wel veilig: Een elektrische inbouwhaard wordt niet warm. Daardoor is deze haard een veilige oplossing als u kleine kinderen of huisdieren heeft.

6. Wel overal te plaatsen: Een rookkanaal is niet vereist, daardoor is de haard eenvoudig te plaatsen op de plek die u wenst.

7. Wel onbeperkte mogelijkheden qua opstelling: aangezien er geen rookkanaal aan te pas komt zijn er weinig voorwaarden of restricties qua opstelling mogelijk. 

De nadelen van de elektrische inbouwhaard:

1. Geen hoofdverwarming: een elektrische haard met verwarming is alleen geschikt voor bijverwarming en niet voor hoofdverwarming.

2. Geen laag stroomverbruik: bij gebruik van de verwarmingsmodule heeft de haard een behoorlijk stroomverbruik.

3. Geen echte vlammen: de vlammen van een elektrische inbouwhaard zijn alleen bedoeld voor sfeer. Het zijn geen echte vlammen.

4. Geen authentieke geur: bij het stoken van hout komt er vaak een natuurlijke geur vrij. Dit is niet het geval bij een elektrische haard.

Elektrische sfeerhaard inbouw

Een elektrische open haard inbouwen

Hoe doe ik dat?

Het inbouwen van een elektrische haard is eenvoudig, omdat deze nauwelijks warmte afgeeft. Dat maakt een grote afstand tussen uw tv en elektrische haard overbodig. Elektrische haarden inbouwen in een tv-meubel gaat makkelijker dan een gas- of houtkachel. Verschillende inbouwcombinaties zijn mogelijk: 

Een haard met tv-nis Combineer tv en haard in een tv-wand. Zo kunt u én tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel. 
Een haard met kastenwand In de wand is ook ruimte voor boeken, woonaccessoires en foto's of lichtspotjes. 
Een haard met plateau Dit is de moderne variant van de klassieke schouw en een perfecte afwerking voor uw haard. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijk materiaal als hout of natuursteen.

elektrische openhaard inbouw

Inbouw elektrische sfeerhaard

Verschillende technieken voor elektrische vuur

In de haardenbranche groeit het aanbod elektrische haarden. Logisch aangezien de diverse bekende haardmerken niet stil hebben gezeten als het om innoveren gaat. Haardleveranciers werken continu aan het verbeteren van elektrisch vuur. De ontwikkeling van de verschillende vuurtechnieken gaat razendsnel. Fabrikanten van inbouwhaarden elektrisch doen er alles aan om het vuur van een houtkachel te evenaren. En ze boeken succes.

Er zijn verschillende vuurtechnieken te onderscheiden: techniek met waterdamp, 3D-Screen of zelfs haarden met een led-technologie.

elektrische haard inbouw

Elektrische openhaard inbouw front

Vuur recht van voren

Een elektrische inbouwhaard met front vuurzicht heeft één ruit en wordt volledig ingebouwd in een wand of meubel. Dit type vuurzicht is uitstekend wanneer u de haard wenst te combineren met uw tv-scherm tot een cinewall. Het voordeel van een cinewall is dat de kabels van de tv en elektrische inbouwhaard netjes weggewerkt kunnen worden.

elektrische inbouwhaard

Een elektrische inbouw hoekhaard

Tweezijdig vlambeeld

Bij elektrische haarden inbouw met tweezijdig vuurzicht zijn de vlammen zowel zichtbaar via de voorruit als zijruit van de haard. Hierdoor krijgt de haard meer diepte en is hij ook vanaf de zijkant te bewonderen. Deze elektrische haard inbouw leent zich uitstekend voor minder grote woningen omdat hij fraai in een hoek kan worden gepresenteerd. 

elektrische openhaard inbouw

Elektrische haard inbouw 3-zijdig

Links, rechts en van voren vuur

Driezijdige elektrische inbouwhaarden hebben naast de voorruit ook twee zijruiten. Kiest u voor een elektrische inbouwhaard 3-zijdig, dan krijgt u een haard die vanaf alle kanten bewonderd kan worden. Erg fraai als middelpunt van een haardmeubel, of meer traditioneel, verwerkt in een strakke ombouw. Zo combineert u alle moderne gemakken van een elektrische haard met de authentieke uitstraling van een traditionele haard.

inbouw elektrische haard

Elektrische inbouw doorkijk

Combineert twee ruimtes

Een elektrische doorkijk inbouwhaard is een haard met twee ruiten: een voorruit en een achterruit. Dit type sfeerhaard elektrisch inbouw wordt vaak gekozen wanneer een binnenmuur aan twee ruimtes grenst. Bij deze elektrische inbouwhaarden kunt u vanuit beide zijden genieten van het vlammenspel. Dit type elektrische haard inbouw is bijvoorbeeld prachtig in een buitenmuur die aan uw achtertuin grenst. Zo kunt u zowel van binnen als van buiten de vlammen bewonderen. 

inbouwhaard elektrisch

Elektrische open haard inbouw ruimteverdeler

Splitst een ruimte op

Roomdividers verdelen een ruimte in delen, precies zoals de naam al zegt. Een roomdivider elektrische haard inbouw wordt vaak verwerkt in een binnenmuur. Kenmerkend aan dit type inbouwhaard zijn de drie ruiten: één voorruit, één achterruit en één zijruit. Zo is een roomdivider haard een uiterst stijlvolle manier om de overgang tussen twee woonruimtes te accentueren.

inbouw open haard elektrisch

Inbouw mét verwarming

Er warmpjes bij zitten

Op zoek naar een elektrische inbouwhaard met verwarming? Nagenoeg alle elektrische haarden beschikken over een verwarmingsfunctie. Wel is het optioneel om de warmtemodule te gebruiken. Als u liever alleen de vlammen ziet zonder de warmte dan heeft u de mogelijkheid om de bijverwarming van de elektrische inbouw sfeerhaard uit te zetten.

Elektrische haard inbouwen

Populaire inbouwmerken

Bij Haardenexpert

British Fires Bekijk alles van British Fires
Dru Bekijk alles van Dru
Element4 Bekijk alles van Element4
Faber Bekijk alles van Faber

elektrische sfeerhaarden inbouw kopen

Elektrische inbouwhaard kopen?

Wij denken graag met u mee

Advies nodig? Neem contact op met een van onze haardenadviseurs. Zij staan u graag te woord om uw droomopstelling van een elektrische sfeerhaard inbouw realiteit te maken. Kom naar onze luxe showroom, vraag een vrijblijvende offerte aan of vraag onze adviseurs telefonisch om advies.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met elektrische haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op