Elektrische haard inbouw

Elektrische haard inbouw

Ons assortiment

Als u op zoek bent naar een inbouwhaard dan is de elektrische inbouwhaard het overwegen waard. Elektrische haarden zijn in verschillende maten en vuurzichten leverbaar. Bij de aanschaf zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden: maatvoering, vuurzicht, vuurtechniek en design.

Het is belangrijk om te weten welke afmeting bij u in de ruimte past en vanaf hoeveel zijden u naar het elektrische vuur wilt kijken. Elke fabrikant van elektrische haarden heeft zo zijn eigen vuurtechniek ontwikkelt. Ook speelt de manier van inbouwen een belangrijke rol in het eindresultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Onze ervaren adviseurs helpen u graag.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

 

Model: Inbouw

per pagina
Sorteer op
Pagina

Elektrische haard inbouw

Welke inbouwhaard past bij mij?

4 tips voor een goede aankoop

Bij de aanschaf van een elektrische haard inbouw valt er veel te kiezen. Voor een goede aankoop moet u op een aantal zaken letten:

Maatvoering: Welke elektrische haard past bij u in de ruimte?
Vuurzicht: Hoe u naar het vuur wilt kijken. Alleen van voren of juist van meerdere kanten?
Vuurtechniek: Fabrikanten van elektrische haarden gebruiken verschillende vuurtechnieken. Welk vlambeeld spreekt u aan?
Design: Welke kleuren en materialen sluiten aan bij uw wensen en interieurstijl?

Inbouwhaard elektrisch

Elektrische inbouwhaard kiezen

Hoe wilt u het vuur zien?

Bij een elektrische inbouwhaard valt uit maar liefst vijf verschillende vuurzichten te kiezen:

 1. Front elektrische haard inbouw - Vuur recht van voren
 2. Tweezijdige elektrische haard inbouw - Tweezijdig vlambeeld
 3. Driezijdige elektrische haard inbouw - Links, rechts en van voren vuur
 4. Doorkijkhaard als elektrische haard inbouw - Combineert twee ruimtes
 5. Roomdivider als elektrische haard inbouw - Splitst een ruimte op

Meest gestelde vragen over inbouwhaard elektrisch

Om antwoord te krijgen op uw vragen

Bij het plaatsen van een elektrische inbouw haard moet u rekening houden met de volgende zaken: 

 • De afmeting van de haard

De inbouwhaard is ongetwijfeld de blikvanger van uw woonkamer, maar het is wel aan te raden om een mooie verhouding met de afmetingen van de ruimte te kiezen. 

 • Een stopcontact bij de haard

Voor het branden van de vlammen heeft u geen hout of gas nodig, maar stroom. Het is daarom wel van belang dat de snoerlengte van de inbouw elektrische haard lang genoeg is. 

 • Waterleiding bij een waterdamp haard inbouw

De Faber e-MatriX en e-BoX series creëren vuur met behulp van koude waternevel.

De voordelen van een inbouw elektrische haard zijn:

 1. Geen uitstoot van schadelijke stoffen (fijnstof of CO2) omdat echt vuur ontbreekt. 
 2. Bijkomend voordeel: zonder verbranding geen roetvorming, geen volle aslade en geen gesjouw met hout of propaanflessen. 
 3. Verder heeft een inbouw elektrische haard geen ingewikkelde installatie nodig, waardoor creatieve en spraakmakende haardopstellingen mogelijk zijn. 
 4. Geen grote afstand tot tv nodig. De haard wordt immers niet zo warm als bij een hout- of gaskachel. 
 5. Geringe inbouwdiepte nodig in vergelijking met bijvoorbeeld een gashaard. Daardoor is de haard bijna op elke plek in de ruimte te installeren.

In vergelijking met een inbouw gashaard of houtkachel is een elektrische inbouwhaard veel eenvoudiger. Dat komt omdat er geen echt vuur aanwezig is. Daarom hoeft u geen rekening te houden met aanleg van een dubbelwandig rookkanaal of gasleiding. Slechts het plaatsen van een stopcontact is voor de elektrische inbouwhaard voldoende.

