• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Torus houtkachel

Ons assortiment

De elegante mix van speksteen en gietijzer is kenmerkend voor een Altech Torus kachel. De Torus serie heeft een tijdloos design, dat past in vrijwel ieder interieur. Dankzij de grote kachelruit heeft u vanuit iedere plek in de woonruimte uitstekend zicht op het mooie vlammenspel. De Altech Torus houthaard is niet alleen fascinerend om naar te kijken. Hij biedt ook nog een krachtig vermogen met unieke verwarmingsmethode. Bekijk de haarden uit de Torus serie hieronder of lees snel verder als u meer wil weten over deze bijzondere haarden.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: Torus

Merk: Altech

per pagina
Sorteer op

Altech Torus speksteenkachel

Over de Altech Torus houthaard

Houthaard van Nederlandse bodem

Altech Torus houthaarden zijn speksteenhaarden van Nederlandse bodem. Altech maakt ze al jaren met ambachtelijk vakmanschap op hun bedrijfslocatie in Hoevelaken. Met meer dan 40 jaar ervaring en het gebruik van natuursteen en gietijzer, creëert Altech een elegante serie haarden. De Torus serie staat bekend om exclusiviteit en elegantie. Tegelijkertijd is een Altech Torus haard direct herkenbaar en ontzettend stoer.

Altech speksteen kachel groeve

De vrijstaande haard of inzethaard van Altech Torus

Mooi afgerond front en sierlijke lijnen

Bij Haardenexpert vindt u de Altech Torus Basis en de Altech Torus Depot. Beide modellen zijn modulair en in de basis hetzelfde. De haarden zijn opgebouwd uit speksteen materiaal en houden daardoor lang hun warmte vast. Speksteen wordt afgegraven uit groeven, overal ter wereld. Het is een echte natuursteen en daardoor leverbaar in verschillende kleuren. Kleuren die per groeve kunnen verschillen.

Elke Altech Torus houtkachel heeft een mooi afgerond front met sierlijke lijnen. De naam zegt het al; de Altech Torus Basis is het compacte basismodel uit deze serie. Deze past in vrijwel iedere schouw en is daarmee geschikt om als inzethaard te plaatsen. Liever een vrijstaande haard? Dan komt u uit bij de Altech Torus Depot. Deze beschikt over een open houtvak. Ideaal om het brandhout in op te bergen! Het houtvak is, net als de haard zelf, bekleed met speksteen.

De voordelen van een Altech Torus speksteenhaard

Ontdek ze zelf!

Naast de tijdloze, elegante en stoere uitstraling, kent de Altech Torus speksteenkachel diverse voordelen op het gebied van rendement, vermogen en verwarming.

Het hoge rendement van de Altech Torus speksteenhaard

Een Altech Torus haard heeft in vergelijking tot een open houthaard of moderne houthaard een ontzettend hoog rendement. Waar de open haarden een rendement kennen van 15%, beschikt de Torus haard over een rendement van bijna 80%! Dat betekent dat 80% van de opgewekte warmte daadwerkelijk de ruimte verwarmt. Daarmee is een Altech Torus kachel bijzonder efficiënt.

Het krachtige vermogen van de Altech Torus haard

Welke Altech Torus houthaard u ook kiest, de prestaties zijn bij beiden even krachtig. De haarden hebben een vermogen van 3 kW tot 8 kW. Dat maakt de Torus serie geschikt voor het verwarmen van ruimtes met een inhoud van 40 m3 tot 155 m3. De exacte inhoud is afhankelijk van de ventilatie, isolatie en eventuele bijverwarming. Mocht u dat willen weten, neem gerust contact op met een haardenexpert!

Een Altech Torus houtkachel is goed voor de portemonnee

Zoals u op de afbeeldingen van de haarden ziet, bestaat een Altech Torus houthaard voornamelijk uit speksteen. Speksteen is sterk accumulerend. Concreet betekent dit dat speksteen warmte lang vasthoudt en deze gelijkmatig en langzaam uitstraalt. Ook nadat het vuur is gedoofd, straalt speksteen nog warmte uit. Ieder blok brandhout levert daarmee meer en langer warmte op. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Speksteenkachel Altech Torus

Een Altech Torus houtkachel met elegant en stoer design

Met een bijzonder patroon

We gaven het al aan; een Altech Torus haard is zowel elegant als stoer om te zien. Het natuursteen waarmee de haard is bekleed, heeft een bijzonder patroon. Ook zijn erg mooie details te zien. Denk aan de ‘verborgen’ deurgreep en luchtregelaar, waardoor dit geen storende elementen zijn. In combinatie met de sierlijke lijnen straalt de haard een en al elegantie uit. Tegelijkertijd ziet u dat de aansluiting op het rookkanaal op de bovenzijde van de haard bevestigd is. In combinatie met de grote kacheldeur en opvallend grote ruit, past de Altech Torus houtkachel daarmee perfect in een industrieel, stoer interieur.

Altech Torus speksteenkachel

De unieke verwarmingsmethode van een Torus houtkachel

Voel het in onze showroom

Traditionele houthaarden geven convectiewarmte. Wanneer lucht opwarmt, stijgt het. Zo ontstaan warme luchtstromingen. Het nadeel daarvan is dat u dus alleen warme luchtstromingen voelt, en niet alles in de ruimte warm wordt. Ook fijnstoffen worden met deze luchtstromingen meegevoerd. Dat is niet ideaal als u luchtwegproblemen of allergieën heeft. Een Altech Torus speksteenhaard verwarmt op een totaal andere manier. Namelijk met stralingswarmte. Dat houdt in dat elk oppervlak waar de straling op komt, warm wordt. Deze vorm van straling is gelijkmatiger en doeltreffender. Hier leggen we u graag meer over uit in onze showroom in Rijssen!

Altech Torus kachel kopen?

Kom gerust kennismaken

Heeft de Torus serie uw interesse gewekt? Maak dan gerust nader kennis met deze serie! Haardenexpert is erkend dealer van Altech haarden. Wij hebben de meest actuele modellen in onze showroom staan. Loop vrijblijvend bij ons naar binnen of maak van tevoren een afspraak, zodat u zeker weet dat er een haardenexpert beschikbaar is om uw vragen te beantwoorden. Zo vertellen wij u graag meer over de Altech Torus speksteenhaard, de scherpe prijzen, de levering en de installatie. Graag tot snel!

Bekijk alle Altech kachels