Elektrische haard inbouw

Elektrische haard inbouw

Ons assortiment

Wanneer het woord inbouwhaard valt denken de meesten onder ons aan een mooi ingebouwde houtkachel. Aan het geknisper van brandend hout, aan de gele vlammen en aan de typische geur die daarbij vrij komt. Weer anderen denken aan de keren dat ze zich hebben gewarmd aan de vlammen van een gashaard. Ze denken aan het tikkende geluid van de ontsteking gevolgd door de snel ontluikende vlammen. Nog slechts heel weinig mensen denken aan een elektrische inbouwhaard. Elektrische vuur is nog relatief nieuw, relatief onbekend en sowieso nog erg onderschat. En dat is erg jammer, Want de elektrische haard heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt de laatste jaren! Hoog tijd dus om eens wat beter te kijken naar de elektrische haard inbouw.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Model: Inbouw

per pagina
Sorteer op
Pagina

Elektrische haard inbouw

Elektrische haard inbouw

De keuzes en mogelijkheden

Was vroeger elektrisch vuur nog overduidelijk nep en slechts acceptabel voor de haardliefhebber die echt geen andere keuze had, tegenwoordig is de elektrische haard een volwaardig alternatief geworden voor de klassieke haarden gestookt op hout of gas. Ontwikkelingen op technologisch gebied zijn razendsnel gegaan en hebben ervoor gezorgd dat we de elektrische haard van nu echt serieus moeten nemen. Natuurlijk dansende vlammen, levensechte houtblokimitaties, verwarmingselementen en geluidsmodules hebben de elektrische haard naar een geheel nieuw niveau getild. Een niveau waarop de elektrisch haard inbouw een serieuze concurrent is geworden van de klassieke haardsoorten. Steeds meer haardliefhebbers kiezen daarom voor een elektrische haard inbouw. Maar wat zijn nu de voordelen van elektrisch vuur? En zijn er ook nadelen? En waar moet ik op letten als ik kies voor een elektrische haard inbouw?

Realistisch en authentiek

Realistisch en authentiek

Neemt de plaats in van houtkachel of gashaard

Een elektrische haard is in veel opzichten hetzelfde als een houtkachel of gashaard, in andere opzichten zijn er echter grote verschillen. De gelijkenissen zien we in onder andere in het vuurbeeld en in de algemene uitstraling. Fabrikanten van elektrische haarden proberen natuurlijk de klassieke houthaard te imiteren en met behulp van nieuwe technieken hebben ze verbluffende resultaten geboekt. Door middel van slimme belichtingstechnieken en verrassende projecties weet een moderne elektrische haard inbouw het originele vuur verbluffend dicht te benaderen. Zelfs rook is niet meer enkel voorbehouden aan echt vuur. Met behulp van koudwaterdamp wordt zelfs rook tegenwoordig enorm realistisch weergegeven. Een verwarmingselement maakt het plaatje helemaal af. Met een simpele druk op een knop voelt u hoe uw elektrische haard inbouw een weldadige warmte begint te verspreiden. Nu staat niets de authentieke haardbeleving dus nog in de weg!

Meest gestelde vragen over elektrische inbouwhaard

Om antwoord te krijgen op uw vragen

Een elektrische haard inbouwen is veel gemakkelijker dan het inbouwen van een hout-of gashaard. Omdat er geen sprake is van echt vuur is er ook geen sprake van rookgassen en is er ook geen zuurstof nodig voor de ontbranding. Wanneer u kiest voor een elektrische haard dan heeft u geen rookgasafvoerkanaal meer nodig en hoeft u zich nooit zorgen te maken over brandveiligheid. Alles wat een elektrische haard van u hoeft te vragen is een stopcontact, meer niet! Doordat er geen ingewikkelde installatie meer hoeft plaats te vinden biedt een elektrische haard inbouw mogelijkheden die geen enkel ander type haard bieden kan. Een elektrische haard kan worden ingebouwd in een kast of in een wand, in tafels of in allerlei andere soorten meubilair. Neemt u bijvoorbeeld de populaire Dimplex 3 step of Dimplex Ignite serie. Doordat er geen ingewikkelde installaties meer nodig zijn bij een elektrische haard zijn er creatieve en bijzondere opstellingen mogelijk. Omdat er bij een elektrische haard vrijwel geen restricties meer zijn, is het aantal mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Een groot voordeel van elektrische vuur is het feit dat het elektrisch vuur is en geen echt vuur. Dit betekend dat er geen fossiele brandstoffen gebruikt worden waardoor een elektrische haard niet milieubelastend is. Geen ontbranding betekent geen brandstofkosten, geen fijnstof en geen CO2 emissie. Leuk voor uw portemonnee, geweldig voor het milieu en voor de hele wereld om ons heen! Nog een groot voordeel van de elektrische haard is het minimale onderhoud. Omdat er geen verbranding is, is er ook geen roetvorming. Dit betekent dat een elektrische haard inbouw nauwelijks hoeft te worden schoongemaakt. Omdat een elektrische haard geen bewegende delen heeft is bovendien de slijtage nihil. Wanneer u kiest voor een elektrische haard inbouw, dan kiest u voor een haard die garant staat voor jarenlang zorgeloos genieten. Zonder onderhoud, zonder servicebeurten en zonder enige vorm van vervuiling. 