Op deze vraag zijn verschillende antwoorden te geven. De keuze is immers reuze en afhankelijk van uw persoonlijke wensen en woonsituatie. In het algemeen geldt dat voor een goede aankoop nagedacht moet worden over vragen als:

 • Welk vuurzicht is wenselijk?
 • Waar komt de haard precies in de ruimte?
 • Is de haard voor sfeer en warmte of alleen voor sfeer?
 • Welke afwerking van kleuren en materialen past bij uw woonstijl?

Ja dat kan. U krijgt dan geen inbouwhaard, maar een inzethaard. Wat is het verschil? Een inzethaard wordt ingebouwd in de bestaande schouw. Een inbouwhaard wordt ingebouwd in een nieuwe situatie. Er is dan nog geen schouw of ombouw aanwezig. Bij vervanging van de oude vuurplek door middel van een elektrische inzethaard kunt u dus de huidige schouw hergebruiken. Zo krijgt uw oude vuurplek nieuw leven.

Elektrische haard inbouw

Een elektrische open haard inbouwen

Hoe doe ik dat?

Het inbouwen van een elektrische haard is eenvoudig, omdat deze nauwelijks warmte afgeeft. Dat maakt een grote afstand tussen uw tv en elektrische haard overbodig. Een elektrische haard inbouwen in een tv-meubel gaat daarom makkelijker dan een gas- of houtkachel. Verschillende inbouwcombinaties zijn mogelijk: 

Een haard met tv-nis Combineer tv en haard in een tv-wand. Zo kunt u én tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel. 
Een haard met kastenwand In de wand is ook ruimte voor boeken, woonaccessoires en foto's of lichtspotjes. 
Een haard met plateau Dit is de moderne variant van de klassieke schouw en een perfecte afwerking voor uw haard. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijk materiaal als hout of natuursteen.

elektrische openhaard inbouw

Inbouw elektrische sfeerhaard

Verschillende technieken voor elektrische vuur

In de haardenbranche groeit het aanbod elektrische haarden. Logisch aangezien de diverse bekende haardmerken niet stil hebben gezeten als het om innoveren gaat. Haardleveranciers werken continu aan het verbeteren van elektrisch vuur. De ontwikkeling van de verschillende vuurtechnieken gaat razendsnel. Fabrikanten van elektrische haarden doen er alles aan om het vuur van een houtkachel te evenaren. En ze boeken succes.

Er zijn verschillende vuurtechnieken te onderscheiden: techniek met waterdamp, 3D-Screen of zelfs hologrammen van Flamelusion.

inbouw open haard elektrisch

Inbouwhaard elektrisch met hologram techniek

Flamelusion zeer realistisch elektrisch vuur

De Flamelusion elektrische haard overstijgt de grenzen van iedere traditionele houtkachel of gashaard. De haard, die ontwikkeld is in België, is momenteel een van de meest realistische elektrische haarden die in de markt aanwezig is. Dit elektrische vuur is bijzonder. Met behulp van holografie wordt een heuse vuurillusie gecreëerd. Op zo’n goede manier dat het vlammenspel nauwelijks van echt vuur te onderscheiden is. 

En dat niet alleen. Deze elektrische haard beschikt ook over een moderne en zeer strakke vormgeving, echt houtset en knetterend geluid van brandend hout.

Meer info over Flamelusion

elektrische haard inbouw

Elektrische openhaard inbouw front

Vuur recht van voren

Een elektrische inbouwhaard met front vuurzicht heeft één ruit en wordt volledig ingebouwd in een wand of meubel. Dit type vuurzicht is uitstekend wanneer u de haard wenst te combineren met uw tv-scherm tot een cinewall. Het voordeel van een cinewall is dat de kabels van de tv en elektrische inbouwhaard netjes weggewerkt kunnen worden.

elektrische inbouwhaard

Elektrische openhaard inbouw hoek

Tweezijdig vlambeeld

Bij elektrische haarden inbouw met tweezijdig vuurzicht zijn de vlammen zowel zichtbaar via de voorruit als zijruit van de haard. Hierdoor krijgt de haard meer diepte en is hij ook vanaf de zijkant te bewonderen. Deze elektrische haard inbouw leent zich uitstekend voor minder grote woningen omdat hij fraai in een hoek kan worden gepresenteerd. 

elektrische openhaard inbouw

Elektrische haard inbouw 3-zijdig

Links, rechts en van voren vuur

Driezijdige elektrische inbouwhaarden hebben naast de voorruit ook twee zijruiten. Kiest u voor een elektrische inbouwhaard 3-zijdig, dan krijgt u een haard die vanaf alle kanten bewonderd kan worden. Erg fraai als middelpunt van een haardmeubel, of meer traditioneel, verwerkt in een strakke ombouw. Zo combineert u alle moderne gemakken van een elektrische haard met de authentieke uitstraling van een traditionele haard.

inbouw elektrische haard

Elektrische inbouw doorkijk

Combineert twee ruimtes

Een doorkijkhaard is een haard met twee ruiten: een voorruit en een achterruit. Dit type inbouwhaard wordt vaak gekozen wanneer een binnenmuur aan twee ruimtes grenst. Bij dit type haard kunt u vanuit beide zijden genieten van het vlammenspel. Dit type elektrische haard inbouw is bijvoorbeeld prachtig in een buitenmuur die aan uw achtertuin grenst. Zo kunt u zowel van binnen als van buiten de vlammen bewonderen. 

inbouwhaard elektrisch

Elektrische open haard inbouw ruimteverdeler

Splitst een ruimte op

Roomdividers verdelen een ruimte in delen, precies zoals de naam al zegt. Een roomdivider elektrische haard inbouw wordt vaak verwerkt in een binnenmuur. Kenmerkend aan dit type inbouwhaard zijn de drie ruiten: één voorruit, één achterruit en één zijruit. Zo is een roomdivider haard een uiterst stijlvolle manier om de overgang tussen twee woonruimtes te accentueren.

inbouw open haard elektrisch

Inbouw mét verwarming

Er warmpjes bij zitten

Op zoek naar een elektrische inbouwhaard met verwarming? Nagenoeg alle elektrische haarden beschikken over een verwarmingsfunctie. Wel is het optioneel om de warmtemodule te gebruiken. Als u liever alleen de vlammen ziet zonder de warmte dan heeft u de mogelijkheid om de bijverwarming van de elektrische inbouwhaard uit te zetten.

Elektrische haard inbouwen

Populaire inbouwmerken

Bij Haardenexpert

British Fires Bekijk alles van British Fires
Dru Bekijk alles van Dru
Element4 Bekijk alles van Element4
Faber Bekijk alles van Faber
Flamelusion Bekijk alles van Flamelusion

Dimplex vivente actie

Actie: klusbon t.w.v. €100,-

Bij aanschaf Dimplex Vivente

Nog niet de perfecte haardopstelling gevonden in uw smaak? Maak nu zelf een ombouw/koof voor een elektrische haard met behulp van de juiste klus benodigdheden en materialen. Wij helpen u graag een handje mee: ontvang nu tijdelijk een gratis klusbon ter waarde van 100 euro bij de aanschaf van een Dimplex Vivente elektrische haard*.

elektrische sfeerhaard inbouw kopen

Elektrische inbouwhaard kopen?

Wij denken graag met u mee

Advies nodig? Neem contact op met een van onze haardenadviseurs. Zij staan u graag te woord om uw droomopstelling van een elektrische sfeerhaard inbouw realiteit te maken. Kom naar onze luxe showroom, vraag een vrijblijvende offerte aan of vraag onze adviseurs telefonisch om advies.

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op