Omdat een elektrische haard nauwelijks warmte ontwikkelt is het inbouwen eenvoudig. Omdat u geen rekening hoeft te houden met de warmte kan de afstand tussen bijvoorbeeld uw tv en uw elektrische haard klein zijn. Een elektrische haard inbouwen in uw tv wand of tv meubel gaat hierdoor veel eenvoudiger dan met een gashaard of houtkachel. In onze showroom hebben we enkele fraaie voorbeelden van dit interieurconcept opgesteld. Deze dienen ter inspiratie, onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van een haardmeubel dat geheel aansluit op uw wensen, uw smaak en uw interieurstijl. Kom geheel vrijblijvend langs of maak een afspraak zodat wij onze aandacht kunnen garanderen.

Elektrische inbouwhaarden zijn er in allerlei formaten en vormen. Grofweg hanteren we 5 basismodellen inbouwhaarden:

  • Front
  • Tweezijdig (hoekmodel)
  • Driezijdig
  • Vrijstaand
  • Roomdivider
  • Doorkijk (tunnelhaard)

Front elektrische haarden inbouw

Frontmodellen hebben 1 ruit en worden volledig ingebouwd in een wand of meubel. 2-zijdige modellen hebben naast de voorruit ook een zijruit. Hierdoor krijgt de haard meer diepte en is hij ook vanaf de zijkant te bewonderen. Deze elektrische haard inbouw leent zich uitstekend voor minder grote woningen omdat hij fraai in een hoek kan worden gepresenteerd. 3-zijdige elektrische inbouwhaarden hebben naast de voorruit 2 zijruiten. Kiest u voor een elektrische haard inbouw 3-zijdig, dan kiest u voor een haard die vanaf alle kanten bewonderd kan worden. Erg fraai als middelpunt van een haardmeubel, of meer traditioneel, verwerkt in een ombouw die een schoorsteen simuleert. Zo combineert u alle moderne gemakken van een elektrische haard met de authentieke uitstraling van een traditionele haard.

Roomdividers & doorkijkhaarden 

Roomdividers verdelen een ruimte in delen, precies zoals de naam al voorspelt. Een roomdivider elektrische haard inbouw wordt vaak verwerkt in een binnenmuur. Kenmerkend aan dit type inbouwhaard zijn de 3 ruiten, 1 voorruit, 1 achterruit en 1 zijruit. Zo is een roomdivider haard een uiterst stijlvolle manier om de overgang tussen twee woonruimtes te accentueren. Een doorkijkhaard is een haard met 2 ruiten, een voorruit en een achterruit. Dit type inbouwhaard wordt vaak gekozen wanneer een binnenmuur aan twee woonvertrekken grenst. Bij dit type haard kunt u vanuit beide zeiden genieten van het vlammenspel. Dit type elektrische haard inbouw zien we ook vaak verwerkt in haardmeubels, in balies, of zelfs in bars.

Elektrische inbouwhaard kopen?

Elektrische inbouwhaard kopen?

Breed assortiment elektrische inbouwhaarden

Bent u enthousiast geworden over de vele mogelijkheden die een elektrische haard te bieden heeft? Plan dan even een bezoek aan onze luxe showroom, of vraag onze adviseurs om telefonisch advies. Bij ons vindt u alle gerenommeerde haardmerken tegen sterk concurrerende prijzen. Als erkend dealer van merken zoals Faber, Dimplex, Element4 en Charlton & Jenrick vindt u bij ons altijd het meest actuele aanbod en bent u bovendien verzekert van de beste service. Hoewel het installeren van een elektrische haard erg eenvoudig is, kan het zijn dat u nog vragen heeft over de juiste wijze van inbouwen. Met ruim tien jaar ervaring staan wij u graag met raad en daad terzijde. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw haarddromen en voorzien u graag van passend advies!

Diverse mogelijkheden

Om een elektrische haard in te bouwen

 

 

 

 

 

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert